Kolay Doğum İçin Önerileriniz (Normal Doğum)

sağsalim al canım inşaAllah sağlıcaklaaaa :)

Aminn canım hepimiz sağ salim kavuşuruz inş. bebeklerimize.
benimkinin gelmeye niyeti yok galiba ne ağrı sancı var ne de baska bişey. Persembeye kontrolum var bakalim ne olacak. Şu son zamanlar geçmek bilmiyormuş. 9 ayı bitirdim şu iki üç gün nasıl gececek bilmiyorum

Doğurana kadar hep yürüdüm zaten öğretmen olduğum için yürümeye çok yatkın bir mesleğim var sağolsun sayesinde ilk 6 ay bayağı aktiftim.
Ben pek kolay bir doğum geçirmedim yani baygınlık geçiriyordum neredeyse bir ara gözlerim kararmıştı :)
Onun haricinde hurma yemeğe dikkat edin çünkü bayağı faydası oluyor :')

merdiven inip çıkma kolay doğuma mı yoksa erken doğuma mı neden oluyodu?
bir yerde duymuştum ama hatırlayamadım.

Normal Doğum yapan arkadaşlarım son bir saatin çok zor olduğunu diğer sancıların daha dayanılır olduğunu söylüyor epiduralsiz normal yapanlara sormak istiyorum sizin nasıldı?en zor an ne zmandı? Bu kadar kötü bişey olsa zaten kimse kimseye önermezdi dimi?

Normal Doğum yapan arkadaşlarım son bir saatin çok zor olduğunu diğer sancıların daha dayanılır olduğunu söylüyor epiduralsiz normal yapanlara sormak istiyorum sizin nasıldı?en zor an ne zmandı? Bu kadar kötü bişey olsa zaten kimse kimseye önermezdi dimi?
Son 1 saat zor ama o an aklin cok basinda olmuyor, kafa olarak motive olursan daha kolay atlatirsin.ben epiduralsiz normal dogum yaptim

Ikisin
Ikisine de yardimci olur,bebek geciktiyse yani 40hafta filan dolduysa in cik diyorlar

Arkadaşlar hiç korkmayın. Normal doğum korkulacak bir şey değil. Normal doğumla bebeğimi dünyaya getirdim. Ki ben çevreden aldığım duyumlarla çok zor bir sey diye düşüne düşüne doğuma gittim. Size tavisyelerim özellikle son ayınızda bol bol yürüyün hergün en az yarım saat. evin içinde yürüyün bir odadan diğer odaya zor geliyorsa dışarıda yürüyüş. merdiven inip çıktım bol bol spor olsun diye. onun haricinde sancılarınız geldiğinde zaten bir telaş ne olduğunu anlamadan yavrunuz kucağınızda inşallah hayırlısıyla:KK66:
Vallahi içime su serpti bu yazını okumak canım suan yeniden hamiş oldugunu gördüm allah saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin :)

Vallahi içime su serpti bu yazını okumak canım suan yeniden hamiş oldugunu gördüm allah saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin :)
Amin insallah. Seninde cok az bir sey kalmis insallah kolay bir sekilde atlatirsin. Allah bütün dogum yapacakların yardımcısı olsun.

Amin insallah. Seninde cok az bir sey kalmis insallah kolay bir sekilde atlatirsin. Allah bütün dogum yapacakların yardımcısı olsun.
Ewt yazınız insana cesaret veriyor iyiki var sizin gibiler .... okadar da kötü değil diymi normal Doğum yapmak? Nefes almak falan zor oluyor mu? O en sancılı anları çok uzun sürmüyor sanırım? ☺️...

Ewt yazınız insana cesaret veriyor iyiki var sizin gibiler .... okadar da kötü değil diymi normal Doğum yapmak? Nefes almak falan zor oluyor mu? O en sancılı anları çok uzun sürmüyor sanırım? ☺️...
Dogumdan önce nefes egzersizleri hakkinda yeterince bilgi sahibi olursaniz onu uygulamaniz daha kolay oluyor. Dogru uygulandigi zaman cok faydasi oluyor.
Bana suni sanci uygulandi eger uygulanmasaydı agrilar o kadar da zor degildi. Suni sanci dogumu kolaylaştırıyor ama agrinin siddeti fazla oluyor. Cok siddetli sanci cok uzun surmuyor merak etmeyin. Dayanilmaz hale geldigi zaman bir bakmissin bebek coktan doktorun elinde. Bende bugun doktorumla konustum ikinci dogumun cok daha kolay olacağını soyledi. Suni sanci istemedigimi acik acik belirttim kendi sancimla dogurmak istiyorum bunda.

