• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

‘Kocanın altına yatmayı biliyorsun ama!

diyorum ya .....sadece hastane de değil bakkal dükkanında bile aşşağılanırsın.......kaldı ki hastaneye bin çeşit insan geliyor........admın birini bıçaklamışlar hemşire hanım pantolonunu kesiyor adam iyileştiğinde geldi beni buldu pantolonumu ödeyeceksin diye.......yumruklanıp kalp masajına devam eden doktorları mı dersin.......ortalığa tüküren yaratıkları mı

devlet hastanelerini normal bir yer olarak görmeyin sadece hakkınızı talep edin sakin bir şekilde.....

Son düzenleme:
Sevgili Mune,

Tüm iyi niyetinle yazdığının farkındayım ve çok değil 10-15 yıl öncesi için doğru tespitler bunlar... Ancak günümüz Türkiyesinde bir kadına edilebilecek en büyük dua ''allah devletin doğum evine düşürmesin'' dir muhtemelen... Bunun sebebi elbette sadece sağlıkçılar da değil sadece sistem de... En başta insanların insani vasıflarının yozlaşması... O durumdaki hastasına bağıran doktor, doktorun haksız bağırmasına ''ne oluyor bu hastanın da hakkı var'' diyemeyen hemşire, o anki acısıyla birşey diyemese de sonra dönüp şikayet etmeyen hasta, gelen şikayetleri yazılı olmadığı ve ısrar edilmediği sürece kulak arkası yapan hastane yönetimleri....

İçinde olmadığım bir sektör ama dışarıdan da görünen köy durumunda....

Maddi şartları uygun olan ''çoğu'' kadın kazara hamile kalsa da doğurur çocuğunu diye düşünüyorum...Toplumumuzun kadınları (ben dahil) her ne kadar kariyer vs desek de anaç yapıda ve duygusal kadınlardır çünkü...

Şöyle düşünelim çocuk başına asgari ücret bağlansa kadına en az çocuk yapan bile belki 3 tane doğurur... Ama devlet hem çalış ama çocuğu aldırma derse, izin verilen durumlarda bile kamudaki bir doktorun ''kocanın altına yatmayı biliyorsun'' şeklinde hakaretine izin verirse o kadının psikolojisi ne olur....

O saatten sonra yaşadığı travmaların da etkisi ile evliliğini yürütemezse peki o kadın... bu durum da diyanet kanalı ile sebepsiz boşanma olarak gösterilirse oluşacak toplum/mahalle baskısı o kadını ne hale getirir...

Bu yazı üzerine ''devlet kürtajı cezalandırıyor '' diyemeyiz...ama başka bir soru sorabiliriz...Bu gibi durumların oluşmasında bütün suç devlette mi? ... bence evet... Çünkü o doktoru da, o sağlıkçıyı da, o hastane yönetimini de, o kadınları da, o erkekleri de, bu hale getiren, kişilere yaptıkları işe odaklanamayacak kadar ekstra dert yükleyen, bireylerin sağlıklı psikolojileri olmasını önemsemeyen, toplumun büyük bir kesimini yoksulluk hatta açlık sınırının altında yaşamaya iten devlet yönetimlerinin uyguladığı yada uygulamadığı politikalarıdır....
tam aksini savunuyırum Usha. Eskiden çok daha vahimdi Hastane ortamları. çünkü hasta bir hiç doktor ilahtı. hemşireler, temzilik işçileri de o ilahın kutsayıcıları. bundan 10 sene önce hastanalerde hasta hakları bildirgesi varmıydı. ben hatırlmaıyorum. en basidi bu. insanlar artık daha bilinçli. hakkını biliyo. söke söke de alıyor. çünkü yaşaya yaşaya , bu konular tartışla tartışıla gelindi bu noktalara. abes bir örnek olacak , farkındayım ama eskiden hiç doktora şiddet haberi olurmuydu. abartmayı seven halk hakkını aramayı o kadar artırdıki işi darpa kadar götürdü. doktorlar ilah değil madur oldular. inanın bu haber 10 yıl öncesinin sıradan bir diyaloğu idi. özellikle doğu kökenli, çok çocuk yapmış bayanların değişmez kaderi. e çoğu da artık duymamaya çalışıyodu. biz onları hep umursamaz bildiğimiz için bunuda umursamadıklarını, nasırlaştıklarını düşünüyorduk. 11 sen önce oda arkadaşımın yaşadıkları hala hatırımda . kendi yaşadığım tecrübelerim var. olayın tek çözümü, hastanın haklarını bilip bilinçli davranarak, olayın peşini bırakmadan gerekli şikayetleri yapması. çok bildğini görünce kimse kolay kolay sesini çıkaramıyor

