Kocanın dışarı çıkma sıklığı ve süresi

Herkesin kendince görüşü var bu duruma.

Ben eşimin çıkmasına karışmıyorum. O da benimkine karışmaz. Ama biz birlikte de çok zaman geçiririz.

Eşim arkadaşı ile buluşunca ya da spora gidince ben de fırr arabaya binip doğru kuzenime gidiyorum. Anneme iniyorum. Avm ye gidip bir mağazada 3 saat zaman geçiriyorum. Ya da evde çalışıyorum. Kitap okumak ya da film dizi izlemek,yeni bir yemek denemek,yürüyüşe çıkmak, sahile inmek vb ...

Geçen yaz arabamı aldım. En yakın kız arkadaşımı da aldım. 3 günlük tatile gittik. 3 gün otelde. Arabamız altımızda. Müthiş eğlendik. Önümüzdeki yaz yine düşünüyoruz.

Eşim ise oteli buldu. Rezervazyonumuzu yaptı. Arabaya yakıt koydu. Ve arkamizdan el salladı. Aynı şeyi o isteseydi ben de onu asla kırmazdım. Ikimiz de birbirimizi kırmayız. Birbirimize yardımcı olmak için varız.

Sorun nedir tam olarak eşinin çıkmasında. Onu kestiremiyorum ben. Siz arkadaşı onu eşine karşı doldurabilir demişsiniz. Bu bana hiç olağan gelmedi.

Eşimi arkadaşı bana karşı dolduramaz. Çünkü ;

1_ arkadaşı beni yeterince tanımıyor ve benimle o kadar samimiyeti yok.

2_eşim arkadaşlarının yanında beni konuşmaz. Benimle ilgili konuşmaz.

3_esim bana karşı dolmaz. Çünkü neden dolsun ki. Benim kimseye bi zararım yok ve eşim de o kadar basiretsiz değil.

Ben de eşimi doldurmam. Ve dolduramam da. Beni dinler dinler dinler. Ama sonra kendi bildiğini yapar. Bundan cok memnun olmamakla birlikte alıştım artık.

Hayat-ı birnirinize zorlaştırmayın. Iki taraflı olarak birbirinize yardımcı olun. Hoşgörülü olun. Ben 2 buçuk senelik evliyim. Henüz yüksek sesli kavgamız olmadı bu evde. Ikimiz de bircok hatalar yapiyoruz. Ama hemen birbirimizi yolmaya girmiyoruz.

Inanciniz nedir bilmiyorum. Fakat müslüman olmasanız bile şu hadisleri hayatiniza uygulayın.

Nefret ettirmeyiniz,sevdiriniz.

Zorlastırmayiniz, kolaylaştırınız.

Öfkelendiginizde susun.

(Bunlar sadece kız arkadaşınıza değil eşlerinize de önerimdir. Sakin sakin oturun eşlerinize de bu tavsiyeleri verin. Tabi laftan anlayan bir tipse)

Yuh ya. E gelmesin o saatten sonra. Hayır saat 3 ve dışarısı hiçkimse icin yeterince güvenli değil. Abartmasak olmuyor.

Tavsiyem o ne yapıyorsa sen de yap. O eve gelmiyorsa sen de git kuzeninde filan kal. Gelme eve. Çok çok nadir olarak ben de gece 1 de eve gelirim. Kuzenimde oldugum zamanlar özellikle. Ama bunu alışkanlık etmem. Arabam da var. O şekil yani. Ikidebir değil.

Eşine gıcık kaptım su an. Laftan anlamayan tipleri hic sevmem.

Arkadasımın da arabası var o da çıkar ama ortam malum tamam güveniyo da burda hergün onlarca aldtama mesajı okuyoruz . Dısarı çıkıyo die aldatacak deil o da tamam ama çok gezen tavugun ayagına b.k bulasır die de bi laf var.
Doldurma kısmı da su e kılıbık mısın falan ne izni gibisinden mesajlar okumus telde

Bence kavga etmeden konuşsunlar. Eşler elbette çıkabilmeli arkadaşlarıyla, çoku azı normali kişiye ve duruma göre değişir ama güzellikle, konuşarak anlaşmak lazım, kavga ancak durumu kötüleştirir ve ilişkiyi yıpratır.

Kendi yazdıklarınızı zaten yine kendiniz çürütmüşsünüz o konuda bir şey yazmaya gerek yok ama anlamak istemediğiniz nokta şurası aslında size göre çok geziyor olabilir ama ben ve benim gibi düşünen bazı üyelere göre haftada bir bazen iki arkadaşlarıyla dışarı çıkmak çok değil. Aksine olması gereken. Hafta 7 gün bu 7 günün 5ini dışarıda geçirir tamam çok dersin ama 1 günün lafının yapılması bana garip geliyor. Ek olarak bir insan kadın erkek fark etmeksizin eşimden izin aldım, alamadım cümlesi kurarsa bu bana garip gelir. Arkadaşınız önce eşinin telefon mesajlarını okumayı bıraksın. Bu da büyük saygısızlık.

Arkadaşınız bu kafayla giderse kavga ettiğiyle kalır. Hiçbir şeyi de çözemez aksine daha kötü olur. Önce bakış açısının değişmesi lazım, bir insanın haftada bir gün arkadaşlarıyla dışarı çıkmasını anormal bir durum olarak gördüğü müddetçe aralarında çok sorun yaşanır.

Herkesin ilişkisi farklı, yaşam şekli farklı.

