Kolik bebek anneleri bakın!!

bu cumleyi kurmaktan nefre ediyorum. ama ne yazikki deneyimledigimiz icin soyluyorum. doymuyor olabilir mi?

her ay cok guzel kilo alan bir yegenim var ve aksam saati ayni dediginiz gibi krizler krizler. annesi sagdigi sutlerden icirince sakinlesip uyuyor cocuk. sonra fark ettik ki gunduz de dersi ayni. sagip verdigimizde susuyor.

anldigim kadariyla cocuklar emerken efor sarf ettikleri icin karinlarini tam anlamiyla doyuramiyorlar. ozellikle aksam saati sut daha koyu oldugundan ve azalmaya da basladigindan aksamlari krizler krizler...

Ela hanom 2017 siz su an benim yaşadığım sorunları yaşamıssınız benimde su an aynı ve ne yapacağımı bilmiyorum götürmediğim doktor kullanmadığım damla kalmadı nasıl başa çıktınız benimde psikolojim bozuldu artık bebeğiyle gezen annelere bende cok özeniyorum neler yaptınız tecrübeleriniz ne kolik döneminde

Merhaba acaba bebeğiniz kaç ayda düzeldi benzer durumları yaşıyorum psikolojim bitti 😭😭

Merhaba acaba bebeğiniz kaç ayda düzeldi benzer durumları yaşıyorum psikolojim bitti 😭😭
Benimde ilk çocugum kolikti,teşhisin konulması 1 hafta sürdü. Teşhis konulduktan sonrada 1 haftada bu süreci atlattık.Kısaca 2 haftada biz bu süreci atlattık. Neler hissettiğinizi inanın çok iyi anlıyorum ben o dönem çok araştırmıştım,elektrikli aletler,kolik müzikleri vs. birsürü şey vardı ama işin kötü yanı kolik gecince bu seferde bebekler o seslere bagımlılık kazandıklarını farkettim. Sonra çocuk doktorumuz bunların hiç birine gerek olmadıgını ve bu durumda neler yapmam gerektiğini anlatmıştı. Öncelikle çok zor oldugunu biliyorum ama SAKİN ve GÜLERYÜZLÜ olmanız gerekiyır. Bebek zaten gazdan dolayı rahatsızlık hissediyor ve bunun ne oldugunu bilmediği için huzursuzlanıyor birde sizdeki stresi hissedince daha çok huzursuzlanmaya başlıyor. O yüzden kriz anında onu kucagınıza alın hafif pıpışlarken ona gülümseyin tatlı tatlı konusun-ben burdayım geçicek gibi sohbet edin onunla. Genelde aynı saatlerde ataklar başlar atak saatine bir yarım saat kala karnına gaz masajı yapabilitsiniz böylece atagı daha hafif atlatabilir.(ayşe öner in kolik masajını öneririm youtube yazarsanız karşınıza çıkar,hem ince hem kalın bagırsagı çalıştıran bir masaj) Ben bunları yaparak çok kısa bir süredr bu süreci atlattım. Birde doktorum biogaia diye bir damla vermişti bagırsak düzenleyici günde 1 kere veriyordum onunda çok yardımı oldu isterseniz doktorunuza bir sorun derim.

Merhaba. Ben de bebegimin kolik olduğunu düşünüyordum. Çok çare aradım bulamadım. Durduğum yerde bir kadının bebeklerin bazi hastalıklardan şifa bulması için el aldığını duydum ve yanına gittik kızımın el ve ayağını arka tarafinda birlestirmeye calisip dua etti. Dun kızım rahatladı ağlama krizi durdu bugün ağlasa da çığlık çığlığa durma suresi azaldı yani biraz daha ıyi insaAllah zamanla daha iyi olacak. Yine gelismeleri yazacam.

Malesef kolik bebekte hiçbir şey işe yaramıyor. Sadece geçici rahatlamalar sağlıyor. Genellikle 3.ay da bıçak gibi kesiliyor. Bazı bebeklerde daha uzun da sürebiliyor. Biz 3 ay çok çektik. O ağladı ben ağladım. Yorgunluktan, uykusuzluktan, lohusa hormonlarından delirmek üzereydim.3. Ayda geçti. Kolik sancıları geçti ama hala çok mızmız ve sürekli ağlayan, sürekli kucak isteyen bir çocuk. Kolik geçse de izi kalıyor sanırım 🙄

Güncelleme :konu da çok eskiymiş sonradan farkettim

X