Valla kendimde özel hastanede çalışan biri olarak bence iyi doktor da ,hastane de şans işi..hele doktorun iyisi tamamen onun vicdanına,insanlığına kalmış birşey..sağlık çalışanları için de aynı şey geçerli..devlet hastaneleri zaten bu hakkı kendilerinde görüyorlar,mazeretleri hasta çok..ama iyi olanları da var..
özel de paranla rezil de olabiliyorsun,devlette parasız vezir de..yada tam tersi...dedim ya tamamen şans işi,iyi insana,iyi doktora,iyi hemşireye,hastabakıcıya denk gelmek önemli...
Allah hastanelerin ne eksikliğini göstersin ama ne de aratsın...

Konu kürtajın cezalandırılmasından çok daha farklı. Devlet hastanelerinin genel durumu. Ama kulaklarımızı tıkayarak gidiyoruz işte. Doktor bana sen diye hitap edemez mesela. Etmemeli. Ben odasına kibar kibar girip selamımı veriyorum. Cevap bile vermiyor. Git şunu yap bunu yap emirler veriyor. Ulan karşında kim var senin h.y...n herif diyesim geliyor. Ben o sen kelimesinden rahatsız oluyorken bunlar nasıl çirkin ithamlar böyle. Allah düşürmesin ellerine.

Annem trafik kazası geçirdiğinde 3 gün bir devlet hastanesinin acilinde kaldık. o3 gün boyunca burnumuz idrar kokusuna duyarsızlaşmıştı. Annemin tüm vücudunda kırıklar var. Ameliyata alınması lazım cuma akşamı olduğu için ptesi sabahına kadar orada beklemek zorundaymışız!!! Ameliyat sırasına girdik hakkımızı kaybetmemek için de çıkamıyoruz dışarıda araştırdık pahalı ameliyatlar. Annecim o kırıklarla sedyede yatıyor. Yanında ben sandalyede. Devamlı tomografilere götürmek gerekiyor. Sedyeyi kendim taşıdım hep. Hasta bakıcı orda duruyo. Yardımcı olur musunuz diyince işim var cevabını alıyorum!!! Aranızda hasta bakıcı tanıyan falan varsa sebebini öğrenebilir mi? Bahşiş mi bekliyorlar sedyemi taşımaya yardım etmek için. bunları yaparken 19 yaşımdayım. Öküz babacım evde.. :) Acilde hemşireye diyorum ki annem kendini iyi hissetmiyor tansiyonunu ölçebilir misiniz. ara ara geziyomuş acili şimdi gelemezmiş. Ama iyi değil dedim. Bilinci yerinde mi dedi. Tansiyon ölçmek için bilncini mi kaybetmesi gerekiyor yani??????

Bir akşam ayagından vurulmuş belalı bir hasta geldi. Bize artistlik taslayan küçümseyen doktorlara adam küfrediyor. Doktorlar yanına koşup buyrun diyor. Hay ben böyle işe ya... Adam doktor bana ağrı kesici ver diyo. Doktor da tabi geliyorum diyor.

Aranızda doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar illa vardır. Siz söyleyin vücudunda kırıklarla gelmiş trafik kazası geçirmiş ayağa bile kalkamayan hasta bu muameleyi hak ediyor mu? Bu kadar mı ruhsuzlaştırıyor bu meslek sizleri?

Doktorlardan biriyle gece vakti ortalık sakinken muhabbet edip ona bunları anlatma fırsatım oldu. Doktor lübnanlıydı türkiyeye uzmanlığını yapmaya gelmiş genç bir doktor. Gecelerce uykusuz kaldıklarından çok hasta geldiğinden gelen hastaların toplumun çok alt tabaklarından doğru düzgün konuşmayı bile bilmeyen insanlar olduğundan bahsetti. Yani bu tavrın onları rahatsız bile etmediğini düşünüyor doktorlar. Ben bilemedim yani. Her iki taraftan da bakmaya çalışıyorum olmuyor. Bu geçerli sebep midir yani bilemiyorum ama ne doktorların ne de hastaların bir suçu var bu işte.. Sağlık sitemini düzelttik diye ortada gezinenler gitsin de görsün.. Bir ülkede özel hastane olması buna ihtiyaç duyulması bile ayıptır bence..

