- Konu Sahibi ades_ballibadem
-
Merhaba bende 36 haftalik hamileyim. 2 oglum var biri 10 digeri 7 yasinda simdiki bebisimde kiz ve ben iki dogumumuda yarim saatte bitirmistim. iki hamileligimdede cok yürüdüm hic oturmamıstım hep ayakta gecirmistim günümü. Simdi bundada hergün 45 dakikalik yürüyüse cikiyorum. Arkadaslar yürümek gercekten cok faydali.Birde dogum aninda sanci cekerken bagirmamak o enerjinizi ıkınmaya verirseniz dogum daha erken biter. Sanci geldigi zaman bebek kendini dogum kanalina itiyor ve tam o sancida ıkındıgınızda bebek daha hizli bir sekilde dogum kanalina gidiyor.Size tavsiyem sanci geldiginde bagirmayin ıkının.
Benim de tavsiyemm son 1 aya girdiginizde perine bolgesine zeytinyagiyla masaj yapmaniz kizlar. Tabi pehlivan gibi yaglamaya gerek yok masaj yapacak kadar surun yeterli. Ben bunu bir cok buyugumden duydum ve uyguladim hiiiic dikisik yok yani sifir yirtik sifir kesi :)
Himm bir de ebeleri cok iyi dinleyin kulaginiz hep onlarda olsun cok iyi yonlendiriyorlar. Hayirli dogumlar herkese :)
bende çok yürüyüş yapıyordum
hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri işten gelip akşamları ilk zamanlar 15 dk falan yürürdüm hamileliğim ilerledikçe yürüyüşlerim arttı doğum iznine çıktığımda elimde su ben sokaklar göbüşümle birlikte :) çok faydasını gördüm 9 saat sancı çektim 17:00 doğum masasına yattım 17:05 de kızımı kucağımı aldım yani kızlar ben yürümenin faydasını gördüm bol bol yürüyüş yapın normal doğuma çok faydası oluyor...
carsammba gunu normal doum yaptim cok sukur.sadece delilik diyorum:) sanci cekiyosn ve sonradan yapilan uygulamalar adami perisan ediyo.sonrasi bitkin bir insan.tuvalet sikintisi yasiyosn.nebilim ben boyle biseyle karsilasacagimi bilseydim olmazdim.bu benim gorusum.normal olmak isteyenleri korkutmak degil.suanki aklimla sezaryan olsaymisim diyorm.cektigim eziyetmis sadece ben normal dogum hakkinda boyle dusunuyorum.en guzel yani bebegimi gordum ama acim daha coktu.
merhaba, ben de 25 haftalık hamileyim, doğumda neler yaşadığınızdan bahseder misiniz biraz, sonrasındaki uygulamaların eziyetinden bahsetmişsiniz, merak ettim, ben de normal istiyorum ama dr ve hastane belli değil, kaygılıyım
merhaba, ben de 25 haftalık hamileyim, doğumda neler yaşadığınızdan bahseder misiniz biraz, sonrasındaki uygulamaların eziyetinden bahsetmişsiniz, merak ettim, ben de normal istiyorum ama dr ve hastane belli değil, kaygılıyım
Merhabalar Z-toprak bu siteyi kullanmayı tam bilmiyorum özelden yazamadım ama sizde benim gibi polikistikover hastasıymışsınız bende 8 haftalık hamileyim ve glukophage kullanıyorum sizde kullandınız mı ve kaçıncı haftada bıraktınız şu an bazı doktorlar kullanma diyor ama ben daha önce hamileliğimde bıraktım ve düşük yaptım bilgilendirirseniz sevinirim
Merhaba,siteye yeni üye oldum.6ay önce epidural normal doğum yartım.hastaneye sabah 9da gittiğimde açıklık 3 cm ve ben hiçbir sancı hissetmiyordum.doktorum zamanı geldiğini suni sancı ile doğurabikeceğimi söyledi.inanın suni sancı da öyle katlanılamaz bir ağrı değil.geliyo gidiyo,nefes alıyorsunuz tekrar başlıyor.açıklık yanlış hatırlamıyorsam 5 cm olduğunda epidural yapmalarını istedim ve düşük dozda yaptılar.yaklaşık 2 saat sonra doğumum gerçekleşti ve hiçbir acı ağrı hissetmeden.hatta doğumhaneden kendim kalkıp yürümek istedim okadar.ben okadar kötü hikayeler okudum ki az daha korkudan sezeryanla yapıcaktım.size tavsiyem hiç kulak asmayın.tabii doktor ve hastane de çok önemli bu konuda.nırmal doğumu destekleyen güç veren biri olmalıArkadaslar ben bugüne dek hep normal doğum isteyen biriyim. Ancak şimdi 34.haftamda korkmaya başladımbeni rahatlatabilecek olan var mı?
Saolun, cok tesekkur ederim bilgilendirme için. İnsan ister istemez korkuyor, tedirgin oluyor :)Merhaba,siteye yeni üye oldum.6ay önce epidural normal doğum yartım.hastaneye sabah 9da gittiğimde açıklık 3 cm ve ben hiçbir sancı hissetmiyordum.doktorum zamanı geldiğini suni sancı ile doğurabikeceğimi söyledi.inanın suni sancı da öyle katlanılamaz bir ağrı değil.geliyo gidiyo,nefes alıyorsunuz tekrar başlıyor.açıklık yanlış hatırlamıyorsam 5 cm olduğunda epidural yapmalarını istedim ve düşük dozda yaptılar.yaklaşık 2 saat sonra doğumum gerçekleşti ve hiçbir acı ağrı hissetmeden.hatta doğumhaneden kendim kalkıp yürümek istedim okadar.ben okadar kötü hikayeler okudum ki az daha korkudan sezeryanla yapıcaktım.size tavsiyem hiç kulak asmayın.tabii doktor ve hastane de çok önemli bu konuda.nırmal doğumu destekleyen güç veren biri olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?