Kolay Doğum İçin Önerileriniz (Normal Doğum)

Merhaba bende 36 haftalik hamileyim. 2 oglum var biri 10 digeri 7 yasinda simdiki bebisimde kiz ve ben iki dogumumuda yarim saatte bitirmistim. iki hamileligimdede cok yürüdüm hic oturmamıstım hep ayakta gecirmistim günümü. Simdi bundada hergün 45 dakikalik yürüyüse cikiyorum. Arkadaslar yürümek gercekten cok faydali.Birde dogum aninda sanci cekerken bagirmamak o enerjinizi ıkınmaya verirseniz dogum daha erken biter. Sanci geldigi zaman bebek kendini dogum kanalina itiyor ve tam o sancida ıkındıgınızda bebek daha hizli bir sekilde dogum kanalina gidiyor.Size tavsiyem sanci geldiginde bagirmayin ıkının.

Canım inşallah az sancılı, sorunsuz bir doğum olur ve hemencik bebişini kucağına alırsın. Zaten o an bütün acıları ve ağrıları unutuyorsun. :) Bende sancı ve ağrılardan korktuğum için doktorum Jinefem tıp merkezinde suda doğumu önerdi. Gerçekten tavsiye ederim hem rahat bir doğum oldu hem ağrılarımı çok hafifletti. Sağlıklı gebelikler hamişler.

Merhaba, ben şuanda 25 haftalık hamileyim, ilk doğumum olacak, doğum süreci ile ilgili çok kaygılarım var, özellikle de gerekmediği halde dr ların vajina bölgesine kesi atmalarını istemiyorum. Siz zeytinyağı ile masaj yaptım, kesi ve yırtık olmadı demişsiniz, kaçıncı haftadan itibaren nasıl masaj yaptınız acaba? dr unuz kimdi, yani dr lar beklemeden kesi atıyorlar diye biliyorum, sizin dr unuz kesi atmadan sabırla beklemiş anladığım kadarıyla. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Selam, ben de 25 haftalık hamileyim şuanda, yırtılmanız ya da kesiniz oldu mu merak ettim,? Cevaplarsanız çok sevinirim.

merhaba, ben de 25 haftalık hamileyim, doğumda neler yaşadığınızdan bahseder misiniz biraz, sonrasındaki uygulamaların eziyetinden bahsetmişsiniz, merak ettim, ben de normal istiyorum ama dr ve hastane belli değil, kaygılıyım

Merhabalar Z-toprak bu siteyi kullanmayı tam bilmiyorum özelden yazamadım ama sizde benim gibi polikistikover hastasıymışsınız bende 8 haftalık hamileyim ve glukophage kullanıyorum sizde kullandınız mı ve kaçıncı haftada bıraktınız şu an bazı doktorlar kullanma diyor ama ben daha önce hamileliğimde bıraktım ve düşük yaptım bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba,
Glucophage hamile kalmadan önce kullandım. Hamile kalınca dr bıraktırdı sende seker oldugunu düşünmüyorum deyip. Düşük tehlikesi için progestan veriyorlar. Ben de kullandım.gerçi ilk gebeliğim ama dr riske atmak istemedi

Merhaba canım bende polikistik overliydim ve glucophage kullanıyordum ve 9. Haftada gebe kaldigimi ogrendim doktorum glucophace i biraktirdi hemen progestrana baslatti

Arkadaslar ben bugüne dek hep normal doğum isteyen biriyim. Ancak şimdi 34.haftamda korkmaya başladım beni rahatlatabilecek olan var mı?
Merhaba,siteye yeni üye oldum.6ay önce epidural normal doğum yartım.hastaneye sabah 9da gittiğimde açıklık 3 cm ve ben hiçbir sancı hissetmiyordum.doktorum zamanı geldiğini suni sancı ile doğurabikeceğimi söyledi.inanın suni sancı da öyle katlanılamaz bir ağrı değil.geliyo gidiyo,nefes alıyorsunuz tekrar başlıyor.açıklık yanlış hatırlamıyorsam 5 cm olduğunda epidural yapmalarını istedim ve düşük dozda yaptılar.yaklaşık 2 saat sonra doğumum gerçekleşti ve hiçbir acı ağrı hissetmeden.hatta doğumhaneden kendim kalkıp yürümek istedim okadar.ben okadar kötü hikayeler okudum ki az daha korkudan sezeryanla yapıcaktım.size tavsiyem hiç kulak asmayın.tabii doktor ve hastane de çok önemli bu konuda.nırmal doğumu destekleyen güç veren biri olmalı

Saolun, cok tesekkur ederim bilgilendirme için. İnsan ister istemez korkuyor, tedirgin oluyor :)

Slm kızlar bugün kontrole gittim doktorum normal taraftarı OLMASINA rağmen bebek doğum pozisyonunu almamış böyle giderse sezeryan olur dedi Kafası göğsümün hemen Altında çok düşük ihtimal olması gereken pozisyona gelir dedi normal doğum pozisyonuna gelmesi için ne yapmam Lazım ben de çok normal doğum istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…