Bu arada sigorta olayı değişicekmiş. Artık bazı özel tedavileri devlet karşılamicakmış. Sigorta yarı özel olucakmış. Tam kapsamlı yararlanmak isteyen aylık belli bir ücret ödemek zorunda kalıcakmış. Bunun türkçesi şudur sigortanın yarısını şirket yarısını çalışan ödeyecek. Ben böyle anladım :)))

Kardesim kabahat bizim Turk milletinde! Susmayin! Yikin ortaligi! Kimse size hakaret edemez! Kovun doktor bozuntusunu, baska doktor yok mu dogum yaptiracak bu hastanede? diye bagirin. Cagirin bashekimi... Hepinizi saglik bakanligina sikayet edecegim, bu doktor nereden almis diplomasini! Nasil benim hastama (bana) "kocanla yatarken iyiydi" diye laf edebilir? diye bagirin uluorta, rezil rusva edin o doktor bozuntusunu.. Bakalim bir daha kimseye bu tarz laf edebilecek mi omru boyunca.. Utanmayin, o utansin! :47:
hay ağzınıza sağlık ne kadar güzel doğru söylemişsiniz. Bizde şu var koyun psikolojisi, eğer konuşursak işimiz görülmez korkusu var. Ne olursa olsun statüsü, hakkını aramak senin en önemli sorumluluğun
Hz.Ali ne demiş; Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü haksızlıkla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

Kadın jinekologlardan hep şikayet geliyor. Ben ilk erkek jinekoloğa gitmiştim. Baktım ilgilenmesi iyi öylede devam ettim. Bir kere bir kadın jinekoloğa gittim. Kaşığı içime sokarken haber bile vermedi buz gibi dolaptan çıkma kaşığı lak diye soktu. Genelde arkadaşımlarımda kadın jinekologların sert davranmasından muzdarip. Bu olayı yaşayan bayana çok üzüldüm. Ne kötü psikolojinde kalınacak zaten kürtaj kadın için tek başına iç acıtırken birde böyle davranılması Allah yardımcısı olsun.

konunun devlet hastanesi ile devletin kürtaj olanları yargılaması cezalandırması ile alakası yok nasılda kinci bir millet olduk ya.. Ben ilk bebeğimi devlet doğum evinde dünyaya getirdim bu hamileliğimdede çok memnun kaldığım için bulunduğum ildeki devlet hastanesinde bir doktora gidiyorum o doktor ile alakalı özellikle bayan jinekologlar çok acımasız ve insafsız sanırım nasıl olsa bende yaşadım ne var bu acıda diye düşünüyorlar. Şuan gittiğim doktor erkek o kadar memnunum ki ve devlette kürtaj olan çok tanıdığım var hiç birisi böyle muamele görmedi doktor ile lakalı bir durum ve gerekli şikayetlerini yapsa eminim sonucda alır.. Bide şu cümleye takıldım ben uyanıkken aldılar bebeğimi vakumla benden e aldırmayaydın o zamn diyesim geldi sen uyanık olunca çocuk acı çekiyo sen uyuyor olunca çekmiyor mu ?? En nefret ettiğim şey kürtaj o nedenle sakin falan olamıycam malesef bu konuda.. Bir anne ve bebeğini diri diri parçalattırıyor ne acı !!!:19::19:

bu eski bir haberdi ve yanılmıyosam konu tekrarı...
neyse,ben yorumuma geçeyim,neler var nelerrr
benim eski ev arkadaşım kist sorunuyla boğuşuyo,bundan iki sene önce bir doktora gitmişti -kadın hastalıkları hastanesinde,yaşlı bir adam...
kız kapıdan girer girmez ilk sorusu "gız mısın gadın mısın?" olmuş,bakire olup olmadığı işlem gerekiyosa sorulur tabii ama bu şekilde değil,
üstelik adam dövecek gibi sormuş,kızım deyince de şööyle bi inanmaz inanmaz süzmüş...
geçen hafta telefonum çaldı,yine o arkadaşım. "kız" dedi, "ben geçen yine kadın doğuma gittim,bu gız mısın gadın mısın diyen adama denk geldim"
"ee" dedim "ne olmuş,iki yılda değişmiş mi adam?"
"yok" dedi,niye geldin evlendin mi?? diye sormuş.Hayır,bekarım deyince imalı imalı "bakire misin?" diye sormuş.
Sonuç olarak doktor aşırı ters bi adammış ki üstüne ilaç milaç fırlatır diye korkup yine gerçeği söyleyememiş :)))
böyle ahlak zabıtası doktorlar yüzünden yarım yamalak tedavi oluyo millet...
Bi başka ev arkadaşım da özel hastaneye gidiyo,daha kayıt sırasında görevli "yalnız biz bekaret testi yapmıyoruz hanfendi" diyo.
Oysa arkadaş iki aydır gelmeyen adeti için gitmiş hastaneye...
Daha duymadığımız,dile gelmeyen neler neler vardır acaba.
ne olursa olsun hiç şaşırmıyorum artık :-/

