Kolay Doğum İçin Önerileriniz (Normal Doğum)

ben 5-10dk da dogurdum.

hamilelik iznine ayrildiktan sonra (32.hafta)nerdeyse her gun yarim saat de olsa ayurudum.calisirken de surekli 2 kat arasinda inip cikmam gerekiyordu hic asansor kullanmadim.
13 kilo aldim toplamda
hep cok aktif hareket ettim doguma kadar kendim oturup kaljabiliyordum
8 hafta hamile pilatesi yaptim(30-38.haftalar arasi)
evde de youtube videolari ile yapabilirsiniz.

En ONemLisi normal dogum yapmak istiyordum korkmuyordum ve acayip motiveydim.
sanci cekerken yalanci sanci oldugunu dusundum hep meğerse degilmiş
hastaneye gttigimde acilma tam ve dogum baslamisti.tum sanciyi evde cektim ve bu da istedigim gibi davranma rahatligi verdi.

çatala oturdum ikin biraz daha ikin ve minik meleğim dogdu.ilk cumlem bu kadar kolaymiydi oldu
herkesin agri eşiği farklidir ama o kadar cok korkutuyorlar ki insan cok zor olacağini zannediyor.ben hiç bağirmadim ,oyle bir istek duymadim ,sakince nefes alip vererek atlattim sancilari.
sakin olun herseyin guzel ve rahat olacağina inanin sonunda minik meleğinize kavusacaksiniz ve bence emzirme gaz cikarma bebegi uyutma gibi konularda okuyun o konular dogumdan daha önemli. askbahcem askbahcem failatunfailun failatunfailun @avukatbusra
Allah bebeğine sağlıklı uzun ömür versincanm. İnşallah bzedr kolay doğumlar senin gibi kolay doğum yapanların hikayelerini okudukça korkum kalmıyor Allah yardımcımız olsun artk.. o konularada bakıyorum zaten ama o kadar çok şey varki denrmeden göremeyiz bu yüzden bebiş gelince herseyi denemek gerek..

Allah bebeğine sağlıklı uzun ömür versincanm. İnşallah bzedr kolay doğumlar senin gibi kolay doğum yapanların hikayelerini okudukça korkum kalmıyor Allah yardımcımız olsun artk.. o konularada bakıyorum zaten ama o kadar çok şey varki denrmeden göremeyiz bu yüzden bebiş gelince herseyi denemek gerek..
denemeden goremeyiz derken?emzirme pozisyonlari ,emzirme sikligi ,gogus ucu yaralari,pompa yapacaksaniz nasil yapmak ya da yapmamak gerektigi,bebeginizle nasil vakit gecireceginizi ,gaz nasil cikarilir,cok gazliysa ne yapmak gerekir ,gece nasil uyutmak gerektigi uyku rutini en en onemli seyler.
dogumu yapacaginiza inanin baska bi seye gerek yok spor da yapiyorsaniz
en az benimki kadar rahat bir dogum olsun ins saglikla gelsin

denemeden goremeyiz derken?emzirme pozisyonlari ,emzirme sikligi ,gogus ucu yaralari,pompa yapacaksaniz nasil yapmak ya da yapmamak gerektigi,bebeginizle nasil vakit gecireceginizi ,gaz nasil cikarilir,cok gazliysa ne yapmak gerekir ,gece nasil uyutmak gerektigi uyku rutini en en onemli seyler.
dogumu yapacaginiza inanin baska bi seye gerek yok spor da yapiyorsaniz
en az benimki kadar rahat bir dogum olsun ins saglikla gelsin
Onlara zaten bakıyorum canm ama her bebek farklı kiminin uyku rutini farklı kimi emzirme pozisyonu.. göğüs yaraları için şuandan önlemler alıyorum ama kimileri herseyi denemesine rağmen çare olmamış. Biz yinede herseyi öğrenmeye calışlalım tabiki bebek gelince nasılsa sekillencek hayatımız daha birçok yeni şey çıkacak öğreneceğimiz.. şu sıralar yalancı sancılarla baş ediyorum ..

