Kv, kp, aynı ev, bebek

Altınları siz kendiniz vermişşsinz kimse zorla almamış yüzde 90 kp kv harcadı diyemezsiniz suçlayamazsınız. Çocuk musunuz gidip bir bankaya koysaydınız ilerde yatırırımz olacak dokunmayacak kimse deseydiniz. Çocuğa gelen takıyğda zorla çalmadı ya eşiniz veya siz vermişsinizdir yine. Başta tavrınızı belli etmeyip sonrada hal ve harekatlerinden şikayetçi olmak hiç doğru değil
Dugyn takilarini asla ve asla biz vermedik. Evdeydi takilar ve yuzde 90 onlar harcadi. 2 bilezik bozdurup harcayip. Haberiniz olsun boyle boyle yaptik dediler. Kizdik ettik yer degistirdik gene olmadi. Bi ara bi tane bizbozdurduk onlar alip sakladilar hatta

İyi de niye veriyorsunuz? Her isteyene altın mı verirsiniz?

"Bize lazım veremeyiz" "giderlerimiz var" "çocuğum için birikim yapıyorum hesabına yatırıyorum" ...

Bunlar kurabileceğiniz cümleler mesela. :işsiz:

Malınıza sahip çıkmayı öğrenin. Evde 3 kişi çalışıyormuş.

Kv çalışıyorsa kendi kart borcunu kendi ödesin. Eşiniz çok vermesin "benim de ailem var artık" diyebilsin. Birikim hesabınıza atın.
Ve yapabiliyorsanız bu hesaptan da kimseye bahsetmeyin..
Maşallah karı koca ağzınızda bakla ıslanmıyor..
Aslinda teyzemler icin bisey takmamislar mi diyip ayiplarlar diye oyle soylemis. Iyilik yaptigini dusunurken kotuluk etmis

Bazı konularda konusahibine hiç üzülemiyorum,üniversite okurken evlenmek mi dersin okul devam ederken anne olmak mı dersin,kv ve kple beraber yaşamak mı dersin bütün yanlışları yapmış resmen. Siz de her normal genç gibi önce okulu bitirip sonra evlenip çocuk yapsaymışsınız,şimdi de öyle oldu böyle oldu bik bik şikayet pardon da ne bekliyordunuz? Bu kadar mı önemliydi o kocayla aynı yatakta uyumak bunun için bu kadar çile çekilir mi?? Herşey normal sanki de çocuğun uyku düzeni bozuluyormuş bla bla bla .
Ben yapilan her eleztiriye acigim. Evet yasim lucuk ancak cabaliyorum. Anlayissizsiniz

Şu kk da öğrendiğim temel şeylerden biri aynı eve karısını getirmeyi bilen erkek bir şeyleri hesap etmiş erkektir.

Sizi "ben de çok istiyorum ayrı evimiz olsun" diye oyaladığına kalıbımı basarım.
Ama eminim kira vermek zor geliyordur.

Evlenmeyi çocuk yapmayı bilip ev geçindirmede kaçak dövüşen insana ifrit oluyorum..
Zaten kirayada faturalarada destek oluyoruz. Ters gidiyo bicol sey. Mesela bugun aciklanicakti basvuru sonucu. Ama secimlerden sonraya atmislar

Anlayamadim, ayri evde kalirsaniz sarmayacakmi annesi babasi? Eh yine saracak. En azindan annenlerde para kenara atarsin. Kendin rahat etmiyorsun, bebek rahat etmiyor ama olsun, yeterki eşin rahat etsin!

Yazdiklarin hepsi bahane ve sende bunu biliyorsun. Işe alinsa bile yine maaşini annesine verir "beni büyütüp okuttular" diye. Bunu sende biliyorsun ama görmek istemiyorsun.

