Kolay Doğum İçin Önerileriniz (Normal Doğum)

bende çok yürüyüş yapıyordum
hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri işten gelip akşamları ilk zamanlar 15 dk falan yürürdüm hamileliğim ilerledikçe yürüyüşlerim arttı doğum iznine çıktığımda elimde su ben sokaklar göbüşümle birlikte :) çok faydasını gördüm 9 saat sancı çektim 17:00 doğum masasına yattım 17:05 de kızımı kucağımı aldım yani kızlar ben yürümenin faydasını gördüm bol bol yürüyüş yapın normal doğuma çok faydası oluyor...

İlk doğumum normaldi.4 kilo dünyaya geldi oğlum 5 sene önce.Kafası büyük, iri bi ibebek demişlerdi .bu yüzden son anda hastanemi değiştirdim çünkü bende sezeryan olmaktan hep korkmuşumdur insanların aksine: )
Ama vücudumda normal doğuma elverişliymiş çok kolay bi doğum oldu.Ben hiç yürüyüş yapmadım ama ewde işlerimi fln hep kendim yaptım.zaten son zamnalrda bi temizlk aşkı geliyor insana..: )

Benim tek tavsiyem sancı esnasında bağrmak yerine burundan gül koklar gibi çooook derin nefes almak..Bu hem sancıyı azaltıyo hemde bebeği çok rahatlatıyormuş.Allaha şükür hiç bağırmadan doğum yptım..

Ama yinede doktorlar illaki sezeryan derlerse o durumda doktorunuzu dinleyin derim.

Normal doğumun en büyük avantajı doğumdan çıktığın gibi eski halinize dönebiliyosunuz çok ağrım szım olmadı benim.Zorla yatırıyorlardı beni ben geri kalkıyordum: )Bide kiloları vermek daha kolay oluyo sanırım normal doğumla.Çok kolay bi şekilde zayıflamıştım hiç kilo derdim olmadı..

Şu an yine hamileyim Allah izin verirse yine normal olmasını istiyorum..

Benim de tavsiyemm son 1 aya girdiginizde perine bolgesine zeytinyagiyla masaj yapmaniz kizlar. Tabi pehlivan gibi yaglamaya gerek yok masaj yapacak kadar surun yeterli. Ben bunu bir cok buyugumden duydum ve uyguladim hiiiic dikisik yok yani sifir yirtik sifir kesi :)
Himm bir de ebeleri cok iyi dinleyin kulaginiz hep onlarda olsun cok iyi yonlendiriyorlar. Hayirli dogumlar herkese :)

canım içine mi sürücez dışına mı

herkese çok teşekkürler çok güzel bilgiler vermişler
darısı bize inşallah.
buarada alaturka vc kullanmak da normal doğumu kolaylaştırıyormuş diye duymuştum, hamile arkadaşımdan
belkide bu hareket dediğiniz egzersizlerde vardır.

bende 1 saatte doğurdum 1 ay kala her akşam zeytinyağı sürdüm banyodan sonra ve yürüyüşe çıkarken çok yürüdüm ve bol bol dua ettim hurmanın üstüne inşirak suresi meryem suresi ve yasin okudum hurmaya ama 5 cm açıklık varmış benim haberim yoktu zeytinyağına bağlıyorum bunu kesinlikle deneyin derim allahın izniylee hayırlı ve kolay doğumlar olsun herkeseeeee

Deneyimli anneler hani nerdesiniz yasadiklarinizla biz acemi hamileleri aydinlatin birazz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Mesajları okudukça rahatladım gerçekten . Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim lütfen biz tecrübesiz hamişleri bilgilendirmeye devam edin. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallahhhhhh

ben de 40. haftaya başladım. Artık her an bekliyoruz doğumu. Nasıl olucak su mu gelecek, sancım mı olacak, kolay mı doğum olacak, zor mu olacak, ne kadar sürecek çok merak ediyorum. Hayırlı doğumlar olur inş. herkes için.

Hamileliğim boyunca delicesine yürüdüm son ana kadar,ev işlerini cam silme perde takmada dahil ben yaptım,hurma yedim özellikle son ay,drun dediği herseyi yiyip ictim onun dışına çıkmadım, Meryem ve Yusuf surelerini okudum, çatlak kremini düzenli kullandım...
41. Haftamda gece 3 te nokta kadar iç çamaşırımda kan gördüm saatten dolayı doktorumu değil öncehastanedeki ebeyi aradım o bişi olmayacağını sbha kadar bidaha ve çok olursa gelmemi söyledi,değiştirdiğim iç camasırındada yine nokta kadar kan gördüm ikinci kez aradım ebeyi,eveleyip geveleyip sbh gel dedi tekrar.saat 4 te hastaneye gittik eşimle huzursuz olup,o ebe hanımcık doktoru aradı yanımda kesinlikle göndermeyin yatışı yapılsın dedi,tek kişilik oda istedik bi saati aşkın odanın hazırlanmasını bekledik,saat 7ye kadar kalp atışları benim tahliller falan yapıldı saat 7de hala ne sancım vardı ne suyum gelmişti Dr suyumu patlattı acıdı ama iyiki patlatmış oğlum meğer kakasını yapmış kalp atışlarıda iyi degildi doktorun hazırlıklı olun her an sezeryanada alabilirim dediğini hatırlıyorum eşime.suyumun patlatılmasıyla sancılar 3 dk da bir başladı açılma çok yavaştı,gözüm hep saatteydı normalde baskalarının saatte bir yarım saatte bir yasamaya başladığı sancıları uç dk da bir yasayınca ölüyorum sandım bel ağrısından kasılmalardan (normaldede bel ağrısı yaşayan biriyimdir) saat 9.30 da doktorun omzuna koluna yapıştım yeter açılma olmuyosa sezeryane al beni diye doktorun söylediği şey bu kadar bekledin normal doğurma dedi kızdı gitti saat 10beş kala yattım çatala bes gece doğurdum dikişlerim atılırken oğlumu yanıma getirdiler yıkayıp giydirmişler O KÜÇÜK VARLIĞIN YANAĞI YANAĞIMA DEĞDİĞİ ZAMAN hersey unutuluyo ilk tepkim ve cümlem ONU ÖPÜP,GÖTÜRÜN BURDA ÜŞÜMESIN OLDU...çünkü dogumhaneler çok soğuk oluyo:)))

