Kolik bebek anneleri bakın!!

Bu isin cozumu ilk 3 ayi atlatmak. Benim kizim da kolikti. Evimiz sirk gibiydi. Pilates toplarinda mi ziplamadim. Beyaz gurultuler mi acmadim. Ne zaman 3 ayi bitti kolik de gitti. Yine gazi var ama sebepsiz aglamasi kalmadi.

Hicbirsey kullanmayin bosa gider cunku ise yaramiyor.Benim iki oglum da ilk 3 ay kolikti.zamanla azalir.6.ayda tamamen biter.Buni ancak yasayan bilir.Gun boyu uyuyan sessiz bebek anneleri bir ton yorum yapar ay oyle yapma soyle yap filan.Lakin bunu ancak yasayan bilir.Allah sabir versin canim

Buyuklerim hep muskat cevizi ver demisti.Ben bir kere denedim ve kesinlikle olumlu etkisini gördüm.Daha uysallasti o gece ilk defa kesintisiz uyudu sabah cok mutlu uyandi.sonra yeni nesil arkadaşlar muskatin fazlasi zararliymis verme deyince bir daha vermedim ama anneanne babanneler hep biliyor biz muskatla buyuttuk diyor.Bilemedim.Her anne kendi icgudusunu dinlemeli galiba.

Canim benim bebegimde ayni oyleydi, aysegul hanimin dedigi herseye katiliyorum.

Benim bebegimde reflu vardi doktorlar anlamadi ben kendim anne olarak anladim reflu ilaci kullaninca duzeldi. ayrica anne sutu cok yariyordu asiri kilo aliyordu bebegim ama yinede doymuyordu takviye 2 yudum dahi olsa o hazir mamayi icmek istiyordu. Gaz sancisi icin yapmadigim denemedigim kalmadi hatta arastirma cocuk hastanesine bile gittik. uyku duzeni cok onemli. Kucuk bebekler nasil uykuya dalmalari gerektigini tam bilemiyorlar ve onlara ogretmemiz gerekiyor duzenle bu sorunun ustesinden gelirsin. Kundak mesela ise yariyor. Hem uyku saati geldi uyumam lazim kundakta diye dusunuyor ayrica el kol istemsiz sekilde hareket ettirip kendini uyandirmiyor.

Yalanci emzik cok iyi oluyor sakinlestiriyor emince biraz sanki gaz sancilari hafifliyor. Ayrica farkli gaz cikarma yontemleri var. mesela emdikten sonra fazla hareket ettirmeden yavasca popsuyla kucagina oturtup bebegin vucudun ust tarafiyle daire cizerek baya faydasi oluyordu. Cok komikti bazen yasli teyzeler bana diyordu kizim pit pit sirtina vur gazi hemen cikar. Al sen yap diye hemen veriyordum kucaklarina ama tabi nafile beceremiyorlardi.

Ama 3 ay atlattik reflu gecti, kolik gecti, uyku duzeni harika. Beslenmesi super, tatli mi tatli uslu mu uslu kizim oldu. O kadar akilliydi ki hic aglayipta kendini yormazdi o kadar tembeldi. Ama o ilk uc ay delirme noktasina gelmistim, 3 ay boyunca markete ekmek dahi almaya cikmamistim ev hapsindeydim bebekle

Malesef bizdede aynı sıkını var ve biz 3.5 aylık ama hala devam ediyor psikolojim çok bozuk psikoterapi görmeye başladım benden başka kimse bunları yaşamıyor gibi geliyor drum dediki forumlara gir yalnız değilsin dedi hakikatten öyleymiş ama çok zor bir durum devamlı ağlıyor herşeye ağlıyor yoruldum artık...

Uzun süredir giremedim foruma arkadaşlar. Lavaboya gitmek bile bir lüks benim için. Tek bakmakta eklenince pek zaman bulamıyorum. Şuan 3 ay 6 günlük, kolik bitti şükür ama gün içinde hala çok mız mız sürekli ağlıyo. Kahvaltı yapmam bile binbir çeşit şaklabanlıkla 5-10 dakikada. Araştırma hastanesine gittik kan ve idrar testi alındi bir şey çıkmadı. Gastroenterolojiye alıcam randevu, reflü için. Bu ara hiç hemde hiç emmiyor doğru düzgun. Emiyor bırakıyor kıvranıp duruyor. Emerken bir anda oturur gibi yapıyor emmiyor. Max 5 dakika gündüzleri. Gece uykusunda emiyo ama o da sabahtan akşama emmedigi için saat başı... Dik tutunca susuyor hala. Uyku düzeni hala sıfır. Ayagımda sallıyorum mecbur ama sallarken bile uyanıyor. Sıkıntısı var bu belli yani. Çok yoruldum, yalniz bakmak öyle zormuş ki. 1 haftalığına onu durdurup dinlenme sansım olsa keşke. Her yerim ağrıyor.

