- 3 Aralık 2016
- 3.758
- 2.084
Kolik olduğunu düşündüğüm bebeğimin hâlbuki allerjisi varmış diyete girince her gun ayni anda ağlama krzleri gectiMerhaba, 54 günlük bir oğlum var. 2.haftadan sonra kolik sorunumuz başladı. Her akşam saat 10 buçuktan 1 buçuk 2'ye kadar ağlayarak geçiyordu saatler. Şu sıralar biraz daha rahat atlatıyoruz kolik saatlerini ama bu seferde tüm gün huysuz olmaya başladı. Uyanık olduğu her an ağlıyo, illa kucakta olacak, dik duracak, gezdirilecek ya da sallanacak. Gazını çıkarıp kakasını yapsa bile 15 dk sonra tekrar huysuzlanıyo. Artık psikolojim bozuldu. Ne yapmalıyım? Onunla başa çıkabilmek oakdar zor ki. Eşimle de tek bakıyoruz... Biogaia, sab simplex, maflor, gasso mini, acı elma yağı denedik fayda etmiyor
Merhaba acaba bebeğinizin şikayetleri ne durumda ne zamana kadar devam etti çünkü benimde 35 günlük bir kızım var uyku düzeni ve şikayetleri aynen sizin ki gibi
Acaba benimde bebegimin alerjisi olabilir mi ?çünkü bizimde gaz problemimiz giderek azaldı ama gün boyu huysuz hep ağlıyor hic kucağımdan inmiyor ve hep meme istiyor sütümün yetmediğini düşünerek sağıp verdim ama ac olmadığı zamanlarda da 5 dk yerde durmuyor hemen ağlamaya başlıyor kucak istiyor ne yapacagimi şaşırdım hic bir iş yapamıyorum yemek bile yemeye fırsat vermiyor sadece gece 12 veya 1 gibi uyuyor sabah 7 ye kadar ama gecede uyanıyor tabi emmek için bir-kac kez ve şu an bebegim 45 günlükKolik olduğunu düşündüğüm bebeğimin hâlbuki allerjisi varmış diyete girince her gun ayni anda ağlama krzleri gecti
Evet haklisiniz inşallah benim bebegimde kısa zamanda düzelir3,5-4 ay arası. Allah yardımcınız olsun sabredin geçiyor. oğlum 16 aylık hiiç unutamayacağım bir süreçti. ama geçiyor geçince süper oluyor. o zaman başlıyorsunuz keyifli keyifli anneliğe.. tabi ilk dönemde keyifli ama insanın bebişi ağlayıp çare bulamayınca tam istendiği gibi olmuyor
Bebeğiniz şuan ne durumda gazı azaldımı ?Bu isin cozumu ilk 3 ayi atlatmak. Benim kizim da kolikti. Evimiz sirk gibiydi. Pilates toplarinda mi ziplamadim. Beyaz gurultuler mi acmadim. Ne zaman 3 ayi bitti kolik de gitti. Yine gazi var ama sebepsiz aglamasi kalmadi.
Bebeğiniz ne zaman koliği atlattı yani gaz durumu ne zamn geçti benmkide aynı bazen 30-40 kere alttan gazını çıkardığım oluyor gittikçe kötüye gidiyor ;( geçiyor mu ilerideçok merak ediyorum delireceğimBende internetten ne duyduysam hepsini yapmaya çalıştım. Rezene çayı içtim, yemeklere kimyon koydum, yemeklerime dikkat ettim, bebeğimin ayaklarını sıcak tuttum, topuklarına acı elma yağı sürdüm, yatmadan sıcak banyo yaptırdım, farklı gaz damlaları denedim yok yok yok hiç birisi işe yaramıyor. Bende hepsini bıraktım artık. Sadece işe yarayan şu olmuştu, kiraz çekirdekli yatak almıştım onun üstünde yüz üstü uyuttuğumda gazını biraz daha kolay çıkartmıştı. Bir de uyanık olduğu her vakit karnına masaj yapıp bacaklarını bisiklete biner gibi oynatıyordum. Bu da çok işe yaramıştı bir keresinde bacaklarını ittirerek 20 defa pırtlattırmıştım.
Herkes 3 aydan sonra rahat edersin diyip duruyor bakalım 3 ayı doldurmaya az kaldı Şafak sayıyorum
Bende senin gibi tek bakıyorum valla o kadar uykusuz kalıyorum ki artık sinirlerim yıpranmıştı. Artık eşimle ayrı yatmaya başladık ve nöbetleşe bakıyoruz . Bir kaç saat o bakıyor emzirmek için getiriyor yanıma sonra götürüyor sonra tekrar uyanınca nöbet değiştiriyorduk.
Yani sanırım sabretmekten başka çözüm Yok. Biliyorum sanki zaman hiç geçmiyormuş gibi geliyor ama geçiyor bir şekilde, Allah yardımcımız olsun
Su an 2 yasi gecti. Gaz gitti 2 yas sendromu gibi yeni ufuklar acdi :)Bebeğiniz şuan ne durumda gazı azaldımı ?
