Kolay Doğum İçin Önerileriniz (Normal Doğum)

Nasil yani iri canim kac kilo ki ? Bide doktor bole bisey soledimi sana sezeyan ihtimali var diye hem daha hafta olarakminicik yavrunnn :)
şimdi 6.ay bitti bebek 1 kilo- haftasına göre 1 hafta daha büyükmüş. ve iri bir bebek dedi. daha 3 ayım var ama şuan sezeryanmı normalmi bişi demiyorum dedi. benim ne istediğimi zaten biliyo ama iri bebekse normal yapılmadığını duydum.merak içindeyim doktora sorduğumda karar için erken dedi. endişeliyim ya sezeryan olursa diye :KK42:

carsammba gunu normal doum yaptim cok sukur.sadece delilik diyorum:) sanci cekiyosn ve sonradan yapilan uygulamalar adami perisan ediyo.sonrasi bitkin bir insan.tuvalet sikintisi yasiyosn.nebilim ben boyle biseyle karsilasacagimi bilseydim olmazdim.bu benim gorusum.normal olmak isteyenleri korkutmak degil.suanki aklimla sezaryan olsaymisim diyorm.cektigim eziyetmis sadece ben normal dogum hakkinda boyle dusunuyorum.en guzel yani bebegimi gordum ama acim daha coktu.

Ben uc tane dogum yaptim hepside normal dogum hic aci cekmedim belden epidural ignesi vurdurdum gule gule dogurdum sezerayan daha kotu benim gozumde
Allah yardimciniz olsun

carsammba gunu normal doum yaptim cok sukur.sadece delilik diyorum:) sanci cekiyosn ve sonradan yapilan uygulamalar adami perisan ediyo.sonrasi bitkin bir insan.tuvalet sikintisi yasiyosn.nebilim ben boyle biseyle karsilasacagimi bilseydim olmazdim.bu benim gorusum.normal olmak isteyenleri korkutmak degil.suanki aklimla sezaryan olsaymisim diyorm.cektigim eziyetmis sadece ben normal dogum hakkinda boyle dusunuyorum.en guzel yani bebegimi gordum ama acim daha coktu.
sezeryana göre toparlanma zamanın daha kısa ama ve eski haline gelebileceksin bide böyle bak. eltim doğum yaptı sezeryan ama oda mesanede sarkma olduğundan tutamıyor. ve doktoru bunun için ameliyat olmalısın demiş.yani sezeryan yada normal farketmiyo her şekilde sıkıntı çıkabiliyor. 1 yıl oldu doğumu yapalı karnı hala 5 aylık gibi yani biri diğerindenden daha iyi değil. kesilmiş olmayı hiç söylemiyorum bile..

Ben uc tane dogum yaptim hepside normal dogum hic aci cekmedim belden epidural ignesi vurdurdum gule gule dogurdum sezerayan daha kotu benim gozumde
Allah yardimciniz olsun
ay bende normal istiyorum. kaç kilo aldın doğumda bebek kaç kiloydu bunlar doğum şeklini etkileyen şeyler o yüzden soruyorum. tabi kemik yapısıda önemli biliyorum ama bu konuda umarın sıkıntı yaşamam.sezeryandan korkuyorum çünkü

ay bende normal istiyorum. kaç kilo aldın doğumda bebek kaç kiloydu bunlar doğum şeklini etkileyen şeyler o yüzden soruyorum. tabi kemik yapısıda önemli biliyorum ama bu konuda umarın sıkıntı yaşamam.sezeryandan korkuyorum çünkü
Canim benim bebekler hemen hemen ayni kilodaydi yani 3bucuk kilo hatta en son oglum masallah 3.800 kilo dogdu ben asagi yukari 15 kilo aldim her hamilelikte ve son bebekte sezerayan olabilir diyince cok korkmustum
Ne bilim normal dogum daha acisiz geliyor gozume
Son dogumum da ignenin etkisi gecmisti son yarim saat kala sanci cektim ama dayanabilecek sekilde idi hic korkma gercekten ben dua ettim hep dogumlarimda allah yardim ediyor

Canim benim bebekler hemen hemen ayni kilodaydi yani 3bucuk kilo hatta en son oglum masallah 3.800 kilo dogdu ben asagi yukari 15 kilo aldim her hamilelikte ve son bebekte sezerayan olabilir diyince cok korkmustum
Ne bilim normal dogum daha acisiz geliyor gozume
Son dogumum da ignenin etkisi gecmisti son yarim saat kala sanci cektim ama dayanabilecek sekilde idi hic korkma gercekten ben dua ettim hep dogumlarimda allah yardim ediyor
valla keşke normal olsa benimki çok mutlu olucam. bakalım daha 3 ayım var gerçi ama doktor iri bir bebek dedi buda sezeryan olma ihtimalini güçlendiriyor.bakalım ne olacak.