Tek bakmak çok zor benim ailem var ama o ağlamalar olunca herşey bitiyor ve bizim hala devam ediyor sabırla bekliyorum he geçse bile yine bizim kız huysuz galiba :)

Nolursunuz bana da yardim edin 3 aylık 3 günlüğüz uyumadigi her saniye ağlıyor huzursuz.sirt üstü sallayarak uyutmaya çalıştığımda elleriyle ayaklarıyla uykuya dalarken, uykuda sıçramalar yapıyor.5 dk uyuyamiyor.acaba gazdan mi oluyor sanci geldigi için mi yapıyor sizler de durum nasıl sizlerin de sıçrayarak mi uyaniyor?Benimki uykuya dalamıyor sürekli ağlıyor.Psikolojim bozuldu artık depresyona girdim psikiyatriye gideceğim artık iç sıkıntısından duramıyorum.Nolur yardim edin benim çocuğum farklı değil demi sizinkinden ?Nasıl düzelecek toplamda 2 sa uyumuyorum gün içinde.istahim yok dayanamıyorum artık hayata küstüm resmen.

kolik bebek anneleri uyku düzeninizi nasıl oluşturdunuz mesela hamgi saatlerde uyuyor hangi saatlerde uyanık bebekleriniz

Bana da yardim edecek cevap verebilecek kimse yok mu arkadaşlar?
Allah yardımcınız olsun bu olayları sadece yaşayan bilir böyle anneleri okuyunca inanın ciğerim sızlıyor. Burda yok onu yap bunu yap diyenler çıkıyor uzaktan ahkam kesmesi kolay sürekli çıldırasıya ağlayan bebekle bütün gün evde vakit geçirmek gerçekten çoook zor. Tek bir çaresi var hep sabır hep sabır sarılın sevin koklayın ağrısı olmasa ağlamaz kimbilir ne acılar içinde kıvranıyor ki o kadar ağlıyor yavrucjklar. Belli bir zamanda geçiyor o vakte kadar sabretmek gerek. Bizim 7-8 ay sürdü ama çok şükürgeçti. Şimdide öyle çok rahat bi çocuk değil huysuz ama o eski ağlamalar kalmadı çok şükür.

Bana da yardim edecek cevap verebilecek kimse yok mu arkadaşlar?
Merhaba, benim oğlum suan 4 ay 6 günlük. Hala çok aģlayan bir bebek. Dediğiniz gibi uyumadığı her an ağlıyor ve uyuduğu zamanlar yarım saat ile sınırlı ayakta o da. Kolik belası 3.aydan sonra azalarak bi anda yok oldu. Gaz sancısı devam ediyor ama bizim tek sorunumuz gaz değilmiş. Ne yazıkki süt ve süt ürünlerine alerjisi varmış. Bunu mama verene kadar anlamadık. Doktorlar sağolsun ilgisizlikten akillarına gelmedi gaz diyip ilaç vermek kolay geldi onlara... Şuan diyet yapıyorum. Ayrıca idrarında bakteri çıktı. Bunların ikisi de huzursuzluk ve karında kramp yaratan şeyler. Bu tarz şeylere dikkat edin. Bir tek gaz mı değil mi öğrenin. Yoksa benim gibi sonradan öfke dolarsınız drlara karşı
Yarın randevumuz var detaylı öğreneceğiz. Araştırma hastanesine gidin bence. En azından detaylı bakılıyor bir şekilde.

kolik bebek anneleri uyku düzeninizi nasıl oluşturdunuz mesela hamgi saatlerde uyuyor hangi saatlerde uyanık bebekleriniz
Uyku düzenini kendisi oluşturdu resmen, önceden yani ilk 3 ay 11-11 buçuk arası koliği tutar 1 buçuk 2 ye kadar uyumazdı. 2 aydır ise yani kolik biteli tam 11 buçuk-12 arası uzun emer ve memede uyuyakalır. Derin gece uykusuna geçiş yapar :)

Sizin devam ediyor mu bebiş? Nasıl? Alerji ve bakterisi olduğunu öğrendik bizimkinin, bir tek gaz değilmiş olay :/

saat 8den beri uyutamadığım oğlumu en son arabayla gezerek uyuttum ve eve geldik ama o kadar gezmeye hala dalmamış beşik sallıyoruz şimdide

Sütün iyi gelmiyor olabilir

saat 8den beri uyutamadığım oğlumu en son arabayla gezerek uyuttum ve eve geldik ama o kadar gezmeye hala dalmamış beşik sallıyoruz şimdide
Biz de bu gece 3ten beri mizmiz uyutamadik. Sancisi vardi muhtemelen. Bugun hastaneye gidiyoruz bakalim sonuclar ne olacak. Allah sabir versin valla insan delirecek gibi hissediyor ama delirebilmek bile lüks

Merhaba acaba bebeğinizin şikayetleri ne durumda ne zamana kadar devam etti çünkü benimde 35 günlük bir kızım var uyku düzeni ve şikayetleri aynen sizin ki gibi

koliğe en güzel çözüm yazıldımı bilmiyorm ergonomik kanguru tak kanguruyu al kucağına hem ev işi yap hem o sıcakta ve o pozisyonda pırt pırt gaz çıkarsn bir taşla on kuş valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…