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim gazı kaç aylıkken azaldı bizimki 3 oldu hala aynı ?Su an 2 yasi gecti. Gaz gitti 2 yas sendromu gibi yeni ufuklar acdi :)
Bebeklerimiz hemen hemen aynı zamanda dogmuslar. Bizde de 1.ayini doldurmaya yakın akşamları ağlama krizleri başladı. Doktor max. 3. 4. Aya kadar devam eder dedi. Bunda tabii sizin tutumunuz da önemli dedi. Biz fön makinesi sesi açıyoruz, yukarı aşağı sallama hareketi yapıyoruz. Evin icinde geziyoruz. Bir de doktor relactaz yazdı onun soyledigi ölçülerde onu kullanıyoruz ama herşeyden daha etkili olan emzik oldu. Doktor emzik tavsiye ediyorum demişti bu yukarıdaki yazdıklarıma ek olarak. Emmek çok rahatlatiyor. Bazen ben de cok sinirleniyorum ama işte biz ne kadar sakin olursak onlar o kadar kolay atlatacaklar. Doktor şunu da söyledi. 2 ve 3. Aylarda bebekler anne karnına geri dönmek istediği için ağlıyorlarmış. Aslında bize daha yakın olmak istiyorlar alışık oldukları yerden koptuklarından yapiyorlar. Kendimi onun yerine koyup düşününce sinirim azalıyor ve sabrım artıyor. Siz de böyle düşünüp rahatlatabilirsiniz belki kendinizi.Merhaba, 54 günlük bir oğlum var. 2.haftadan sonra kolik sorunumuz başladı. Her akşam saat 10 buçuktan 1 buçuk 2'ye kadar ağlayarak geçiyordu saatler. Şu sıralar biraz daha rahat atlatıyoruz kolik saatlerini ama bu seferde tüm gün huysuz olmaya başladı. Uyanık olduğu her an ağlıyo, illa kucakta olacak, dik duracak, gezdirilecek ya da sallanacak. Gazını çıkarıp kakasını yapsa bile 15 dk sonra tekrar huysuzlanıyo. Artık psikolojim bozuldu. Ne yapmalıyım? Onunla başa çıkabilmek oakdar zor ki. Eşimle de tek bakıyoruz... Biogaia, sab simplex, maflor, gasso mini, acı elma yağı denedik fayda etmiyor
ulmustuCevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim gazı kaç aylıkken azaldı bizimki 3 oldu hala aynı ?
Ben zaten kendi bağırsak problemlerimden dolayı süt ve süt ürünleri kullanamıyorum ama çocukta bir değşiklik yok benim huzursuz bağırsak problemim var ondsn dolayı aşırı gazım olur hep sanırım bebekte bana çektiBiz de aynı durumu yaşıyorduk, tüm doktorlar kolik deyip gönderiyorlardı, sonra bir doktor inek sütü proteini alerjisinden olabileceğini söyledi, inek sütü içeren gıdaları yemeyi keserek emzirdiğimde kolik krizlerin geçtiğini gördük.. boşu boşuna hem biz hem de bebek hırpalanmış.. Aptamil Pregomin as mamaya geçtik ve tüm problemimiz çözüldü. siz de bi baktırın isterseniz.
Süt alarjisi olabilir bi doktora danısınMerhaba, 54 günlük bir oğlum var. 2.haftadan sonra kolik sorunumuz başladı. Her akşam saat 10 buçuktan 1 buçuk 2'ye kadar ağlayarak geçiyordu saatler. Şu sıralar biraz daha rahat atlatıyoruz kolik saatlerini ama bu seferde tüm gün huysuz olmaya başladı. Uyanık olduğu her an ağlıyo, illa kucakta olacak, dik duracak, gezdirilecek ya da sallanacak. Gazını çıkarıp kakasını yapsa bile 15 dk sonra tekrar huysuzlanıyo. Artık psikolojim bozuldu. Ne yapmalıyım? Onunla başa çıkabilmek oakdar zor ki. Eşimle de tek bakıyoruz... Biogaia, sab simplex, maflor, gasso mini, acı elma yağı denedik fayda etmiyor
Üstünden uzun zaman gecmiş ama şuan bizde aynı durumdayız 57 günlük sizin bu durum nezaman gecmişti acabaMerhaba, 54 günlük bir oğlum var. 2.haftadan sonra kolik sorunumuz başladı. Her akşam saat 10 buçuktan 1 buçuk 2'ye kadar ağlayarak geçiyordu saatler. Şu sıralar biraz daha rahat atlatıyoruz kolik saatlerini ama bu seferde tüm gün huysuz olmaya başladı. Uyanık olduğu her an ağlıyo, illa kucakta olacak, dik duracak, gezdirilecek ya da sallanacak. Gazını çıkarıp kakasını yapsa bile 15 dk sonra tekrar huysuzlanıyo. Artık psikolojim bozuldu. Ne yapmalıyım? Onunla başa çıkabilmek oakdar zor ki. Eşimle de tek bakıyoruz... Biogaia, sab simplex, maflor, gasso mini, acı elma yağı denedik fayda etmiyor