Börekler Kol Böreği( peynirli)--Teremyağ Sponsorluğunda

Makyajkolik13

❤❤❤ SÜSLÜ ŞEF ❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
4.806
14.267
208
Merhaba hanımlar, özledim buraları kısa bir aradan sonra yine sizlerleyim

Harika bir tarifle geldim, baklavalık yufkadan yapılabilecek en güzel tarif budur benim kanaatimce, tadı sarıyer böreğini andırıyor

Geçelim tarifimize

Malzemeler

-30 adet baklavalık yufka
- 1 kase lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- Pulbiber
- Tuz

Sosu için
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık teremyağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı
- 1 çimdik tuz

Üzeri için
- 1 yumurta sarısı

Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz, sos için gereken malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Teremyağını eritip sosumuza ekliyoruz. Dikkat edin sıcak olmasın yağımız yoksa yumurtayı pişirebilir.

Nemli bir bezi tezgaha seriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi baklavalık yufka çok kırılgan olduğu için dağılmasını önlemiş oluyoruz mutlaka serelim.
Yufkamızdan 2 tane alıyoruz üstüne 2 kaşık sostan döküp güzelce yayıyoruz.
Sonra üstüne 2 tane daha yufka koyuyoruz toplamda 4 yufka olacak.

Sonra peynirli maydanozlu harcımızdan yufkamızın uç kısmına diziyoruz. Yufkamızı yuvarlıyoruz. Yufkamızı yanlamasına doluyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar tekrarlıyoruz.

Sonra kalan sosumuzdan hazırladığımız böreklerimizin üstüne sürüyoruz. Yumurta sarısını da en son böreğimizin üstüne sürüyoruz.
Yaklaşık 25 dakika önceden ısıtılmış fırında böreklerimizi pişiriyoruz.

Afiyet bal şeker olsunnn

___PÜF NOKTALAR___
- Böreği sararken mutlaka altına nemli bez serili olmalı, yufkanın kurumasını engellemek için.
- Erittiğimiz yağı sıcak değilde ılık olarak sosa eklersek yumurta kokusunun önüne geçmiş oluruz.

Sunum gelsinnn
Bu muhteşem böreği mutlaka denemelisiniz hanımlar şimdiden afiyet olsun

Son düzenleme:
Bitanemm, beni can evimden vurdun simdiellerine saglik bayildimm mukemmel gorunuyor basarilar diliyorum süslü sefim

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş

ellerinize sağlık cok güzel duruyoo
bi sorum olcak kare yufka satılıyo mu yoksa siz mi yaptınız
Canım baklavalik yufkalar kare seklinde oluyor genelde.bende atladim hemen ama baklavalik yufkayla yapilan borek daha bi çıtır çıtır oluyor mutlaka denemelisin cok guzel

Ellerinize sağlık muhteşem görünüyor kymalısıda güzel olur mutlaka :)
Başarılar :)

Canım baklavalik yufkalar kare seklinde oluyor genelde.bende atladim hemen ama baklavalik yufkayla yapilan borek daha bi çıtır çıtır oluyor mutlaka denemelisin cok guzel
aaa ben o ayrıntıyı kacırmısım baklavalık yufka mıymıs
ilk fırsatta kıymalı bol yaglı bi börek denicem bu yufkalarla

aaa ben o ayrıntıyı kacırmısım baklavalık yufka mıymıs
ilk fırsatta kıymalı bol yaglı bi börek denicem bu yufkalarla
Benimde cok canim cekti ama malum diyetteyimaslinda diyet degilde korumadayim. benim icinde bol bol ye emi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…