Kolposkopi, Biyopsi ASC-US, HPV, cin1, cin2, cin3 Tecrübelerimizi Paylaşalım

bende senin gibi düşünüyorum...bende lazer epilasyon yaptırmıştım...büyük ihtimalle öyle canım...canını sıkma....

herkese selam...
kizlar dun leep yaptirdim..
pazartesi gunu kontrolum var ve biopsi sonucu belli olacak.
benim sinira kadar aldigi icin ileride gebelikte dusuk olmasin diye etrafina dikis atmis, cok agrim vardi ilk ciktigimda.bugun daha iyiyim. kanamam var, ama anestezi igrenc biseymis .Allah kimseyi o durumlara dusurmesin.leep yaptiracaklara simdiden Allah yardim etsin...

çok geçmiş olsun canım.senin leep zor olmuş galiba.benim ki çok kolaydı hiç ağrı olmadı.ağrı kesici bile kullanmadım.ama dikiş yapılmadı bana belkide ondandır.dua et canım patoloji temiz çıksın.benim ameliyattan sonra çıkan parça temiz çıkmadı mesela. dr bey 6 ay simir kolskopi devam dedi. ama rahim alınacak gibi diyor inş.senin öyle olmaz canım inş.bebeğin olur .allah yardımcın olsun.tekrara geçmiş olsun....

canim sonucum cikmis ama dr pazartesi gostericem.
sonuc: fokal bir alanda displazi alt cerrahi sinira bitisiktir.
yaziyo anlayamadim seninki nasil yaziyordu.

pazartesi dr gosterdim sonucu.az bir alanda gozukuyor dedi.uzuldum ama yapicak bisey yok. 2 ay sonra gebelik icin calismaya baslayabilirsiniz dedi.3ayda bir smer vericem gebelikte dahil.insallah hamile kalabilirim.hamile kalmakla ilgili birsuru sey okudum ama hayirlisi tabii Allah bilir.
artik hamile kalirsam hamile basliginda yazmaya baslarim. cok gecmis olsun herkese.

merhaba arkadaşlar hepimize allah şifa versin.ben burada yeniyim. uzun zamandir takip ediyorum bende de ayni dertten var.kolposkopi istedi doktorum bir haftadir stres icindeyim.smearr sonucu temiz dediler ama kolposkopi istedi vajina girişinde iki küçük lezyon farkettim bunun üzerine doktora gittim.kolposkopi zormudur gerekirse parca alinacak dediler sonuçlar ne kadar surede cikiyor bilginiz var mi ben ailemin yaninda misafirim şu an eşime de soyleyemedim sonuç HPV cikarsa esimden bulastigi anlamına mi geliyor kafam çok karisik çok korkuyorum ve kimseye anlatamadim ne yapicam ben.

ben hoca ile tel görüştüğüm için sonuç aynı dedi biyaopsi ile.bilmiyorum tam.ama salı gideceğim sonucun fotokopisisni alacağım bende.elimde somut bişey olsun.uzakta olunca dr zor oluyor ama benim sonuç kötü.rahim alaınacak gibi diyorum dr um.inş senin öyle değilidr.

evet canım HPv pozitif çıkarsa maalesef eşinden geçeb bişey.başka kadın durumu yani.yinedde senin kafanı bıozmayayım ben.biyopsi kolpskopi zor değil cnm canın yanmıyor.biypsi sunucu cin 2 ve cin 3 kötü oluyor işte.öyle olursa leep diye ameliyat olunuyor.rahim ağzı çıkarılıyor ameliyatla.smera temiz olması ne acaba smerada ascus ve asc_h gibi sonuçlat kötüdür.belikide sizde siğil var.siğil varsa hpv sanırım pozitif.üzülme ama tedavini yaptır cnm allah yarımcın olsun.

serailk ;
canim uzme kendini. uzuldukce daha cok sorun cikiyo.Allah yardimcimiz olsun
sonucu gosterdim dr.a
bir alanda gozukuyor dedi.uzuldum ama yapicak bisey yok.sinira kadar aldigini saniyordum ben, sinira kadar almadim dedi.cocuk yap ondan sonra tekrar leep yapariz gerekirse dedi, 2 ay sonra gebelik icin calismaya baslayabilirsiniz dedi.3ayda bir smer vericem gebelikte dahil.insallah hamile kalabilirim.hamile kalmakla ilgili birsuru sey okudum ama hayirlisi tabii Allah bilir.
artik hamile kalirsam hamile basliginda yazmaya baslarim. cok gecmis olsun herkese.

