• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim yüzünden kilo aliyorum

Oruçlu olduğunuz için tabi daha zor dur demek, insanın canı akşama kadar neler çekiyor :) ama 1 tatlı kaşığı yağ ile kendinize fırında yapabilirsiniz patlıcan-biber ve light yoğurtla yersiniz, pide yerine 1 dilim tam buğday ekmeği. Bence eşinizin ki kadar lezzetli olmasa da tatmin eder. Biraz zor iki ayrı yemek yapmak ama çalışmıyorsanız yapabilirsiniz.
Bende 5 gün neredeyse hiç karbonhidrat almadan kaçamaksız gidiyorum ama haftasonları maalesef hepsi boşa gidiyor. Beni şimdi tek motive eden yaz tatiline az kalması ama resmen yapıştı kilolar gitmiyor.

Diyet insanlara kilo aldırıyor derler cidden doğru ben ne zaman diyet yapmaya çalışsam kilo alarak çıktım o isin içinden beş verdiysem 10 aldım şu an aşırı kiloluyum
Kilo mu hiç sormayın:duduk:

Neyse ama bir ara kendime diyet yapmıyorum ben dedim
Diyet düşüncesini aklimdan çıkardım

Akşam evde hangi sebze yemeği yada yemek varsa ondan 1 küçük tabak yedim
Kahvaltıda her zaman ne olursa onu yedim
İki ayda 10 kiloya kadar verdim
İnşallah devam eder

Ramazanda zor ama diyetisyenlerin ramazan menülerini deneyebilirsiniz sizin yiyeceginiz de az gözüktü bana

Ramazandan sonra diyetteyim demeyin
Aksam 7 den sonra bir sey yemeyin
Bol su için
Ekmeği azaltin hatta yok edin
Caya şeker atmayi ve tatli atistirmayi bırakın
Geri kalanda canınız ne istiyorsa onu yeyin
İnanın ise yariyor

Benim eşimde kalorili şeylere bayılır. Bende mecbur yapıyorum eşime ama irademede sahip çıkıp ya tadımlık yiyorum yada kendime kalorisi düşük şeyler hazırlıyorum.
Sizde o kızartmayı yemek zorunda değildiniz. Eşinizde zorlamadı yaa. Bu tamamen sizin elinizde.

Ama bu biraz kendi iradesizliğiniz diyete başlayın kocanız güzel bir şey mi istedi nefsinizi köreltmek adına bir lokma tadına bakın geçin böyle olursanız kilo veremezsiniz yada kendinize fırında yağsız kızartma yapın mesela bu sizin elinizde

Sizinle aynı durumu yaşadım. Gezelim tozalım dışarda yiyelim, akşama 3 çeşit yemek yapalım derken geçen yazdan beri 10 kg almıştım. Akşam eve geldiğimde yemek yaparken ben de yaptığım yemeği yeme zorunluluğum olduğunu düşünürdüm. Ancak şubat ayında baktım ki kıyafetlerime sığamıyorum, kendime çok çok kızdım. Acayip bir irade gösterdim ve 2 öğün yemeye başladım, yediklerimi yazdım, içtiğim su miktarını yazdım ki kendimi motive etmek için. şubattan beri 10 kg verdim, şimdi evde yaptığım yemekten yemiyorum salata yiyorum yada yemekten yiyeceksem çok az miktarda ve ekmeksiz.
Alıştığınız düzenin rehavetinden çıkmanız gerekiyor kilo vermek istiyorsanız. İlk başta biraz kendinizi zorlayacaksınız bir süre sonra zaten bir iç disiplin oluşuyor ve mideniz de küçüldüğü için isteseniz de yiyemiyorsunuz. Benim eşim de yemeği çok sever ama ben ona uymamın sonucunu aynen sizin gibi yaşayıp uyandım rehavet uykusundan.

Ya çildircam resme verdigim kilolari geri aliyorum dur diyemiyorum kendime...bugun cok kararliydim diyet arti orucla 2 hafta boyunca bayrama kadar zayiflayacaktim 5 kilo fazlam var..iftara kafama gore diyetlik seyler ayarladim.bugun corba semizotu yogurtlayip salataula yicektim bukadar yani ..esim bi aradi askim aksama patatesle patlican kizart kola da alirim karsilikli yeriz dedi ..askim.sen ne diyosun bugun diyetteyim dedim bana yap ozaman dedi tamam dedim kararliydim kapadim.teli..ama malesefki en en en sevdigim sey kizartma oldugundan o kokuyu alinca butun motive erimeye basladi .kafamda deli sorular neyse bugude ye yarinda baslarsin klişesi bilmem kacinci defa girdi hayatima.bugu yine:KK43: ve esimin dedigi oldu karsilikli kizartmayi gomduk hemde ekmekle:KK43: kola da cabasi :kızgın::kızgın::kızgın:....ya kizlar isin kotusu dyr diyemez oldum daha ince 73 kerde 59 a dustum tek basima esime ragmen...simdi ne bu iradesizlik anlamiyorum ...yarin hicbirsey olmamis gib devam edicem insalah baska menulerle aramaz:63: verdigim kilonun yarisindan fazlasini geri almisim cok uzgunum ya cokkkm:kızgın:
Sen dikkat edeceksın diye eşin istediği şeyi yiyemeyecek mi
benim eşim de sürekli yer ama ben ona uymam
iradeli olun bu kadar basit

