- 5 Ocak 2008
- 68.595
- 17
=))
konu açmıştım ben yardım diye mesela ona bakıp öneride bulunsanız,desteğe ihtiyacım var biraz :/
=))
konu açmıştım ben yardım diye mesela ona bakıp öneride bulunsanız,desteğe ihtiyacım var biraz :/
banada yardımcı olur musunuz
cıks sana olmam ben
YENİ kitaplar gelmiştir belki bakarsın
aynen öyle zor canım. internetten tarife falan baksan bi kereye mahsus dene belki yapması öyle zor değildir.
bunu buldum internette biraz uzun gözüküyor tarifi de hahaa ben sevmediğim için hiç denemedim de yemedim de
Limonlu cheesecake tarifini mutlaka denemelisiniz eminim çok beğeneceksiniz.Kolay gelsin.
Malzemeler
Tabani icin;
2 paket burcak biskuvi
80 gram tereyag
Kremasi icin;
1 paket labne peyniri
1 su bardagi yogurt
2 adet yumurta
2 yemek kasigi un
1 su bardagi tozseker
1 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi
Limon sosu icin;
40 gram tereyag
1 yumurta
1 cay bardagi toz seker
1/4 cay bardagi limon suyu
biraz limon kabugu rendesi
Biskuvileri herhangi bir yontemle un haline getirin ve icinde buyuk parcaciklar kalmamasini saglayin. Tereyagi eritip un haline getirilmis biskuvilerin icerisine dokup harmanlayin. Kelepce kalibiniza hazirlamis oldugunuz taban malzemesini iyice bastirarak yayin ve her tarafinin esit kalinlikta olmasina dikkat edin. Hazirladiginiz tabani buzdolabinda 25-30 dakika dinlendirin.
Ardindan krema yapimina gecin. Once peynir ve yogurdu birlikte cirpin. Sonra sekeri ekleyerek puruzsuz bir kivam elde edinceye kadar cirpin. Karisima yumurtalari tek tek ekleyin ve cirpma hizinizi yavaslatin. Akabinde un, vanilya ve limon kabuklarini da ekleyip cirpma islemine son verin. Akiskan bir krema elde etmis olacaksiniz.
Buzdolabinda beklettiginiz tabanin uzerine hazirladiginiz kremayi dokun ve onceden isitilmis firinda yaklasik 180 derece isida yarim saat kadar pisirin.
Kek pistikten sonra buzdolabina kaldirin ve sogumaya birakin.
Kek sogurken sosunu yapmaya baslayin. Benmari usulu olmak kosuluyla tum sos malzemelerini bir kaba koyup pisirin. Sos malzemelerinden yumurtayi cirparak eklemeniz gereklidir ki yumurta kokusuyla karsi karsiya kalmayin. Sos pisince kenarda sogumaya birakin.
Limon sosunu soguttuktan sonra kekin uzerine dokmenizde herhangi bir zarar yoktur. Ama taze gorunmesi acisindan servis yapacaginiz zaman dokmeniz daha uygundur. Afiyet olsun.
p.s. Bu tarifi baska meyvelerle de hazirlamaniz mumkundur.
Ne konuda? Bir soru sorda cevap verelim
YOK BEEE YAVRUMM MOTIVASYON GUNAYDINI BU FACE YİDEBÖLE ACTIM BUGN HAHAHA:)):)
YA BUYUK ALLL BENCE SENN COCUK CABUK BUYYOR BUYUK AL KOLLRI AYAKLRI KATLRSN NOLCK SENEYEDE KULLNRSN 2 SENE IDARE ETSN SENI YETR 2 YAS AL CCOK FARK YOKKI ARALRNDA BENCEEE ELYAF OLMASN SAKIN AMAN DIKKT ET EMIN OLMAN ALMA
YURUTEC ALDIM AMA GEC ALDM BEN ZTNNN TUTNRK YURUYORDU COK FAZLA KOYMADM ICINEE SEVDI TABI AMAAA ARADA 5.10 DK SENDE AL AMA COK FAZLA OTURTMAA BIRAK SURUNSUN YERLERDEE:d:d HEHEHE
ben kız yapmanın tarifini aldım hatta smoker a sordum oda öyle yapmış doğruluğunuda garantiledim
yapacam görerrrsinnnnn
benim tutmadı kız demişti ulubatluu oldu
tamada elyaf var kötümüş onlar torba şeklinde ve ayaklı var bir torba şekli bide ayaklımı alsam laa bide pahalı haa 50-60-80 hatta mother care de 110 TL bile..
=))
cnm güzel iyide benim yediğim biskuvi li değildi ayrıca bunlar yumurtayı sosa çiğ koymuşlar çiğ yumurta olsa ben yiyemem sanmam yaaa böyle olsun
en iyisi ben hazır yiyim kokulu bişi olursa yiyememki
nekdarda meşakatli yapılışı yaşpasta yapıyorum bundan kolay haa yok dolapta beklet felan
hiç okumuyorum demedımkı ılk tercıh korku gerılım hem bıde aşk olarak bakmadım o fılme baba oğul ilişkisi olarak hoşuma gıttı aşk hıc aklıma gelmemıştı
ballıyım yaaa
kazıttın mıessah mı
:):) tamam konus bızleee ozamnn doraaa tanıtsana kendını ne ıs yaprsn evlımsn bekarmsın coluk cocuk ?kokoşşluk ne alemdeee parisler dızılerr:):)
nevet kardeşimle iddaya girmiştik cnm gs ve fb maçaı sana demiştim burda unuttunmu laaa...
FB liyim ben o yencek dedim yenemedi bizim fener ...oda etek giyip çarşıya gitcektik birlikte olan bana oldu...
koyu kazıttım üniv. de hemde kellik bi yakıştı yaşlı teyze (geçmiş olsun kzıım çok gençsin daha metin ol pekte güzelsin yine çıkar saçların diyip beni hasta sansada..)
ben kardeşimle çok inatlaşırdım herşeye hep ben kaybederdim
sipidimm menü cok güzel bende bıraz kek yaprak sarma ve turta alabılır mıyım
canım balık ıstıyo ama evde yemek var sence napımmm:26::26:
buyur gel canım ne demek.
yaprak sarma buzlukta olması lazım eğer yok ise akşam bide onu sarmam lazımkuzey güney izlerken sararım artık ütü de yapacağım.