valla keşke normal olsa benimki çok mutlu olucam. bakalım daha 3 ayım var gerçi ama doktor iri bir bebek dedi buda sezeryan olma ihtimalini güçlendiriyor.bakalım ne olacak.
Allah yardimcin olsun bir an once bebegini kucagina alirsin insallah canim ne sekilde olursa olsun o kadar guzel bir duygu ki kucagina alir almaz herseyi unutu veriyosun

Benim en son bebegime de kucuk bebek dedi dogumda kucuk bebek beklerken bi baktim masallah kocaman bebek uzerime koyuldu sasirdim :KK53:

Allah yardimcin olsun bir an once bebegini kucagina alirsin insallah canim ne sekilde olursa olsun o kadar guzel bir duygu ki kucagina alir almaz herseyi unutu veriyosun
:)) tabii hayırlısıyla inş. bebeğin durumu için hangisi daha iyiyse artık bekliycez görücez. seninkileride allah bağışlasın sağlıkla büyüsünler inş.

sezeryana göre toparlanma zamanın daha kısa ama ve eski haline gelebileceksin bide böyle bak. eltim doğum yaptı sezeryan ama oda mesanede sarkma olduğundan tutamıyor. ve doktoru bunun için ameliyat olmalısın demiş.yani sezeryan yada normal farketmiyo her şekilde sıkıntı çıkabiliyor. 1 yıl oldu doğumu yapalı karnı hala 5 aylık gibi yani biri diğerindenden daha iyi değil. kesilmiş olmayı hiç söylemiyorum bile..
yazali baya olmus canm kusura bakma.ozaman yazma firsatim olmadi.simdi yazayim.haklisin aslinda biri digerinden iyi degil.ikisi ayri bi sikinti.benim sikintim neydi sanci cekmek degil alttan muayeneler dogum esnasinda karnima bastrdilar hemde 2 3 kere.dogumdan 1 haftaya yakin karnimdaki morluk gitmedi.buna benzer sikintilar.ben boyle soyler yasadim yada yasadiklarim normaldi.hmm ozamn sordular normal dogum birdaha yaparmisin diye aslllaaaaaaaaa demistim:) simdi sorduklarinda ise yine hamile kalsam normal dogum yaparim diyorum:) cunku acilarimi unuttum sayilr.birde korkumdan biride vajinanin eskisi gibi olmamasi daha genislemis olmasindn korkuyorum.insallah oyle olmaz:)eskisi gibi olur:-P

e
yazali baya olmus canm kusura bakma.ozaman yazma firsatim olmadi.simdi yazayim.haklisin aslinda biri digerinden iyi degil.ikisi ayri bi sikinti.benim sikintim neydi sanci cekmek degil alttan muayeneler dogum esnasinda karnima bastrdilar hemde 2 3 kere.dogumdan 1 haftaya yakin karnimdaki morluk gitmedi.buna benzer sikintilar.ben boyle soyler yasadim yada yasadiklarim normaldi.hmm ozamn sordular normal dogum birdaha yaparmisin diye aslllaaaaaaaaa demistim:) simdi sorduklarinda ise yine hamile kalsam normal dogum yaparim diyorum:) cunku acilarimi unuttum sayilr.birde korkumdan biride vajinanin eskisi gibi olmamasi daha genislemis olmasindn korkuyorum.insallah oyle olmaz:)eskisi gibi olur:p
canım eskiye döner inş. ama önemli olan anne ve bebek için en sağlıklısı hangisi ise o olsun.hayati bir tehlike yoksa sezeryana gerek yok. eskiden sezeryanmı varmış. valla ben elimden geleni yapıyorum araştırıyorum.egzersizler fln. gerisi allahtan.ama doktorda önemli.açılması olan sancısı olan insan normal doğum yapabilir ama acil sezeryana aldıklarınıda duydum bana saçma geliyo. valla en azından kendimi daha rahat toparlarım normal doğumda sezeryanda 6 ay spor bile yapamıyosun.o vicut 6 ay bekledikten sonra nasıl toparlanır bilemedim.

