merhabalar:)
bu bir dert degildir merak ettiğim için açtim konuyu..:)
konum şu.:)
kadinlar vardi.. kimisi kocasindan izinsiz habersiz yapamayan... herşeyi kocasina söleyen her dakika ne yapacagi ne edecegini izin isteyen kadinlar..
kimisi de kocam nede olsa izin verir diyerekten yola çikip kafasina göre yaşayan kadinlar...
hangisi sorunlu olabiliyor?
sanane diyeceksin biliyorum ama iki farkli hikayesini yazicam...
bi kadin var. kocasina herşeyi sölermi bilmem..
hamile. adamin arabasina biner.. ve adamlarla mecbur muhabbet eder sonuçta işyerinde kocasi yok.. nede olsa kocam görmüyor der . iç vicdani yok.. iyi mi böle sizce?
ikincisi. kocasindan habersiz izinsiz bişeyde yapamaz
hamile bide kimsenin arabasina binemez saol ben yürürüm der geçer.. adamlarla muhabbet etmekten utanir kaçar ortamdan. kocam hisseder felan diye düşünür.. buda iç vicdani var iyi mi??
evlilklerin sorunlari neyi yaşadığı orayı siz düşünün...
kocasi içindede ayni şekilde geçerlii
kadinin tersi olarak düşüneyim.
karım görmüyor nede olsa kadinlarla konuşurum iç vicdanlari yok.
öteki ise karım görmüyor ama hisseder utanir ama konuşamaz buda iç vicdanlari var
sizde hangisi doğru...
böle bi durumu yaşayan varmi aramizda?
ben ikinci plandayim...
kafama göre yaşarsa evlilikte sorun yaşayacagi düşünürüm.. hep iyi yönden gitmeyi çalışırım birinin arabasina binmem.. otobüslerde dolmuşlarda adamin yanina oturamam.. utanirim bu durumdan.
sizden yorumlariniz alabilirmiyim??
-"İnsan"larla (unuttuysanız hatırlatayım erkekler de insan) muhabbet etmekten utanıp ortamdan kaçmak, ortamın gerektirdiği sosyal ilişkiyi (iş arkadaşlığı, okul arkadaşlığı, komşuluk, müşteri-çalışan vs.) kuracak beceriyi göstermekten aciz olmak sosyal fobi olmak üzere bi çok psikolojik rahatsızlığa işaret eder.
Bu ilişkileri kurmak için "
izin" almaya ihtiyacınız olduğunu düşünmeniz ise sorunun çok daha derin olduğunu gösterir.
İnsanların kendi düşüncelerine uygun hareket etmesini
kafasına göre yaşamak olarak adlandırıp bunu da bir
problem yaratma vesilesi olarak görmeniz sizin kendinize yetemeyen, yönlendirmeler olmadan hayatını devam ettiremeyen bi insan olduğunuzu gösteriyor.
Davranışlarınızı kocam görür mü görmez mi ekseninde şekillendiriyorsunuz ya pes yani, ben bunu en son 4-5 yaşlarında çocuklardan duymuştum annem görür mü görmez mi diye, yanlış yetiştiriliyo yazık deyip geçmiştim ama siz koca kadınsınız.
-
Yardıma ihtiyacı olan bi insana (sizin örneğinizdeki hamile kadın gibi) kolaylık sağlanması, bedensel durumu düşünülerek yardım teklif edilmesi (yani arabayla eve bırakılması) son derece normal ve sağlıklı bi davranışken sizin yardımı kabul eden kadını
vicdansızlıkla itham etmenize ise diyecek bi sey bulamadım.
Bu sıcakta yolda bayılsa mesela, kendisine ya da bebeğine bi zarar gelse çok vicdanlı ve namuslu olacaktı öyle mi?!
-Son olarak toplu taşımada yarım saat aynı koltukta seyahat etmeyi haklı bi sebep olmaksızın devlet meselesi haline getirmek nasıl bi paranoya ve kendine önem atfetmektir böyle. Balık istifi arabalarda bulduğu ilk koltuğa çölde vaha bulmuş gibi atlayan zavallı insancıklar sizin peşinizde değil sakin olun.
Sonuç olarak kimin dedikodusunu yapamadınız, kimin yüzüne karşı içinizden gelen fesatlığı dökemediniz de parmaklarınıza vurdu şuraya konu açtınız bilmiyorum. Ama ciddi anlamda profesyonel psikolojik desteğe ihtiyacınız var zira son derece tehlikeli kafalar bunlar.