Dogumdan önce nefes egzersizleri hakkinda yeterince bilgi sahibi olursaniz onu uygulamaniz daha kolay oluyor. Dogru uygulandigi zaman cok faydasi oluyor.
Bana suni sanci uygulandi eger uygulanmasaydı agrilar o kadar da zor degildi. Suni sanci dogumu kolaylaştırıyor ama agrinin siddeti fazla oluyor. Cok siddetli sanci cok uzun surmuyor merak etmeyin. Dayanilmaz hale geldigi zaman bir bakmissin bebek coktan doktorun elinde. Bende bugun doktorumla konustum ikinci dogumun cok daha kolay olacağını soyledi. Suni sanci istemedigimi acik acik belirttim kendi sancimla dogurmak istiyorum bunda.
Benim de adet ağrısı gibi ağrı oluyor bazen geliyor mu yoksa diyorum ama yok henüz gelmiyo sanırım ... suni sancı bende istemiyorum inşalah gerek kalmaz.Bazen kendimi güçsüz halsiz hissediyorum artık.doğum gözümde büyüyo.bazen de çok güçlü hissediyorum.garip duygular yaşıyorum.hayırlısıyla olsaydı bir.

Benim de adet ağrısı gibi ağrı oluyor bazen geliyor mu yoksa diyorum ama yok henüz gelmiyo sanırım ... suni sancı bende istemiyorum inşalah gerek kalmaz.Bazen kendimi güçsüz halsiz hissediyorum artık.doğum gözümde büyüyo.bazen de çok güçlü hissediyorum.garip duygular yaşıyorum.hayırlısıyla olsaydı bir.
Canim merak etme dogum zamaninda oyle bir guc geliyor ki sonrasinda sen bile kendine sasirirsin vay be nasil dogurdum diye :) doguma yakin su an zaman zaman bende kendimi degisik hissediyorum. Endise, sıkıntı, bunalim ne ararsan var ama kendini doktoruna birak en iyisini yapacaktır o senin icin. Allahin yardimiyla insallah..

Arkadaslar ben bugüne dek hep normal doğum isteyen biriyim. Ancak şimdi 34.haftamda korkmaya başladım :KK43: beni rahatlatabilecek olan var mı?
Merhabalar, ben 34 haftalık normal doğum isteyen bir hamileyim. Araştırma yaparken bu topic ve yazınız karşıma çıktı. Sormak istedim. Doğumunuz nasıl geçti? Normal doğum yapabildiniz mi? Neler önerirsiniz? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler.

Merhabalar, ben 34 haftalık normal doğum isteyen bir hamileyim. Araştırma yaparken bu topic ve yazınız karşıma çıktı. Sormak istedim. Doğumunuz nasıl geçti? Normal doğum yapabildiniz mi? Neler önerirsiniz? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler.
Tecrübemi öğrenmek istediginden emin misin :KK43: ben aksamdan sabaha kadar sanci cektim. Sonra eylem elirlemedigi icin acil sezaryana alındım. Tekrar hamile kalsam, normal dogumu hic denemeden sezaryan isterdim sanirim. Tabi benimki kötü bi tecrübe.

Tecrübemi öğrenmek istediginden emin misin :KK43: ben aksamdan sabaha kadar sanci cektim. Sonra eylem elirlemedigi icin acil sezaryana alındım. Tekrar hamile kalsam, normal dogumu hic denemeden sezaryan isterdim sanirim. Tabi benimki kötü bi tecrübe.
Hayırlısı böyleymiş diyelim. Önemli olan bebeğinizin ve sizin sağlığı. Dönüşünüz için teşekkür ederim.

2013 te normal dogum yaptim sancilar 36 saat sürdü ama dayanilmayacak bir sey yoktu. Hayaatimin en guzel ani cocugumun dogdugu andi kesinlikle. Normal dogumu tercih ettigime cok memnunum. Ikinciyi de normal dogurcam insallah.

Dogum hikayem bolumu var istersen oradan okuyabilursin..

Back