e

canım eskiye döner inş. ama önemli olan anne ve bebek için en sağlıklısı hangisi ise o olsun.hayati bir tehlike yoksa sezeryana gerek yok. eskiden sezeryanmı varmış. valla ben elimden geleni yapıyorum araştırıyorum.egzersizler fln. gerisi allahtan.ama doktorda önemli.açılması olan sancısı olan insan normal doğum yapabilir ama acil sezeryana aldıklarınıda duydum bana saçma geliyo. valla en azından kendimi daha rahat toparlarım normal doğumda sezeryanda 6 ay spor bile yapamıyosun.o vicut 6 ay bekledikten sonra nasıl toparlanır bilemedim.
insallah bebeğini saglicakla kucagina alirsin.eli ayagi duzgun saglikli birsekilde dunyaya getirirsin insallah.gonlundekini hayorli bisekilde veriri insallah.ben kendimi bildim bileli normal istedim.cok dua ettim normal olsn diye coksukur normal oldu.bende cok arastrdim.dogumdan birgun once evde elektrikler gitti.disari cikmam gerekiyodu 6.kattan merdivenle indim ciktim.hatta komsuma sakasina dedimki ben bu gece dogurmasam iyidir dedim:):)gece sancilarim vardi sabah 7de nisanimin gelmesiyle doktora gittim oglen 3.10 gece kizimi kucusuma aldim.artik dogumummu yaklasmisti yoksam merdiven indim ciktim ondanmi bilemem:) hem benim anlamadigimda catin dar normal yapamazsin diyenlere hayret ediyorum.dedigin gibi eskilerin hepsi normal yapiyodu hemde evde..soyle normal diyip sezaryana girenlerin sorunludur ona bisey diyemem.

duygugk eger normal yaparsan sana tavsiyem daraltilmasini da soyle:) benim aklimdaydi ama niye soylemedim bilmiyorum cok uzgunm sadece:( ben ozelde muayenelerimi oldum.bana normal doguma 500usti fiyat verdiler.hem aciyi cekecem hem kendi isimi kendim yapacam onlar sacede dikecekelr istedikleri paraya bak dedim.devlette dogum yaptim.hatta ebelerdn cok korkmustum cok sukur onlarda iyi ciktilar.inanki cok cok dua et.rabbim gonlune gore versin.

insallah bebeğini saglicakla kucagina alirsin.eli ayagi duzgun saglikli birsekilde dunyaya getirirsin insallah.gonlundekini hayorli bisekilde veriri insallah.ben kendimi bildim bileli normal istedim.cok dua ettim normal olsn diye coksukur normal oldu.bende cok arastrdim.dogumdan birgun once evde elektrikler gitti.disari cikmam gerekiyodu 6.kattan merdivenle indim ciktim.hatta komsuma sakasina dedimki ben bu gece dogurmasam iyidir dedim:):)gece sancilarim vardi sabah 7de nisanimin gelmesiyle doktora gittim oglen 3.10 gece kizimi kucusuma aldim.artik dogumummu yaklasmisti yoksam merdiven indim ciktim ondanmi bilemem:) hem benim anlamadigimda catin dar normal yapamazsin diyenlere hayret ediyorum.dedigin gibi eskilerin hepsi normal yapiyodu hemde evde..soyle normal diyip sezaryana girenlerin sorunludur ona bisey diyemem.
valla biz 4 kardeşiz bir ben hastanede doğdum oda ilk çocuk olduğumdan.tabii herşeyin hayırlısı.. vede bu merdiven inip çıkmayı duymuştum bende izne çıktıktan sonra bu işe hız vericem.. platesede devam edicem.inş. herşey yolunda gider.bakalım...

valla biz 4 kardeşiz bir ben hastanede doğdum oda ilk çocuk olduğumdan.tabii herşeyin hayırlısı.. vede bu merdiven inip çıkmayı duymuştum bende izne çıktıktan sonra bu işe hız vericem.. platesede devam edicem.inş. herşey yolunda gider.bakalım...
hadi hayirlisi.agrisiz sancisiz dogurursn insallah:):)

duygugk eger normal yaparsan sana tavsiyem daraltilmasini da soyle:) benim aklimdaydi ama niye soylemedim bilmiyorum cok uzgunm sadece:KK43: ben ozelde muayenelerimi oldum.bana normal doguma 500usti fiyat verdiler.hem aciyi cekecem hem kendi isimi kendim yapacam onlar sacede dikecekelr istedikleri paraya bak dedim.devlette dogum yaptim.hatta ebelerdn cok korkmustum cok sukur onlarda iyi ciktilar.inanki cok cok dua et.rabbim gonlune gore versin.
Ben de devlette doğum yapmayı düşünüyorum.Bir önyargım var niye bilmiyorum.Bende hastane fobisi var Rabbim kimseyi düşürmesin.Devlet hastaneleri ortamı çok geriyor beni.Özel hastane ortamı biraz daha ferah sanki.Bu bile etkiliyor beni.Ama yine de devlette doğum yapmayı düşünüyorum Allah izniyle.

Bu topik beni nasıl rahatlattı anlatamam.Tecrübelerini paylaşanlara çok teşekkür ederim, benim için çok faydalı oldu.Umarım bir aksilik olmaz da normal doğum yapabilirim.

Back