Zaman ile sinirlerin iyicene yiprandiğinda ögrenirsin artik ne diyeyim.
Gercekten sizin gibi dusunmuyorum ama burda neler okuduk. Imkansiz demiyorum. Emin olun o olasılık hep gozumun onunde. Esimi tartiyorum. Oyle oldugunu hissettirse tartisiriz zaten. Ama istedigini hissediyorum

Ya valla bu kv kp leri anlamıyorum ben daha onlar bizim için uğraşması lazım ama biz onlara veriyoruz benimde herşeyim gitti kp re ama bebeğim olacak kısmetse az kaldı onun takılarını asla vermeyi düşünmüyorum önceden verdiklerimi ödesin hiç sanmıyorum ama
Bak sakin verme. Sakla hatta. Ben yandim sen yanma

Baştan hata yapmışsınız ki zaten sizde kabul ediyorsunuz bunu.
Hadi düğünde takilanları verdiniz yediler, sonradan takılan altınları neden veriyorsunuz ki,onlar bebeğimin diyip kenara koyacaktınız zorla mı alacaklar elinizden?
Bebek konusunda haklısınız ama hatanız şu,baktınız uykusu geldi,elinizde ne işiniz varsa bırakıp,uykusu geldi ben uyutmaya gidiyorum diyip gitmelisiniz odanıza. Kayinvalide yada kayınpeder ayda yılda bir görmüyorlar çocuğu zira hep aynı evdesiniz zaten,bu akşam görmesinler yarın akşam görürler zaten
Ayrı eve çıkın,paranızı,altınınızı da vermeyin artık, açıkça söyleyin biz ayrı eve çıkacağız birikim yapmak zorundayız diye.
Ev sobali bi odaya tikilip kaliyoruz malesef yoksa alip gidicem odama ama iste malesef.. Zaten su is mevzusu olumsuz sonuclanirsa soylemeyi dusunuyoruz bu sekilde

eşin ayrı eve falan çıkmak istemiyor
sen dırdır etme diye oyalıyor
ayrı eve çıkmak isteyen parasını altınını korur
sende de ayrı eve çıkma ışığı görmedim
çocuğunun hakkını koruyamıyorsun
neyse ki en azından haftaiçi çocuk ziyan olmuyor
eşine, sert bir şekilde uyarıp tavrını koymadığın sürece aynı evden çıkamazsın
maaşını eve kattırmayıp kendi hesabına atman lazım
Esimi sert bi dille uyarmama gerek kalmiyo aslinda. Dun aksam konustuk. Uyku konusunu vs. Cok guzel destek oluyo. Ya esim profesyonel bir oyuncu yada gercekten oda bıkmış durumda.
Bugun arabadaydik konu bi sekilde saygi cok onemliye geldi. Kp oyle dedi. Kv evet karsidakinin buyuk oldugunu bilmek lazim dedi. Esimde evet saygi cook onemli. Ozellikle karsilikli saygi o kadar onemli ki dedi mesela.

Hadi herkesi geçtim sizin aileniz bu yaşta okul bitmeden evlenip kv kp evinde yaşamanızı ve çocuk sahibi olmanızı onayladı anlayamıyorum. Bir de kv kp ile aynı evde cinsel hayat nasıl oluyor da çocuk doğuyor onu da anlayamıyorum.
Basta istemediler sonradan esimi tanidilar bende resitim diye cok bisey demediler. Cocuk konusunda anca yapma diyebilirlerdi ama bu esimle aramizda olan bisey. Ayri odalarimiz var sonucta illa ki oliyo cinsellik.

başkasının evinde başkasının kuralları geçerli oluyor işte. çocuk seninde olsa bu böyle.
kendi evimde 21.30 da yata oğlum ama anneme gidince onlara göre ayarlıyoruz. burda yapacak birşey yok. verdiğiniz yanlış kararların bedeli diyelim. 18 d eevlen 19 da çocuk yap. okul yarım. daha ev kuramayan adam koca olsun, baba olsun! yani gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenmiş hepsi yanlış gidiyor. anne evinde kalıp okula gidiyorsun ama evleniyorsun. yani evllilik bu değil ki.

burdaki senin hatan olmayan şey altınlar demek geliyor içimden ama o altınları da sen kendi elinle evrdiğine göre o da senin ve eşinin hatası.
Erken evlenmenin ayni evde yasamanin zorluklari suan yasadiklarim farkindayim. Ailemde kaldigim zaman esimi cok ozluyorum. Ama inanin kv ileyken delirmek uzere oluyorum stresten egzama oluyorum kafam yara icinde oluyo. Sistit oluyorum. Enfeksiyonlar geciriyorum. Sutum azaliyo..
Kendi elimle vermedim. Yeri geldi altinlari bulup sakladilar biz bulamadik. Onlar bozdurunca hesap sormamiza kizdilar alindilar biz bozdurunca bize neden sormuyosunuz dediler mesela. Off off daha neler neler..

