Kolik bebek anneleri

Dışardan biri duysa bu bebeğe ne yapıyorlar diye düşünür. :)

Evet giden gitti. Saçlarım çok dokuldu ve hala dökülüyor. Sinirlerim aşırı yıprandı. Sabır kalmadi. Ben öğretmenim sekiz yıldır mesleğimi yapıyorum. Bu meslek bana sabretmeyi öğretti derdim. Pehh. Onlar da birşey mi? Bu başıma gelince anladım sabrın ne olduğunu :)

Dıger mesajlarda okudumda aglayark istediğini yaptırıyor biraz gec kalsam ortalığı yıkıyor yazmışsınız. Sanırım bu yontemı ogrenmıs aglayark dediğini yaptırıyor. Benim oglumda boyleydı illa aglayark istediği olacaktı. Cok zor oluyo ama sanırım son care cocuk doktoru ona gore bı harita cızerzınız. Allah yardım etsin. Birde tek basına insan kafayı yer.

Şu an yaz dönemindeyiz. Eşim işi gereği aşırı yogun. O biraz rahatlasa bana yardım ediyor aslinda. Sabırla bu dönemin geçmesini bekliyorum

Sizin de doğum yaklaşmış. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

Evet suyu seviyor. Küvet olmadığı için tek başıma yikayamiyorumm aşırı hareketli, kayıp gidiyor sürekli. Korkuyorum birşey olacak diye

Sizin de doğum yaklaşmış. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.
Amin Insallah bende dogumu dusunuyorum nasıl dogurucam diye ilki oldu bitti ama bunda korkularım tavan yapmış durumda. Ve oglunuzun arkadasa ihtiyacı var parkta oynuyormuş eve gelince aglamaya devam demekkı yasıtı olması gerekiyor ki aklı dagılsın. Bende bunları yasRmıyım acaba tekrardan simdi okudukça korkmaya basladım :)

cocugu dik tutup omzunuza yaslayin bel cukuruna avuc icinizle vurun sirtina degil .gak diye karga gibi gaklayana kadar o gaz cikmis sayilmaz dedi doktorumuz 45 dk 1 saat gaz cikarip bebegin tekrar aciktigi bilirim. 3.5 ay cok ugrastik tek çözümü bu.baharat damla hikaye bana kalirsa.

Oglum boyleydi benim.
3 yasina kadar dehset aglar sinir krizleri gecirirdi.
Hele 2 yas sendromuna girdiginde artik dayanilmaz hale gelmisti.
Huy edinme degil huyu dogasi boyle bazi cocuklarin.
Ne zaman konustu o gerginligi gitti.
Kendini ifade edemedikce deliriyordu sanirim.

Bi de kizim var, sanki ikisini de ben dogurmamisim, oyle zitlar.
Cok bunalima girmistim ben bag kuramadim iyi anne degilim diye, cok gozyasi doktum ama cok sukur 3-3,5 yas arasi kivama geldi.
Simdi Zeynepcim annemizi uzmeyelim diye kardesini tembihliyor :)

Gelip geciyor, biliyorum delip geciyor.

Ben dayanamaz oldugumda oda degistirir yanima gelmesine izin vermezdim, yasamayan bilmez o cinnet halini.. Cunku insan o sinirle cocuga zarar verebilir. Ben zarar vermektense gider sakinlesirdim baska bi yerde.

Tatil ev gezmesi vs hep burnumdan gelirdi oyuzden az giderdim oyke yerlere.
2 yasinda krese baslattim haftada 3 yarim gun.
O beni ozledi bende onu ozledim o surecte.
Cocuklarin arasinda dili de cozuldu.

Az sabir, 2 yasina girsin oyun grubuna ya da yarim gun krese baslatin.

Benim sipayi 2 kresten sutladilar :)))
3. Kresi cok sevdi, onlarda oglumu.
Deneyin pes etmeyin ama napin edin insan icine girsin.

Çocuk bakmak en sorunsuzu olsa bile çooook zor bişey.Benim de bebeğim 10 aylık valla o kadar para verip beş yıldızlı otele gittik 5 yıldızlı köleliğe dayanamayıp erkenden döndük.En hareketli zamanları başladı ve beş dakika bile durduğu yerde durmuyor.Bi kahve bile içemedik o yüzden en iyisi paramızı alıp dönelim dedik.

Bu bebek doğumundan beri geceleri uyuyan, doğru dürüst gaz sancısı çekmemiş, yemeğini yiyen, genelde keyfi yerndeyse pek ağlamayan bi bebek ama artık iyice ilgi beklediği döneme girdiği için devamlı aksiyon arıyor.Sizin halinizi şu an düşünemedim bile, delirmek işten değil.

En önemli nokta bence bebeğinizin nelerden hoşlandığını bilmeniz.Mesela biz uyanınca sabah 8-9 civarı yarım saat yatakta oynarız sonra onu yürütecine koyarım kahvaltı hazırlarım.Birlikte kahvaltı yapar salona geçeriz onu yere koyarım oyuncaklarıyla oynar ayağa kalkar tutunur emekler vs.Sonra 11-12 arası uykusu gelir yatar 1-2 arası uyanır.Yarım saat daha salonda oynar ben o sırada yemeğini hazırlarım 2-3 arası yemeğini yer sonra tekrar biraz salonda oynar ben mesela o sırada balkona küçük havuz aldım onu hazırlarım sonra bi yarım saat bi saat su oyuncaklarını koyarım onlarla oynar su bi de baya yoruyor.4-5 arası uykusu gelir 6-7 arası uyanır zaten eşim de gelmiş olur 7 civarı akşam yemeği sonra da parka gideriz 2 saat falan etrafa bakar sallanır çocuklara güler vs.10-11 gibi de uyur sabaha kadar.

