Kolay Doğum İçin Önerileriniz (Normal Doğum)

NORMAL DOĞUM YAPAN ANNİŞLER,kolay doğum için son 1,5ayda neler yapabilirim yada doğum sancıları vurunca

yani doğumu kolay olanlar bizlere tavsiyeleriniz neler????????

ben son on gün yürüdüm ve hurma yedim hurmayı araştır.
hamileliğim boyunca yattım. doğum kolay oldu.
öncelikle rahat ol herşey olacağına varır. suyunun erken gelmemesi için doktorun verirse vajinal tablet ve sebamed gibi dış bölge temizleyici kullan
,yattığın yerden bacağını aç kapa.
ben 87 kiloydum ve yağlıydım
korkma kendini sıkma son sancılar zor olur derin nefes alırsan o da kolay sonra doktorıkın deyinceye kadar ıkınma ve ağrı gelince ıkın çataldayken.
sancıyı hissetmeyebilirsin ama doğuracağını hissedersin benim gibi.
bebeğin 4 kilodan fazlaysa belki biraz uzun sürer.
benim teyzem 100 kiloda suni sancıyla 3 saatte yaptı üç doğumunu. sadece ortanca zor olmuş kilolu olduğu için dikiş çok olmuş yani o kadar kaydirigubbakcemile4
inşallah kolay olur. başarı ve sağlık dilerim sedacım.

NORMAL DOĞUM YAPAN ANNıŞLER,kolay doğum için son 1,5ayda neler yapabilirim yada doğum sancıları vurunca

yani doğumu kolay olanlar bizlere tavsiyeleriniz neler????????
bol bol yürüyüş yap,benim gibi beş dakkada doğurursun inşallah,yürüyüş derken günde bir iki saat değil,abartı yürü ne kadar yürürsen okadar kolay olur,ben son günüme kadar çalıştım hatta müşterimi bırakıp doğuma gittim,iş yerimiz merdivenli,karnım burnumda akşama kadar elli kere inip çıkıyordum,doğumum çok kolay oldu,ayrıca çok kiloda almıyorsun,yatmanı tavsiye etmem,yat yat ağırlaşırsın,zinde bir hamilelik geçirmek istiyorsan tavsiyemi dinle arkadaşım :lepi:

Son düzenleme:
sedacım, sırf sana cevap yazayım diye üye oldum:)
(aylardır bu siteyi takip etmeme rağmen)
ben tam beş ay önce normal doğum yaptım.
üstelik 87 kiloydum
hamileliğim boyunca yattım
hergün yumurta süt yoğurt elma ve son 4 ay 3-4 tane medinehurması tüketim ama kızım az kilo aldı. 2900 doğdu.belki bundan kolay oldu doğum ama ben çok yağlıydım
doktorum yağlar yüzünden zor çıkarabileceğimden son on gün egzersiz önerdi. sadece son on gün yürüdüm ve egzersiz yaptım bacağımı açtım kapadım
aralıkta doğurduğum kış olduğundan yürüyüş falan yapamadım sadece yattığım yerden hareketler yapıyordum
ÖNCELİKLE, kaygısız olacaksın herşey olacağına varır.
erken su boşalması doğumu zorlaştırır bunu önlemek için hamilelikte bana doktorum vajinal tablet ve sebamedin genital bölge temizleyicisini kullandırdı.
benim kızım suyuyla doğdu kordonu da dolanmıştı kakasını da yapmıştı ama suyu kolaylaştırdı.
ben son günlerde grip olmuştum üstelik. çok uyuyordum
kaynanamla görümcem doğumdan tam 12 saat önce geldiler memleketten. yemeklerini çaylarını yaptım eşim işten geldi yemeğini yedi ve 8de hastaneye gittik 11de doğurdum son bir saat zor geçti o da benim kendimi sıkmam yüzünden derin nefes almalıydım baştan.
doktor çatala oturtup ıkın diyene kadar ıkınma sadece derin nefes al ve serbest bırak bebeğin çıksın sıkıştırıp boğma onu.
hiç korkma acı bebeğini görünce bitiyor
benim komşum 1 ay önce normal doğum yaptı benim ısrarımla sezeryan düşünüyordu.
ben çok sancı çekmedim sadece doğuracağımı ve kızımın aşağı indiğini hissettim o kadar
hayırlı bebeğin olur inşallah

