- 25 Ağustos 2016
- 4.806
- 14.267
- 208
- Konu Sahibi Makyajkolik13
-
Eline sağlık canım harika olmuş çok canım çekti
Teşekkür ederim balım, inşallah birgün deneme fırsatın olursa tadına hayran kalacağına eminim
Bitanemm, beni can evimden vurdun simdiMerhaba hanımlar, özledim buraları kısa bir aradan sonra yine sizlerleyim
Harika bir tarifle geldim, baklavalık yufkadan yapılabilecek en güzel tarif budur benim kanaatimce, tadı sarıyer böreğini andırıyor
Geçelim tarifimize
Malzemeler
-20 adet baklavalık yufka
- 1 kase lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık teremyağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı
- 1 çimdik tuz
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Eki Görüntüle 2092445
Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz, sos için gereken malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Teremyağını eritip sosumuza ekliyoruz. Dikkat edin sıcak olmasın yağımız yoksa yumurtayı pişirebilir.
Eki Görüntüle 2092447
Nemli bir bezi tezgaha seriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi baklavalık yufka çok kırılgan olduğu için dağılmasını önlemiş oluyoruz mutlaka serelim.
Yufkamızdan 2 tane alıyoruz üstüne 2 kaşık sostan döküp güzelce yayıyoruz.
Sonra üstüne 2 tane daha yufka koyuyoruz toplamda 4 yufka olacak.
Eki Görüntüle 2092457
Sonra peynirli maydanozlu harcımızdan yufkamızın uç kısmına diziyoruz. Yufkamızı yuvarlıyoruz. Yufkamızı yanlamasına doluyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar tekrarlıyoruz.
Eki Görüntüle 2092459
Sonra kalan sosumuzdan hazırladığımız böreklerimizin üstüne sürüyoruz. Yumurta sarısını da en son böreğimizin üstüne sürüyoruz.
Yaklaşık 25 dakika önceden ısıtılmış fırında böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsunnn
___PÜF NOKTALAR___
- Böreği sararken mutlaka altına nemli bez serili olmalı, yufkanın kurumasını engellemek için.
- Erittiğimiz yağı sıcak değilde ılık olarak sosa eklersek yumurta kokusunun önüne geçmiş oluruz.
Sunum gelsinnn
Bu muhteşem böreği mutlaka denemelisiniz hanımlar şimdiden afiyet olsun
Eki Görüntüle 2092462
Eki Görüntüle 2092463 Eki Görüntüle 2092464
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuşMerhaba hanımlar, özledim buraları kısa bir aradan sonra yine sizlerleyim
Harika bir tarifle geldim, baklavalık yufkadan yapılabilecek en güzel tarif budur benim kanaatimce, tadı sarıyer böreğini andırıyor
Geçelim tarifimize
Malzemeler
-20 adet baklavalık yufka
- 1 kase lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık teremyağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı
- 1 çimdik tuz
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Eki Görüntüle 2092445
Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz, sos için gereken malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Teremyağını eritip sosumuza ekliyoruz. Dikkat edin sıcak olmasın yağımız yoksa yumurtayı pişirebilir.
Eki Görüntüle 2092447
Nemli bir bezi tezgaha seriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi baklavalık yufka çok kırılgan olduğu için dağılmasını önlemiş oluyoruz mutlaka serelim.
Yufkamızdan 2 tane alıyoruz üstüne 2 kaşık sostan döküp güzelce yayıyoruz.
Sonra üstüne 2 tane daha yufka koyuyoruz toplamda 4 yufka olacak.
Eki Görüntüle 2092457
Sonra peynirli maydanozlu harcımızdan yufkamızın uç kısmına diziyoruz. Yufkamızı yuvarlıyoruz. Yufkamızı yanlamasına doluyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar tekrarlıyoruz.
Eki Görüntüle 2092459
Sonra kalan sosumuzdan hazırladığımız böreklerimizin üstüne sürüyoruz. Yumurta sarısını da en son böreğimizin üstüne sürüyoruz.
Yaklaşık 25 dakika önceden ısıtılmış fırında böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsunnn
___PÜF NOKTALAR___
- Böreği sararken mutlaka altına nemli bez serili olmalı, yufkanın kurumasını engellemek için.
- Erittiğimiz yağı sıcak değilde ılık olarak sosa eklersek yumurta kokusunun önüne geçmiş oluruz.
Sunum gelsinnn
Bu muhteşem böreği mutlaka denemelisiniz hanımlar şimdiden afiyet olsun
Eki Görüntüle 2092462
Eki Görüntüle 2092463 Eki Görüntüle 2092464
Canım baklavalik yufkalar kare seklinde oluyor genelde.bende atladim hemen amaellerinize sağlık cok güzel duruyoo
bi sorum olcak kare yufka satılıyo mu yoksa siz mi yaptınız
aaa ben o ayrıntıyı kacırmısım baklavalık yufka mıymısCanım baklavalik yufkalar kare seklinde oluyor genelde.bende atladim hemen amabaklavalik yufkayla yapilan borek daha bi çıtır çıtır oluyor mutlaka denemelisin cok guzel
Benimde cok canim cekti ama malum diyetteyimaaa ben o ayrıntıyı kacırmısım baklavalık yufka mıymıs
ilk fırsatta kıymalı bol yaglı bi börek denicem bu yufkalarla
bende uzun zamandır o korumadaydım bigün kaderin banada güleceğini biliyodumBenimde cok canim cekti ama malum diyetteyimaslinda diyet degilde korumadayim. benim icinde bol bol ye emi
Bitanemm, beni can evimden vurdun simdiellerine saglik bayildimm mukemmel gorunuyor basarilar diliyorum süslü sefim
Oy ablam benim tabiki hemen yollarım yeter ki sen iste, beğenmene çok mutlu oldumHarika olmuş canım ellerine sağlık 1 tabak istiyorum bir zahmet.
Yarışmada başarılar diliyorum sanada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?