- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.719
-
- Konu Sahibi Less-is-More
Şu an kolik sebepli ağlama değil çünkü gazı gazı bitti. O dönemki ağlamaları eser kaldı bize. Evet benim gerginligim ona çok yansıyor, farkındayım. Kendmi sürekli sakinleştirmeye çalışıyorum. İlgisini çeken şeyler hep zararlı şeyler. İnanır misiniz daha dün bir sürü yaşına uygun oyuncak aldık. Sabah kahvaltıdan kalktık yatana kadar hiçbir şey yapmadım oturdum onunla oynadım. Beş dk oynuyor sonra üstüme tırmanıp ağlamak istiyor. TV acsam reklamlarda susuyor. Onu da yapmak istemiyorum. Neden bu kadar çok her şeyden sıkılıyor anlamıyorum.Merhaba benim de bebeğim kolikti. Yanlış olmasın 3-4aylık olana kadar gözlerimi bir kapardı morarana kadar ağlardı. Eşim işten çıktı ben ücretsiz izne başladım ikimiz baktık. Gelen gören bana acırdı. İki dakika tuvalete gidemezdim.
Hergün sabah akşam olmak üzere kanguru ile ufak turlar attım. Küçüklüğünden alıştığı için duruyordu içinde. Sizde nasıl olur bilmiyorum.
N. H. Ve sab s. İkisini birlikte kullandık sonra tembellik oluşmasın diye bıraktırdı doktor.
Hergün duş aldırıp masaj yaptım.
Büyüdükçe ilgisini çeken şeyler oldu onlara yöneldi. İlgisini çekecek şeyler ile oyaladım.
Maşallah diyin aman şimdi o ağlayan bebek benimki mi diyorum.
1yaş kolik için uzun gibi geldi ama benim tecrübeme göre tabi.
Ben doktora ya da çocuk paikologuna görünmenizi tavsiye edeceğim. Çünkü herşeyi yapmışsınız.
Bir de tatile yanınızda bir yardımcı ile birlikte çıkmayı denediniz mi? Size de iyi gelebilir. Bizim gerginliğimiz onlara geçiyor çünkü.
Hayvanları çok seviyor, özellikle köpekleri. Köpek alsam nasıl olur acaba? Apartmanda oturuyoruz, sorun olur mu hiç bilmiyorum.Öyle mi, geçmiş olsun.
Takibi bırakma ama
Alerjik bünyelerin sıkıntısı hep devam ediyor.
Süt geçiyor fındık fıstık başlıyor.
Değişiklik gösterebiliyor.
Sağlık sorunu dışında bi soruna dönüşmüş sizdeki aynı zamanda galiba.
Biraz anne eğitimi görmeli küçük bey :)
Parka çıkarmaya devam etmeni tavsiye ederim.
Sosyalleşmek her derde deva çocuklarda :)
Evet canım biraz dinlenebilsem keşke. İki yaşını doldurunca dediğini düşünüyorum. Yani buralarda o kadar küçük bebekleri güvenip bırakılacak bir kreş var mı emin değilim.Canım, bilemedim ki ne yapılır öyle bir durumda :/ bu konuda en tecrübesiz kişi benim ama kuzenlerimin çocuklarından biliyorum , gerçekten onlarda çok zorluk çektiler ama sonra kreşe oyun grubuna göndermeye basladilar , cok farketti . Sen de böyle bir sey düşünmez misin ? Yanı her gün önceleri 1-2 saatlik ? Belki sosyalleşir(sanki daha önce de kimsenin kucağına gitmiyor diye bir konunu okumuştum,o yüzden sosyalleşir yazdım, yanlış anlaşılmasın :)), yorulur ne biliyim :/ aklıma bir tek bu seçenek geliyor ? Belki 1-2 saat dinlenmek sana da iyi gelir , çünkü nereye kadar böyle devam edeceksin ?
Hayvanları çok seviyor, özellikle köpekleri. Köpek alsam nasıl olur acaba? Apartmanda oturuyoruz, sorun olur mu hiç bilmiyorum.
Siz de kendinize iyi bakın ki ona faydalı olabilin.Şu an kolik sebepli ağlama değil çünkü gazı gazı bitti. O dönemki ağlamaları eser kaldı bize. Evet benim gerginligim ona çok yansıyor, farkındayım. Kendmi sürekli sakinleştirmeye çalışıyorum. İlgisini çeken şeyler hep zararlı şeyler. İnanır misiniz daha dün bir sürü yaşına uygun oyuncak aldık. Sabah kahvaltıdan kalktık yatana kadar hiçbir şey yapmadım oturdum onunla oynadım. Beş dk oynuyor sonra üstüme tırmanıp ağlamak istiyor. TV acsam reklamlarda susuyor. Onu da yapmak istemiyorum. Neden bu kadar çok her şeyden sıkılıyor anlamıyorum.