Dogum sayesinde öğrendiğim şeyler
Normal dogum demek sancı sırasında derin nefes almak,çatala oturuncada çeneyi göğüse bastırıp doğru ıkınmak demekmiş özeti bu..

Hamileliğin son aylarında taktığım konular birisi temizlik konusu,ağda yapılınca acaba temiz oldugum döneme denk gelirmi birde lavman..çevredeki densizler bu konuda cok konuşuyorlar bende etkilenmiştim dogururken büyük tuvaletimi yaparmıyım diye ama bosmus bu endişeler onu öğrendim (bunlar biraz özel oldu ama eminim aklından geçirenler vardır onun için yazıyorum kusura bakmayın)

38 den 41 e kadar çevredeki herkesin amaaaan ne zaman doğurcan sende soruları karşısında stres yapmak yerine sizene bee o ne zaman gelecegini bilir deseydim zaman konusunda panik olmasaydım o stresle doguma girmeseydim keske..

Canım kıymetli biri olmadım hiç hatta yakınlarımda şaşırdı sancılar sırasındaki tepkilerime ama psikolojik olarak 41. Haftada olmasından gergindim belirsizlik cok sıkıyordu canımı belkide bu yüzden cok ağrı hissettim bilmiyorum ama inanın o ağrılarda yalanmıs Allah kolaylığını veriyor cok şükür...yine hamile kalsam eğerki sorunda yoksa yine normal dogum yaparım hiçbirşeyi kafama takmadan..
Rabbim isteyen herkesi evlat sahibi yapsın bambaskaymıs, dogum bekleyenlerede sorunsuz sağlıklı doğumlar nasip etsin inş...

Cok uzun yazmışım :) sunlarıda yazmadan geçemicem
Ben kırk gün anne sütü almişım eşim hiç almamiş,cocuğumda göğsümü bir ay almadı sütüm çoktu sağıp verdim hep,düzenli ve sık sık sağdım o halde bile süt ateş yaptı atesım 40 tı hiçbir ilaç almadım sütümü sağmaya devam ettiğim için,8gun düşmedi ateşim sonra düştü ama bu seferde sanki günlerce güneşin altında kalmışım gibi elim yüzüm ayaklarıma varana kadar kabuk bağladı soyuldu 80yasındakı teyzelerin yüzü gibiyüzüm vardı bu arada her an emzirmeyi denedim herkesin her yöntemini denedim olmadı olgusum bi türlü almadı mememi 1 ay dolduğu gün sadece sag göğsümü aldı uç dört kere emzırdım akşamında sol göğsümde büyük bı sertlık hissettim( her zaman denediğim için emzirmeye çalıştığım için sürekli elim gögsümdeydi ) o günden beri sagmadımda doktor dediği için,kendi basıma doktorlara gittim kimseye demeden..önce 15 günlük ilaç antıbıyotık süresi sonrada biyopsi.biyopsıye göre temiz çıktı ama sonradan gittiğim profda dahil kistin alt kısmından şüphelendiklerini almaktan yana olduklarını söylediler eşimede yeni söyledim kardeşlerimde,bugünlerde başka bı doktora daha gıdıp onun dedıgını yapıcam..ha bu arada dikişimde açıldı ama kremle kapandıda.insan bu dönemde hassas oluyo sanıyodumki emziremiyorum cocuğum bana düşkün olmayacak..hepsi yersiz düsünceymiş işte..içinizden birileri belki bunları hiç yasamaz belki birini belki hepsini yasar önemli olan psikolojinin sağlam olması..

sanırım ben biraz erken kaygılanmaya başladım ama normal doğum olmasını çok istiyorum inş nefes işini iyi yapabilirim

yaaaa :KK43: ee noldu naptin sonra..niye ikinamadin.tecrubeni paylasirmisin :) cok merak ettim..agridanmi ikinamadin.
Canimmm ikinamadim yani ikindim ama yeterli gelmedi doktorlar yardimci oluyorlar ama yinede zorlaaniyosun ya... 4 tane doktor gelmisti benim dogumuma benim acilmam cok iiydi .. tam tersine agrin olunca seni dahada ikinmani sagliyo bacaklarimi kendime dogru cekip ikinmistim ben... doktorlari iyi dinle dediklerini birebir yap canim

Back