Ayrıca etrafımdaki kimseyi de dinlemedim. Yok durmuyor ayağında salla, yok ağladı meme ver. Yok emzik verme alışır. Hayır siz karışmayın, ben veriyorum ben sallamıyorum dedim. Kaynanama da anneme de. Ben sallamaya alıştırmak istemiyorum, ben ağladığında hemen meme vermek istemiyorum lütfen karışmayın dedim.
Bebeğim şimdi memenin uyumak için değil acıktığında emmek için olduğunu biliyor. Geçen gün abimdeyken bebeğimin emmeden uyumasına çok şaşırdı abim.
Ayrıca dediğim gibi ona birey gibi davranın ve sevginizi, teninizi ondan eksik etmeyin. Alışır demeyin, bebek alışmaz. Aksine size güvendikçe daha da sakin olur.
Bu arada bebeğiniz saçını çekiyorsa kulağı ağrıyordur büyük ihtimalle. Bu tarz şeyleri de doktorunuza sormanızı tavsiye ederim.
Ve her ateşi çıktığında da calpol vermeyin. Ateş iyidir. Mikroplarla savaşır bağışıklığı güçlendirir. Çocuğu da vücudunu da her zaman aynı şeylere alıştırmamak lazım. Benim bebeğim daha 1 aylıkken hasta oldu ateşi çıktı biz evde ateşle savaştık. Ben uyumadım sürekli üstünü açtım sürekli ılık su yaptırdım öyle düşürüyordum. 38.5u geçince fitil ver demişti doktorumuz. Ve ben sürekli düşürmeye çalışınca da 38.5u geçmemeye başladı. Ama öksürüğü artınca tabiki hastanede tedavi olduk. Tedavi sırasında hiç ateşimiz olmadı. Şükür rahat da atlattık. Umarım bir daha da yaşamayız kimse yaşamasın.
Yani demem o ki calpol verip balkonda çay kahve içmeyin, ateşle savaşsın vücudu, yanında durun özellikle hasta olduğu durumda koynunuzdan ayırmayın. Daha güçlü hissediyorlar.
Çok geçmiş olsun.