- Konu Sahibi gadjo dilo
Smear sonucuma LSIL çıktım. Daha sonra emin olmak adına biyopsi yaptırdık. Biyopsi sonucuma göre düşük dereceli skumaz intraepitalyal lezyon (LSIL), aktif kronik servisit,Papiller endoservisit yani LSIL im.
Doktorum başta Leep işlemini önerdi fakat yaşım 24 ve bekar olduğum için sonradan riskli olabileceğini ileride çocuk düşürebileceiğimi söyleyerek vazgeçti. Medipoldeki doktorum ve oradaki profesör Dondurma işlemini (kriyoterapi) önerdi 10 dk.lık bir işlemmiş. Anestezisiz ağrısız basit bir yol.
Fakat daha sonra yeditepe hastanesine (profesör doktora gittim) ve haydarpaşaya gittim bana leep i önderdiler. Dondurmanın bir faydasının olmayacagını söylediler. Aksine o bölgeden daha sonra smear alınırsa yanıltıcı sonuç verdirtebilir dediler. Ama bir yandan da korkulacak bir durum yok CİN 1 in kendiliğinden bile geçebilir diye söylediler.Beklemeye alabiliriz bir süre 3 ayda bir smear testi yaparsın dediler. Madem öyle neden bu LEEP i yapayım o zaman riskleri varmış diye sorduğumda benim karar vermem gerektiğini söylüyorlar.
Ben nisan ayından beri bu konu ile uğraşıyorum. Erkek arkadaşımla ayrıldık bu konuda bana hiç destek olmadı aksine beni suçladı. Onda siğiller çıkınca bende doktora gittiim ve bu teşhisi öğrendim.İlk ay sanki kansermişim gibi dolandım depresyona girdim. Şu an kabullendim aklıma getirmemeye çalışıyorum ama düşündükçe üzülüyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekir bilginiz var mı?
İleride bir erkek arkadaşım olduğunda bu konuyu sizce paylaşmalı mıyım?
sana tavsiyem prof dr tugan beşe ye gitmen google taratınca iletişim adres ve numarasını bulabilirsin türkiyede bu konuda uzmanlaşmış bir hekimdir.hiç vakit kaybetmeden tedaviye başla inatçı bir iş hpv bazen inatla tedavi olsan bile yine çıkabiliyor leep dogru ellerde sana mahsuru olbilecek bir tedavi yöntemi degil tabiki her operasyonun riskleri var ama yakın çevremde tugan hocaya leep olup sonra hamile kalıp sorunsuz bir şekilde hamillegi sonuçlanmış tanıdıklarım var vakit kaybetmeden tedavini ol geçmiş olsun allah kolaylık versin gelecekteki erkek arkadaslarınada hpv oldugunu söylemene gerek yok bu senin özelin