ben son on gün yürüdüm ve hurma yedim hurmayı araştır.
hamileliğim boyunca yattım. doğum kolay oldu.
öncelikle rahat ol herşey olacağına varır. suyunun erken gelmemesi için doktorun verirse vajinal tablet ve sebamed gibi dış bölge temizleyici kullan
,yattığın yerden bacağını aç kapa.
ben 87 kiloydum ve yağlıydım
korkma kendini sıkma son sancılar zor olur derin nefes alırsan o da kolay sonra doktorıkın deyinceye kadar ıkınma ve ağrı gelince ıkın çataldayken.
sancıyı hissetmeyebilirsin ama doğuracağını hissedersin benim gibi.
bebeğin 4 kilodan fazlaysa belki biraz uzun sürer.
benim teyzem 100 kiloda suni sancıyla 3 saatte yaptı üç doğumunu. sadece ortanca zor olmuş kilolu olduğu için dikiş çok olmuş yani o kadar kaydirigubbakcemile4
inşallah kolay olur. başarı ve sağlık dilerim sedacım.

tatlım benim çok çok teşekkür ederim
seninde üyeliğin hayırlı olsuna.s.

verdiğin bilgiler ve anlatımın çok güzel ya
nasıl teşekkür etsem bilemiyorum
dediklerini kesinlikle yapıcam
sebametin ürününüde alıcam,bacak egzersizinide kesinlikle aklıma yazdım
çok sağol tatlımya:hooray:

herkes gerekenleri söylemiş zaten...ben en başta normal doğuma kendimi alıştırdım ve asla zor olacağını düşünmedim..en sağlıklısı bu diye kendime telkin verdim..hamilelik boyunca doğumu kolaylaştıran duaları okudum..aklıma geldikçe kejel egzersizleri yaptım...son ay hergün duş aldım..sancım başladığında da hemen girdim..ve en önemliside derin nefes...ne zaman sancım başladı ben her sancı girdiğinde derin nefes aldım ve işimi çok kolaylaştırdı...hastaneye gittiğimde açılmam 7 cm di ve ben dayanılmaz sancı çekmemiştim daha..en çok sancıyı 8-10 cm arası çektim ama oda çok kısa sürdü çünkü doğuma girdim..sana ıkın dediklerinde ıkın ama tüm gücünle...ne kadar kuvvetli ıkınabilirsen o kadar çabuk doğum yaparsın..Allah hayırlı doğumlar versin..

Kegel egzersizi vajinada ki kasları sıkılaştırmak için yapılır biliyorum. Doğum sonrası deseniz tamam ama zaten kasları sıkılaştırmak amaç aksine doğumu zorlaştırması lazım . Bence bir araştırın.(Yanlış biliyorda olabilirim.)

canım kasları güçlendirmek için.. doğumda fazla yırtılma olmasın diye... ben böyle biliyorum...

sedacım pek giremiyorum yazamadım sen de sağol. doğumun ne zaman ? hayırlısıyla doğum yaparsın inşallas.
sezeryan olursa da sakın üzülme herşeyin hayırlısı, önemli olan bebeğine kavuşman ok?

en iyisi normal doğum tabiki ama yine de bazı yöntemler varken insan acı çekmemeli.ben epidural anestezi ile normal doğum yaptım.gece 10 dk da 1 sancıdan uyuyamadım doğru.hastaneye gittim 5 dk 1 sancı çektim ama o iğne yapıldıktan sonra 2 saat boyunca açılmam olurken ben konuşup gülüyodum ve uyukluyodum.çatala alındım ve doğum sırasında da acı duymadım.yani sancı illaki çekiyosun o anne olmanın cilvesi ama daha az acı çekmek varken de insan kendine acı çektirmemeli.

doktor ve hemşirelerin sözünden çıkma,onlar ne yapmanı söylüyorsa onu yap bol bol yürüyüş yap,sancıların sırasında doğum masasına yatıp doktor ıkın demeden ıkınma çocuğun kafası şişiyormuş doğum zorlaşıyormış,bide ıkınırken kasıklarını değil sanki bildiğin büyük abdestini yapıyormuş gibi arka tarafı ıkındıracaksın,doğru ıkınmayı bilmek çok önemli ve ayetel kürsi vazgeçilmezim 2 doğumumuda onunla atlattım.

