- 25 Ağustos 2016
- 4.806
- 14.267
- 208
- Konu Sahibi Makyajkolik13
Teşekkür ederimEline sağlık,başarılar dilerim..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederimEline sağlık,başarılar dilerim..
Canımmm çok teşekkür ederim, güzel dillerin dert görmesinMuhtesem...
Ellerine saglik basarilar dilerim
Merhaba hanımlar, özledim buraları kısa bir aradan sonra yine sizlerleyim
Harika bir tarifle geldim, baklavalık yufkadan yapılabilecek en güzel tarif budur benim kanaatimce, tadı sarıyer böreğini andırıyor
Geçelim tarifimize
Malzemeler
-20 adet baklavalık yufka
- 1 kase lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık teremyağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı
- 1 çimdik tuz
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Eki Görüntüle 2092445
Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz, sos için gereken malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Teremyağını eritip sosumuza ekliyoruz. Dikkat edin sıcak olmasın yağımız yoksa yumurtayı pişirebilir.
Eki Görüntüle 2092447
Nemli bir bezi tezgaha seriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi baklavalık yufka çok kırılgan olduğu için dağılmasını önlemiş oluyoruz mutlaka serelim.
Yufkamızdan 2 tane alıyoruz üstüne 2 kaşık sostan döküp güzelce yayıyoruz.
Sonra üstüne 2 tane daha yufka koyuyoruz toplamda 4 yufka olacak.
Eki Görüntüle 2092457
Sonra peynirli maydanozlu harcımızdan yufkamızın uç kısmına diziyoruz. Yufkamızı yuvarlıyoruz. Yufkamızı yanlamasına doluyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar tekrarlıyoruz.
Eki Görüntüle 2092459
Sonra kalan sosumuzdan hazırladığımız böreklerimizin üstüne sürüyoruz. Yumurta sarısını da en son böreğimizin üstüne sürüyoruz.
Yaklaşık 25 dakika önceden ısıtılmış fırında böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsunnn
___PÜF NOKTALAR___
- Böreği sararken mutlaka altına nemli bez serili olmalı, yufkanın kurumasını engellemek için.
- Erittiğimiz yağı sıcak değilde ılık olarak sosa eklersek yumurta kokusunun önüne geçmiş oluruz.
Sunum gelsinnn
Bu muhteşem böreği mutlaka denemelisiniz hanımlar şimdiden afiyet olsun
Eki Görüntüle 2092462
Eki Görüntüle 2092463 Eki Görüntüle 2092464
Beğenmene çok sevindim canım çok teşekkür ederim, hakeden kazansın inşallahEki Görüntüle 2094103
Bittim su görüntüyeoy vermek çokkkk zor olacak Ellerine emeğine sağlık Başarılar dilerim
Teşekkür ederim canım çok mutlu ettin beniGerçekten çok lezzetli gözüküyor, tam benim sevdiğim kıvamda pişmiş bir de üstü tam altın rengi olmuş ama fazla kızarıp yanmamış
Saol tatlım teşekkürler
Bende seni sevem ben tatlışkomSenin kol böreğine Sevem ben Ellerine sağlık canım başarılar
kol böreği ççok güzel ya baklavalık yufkadan hiç denemedim kesinlikle deniycem ellerine sağlık canım başarılar diliyorum
kol böreğini kesilince çıtırtısı oluyor ya ona bayılıyorum en kısa sürede deniyorum canımTeşekkür ederim canım, çok güzel oluyor mutlaka denemelisin dışarıdan alınanlar yanında hak getire
kol böreğini kesilince çıtırtısı oluyor ya ona bayılıyorum en kısa sürede deniyorum canım
Teşekkür ederim tatlımBenim oyum kesinlikle bu böreğe ellerinize sağlık
Saol canımmmMakyajkolik13 tarifini iç harcını patatesli yapıp deniyorum canım eline emeğine sağlık