Ben hayret ediyorum bu konuları okuyunca...
Üniversite hayatını doya doya yaşamak yaşıtı arkadaşlarıyla takılmak varken...
Sadece derslerini düşüneceği en kaygısız son dönem üniversite zaten.
Onu da ne hale getirmiş göz göre göre..
Yahu biz kazık kadar insanlarız eşim 40 a merdiven dayadı ben 30 a işimiz gücümüz evimiz tamam yine de çocuk için acaba? diyoruz doktora yapanlar veya süreci bilenler anlayacaktır aman çocuğa sevgimizi ilgimizi veremezsek, vakit ayıramazsak diye doğru zamanı bekliyoruz.

Konu sahibi çok tecrübesiz baştan hatalar yapmış ama anne-babası da mı ya da aklı başında bir arkadaşı kuzeni akrabası da mı uyarmamış ben hakikaten anlamadım. Bile bile gencecik yaşta ateşe atlamış.

Bir an evvel evinizi ayırın olacak işe bel bağlamadan, o memuriyet işi olmasa da çıkın yoksa çok yıpranırsınız.
Esimi cok seviyorum. Haklisiniz hersey biz 25 yaslarindayken olsaymis bambaska olurmus. Bisey diyemem elestiriye acik bi insanim. Dogru soze ne denir. Sadece soyleyis tarziniz icin tesekkir ederim.. Memuriyet bugun aciklanicakti secim sonrasina ertelediklerini acikladilar. 2 nisanda aciklanicakmis. Valla cikmamiz lazim.

dese bile altini niye veriyorsunuz??
Yani kendinde diyorsun aslinda kendin ettin kendin buldun. Keske önce bir ev gecindirmeyi bilseydiniz kari koca ondan sonra evlenseydiniz.
Nasil bir evlilik ki bu? Hafta ici annenlerde hafta sonu kayinvaldede.
Evlerde kayinbaba kayinvalde varken nasil sevisiliyor onu zaten hic anlamis degilim...
Kendi odalarimiz var yani sonucta illaki oluyo cinsellik.. Evet ayri kalmak aile butunlugu konusundan haklisiniz. Ama bu soguklarda biyle olmasi gerek hergun okula giderken ve donerken disari cikarmak istemedik oglumu. Bi kere hastanede yatti dilimiz yandi bi daha istemiyoruz usutmek. Bi subat kaldi soguk sunun surasinda

Ne olursa bankaya koymayı düşünüyorum canım inşallah öyle olur isterlerse de bende hayır diyemiyorum bu huyunu sevmiyorum ama inşallah ne onlar istesin ne biz verelim
Bize sormadan bozdurdular dugundekileri ama bebegin son takilanlari kibarca istediler hayir diyemedik malesef bizde. Senin gibiyim bende

Evlenmek adi üzerinde size ait bir ev ve yuva kurmak. Sizin nikahiniz var ama başka birinin evinde kalıyorsunuz. En büyük sorunu halledin bence bi kendinize ev bulup çıkın. Ayrıca kayınvalide sizin altinlari nasıl harcayabiliyor. Madem guvenmiyorsunuz annenize verseydiniz o saklasaydi. Ayrıca annenizin evinde takılan altını neden veriyorsunuz. Yaşınız küçük olduğu için çocukça davraniyorsunuz, altınlar size ait yani siz kendinizi evin çocuğu gibi görüyorsunuz sanki eşinizle. Maddi olarak da onlar söz sahibi sizin için. Yani bu şekilde evlilik olmaz, evlilik inanın bu değil. Ayrı eve çıktığınız zaman bunu anlayacaksiniz.

X