Ben almanyada doğum kursuna gittim. Ordaki ebenin tavsiyesi de nefes egzersiziydi. Ama normal nefes almıyacaksın Biz oraya gidiyorduk ilk 10 dk dinlendirici müzik açıyordu biz yatıyorduk. Ellerimizi karnımıza koyuyorduk ve karnımızdan nefes alıyorduk.
Birde eğer yürüyüş açılma yapmıyorsa biyere (eşinine, duvara, yatağa) kollarını ve başını yasla ( yüzün duvara dönük olacak) kalçanla daireler çiz. bu bebeğin aşağı inmesini sağlıyormuş. ben bunların hiçbirisini yapmadım çünkü bol bol merdiven inip çıkmıştım. Onunda işe yaradığını söyiyebilirim. Burda varmı bilmiyorum ama almanyada genital bölgelere masaj yapabilmen için yağ satılıyor eczanelerde. Ben doğuma 4 hafta kala hergün onunla masaj yaptım esnesin diye. Eğer gününü geçtiysen ve hala tık yoksa ordaki doktorların tavsiyesi cinsel ilişki. Erkektei sperm sancılanmana neden olurmuş.
(bunu doğumuna daha vakti olanlar yapmasın!!!) Ikınma hissi olunca ıkınma yırtılırsın. Sancı geldiğinde sancıyla birlikte ıkın. Ikınırken kafanı göğsüne daya yoksa ben gibi 4 gün boyunca boyun ağrısı çekersin.
Birde batıl inançmı bilmiyorum ama doğuma giderken herkeze haber verme kaç kişi duyarsa doğum o kadar zor olurmuş. Ben sadece annemle gittiğim için bi onun haberi vardı.

Benim doğumum 3 saat sürdü dikişi bebeğin temizlenmesi içinde bu üç saatin.
Ben ufacık bi sancıda hastaneye gitme yanlısı değilim. Bebeğin geleceğini zaten anlarsın. Sancılar 5 dk araylaysa ve 1 dakika kadar sürüyorsa git hastaneye. Evde insan daha rahat. Hastanede o kadar rahat olunmuyor. Birde tabi su geldiğinde. gerçek sancımı değilmi onu da şı şekilde anlıyorsun. Eğer küvetin varsa sıcak su doldur ve içine gir. Eğer gerçek sancıysa suyun içinde devam eder ama eğilse kesilir.
Allah bir nefeste kurtarsın...

BeyazLilyum çok sapol canım verdiğin bilgiler eminim çok işime yarayacak umarım herşey çok güzel olur

kleshtina canım keğel egzersizler yaparak sıkılaşıyor ama ordaki kasları nasıl gevşetip sıkacağını öğreniyorsun onun için faydalı sanırım,yani gerektiğinde kaslarını gevşetebilmek için

maibeyaz senin dediğinde doğrudur

ayseturkan canım muhtamel doğum tarihim 28haziran ama doktorumuz nst sonucuna baktı sancılarım var adet ağrısı gibi ve okadar beklemeyebilir dedi
yani şurda enfazla 15-20günüm kaldı hayırlısıyla

bucat87 aslında bence çok istiyorum ,eşimde öyle olsun diyor ama bazılarında kalıcı bel ve baş ağrısı oluyormuş ondan korkuyorum 15inde kontrolüm var o zaman drumla konuşucam zaten çatı muayeneside yapacak tabi o güne dek yumuduk kızım gelmeye kalkmazsa

TATLI_CADI yürüyüş yapamam yasak bide sanki o anki sancı,korku ve panikle hiçbirşey yapamayacakmışım gibi geliyor ya ,annemler ben doğuma girerken arkamdan yasin ,ayetel kürsü felan okuyacaklar hastanede,
en çok korktuğumda çok dikişimin olması

Eflin08 çok çok faydalı şeyler söylemişsin canım,karından nefes almayı biliyorum onu uygulicam,ne güzel 3saatte hepsi bitmiş allahım banada böyle kolay bir doğum nasip etsin
o yağla masaj olayınıda biliyorum burda o yağlardan satılmıyor ama badem yağı yada zeytin yağıyla yapılıyormuş,ben yapamadımya içeriye parmağımla masaj yapmam gerekiyormuş ama yapamadım

Son düzenleme:
Eflin08 çok çok faydalı şeyler söylemişsin canım,karından nefes almayı biliyorum onu uygulicam,ne güzel 3saatte hepsi bitmiş allahım banada böyle kolay bir doğum nasip etsin
o yağla masaj olayınıda biliyorum burda o yağlardan satılmıyor ama badem yağı yada zeytin yağıyla yapılıyormuş,ben yapamadımya içeriye parmağımla masaj yapmam gerekiyormuş ama yapamadım[/QUOTE]

Canım biraz özel olacak ama eğer kendin yapamıyorsan başkasına yaptır :utangac:
Eşine mesela...
Ben kendim yapıyordum... Biraz zor oluyor ama aynalar ne güne duruyor dimi ama :utangac:

