- 21 Nisan 2018
- 8.130
- 30.197
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Çok sağolun. Amin. :)Merhabalar, benim henüz bebeğim yok, dolayısıyla verebileceğim bir tavsiye de yok maalesef.
Size Allah’tan sabır, bebişe de sakinleşme dilemeye geldim...
Üç yaş dört yaş diyorlar. Mecbur dayanmak zorundayım ama hayatımın hiçbir döneminde bu kadar yipranmadim ben.Kuzum ben anne degilim deneyimli anneler yazacaktir illaki ama paylasmak istedim kuzenimin bebegide boyleydi deliriyordu kizcagiz ama simdi o bebek buyudu akilimi akilli bir cocuk oldu lutfen sabirli ol emeklerinin karşılığını alicaksin emin ol bugunleri gulerek anlatirsin bizde oyle oldu sen elinden geleni yapiyorsun bunu bil ve ileriyi dusunup rahatla ....
Kanguru denedim, durmak istemedi. Sling de kendim evde denemek için yaptım. Boşa para vermiyim diye, ölçülerini internetten bakarak diktim bir tane. Onda da yarım saat falan durduktan sonra yine ağlamaya başladi.bir yaşında hala devam ediyorsa doktora muhakkak danışın derim.
onun dışında ben hep wrap slinglerle, mei tailerle taşıdım, öyle baya rahat ediyordu, en azından ben de işlerimi hallediyordum dışarıdaki.
Teşekkür ederim canım. Evet pedagog düşünüyorum ben de artık. Çünkü fizyolojik bir sorun yok Allah'a şükür. Tahlilleri temiz, gelişimi normal. Belki biz doğru yaklaşmiyoruz. Belki bize birkaç ise yarar tavsiye verir.Allah yardımcın olsun canim. Cidden zordur yaşadığın sana bol sabırlar diliyorum bir pedagog ile görüşseniz belki ağlamaları ile ilgili size destek olabilir bilmiyorum ama çok zordur eminim
Kuzum karamsar olma cok cok zor biliyorum ama gecicek illaki her cocukta ayni olmaz sure sen sabirli ol dua et merak etme bunlari gulerek anlattigin zamanlar gelir,anne olmak zor emin ol sende cok iyi bir annesin daha ne yapabilirsin insaAllah evladinda senin un uzerine titredigin gibi bir evlat olur uzulmeÜç yaş dört yaş diyorlar. Mecbur dayanmak zorundayım ama hayatımın hiçbir döneminde bu kadar yipranmadim ben.
Bana da garip geliyor. Yani bir bebek her şey yolundayken neden ağlar? Artık büyüdü ve geçmesi lazım. Gazi bitti. Şu anki ağlamaları gazdan değil. O dönem sussun diye elimizden geleni yaptığımız için şimdi birşeye hayır desek son ses ağlıyor. Elinden birşey alsam ya da istediği birşeyi vermesem yine aynı. Okuyorum, işte bebeğinizin elindeki birşeyi almadan önce onu unutturun başka birşeyle oyalayin falan diye tavsiyeler vardi. Onu deniyorum, biraz ise yariyor ama bu sefer de başka birşey için agliyor. Yani ağlamak onun iletişim şekli oldu. Ve ben çok yoruldum bebek ağlamasından artık.1 yasina kadar devam etmis ve de ediyor olmasi ve sebepsiz yere huzursuz olmasi surekli aglamasi garip geldi bana canim. Oglumun kolik sancilari ve aglamalari 4 ay surmustu. Gaz damlalari biraz iyi geliyordu ama gecici cozumlerdi tabi.
Bence dra danisin bi.
Ne kadar yiprandiginizi tahmin edebiliyorum cok uzun surmus sizin ve cok yorucu yipratici bir surec. Umarim toparlar artik.
Bize de o teşhisi koydular. İnek sütü alerjisi olabilir dedi bir doktor. Ama test falan yapmadık. Onun özel bir maması vardı. Hem ben hem bebeğim diyet yaptık. Ama yine geçmedi. Sonra alerji olmadığını anladık. Zaten son aylara aylara kadar kakası hep sorunluydu. Sancı çekiyordu yavrum. Yeşil ve mukusluydu çoğunlukla. Ek gıdaya geçince dehşet bir ishal oldu. O günler bitti, şimdi kakası normal, sancısı da yok gördüğüm kadarıyla. Huy edindi ağlamayı. Uykusu gelse ve biraz geç kalsam ortalığı yikiyor. Onu sakinleştirip yatirana kadar ben ölüyorum artık.Allah kolaylık versin diyorum öncelikle.
Benim kızımda kolikti.
İnsan kendini çok çaresiz hissediyor.
Elindeki minicik emanete eziyet etmekle suçlayıp duruyor kendi kendini.
Bizimkine özel bi çözüm bulamadık.
Sürekli kucağımızdaydı.
Slingimiz vardı.
Ev süpürürken, yemek yaparken, markette falan hep onunla kucağımdaydı.
Bi uyurken ayrıydık yani.
Sonra zamanla geçti diyebilirim.
Bi arkadaşın da böyleydi
Doktor doktor gezerken gıda alerjisi olduğunu
Karnı ağrıdığı için, acıdan çok ağladığını söylemişlerdi.
Yediklerine dikkat edince rahatlamıştı çocukcağız.
Sen de bir baktırsan mı acaba?
Amin canım amin. Allah'ım o günleri gormeyi nasip et.Kuzum karamsar olma cok cok zor biliyorum ama gecicek illaki her cocukta ayni olmaz sure sen sabirli ol dua et merak etme bunlari gulerek anlattigin zamanlar gelir,anne olmak zor emin ol sende cok iyi bir annesin daha ne yapabilirsin insaAllah evladinda senin un uzerine titredigin gibi bir evlat olur uzulme
Bize de o teşhisi koydular. İnek sütü alerjisi olabilir dedi bir doktor. Ama test falan yapmadık. Onun özel bir maması vardı. Hem ben hem bebeğim diyet yaptık. Ama yine geçmedi. Sonra alerji olmadığını anladık. Zaten son aylara aylara kadar kakası hep sorunluydu. Sancı çekiyordu yavrum. Yeşil ve mukusluydu çoğunlukla. Ek gıdaya geçince dehşet bir ishal oldu. O günler bitti, şimdi kakası normal, sancısı da yok gördüğüm kadarıyla. Huy edindi ağlamayı. Uykusu gelse ve biraz geç kalsam ortalığı yikiyor. Onu sakinleştirip yatirana kadar ben ölüyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?