Onlara zaten bakıyorum canm ama her bebek farklı kiminin uyku rutini farklı kimi emzirme pozisyonu.. göğüs yaraları için şuandan önlemler alıyorum ama kimileri herseyi denemesine rağmen çare olmamış. Biz yinede herseyi öğrenmeye calışlalım tabiki bebek gelince nasılsa sekillencek hayatımız daha birçok yeni şey çıkacak öğreneceğimiz.. şu sıralar yalancı sancılarla baş ediyorum ..
gogus yarasi icin dogru emzirme pozisyonunda emzirmek onemli,dogru yapamadigin surece yaralar gecmez.en bastan az da olsa herkes de yara oluyor ama dikkat etmezsen gittikce daha kotu olur .
yalanci sancilar gelince mutlaka pozisyon degistir dusa gir

gogus yarasi icin dogru emzirme pozisyonunda emzirmek onemli,dogru yapamadigin surece yaralar gecmez.en bastan az da olsa herkes de yara oluyor ama dikkat etmezsen gittikce daha kotu olur .
yalanci sancilar gelince mutlaka pozisyon degistir dusa gir
Onu detaylı öğrencem canm saolasın.. yalancı sancılar şu sıralar günde 3-4 kez adet sancısı gibi başlıyo bisüre sonra geçiyo.. yarın kontrolüm var Allahtan uzun sürebiliyo inşallah sorun yoktur..

Onu detaylı öğrencem canm saolasın.. yalancı sancılar şu sıralar günde 3-4 kez adet sancısı gibi başlıyo bisüre sonra geçiyo.. yarın kontrolüm var Allahtan uzun sürebiliyo inşallah sorun yoktur..
benim gercek sancilarim belden baslayip kasiklarima ilerleyen dalga seklindeydi.son yarim saat siddetliydi oncesi daha tolere edilebilirdi

benim gercek sancilarim belden baslayip kasiklarima ilerleyen dalga seklindeydi.son yarim saat siddetliydi oncesi daha tolere edilebilirdi
Yok şuan belime vurmuyo sadece adet olacakmışım gibi karnımın alt kısmı ağrıyo azcık sıcak tutunca bide pızisyon değiştirince azalıyo.. sen kaçıncı haftanda doğum yaptın doğum sancısı olduğunu nasıl anladın.

Yok şuan belime vurmuyo sadece adet olacakmışım gibi karnımın alt kısmı ağrıyo azcık sıcak tutunca bide pızisyon değiştirince azalıyo.. sen kaçıncı haftanda doğum yaptın doğum sancısı olduğunu nasıl anladın.
39+1 de dogum yaptim.dogum sancisi oldugunu anlamadim hep yalanci sanci sandim son 30-45 dk ya kadar.annem ve kv yanimdaydi onlar bile anlamadi galiba aci eşiğim yuksek

39+1 de dogum yaptim.dogum sancisi oldugunu anlamadim hep yalanci sanci sandim son 30-45 dk ya kadar.annem ve kv yanimdaydi onlar bile anlamadi galiba aci eşiğim yuksek
Kuzenim benim gibi adet sancısı gibi ağrısı yüzünden doktora gitmiş 6 cm açılması varmş hemen doğuma almşlar oda anlamamış sadece hep karnı ağrımış inşallah benimde öyle kolay olur . sende ne güzel vaktinde rahat doğurmuşsun bende 40 a kaar beklemek istemiyorum inşallah bizim oğlanda 39 larda çıkmak ister..

ben 5-10dk da dogurdum.

hamilelik iznine ayrildiktan sonra (32.hafta)nerdeyse her gun yarim saat de olsa ayurudum.calisirken de surekli 2 kat arasinda inip cikmam gerekiyordu hic asansor kullanmadim.
13 kilo aldim toplamda
hep cok aktif hareket ettim doguma kadar kendim oturup kaljabiliyordum
8 hafta hamile pilatesi yaptim(30-38.haftalar arasi)
evde de youtube videolari ile yapabilirsiniz.

En ONemLisi normal dogum yapmak istiyordum korkmuyordum ve acayip motiveydim.
sanci cekerken yalanci sanci oldugunu dusundum hep meğerse degilmiş
hastaneye gttigimde acilma tam ve dogum baslamisti.tum sanciyi evde cektim ve bu da istedigim gibi davranma rahatligi verdi.