Birde şunu söylemeden edemicem burda çok kişiden normal doğumda anne yırtılmadan doktorlar kesiyorlarmış. Almanyada öyle yapmıyolar. Doğum esnasında bende yırtınma oldu ama böylesi kendin kesmekten daha iyiymiş. Ebem öyle demişti. Dikişler daha çabuk iyileşirmiş. Benim doğumumn maceralı geçtiği için yırtıldım hihoyyyt yoksa bşii olmazdı. Çok azdı zaten 10 dk sürdü dikiş.
Korkumdan ıkınmayı unutmuştum ama vakum makinasını görünce bu sefer bebeğime bişi yapacaklar korkusuyla doğurdum kaydirigubbakcemile3

ayy kızlar hakkaten çok ii yazmışınız
süpersinizz
ben hamile değilim ama
anlattıklarınız için teşekkürler yinede
süpersinizzzzz

canım bebişini sağlıcakla kucağına alırsın inş.ben 9 ay önce doğum yaptım ve şuan 2.bebişime hamileyim.sana öncelikle tavsiyem suyun gelmediği sürece sancın olunca hemen hast.gitme evde gezin ve sancının süresinin sık aralıklarla olmasını bekle.ılık bir duş al ve sakın panik yapma.doğum sırasında da kendini ıkınmaya adapte et bağırma çünkü enerjin oraya gidecek ve yorulacaksın.şimdiden kolay doğum dilerim

yazılanların hepsini okudum,güçlü olmak ve panik yapmamk gerek en başta değil mi?

Maibeyaz dua okumak neden batıl inanç olsun ki çok güzel yapmışsın kendini manevi oalark da güçlendirmişssin, bu batıl inanç değildir.

Sevgiler...

uygulanması gereken nefes teknikleri, egzersizler ve başka tüm teknikleri herkes anlatmış.. ben inananlar için manevi birkaç reçete yazmak istiyorum;

-arabistanda satılan "fatma anamızın eli"(ışbe Meryem) adında bir ot var.. umreye veya hacca gidenlerden istenebilir.. doğum sancıları başlayınca ılık suya koyuluyor. sonra 1 yasin,3 ihlas,1 fatiha,felak ve nas süreleri okunur, üflenir. o sudan bir miktar içilir(sancı çeken kişi okumak zorunda değil)bu otun dalları açıldıkça Allah'ın izniyle rahimde açılır ve doğum kolay olur.

-hamilelik boyunca Meryem Suresi bol bol okunur

-hergün 316 defa "Ya Rakibu" ismi şerifi okunur

-inşikak suresi okunur veya bir kağıda yazılıp suya atılır ve o su içilir

-sancı anında inşirah suresi 10 defa okunur...

ve mutlaka ve mutlaka uygulanması gereken birşey( ki bilimsel olarak da açıklandı doktorlar da tavsiye ediyor) hamilelik boyunca ve özellikle son haftalarda bol bol medine hurması yemek..

hepimize kolay doğumlar kızlar:49::49::nazar::nazar:

3ay önce doğum yaptım hamileliğimi öğrendiğim günden itibaren çok dua ettim içtenlikle çok yürüdüm tesbih çektim ve gerçekten çok kolay doğum yaptım evde bir bel ağrım oldu doktora gittim neden diye 5cm açıklık varmış ve 1saat içinde açıklığım arttı doğum yaptım.ALLAH 'ın 99isminden 1tanesini hergün çek YA RAGIP bir de sümme sebile yesserrahu bunu da çek ALLAH kolkaylık versin canım.

Gerçekten yazılanlar insanı çok rahatlatıyor ben de 7 haftalık hamiyleym ve normal doğum isitiyordum ama bi arkadsımdan vaginanın çok genislediğini duydum bi de buraya bakıyım insanlar ne diyor diye düşündüm yazılanlar gerçekten ikna edici bi de ben sezaryandan çok korkuyorm normal doğum daha kolay geliyor bana herşey senin kontrolünde gibi Allahın da izniyle tabiki..

bol yuruyus..bol hareket..
yapabılecegıne ınanmak ve kesın karalı olmak..
doğru nefes teknıklerı ve doktorların doğum sırasnda dedını yapmak,,olay bu.

çok haklısın bol haraket,sancı esnasında doğru nefes alma,ve inanç,güzel şeyleri düşünün,dr dediklerini uyun,herşey çok güzel olacak,herkeze kolay doğum ve sağlıklı bebişleri diliyorum:69:

Back