Merhabalar, öncelikle burada bulunan herkese acil şifalar diliyorum.
Benim de 28 ocakta eğitim ve araştırma hastanesinde yaptırdığım sıvı bazlı smear sonucumda LSIL yani CIN1 ve “Epitelyal Hücre Anormalliği” yazıyor. Bu sonucun üzerine özel bir hastaneye gittim 18 Martta kolposkopi oldum. Saat 12 yönünden bir parça ve ECC örneği aldı. Doktorum sonuçların %99 temiz çıkacağını, sadece emin olmak için bu işlemi yaptığını söylemişti ancak öyle olmadı. Patoloji sonucu biyopsi örneği CIN2 ve ”ECC mukoid materyal, yüzeysel endoservikal doku fragmanları” yazmakta. Doktorum sonucu görünce yüzü değişti. Ancak genç olduğum için önce sigarayı bırakmamı, uykuma ve yememe dikkat etmemi, bağışıklık sistemimi güçlendirmemi ve 6 ay sonra tekrar gelmemi söylemişti ki daha sonra içi rahat etmedi ve onkoloğu aradı. Onkolog deflagyn kullanmamı ve 6 değil 3 ay sonra gelmemi tavsiye etti kendisine ve durumun ciddiyetinden bahsetti. Zaten bunun üzerine de doktorum durumun kendisini aştığını ve onkologla görüşmemin daha uygun olacağını üstü kapalı dile getirdi. Bu arada 23 yaşındayım ve evli değilim, ileride çocuk düşünüyorum. Onkologla henüz görüşmedim yarın arayıp randevu isteyeceğim. HPV testi veya başka herhangi bir şey de yapılmadı. Bu konularda çok fazla bilgi sahibi değilim. Öncelikle sormak istediğim, biyopsi CIN2 tamam onu anladım ama peki ya ECC, temiz mi demek oluyor? Bu durumda olanlara nasıl bir tedavi önerildi, neler yapmam lazım. Ameliyatsız iyileşir miyim? Kafamda deli sorular.