Arkadaşlar merhaba,
Bende sizinle aynı şeyleri yaşadım. Yaşım 24 bekarım. Erkek arkadaşımızla 4 yıldır birlikteliğimiz vardı. Smearıma yılda bi düzenli gidiyordum. Ta ki ocak ayında ki son smearımın sonucuna kadar. Bende hiç siğil çıkmadı veya kanama yada başka komplikasyonlar olmadı. Şans eseri smear testimde çıktı. Sonucum ascustu. İnterneti açtım ve önüme korkunç şeyler çıktı. Psikolojim bozuldu gözüme uyku girmedi. Öncelikle hemen kolposkopi yaptırdım. Kolposkopi sonucum hsil geldi yüksek olan ve Cin 2,3 teşhisi kondu. Dünyam yıkıldı. Rahmimi alcaklar ve çocuk sahibi olamayacağım diye çok korktum. İyi bir doktor buldum. Doktor leep önerdi. Yaşım genç olduğu için ilerde düşük yapmiyim diye rahim ağzıma leep yapmaya karar verdi ama çok derine inmeyerek sadece yarım cm alarak. Bu salı günü ameliyat oldum. Genel anesteziyle oldum. Öncelikle korkcak hiç bişey yok. Benim ağrım sızım olmadı. Sadece şuan pembemsi bir akıntım var. Salıdan beri patoloji sonucunu bekliyordum. Ve bugün çıktı. Doktorumla henüz konuşamadım fakat sonucumda cerrahi sınırlar temiz yazıyordu. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız sakın beklemeyin. Korkmayın hemen doktorunuzla çözüm arayınki ilerlemesin. Özellikle bekar olanlar. Ve mutlaka aşı olun ben hazirana kalmadan aşı olmayı düşünüyorum.