Bana yazdığınız saatler ve günler normal geldi.
Eşim daha fazla çıkıyor dışarı, tavla oynamaya gitmiyor ama başka şeylerle meşgul oluyor. Sürekli evde duran bir eş istemezdim ben açıkçası. Üstüne iki küçük çocuğumuz var birde bizim.

Bende çıkıyorum her hafta arkadaşlarımla, kuzenlerimle dışarı. Çocukları eşime bırakıyorum yada gündüz gidiyorum duruma göre.

Mesela dün ailece vakit geçirdik, bugün sabah arkadaşlarımla kahvaltıya gittim tek, biraz evvel eşim dışarı çıktı, akşam onu bulur gelmesi.

Biraradayken güzel vakit geçiriliyorsa tek çıkılan vakitlerde olsun, hayat eşten ibaret değil. Kavgayla gürültüyle bir sonuca varılmaz.

Haftada 1 ya da 2 gün arkadaşla bulusulmasinda ne var ki ? Evlilik oldu diye sürekli her yere beraber gidilmesine ya da hep ev iş olmasi çok sıkıcı. Arkadasiniz hiç eşi olmadan kendi kız arkadaşlarıyla dışarıya çıkmiyor mu ? Eşi erkek erkeğe bulusunca karısını götürmek zorunda zaten değil.
Insanlar mutlu olmak için evlenir birbirlerinin hayatını kısıtlamak için değil. Böyle şeyler yüzünden kavgalar insanları birbirinden soğutup uzaklaştırıyor bence.

Peki bu kadar süre 7-8 saat insan napar. Ya da yeni evliyim karımı bu kadar yalnız bırakmayayım bana sitem ederken bunu sorun ederken die düşünmesi gerekmiyor mu?

hah benim de demek istediğim buydu. kadın yada erkek farketmez bence bir taraf artık evliyiz, hep karı koca modunda yaşamalıyız kafasında olunca arkadaşlık unutuluyor. ve o zaman diğer taraf bu ilişkiden sıkılabiliyor. belki adam sadece arkadaş gibi birileriyle muhabbet etmeye ihtiyaç duyduğu için çıkıyor..

Benimki çıkmaz keşke cıksa ben daha çok çıkarım arkadaşlarımla haftada 1 2 cok degil ben her gün dışardayım

Tabi gündüz oluyor bu ama bazen geliyorum eşim evr gelmiş oluyor süpriz yapiyor bana

Son düzenleme:
Olabilir tabi

bir de şu detaya deyinmeden edemicem: insan karısını kıskanır "güzel de biri".. demişsiniz. hayır, bir insan kocası-karısı tarafından tipi için kıskanılmamalı. başkaları onun güzel sohbetine, güzel enerjisine benden çok şahit oluyor diye kıskanmalı, kıskanacaksa..
bence arkadaşınız eşiyle iletişim uyumlarını tümüyle bir gözden geçirsin.

bir film vardı "think like a man" diye, soundtrack'inde bir söz var, duyduğum anda bende şimşek çakmıştı.
"aşkta kadın gibi davranmalı ve erkek gibi düşünmelisin".. o kadar doğru ki..

ben olsam mesela bilmiyorsam çatır çutur tavla oynamayı hem de jargonuyla öğrenir sonra güzel bir tavla alır eşime evde bir tavla partisi yapardım..

Bizde kucuk cocuklar oldugu icin pek mumkun olmuyor bu tarz seyler. Ayda bir iki anca. Ama ben cok keyif aliyorum, esim evde yoksa hemen cocuklarla esimin sevmedigi bir yemek yapariz, ben yoksam onlar kesin fastfood yerler
Cocuksuz olsaydim ben de esim olmadigi zaman atardim kendimi disari, kimseyle bulusmasam bile vir sinema yapardim, ya da esim nereye gidiyorsa pesine takilirdim, yakin bir yerdeki avm ye falan attirirdim kendimi, donuste de alsin isi ne

Hah işte asıl takıldıgı bu. Zamanla sıklığı da artar ya da o ortamlarda birbirine karsı doldurma falan olur ne bileym farklı mıhabbetler döner. Asıl sorun bu bence de.

Eşi başka bir erkeğin dolduruşuna gelip karisini aldatacak kadar zayıf karakterli mi peki ?

Mıç mıç hep dip dibe ilişkilere karşıyım.
Eşiyle de gezip tozacak insan arkadaşlarıyla da çıkacak.
Evli diye iş, eş, hep birlikte arkadaş buluşması çok saçma.
Nefes alacak alan isterim de bırakırım da.

İnanın bilmiyorum.
Eger oyleyse ve bundan şüphelenip erkek arkadaşlarıyla bir olup başka kızlarla buluşur beni aldatır diye düşüncesi varsa bu onu huzursuz ediyordur yoksa 2 gün dışarı çıkmak sorun değil. Bunu bence kendi içinde aşmalı. Yoksa hiç mutlu olamaz. Kendisi mutlu olmadığı için eşiyle de kavgaları artar ve birbirlerinden sogurlar. Bu sefer erkeklerde soyle bir düşünce oluşuyor. Evlendim diye 2 gün dışarı bile çıkamıyorum neyim ben esir mi ? Hakli olarak bence. Bende 2 gün dışarı çıkmama kavga eden bir erkekle evli olsam bende esir miyim neyim derim.
Nerede kimle oldugnu biliyorsa, arayınca ya da mesaj atınca cevap alıyorsa sorun yapmasin bence. Daha da uzaklaşır evden ve eşinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…