çatala oturdum ikin biraz daha ikin ve minik meleğim dogdu.ilk cumlem bu kadar kolaymiydi oldu
herkesin agri eşiği farklidir ama o kadar cok korkutuyorlar ki insan cok zor olacağini zannediyor.ben hiç bağirmadim ,oyle bir istek duymadim ,sakince nefes alip vererek atlattim sancilari.
sakin olun herseyin guzel ve rahat olacağina inanin sonunda minik meleğinize kavusacaksiniz ve bence emzirme gaz cikarma bebegi uyutma gibi konularda okuyun o konular dogumdan daha önemli. askbahcem askbahcem failatunfailun failatunfailun @avukatbusra
inşallah bizimkiler de kolay olur ;) ben de perşembe günü 37 yi bitiriyorum.evde egzersiz yapacağım artık

Herkes kolay dogum yapmak icin bol bil yuruyus yapilmasi gerektigini soylemis, bense 5.aydan beri yatıyorum riskli gebelik yuzunden, suan daha cok korkuyorum dogum zor olacak diye :(

Herkes kolay dogum yapmak icin bol bil yuruyus yapilmasi gerektigini soylemis, bense 5.aydan beri yatıyorum riskli gebelik yuzunden, suan daha cok korkuyorum dogum zor olacak diye :KK43:
Deli gibi sürekli yürümüş olmama rağmen açılması çok zor olmuş biri olarak çok da kafaya takmayın derim. Muhakkâk çok faydalıdır ama olmayınca olmuyor,olmadı da. Ama bir şekilde doğup hızla büyüyorlar ve herşey akıp giden zamanla unutuluyor.
Siz sağlıklı olun inşallahûteâlâ, Rabbim yardım edecektir. Korkularla strese sürüklenmeyin. Vücudunuza ve fıtratınıza güvenin. Sevgiler...Çokkk çokkk kolay doğumlar diliyorum tüm kalbimle. :KK68::KK25:

Deli gibi sürekli yürümüş olmama rağmen açılması çok zor olmuş biri olarak çok da kafaya takmayın derim. Muhakkâk çok faydalıdır ama olmayınca olmuyor,olmadı da. Ama bir şekilde doğup hızla büyüyorlar ve herşey akıp giden zamanla unutuluyor.
Siz sağlıklı olun inşallahûteâlâ, Rabbim yardım edecektir. Korkularla strese sürüklenmeyin. Vücudunuza ve fıtratınıza güvenin. Sevgiler...Çokkk çokkk kolay doğumlar diliyorum tüm kalbimle. :KK68::KK25:
aklımdan surekli felaket senaryoları geçiyor, bi an önce o zamanın gelip geçmesini bekliyorum o yuzden, çok çok teşekkür ederim guzel dilek ve duaniz için :KK68: böyle dualar almak rahatlatıyor insanı :KK36:

Arkadaşlar hiç korkmayın. Normal doğum korkulacak bir şey değil. Normal doğumla bebeğimi dünyaya getirdim. Ki ben çevreden aldığım duyumlarla çok zor bir sey diye düşüne düşüne doğuma gittim. Size tavisyelerim özellikle son ayınızda bol bol yürüyün hergün en az yarım saat. evin içinde yürüyün bir odadan diğer odaya zor geliyorsa dışarıda yürüyüş. merdiven inip çıktım bol bol spor olsun diye. onun haricinde sancılarınız geldiğinde zaten bir telaş ne olduğunu anlamadan yavrunuz kucağınızda inşallah hayırlısıyla;)

NORMAL DOĞUM YAPAN ANNİŞLER,kolay doğum için son 1,5ayda neler yapabilirim yada doğum sancıları vurunca

yani doğumu kolay olanlar bizlere tavsiyeleriniz neler????????

Sancılar başlayınca ılık duşa girebilirsiniz hastaneye gitmeden önce. ben öyle yaptım çok faydasını gördüm. ben hastaneye çok geç gittim sancılarımın çoğunu evde geçirdim. son anda gidip doğurup çıktım :) sancılar ilk başladığı zaman yavaş yavaş başlıyor eşit aralıklarla ve her gelişinde arası daha sıklaşıp sancı biraz daha artıyor. gözünüz korkmasın dayanılmayacak bir şey değil. farzedın ki ishal oldunuz öyle bir sancı. normal doğumu her kadın yaşamalı çünkü o anın hiçbir dilde tarifi çevirisi yok;)

Herkes kolay dogum yapmak icin bol bil yuruyus yapilmasi gerektigini soylemis, bense 5.aydan beri yatıyorum riskli gebelik yuzunden, suan daha cok korkuyorum dogum zor olacak diye :KK43:

Doğumuna az kalmış. İnşallah sağlıkla kucağına almak nasip olur. Bu güzel günleri hiç korkuyla endişeyle geçirme tadını çıkart.

Bende sabırsızlıkla bal kızımı bekliyorum. Normal doğum istiyorum ins. başarabilirim. Rabbim hepimize kolaylık versin. Saglikla meleklerimize kavuşalım.

Back