Evet ben de iki şişe biogaia bitirdim o dönem. Bize de biraz fayda etmişti. 2,5 yaş diyorsun, offf. Ücretsiz izne ayrılıp kendim bakmaya karar vermiştim ama bunu yaparsam sagligimdan olacağım bu gidişle. En azından ise gidersem iki insanla konuşup kafamı dağıtırımAynı benim çocuğumu anlatmışsın bizim artı olarak karı koca aramız bozuldu.Cunku uyku yok dinlenme yok rahat yok huzur yok.Spiral taktırdım artı dkh kullanıyorum Allah bana bir daha çocuk vermesin diyorum.Seni çok iyi anlıyorum benimki 2.5 yaşında mizirdanmasi bitti çok şükür sü an sadece hiperaktif 1 yaşına geldiğinde ben beşik sallama aparatı aldım ses olunca otomatik sallanıyordu bu şekilde geceleri uyumaya başladım.Kv ve anneme sık bırakıyorum yoksa kafayı usutuyordum haklısın yapacak bir şey yok biogaida biraz fayda etmişti bizimkine ama bir çocuk huysuzsa çok da degismiyor
Onları sevmiyor :) hayvanat bahçesine götürdüm. Bizimki üstüne atlayıp boğuşmak istiyor :)Apartmanda olmak başlı başına zor zaten
Hem köpek için hem komşu problemi yüzünden.
Aynı zamanda senin için de bakımına, ilgine muhtaç birisi daha demek.
Yerinde olsam hiç girmezdim o işe :)
Muhabbet kuşu, balık falan belki olabilir ama.
İnşallah seninki sakin bir bebek olur canımAnammmm korku sarıyor beni daha ortada bisey yokken
Cocuk güzel bir şey ama karnında durduğu gibi durmuyor insanındur bakalım ben neler görecem
Onları sevmiyor :) hayvanat bahçesine götürdüm. Bizimki üstüne atlayıp boğuşmak istiyor :)
Evet sürekli kucakta olmak istemesi bana da bunu dusunduruyorMuhtemelen bağlanma problemi pedagogla görüşün çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun
Buraya yeni taşındım. Parkta birkaç çocukla falan oynadı. Biraz iyiydi o zaman. Bu sefer eve gelince ağlamaya başladı. Eve girmek istemedi. Bir ortası yok :) ama her akşam götürüyorum parka. Dönünce ağlasa da yapacak birşey yok. Ağlama derken öyle kısa süreli hafif bir ağlama değil. Yine kendini yirta yirtaOna sürekli görüşeceği bi arkadaş lazım o zaman :)
Konu komşu çocuklarından akranı yok mu hiç?
Köpek olmaz doğru diyorsun. Kedi hiç düşünmemiştimDip not ; köpek bakımı çok çok zor . Yağmurdan kaçarken doluya tutulma derim . Kendimi bildim bileli , kedim köpegim oldu . Şimdi de köpegim var ama hiç sana uygun bir şey değil, sakın yapma . Hayvana da , sana da , bebeğine de yazık olur vermek zorunda kalirsin .
Ama kedi düşünebilirsin, kedi bakimi cok kolay. Ayrıca bir ara bir bilimsel yazı okumuştum , kediler insanları sakinlestiriyormus.
Sokaklar sahipsiz yavru kedi kaynıyor . Hem sevap , hem de belki bir yardımı dokunur .
Buraya yeni taşındım. Parkta birkaç çocukla falan oynadı. Biraz iyiydi o zaman. Bu sefer eve gelince ağlamaya başladı. Eve girmek istemedi. Bir ortası yok :) ama her akşam götürüyorum parka. Dönünce ağlasa da yapacak birşey yok. Ağlama derken öyle kısa süreli hafif bir ağlama değil. Yine kendini yirta yirta
Yapıyorum canım yapiyorum. LEGO arabalar aldım. Oturuyorum ben yaparak gösteriyorum. En fazla beş dk. Sonra yine kucak yine mizmizlanma. Eğitici birşeyler yapmak istiyorum ama dikkatini çekemiyorum bir türlü. Ben anlamıyorum sanırım bebeğimin dilinden.Acaba yanında arkadası olsa oyuna dalmazmıkı gerci buda çözüm degil Ama arkadasına bakarak belki aklı dagılır. Sizde biraz rahat ederdinız. Onune tencere kapagı fLan koysanız sizde beraber oynasanız yada legolar var onlardan biseyler yapsanız??