Son düzenleme:

canım benim geçmiş olsun.inş hamile kalırsın.sağ salim bebeğin doğra.allahtan duacınım sana cnm benim.bende 2 ay oldu leep olalı konrole gittim.iyilşeme aşamasında dedi.simir aldı tekrar.leep patoloji sonucu :serviks üs:leep sil
serviks alt:leep yüksek dereceli sil lezyon tek bir epitelyal fragmanda görülmüştür.yazıyor..

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende de ascus çıktı kolposkopi yapılacak benim ek olarak şiddetli kasık ağrım miğde bulantım da var sizdede olmuşmuydu bu tip ağrılar bide şiddetli kokulu akıntım var

Geçmiş olsun, benim de çok şiddetli sol kasığım ağrıyordu..sanırım iltihaptan falan oluyor...

SEVGİLİ KARDESIM,

HOCAMI OKADAR GUZEL ANLATMISSIN KI BAZEN BENDE ANLATMAYA CALSIYORUM FAKAT KELIMELERE DOKEMIYORUM SENI CANIGONULDEN KUTLUYORUM.PROF DR SULEYMAN ENGIN AKHAN HOCAM MUKEMMEL BIR HOCADIR.VE SOYLEMIM DE ADAMIN DIBİDİR :) ARKADAS DOST, VSS BOYLE UZAYIP GİDER.BENDE KIST ICIN HOCAMA GITMISTIM VE TESADUFEN BULMUSTUR VE SUNADA EMINIM HAYATTA TESADUF DIYE BIRSEY YOKTUR.ALLAH BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN SEVIYORUZ HOCAM SIZI BURDAKI ARKADASLARDA YAZDIKLARIMIZIN GERCEK OLDUGUNA INANSIN LUTFEN ALDATMACA VS YOKTUR.SORMAK ISTEDIGINIZ SORU VARSA LUTFEN BANA YAZABILIRSINIZ YARDIMCI OLURUM

www.suleymanengınakhan.com hocamın sıtesı budur.

merhaba, doktor iki lezyın için mi kolposkopi istedi, bu lezyonlar tam olarak nedir, yara mı, siğil mi ? bende kolposkopi yaptırdım ama benim smear testimde anormallik çıkmıştı...senin tam olarak durumunu anlayamadım...kolposkopi bazı kişiler çok kolay oldu diyor ama ben çok korkmuştum, kolposkopi olayı değil de, parça alınırken benim çok canım yandı...HPV testini ayrıca yaptırmazsan kolposkopi ile bağlantılı değil..HPV pozitifse, kendinden yana şüphen yoksa, eşinden geçmiştir tabiki...Tam olarak rahatsızlığını anlamadığım için, neden korktuğunu da anlayamadım sıkma canını, herşeyin çaresi var...

Merhaba Arkadaşlar ,
Ben de aynı durumu yaşıyorum.2 yaşında br evladım var.
her yıl duzenlı smear yaptırım.bu senekinde ascus çıktı.fitil kullandım ve 3 ay sonra tekrar smear grrek görülürse koloskopii dediler.ancak içim hiç rahat değil.3 ayı beklemeden tekrar testi yatırsam mı acaba ? birde bende son zamanlarda ilişkiden sonra azda olsa kanamam ouyor.adetim bitiyor ama sızıntı şeklinde kanamalarım 2-3 gün daha devam ediyor...
tecribelerinizi benimlede paylaşırmısınız...
tşekkürler ve hepimize güzel haberler inşallah.

acele etme cnm...hemen yaptırma ben aynı hatayı yaptım arka arkaya yaptırdım ascus çıktı.3 ay sonra geçmişti..acele eetme bekle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…