Dikkatimi çeken şeylerden biri düzeni bozulduğu an çok huysuzlaşması ve sebepsiz yere sabahları daha huysuz olması.Bi de bazen durduk yere ağlayıp huzursuzluk çıkarıyor ben pek ilgilenmeyince kendi başının çaresine bakıyor.

Canım şükür biz o evreleri geçtik. Şu anki sıkıntımız sebepsiz ağlamaları. Gazını kendi çıkarıyor artık.

Ne zaman ki kendini kasmayı, dert etmeyi bırakırsın; o relaks enerjin çocuğuna geçer, o da rahatlar sen de rahatlarsın...
Çocuğum sağ olsun, tüm o kitapları, büyük konuşmalarımı tersten gösterdi. Yapmam kesinlikle dediğim ne varsa yaptım yeri geldi, annelere bakışımı değiştirdi.
Şimdi 2 yaşında, inat dönemleri de; düşün ki 2 yaş sendromuna girdiğini, sinirle kendi kendine burnunu yere vurup damarını patlattığında anladım, 19 aylıktı sanırım ^_^
Hah dedim, koliğimiz bitti, bu başladı.
Bakıyorum hani fazladan delirecek bir hücrem bile kalmamış, tüm benliğimle yemişim kafayı... Bırakıverdim.
Ondan sonra hafta hafta değişmeye başladı.
Evimizi bi görsen, bi kafamda guguk kuşum eksik.
Ama ilk zamanlardan daha huzurlu.

Uzun uzun anlatabilirim de, 7-24 ağlaması zaten ayrı da, kriz gelince 5 saat kesintisiz morarana kadar ağlamaları, "Katılacak, çatlayacak, ölecek" diye acillere kaç kere koştuğumuzu, yemek yememesi, ora bura tükürmesi ve yeniden ağlama krizine girmesi... Umursamayayım dediğimde kusana kadar ağlaması... Kolik dönemde edindiğimiz alışkanlıklardan sıyrılma çabalarında çıkan savaşlar, ayakkabı giymeme inadı, ota bka durduk yere ağlama, ağladığına sinirlenip daha çok ağlama, kakasına kadar sorun falan filan...
Şimdi masal gibi geliyor, geçti ^_^
Geçiyor.

Geçmesini beklerken kendimden geçtim

Bizi de büyük ihtimal kovarlar :))

Bu rutini ben de oturttum sayılır ama son günlerde uykuya geçmesi zorlaştı nedense. Az uyuyor. Gece de sık uyaniyor. Ufacık bir aksamada ortalığı yikiyor

Benim 2.çocuğumda kolikti.Herkes 3 ayda geçer demişti.Ama bizimki daha uzun sürdü.Uyanıkken iyi o huysuzlukları kalmadı ama gece uykumuz hiçbir zaman düzene girmedi.10 aylık şimdi geceleri hala ağlayarak uyanıyor.Bir de şimdi dişlerle uğraşıyoruz. O da tuz biber oldu üstüne.Memurum ücretsiz izindeyim ama eylülde kızım anaokuluna başlayınca işe dönücem.Geceleri gene uyumazsa sabah nasıl işe gidicem nasıl çalışıcam hiç bilmiyorum.Hergün dua ediyorum düzene girsin diye.

Sizi çok iyi anlıyorum, oğlum 5 yaşında bebeklik fotoğraflarına bakıyorum hepsinde ya uyuyor ya ağlıyor uyanık olduğu ağlamayan fotoğrafı Yok gibi birşey . Belki faydası olur diye aklıma gelenleri yazdım

1- kbb , göz muayenesi
2- detaylı kan ve idrar tahlili
3- bol açık hava , deniz kenarı ağaçlık yerlerde zaman geçirme
4- suyla oynatma, leğene su koyup oturma vs
5-sıcaktan bunalıyor olabilir üstüne bir body hariç bişey giydirmeme
6-reflüyü olabilir , doktora danışma ve reflü önlemlerini uygulama
7-müzik, güniçinde sözsüz müzikler dinletme
8-bol bol sarılma ( günde en az 12 kuvvetli sarılmaya ihtiyacı var bebeklerin)
9-az ama öz oyuncak , çok oyuncak özellikle ışıklı sesli vs strese sokar
10-yediklerine dikkat edin gün gün not alın özellikle bazı şeyler yedikten sonra ağlaması artıyorsa dokunuyordur vermeyin
11-bezini sık sık değiştirin , sıcakta nemli bez bunaltabikir
12- konuşun, bol bol konuşun. Anlamasa da beyni kaydediyor. Herşeyi anlatın yemek yaparken nasıl yaptığınızı giyinirsen nasıl giyindiğinizi
13-emekliyorsa bırakın bol bol emeklesin, vücudu güçlendikçe kendini daha iyi hisseder
14- en önemlisi siz sakin olun bebekler dev aynası gibidir sizin en ufak stresinizi bin katı hisseder ve yansıtır

Ay 2nci cocuk fikrine cok alistirdim kendimi ve cok istiyorum Allah nasip ederse, ama bunlari okudukca ve oglumun da bebeklik halleri aklima geldikce de dehsete kapiliyorummm :)

Tavsiyelerinize bir bir uyacağım çok teşekkür ederim.

Ben geçen dönem belki de her sabah uykusuz gittim ise. Çok yorucu oluyor cok. Bakalım bu sene nasıl dayanacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…