Ya çildircam resme verdigim kilolari geri aliyorum dur diyemiyorum kendime...bugun cok kararliydim diyet arti orucla 2 hafta boyunca bayrama kadar zayiflayacaktim 5 kilo fazlam var..iftara kafama gore diyetlik seyler ayarladim.bugun corba semizotu yogurtlayip salataula yicektim bukadar yani ..esim bi aradi askim aksama patatesle patlican kizart kola da alirim karsilikli yeriz dedi ..askim.sen ne diyosun bugun diyetteyim dedim bana yap ozaman dedi tamam dedim kararliydim kapadim.teli..ama malesefki en en en sevdigim sey kizartma oldugundan o kokuyu alinca butun motive erimeye basladi .kafamda deli sorular neyse bugude ye yarinda baslarsin klişesi bilmem kacinci defa girdi hayatima.bugu yine:KK43: ve esimin dedigi oldu karsilikli kizartmayi gomduk hemde ekmekle:KK43: kola da cabasi :kızgın::kızgın::kızgın:....ya kizlar isin kotusu dyr diyemez oldum daha ince 73 kerde 59 a dustum tek basima esime ragmen...simdi ne bu iradesizlik anlamiyorum ...yarin hicbirsey olmamis gib devam edicem insalah baska menulerle aramaz:63: verdigim kilonun yarisindan fazlasini geri almisim cok uzgunum ya cokkkm:kızgın:

Eşinize kesin bir dille diyette olduğunuzu, bundan sonra sağlıklı beslenmeye kararlı olduğunuzu ve bunun sağlığınız için olduğunu söyleyin. Kızartma falan da yapmayın.

Eşim de aynıydı, eve pizzalar söyler, hamburgerler kolalar...Noldu baktı ben yemiyorum, tek başına zevk almamaya başladı, şimdi hiç istemiyor canı. Kola bile almıyor eve ki kasa kasa taşırdı. Kendisine beslenme ile ilgili can sıkıcı detayları da anlatıyorum, iştahı kesildi adamın :)

Önce sizin kararlı olmanız lazım, etrafınızdakiler size uyacak. Ben de kıştan beri sağlıklı beslenme,spor vs ile kilo verdim, yağ oranımı düşürdüm, bağırsak ve mide sorunlarımı azalttım, oh be dünya varmış. Her gün şişen karnım yüzünden giyemediğim kıyafetlerimi doyasıya giymeye başladım.

Kızartmanın zevki 5 dk, fit olmanın zevki her zaman:)

Kilo almanızın bence eşinizle bir ilgisi yok. Siz diyettesiniz diey ramazan ramazan oda ot yemek zorunda değil. Hele ki oruçlu insan asla böyle bir menü ile oruç açmaz. Siz iradenize sahip çıkmalısınız.

Canım benim esımde pek dıyet yapmamı ıstemez ama ben ona baksaydım kılo veremezdım Bı iki kez irademi bozmayınca gerisi geldi tatlım sen devam et diyete :spor:

Hergun kalorili yiyor canim pilav ister makarna ister kizartma ister pizza falan ..keske dese askim sebze yemegi yap yagsiz yiydlim 1 er tabak dese ilk gunlerimi atlatirim belki ama yok :KK43:

Erkekler genelde öyle ama, biz 5 yesek 5 kilo alırız onlar almaz. Vücut yapıları öyle biz yağlanmaya müsaitiz.

böyle durumlarda ikinizin istediğini de yap. kendininkine odaklan. nefisini köreltecek kadar da eşinin yemeğinden 2 3 çatal ye :) ben öyle yapıyorum. evet diyete pek faydası olmuyor ama o gün kilo almazsın en azından

Yahu bu mu dert? :)) çok tatlısınız. Eşiniz de napsin, adam oruc keyfiyle istemiş iste cani. Bak ben sana bir formül vereyim, ne yersen ye oyle ayarsız kilo almazsın. Ben Çok memnunum. Bir buçuk litrelik şişeye bir limonu kabuklarıyla doğra, içine bazen taze nane yaprakları, bazen 1 çubuk tarcın, bazen dilimlenmiş salatalık... bunlardan köy. Istersen sadece limon da olur. Gun içinde bu suyu tüket. Abartı yemedigin sürece asla kilo almazsın, vermek istiyorsan da cok ciddi diyetlere gerek yok, porsiyon küçült yeter. Bağırsakların düzenli ve sağlıklı bir şekilde temizlenecek insallah çok rahat edeceksin. Yemekten pişmanlık duyduğun yemeklerin arkasından 1 bardak suya yarim limon sıkarsan veya bikac damla sirke damlarından yine o yemeğin yağından ve vereceği fazla kilodan kurtulursun. smollgirl20#

Bak mesela gecen patlıcan kızarttım esime uzerınede sarımsaklı yoğurt doktum onune koydum sende ye dedi yok dedım bende diger kalorisi dusuk yemeklerden yedım illa corbam salatam olur onlardan yerim sende Öyle yapabilirsin cnm ben 5 ayda 89 dan 67.8 dustum bu sekil olarak herşey kafada bıtırmekle baslıyo:dua::halay:

merhaba canım benim eşimde öyle maalesef ben çareyi ona diyetteyim dememekte buldum hadi ye şunu dediğinde 1 parça ucundan alıyorum canım istemiyor diyorum asla diyetteyim demiyorum birde burda 4.takım cuma zayıflama yarışmasında yarışıyıroum grubumu çok seviyorum denemek istersen bekleriz grubumuza

Suclu esiniz degil, siz diyettesiniz diye o da diyet yemek yemek zorunda degil.
O yesin siz yemeyin. Veya yiyin ama sucu baskasina yikmayin ;)

Ben asciyim. Gun boyu pizza burger pasta cookie macaron borek neler neler yapiyorum :)

Kilo aliyorsan benim iradesizligimdir. Sucu ise atamam degil mi?

Back