bu eski bir haberdi ve yanılmıyosam konu tekrarı...
neyse,ben yorumuma geçeyim,neler var nelerrr
benim eski ev arkadaşım kist sorunuyla boğuşuyo,bundan iki sene önce bir doktora gitmişti -kadın hastalıkları hastanesinde,yaşlı bir adam...
kız kapıdan girer girmez ilk sorusu "gız mısın gadın mısın?" olmuş,bakire olup olmadığı işlem gerekiyosa sorulur tabii ama bu şekilde değil,
üstelik adam dövecek gibi sormuş,kızım deyince de şööyle bi inanmaz inanmaz süzmüş...
geçen hafta telefonum çaldı,yine o arkadaşım. "kız" dedi, "ben geçen yine kadın doğuma gittim,bu gız mısın gadın mısın diyen adama denk geldim"
"ee" dedim "ne olmuş,iki yılda değişmiş mi adam?"
"yok" dedi,niye geldin evlendin mi?? diye sormuş.Hayır,bekarım deyince imalı imalı "bakire misin?" diye sormuş.
Sonuç olarak doktor aşırı ters bi adammış ki üstüne ilaç milaç fırlatır diye korkup yine gerçeği söyleyememiş :)))
böyle ahlak zabıtası doktorlar yüzünden yarım yamalak tedavi oluyo millet...
Bi başka ev arkadaşım da özel hastaneye gidiyo,daha kayıt sırasında görevli "yalnız biz bekaret testi yapmıyoruz hanfendi" diyo.
Oysa arkadaş iki aydır gelmeyen adeti için gitmiş hastaneye...
Daha duymadığımız,dile gelmeyen neler neler vardır acaba.
ne olursa olsun hiç şaşırmıyorum artık :-/

Ay bana sağlık ocağındaki doktor mantar olduğumda fitil vermek için evli misin bekar mısın diye sormuştu. ben de anlamadım bekardım yani ama fitil kullanbilirdim :D bekarım dedim o zaman fitil vermiyim dedi. hee ver sen ablacım diyesim geldi orda korktum sustum kremimi yazdırdım çıktım :D :D Buna bile sinirlenmiştim böyle mi sorulur diye. Senin dediğin gibisini de duymamıştım gız mısın gadın mısın haa? şu an koptum ben :D :D

Allah kimseyi hastanelere düşürmesin de ....benim bildiğim hasta profili bakiremisin sorusuna cevabı cam çerçeve indirmek olur........ama ssk hastanelerinde babannem ameliyat olduğunda hademeler rüşvet almadan sedyeyi kaldırmazlardı doktora soru soramazdı önce muayenehanesini görmen gerekirdi hatta doktorlar kendi aralarında paslaşırlarmış bunu da hemşire olan teyzemden duymuştum

Kimi bakiremisin sorusunu hakaret olarak algılıyor....kimi evlimisin sorusunu da ben modernim evli olmam gerekmiyor gibisinden ders vermeye kalkışıyor
Herkes hastanedekileri kadınlar kulübündekiler kadar homojen zannediyor........
Herhangi birine nefesini tut desen ne demek istediğimi algılamıyor......ölü gibi yap deyince nefesini tutmasını gerektiğini anlıyor örneğin.......deneme yanılma

bu konu taa ne zamandan yahu
aynı konu zaten açılmıştı
evet küretaj esnasında anestezi yapılmıyor
sebep anestezi öncesi sonrası gözlem-derlenme olması, başında anestezi uzmanı olması gerekliliği, anestezi olayı alınması gerekliliği vs vs.
herkese anesteziyle yapılsaydı bir günde birkaç işlem yapılırdı en fazla.
o kadın doğumcu muayene mi yapacak, küretaj mı, gebelik takibi mi, sezaryen mi, acil op mu vs vs

ayrıca genelde bakire misin diye sorulmasını hakaret olarak algılıyorlar, burda bile gördük kaç kere
o yüzden bekar mısın evli misin diyorlar
hee şahsım olarak bakire misin diye soruyorum denk gelince.
ayrıyetten hastaların bu konuda çok defa yalan söylediğini de gördük

bana göre etik olarak ne olursa olsun hastaya narkoz sorulmalı.. her insan aynı değil...

bu konu taa ne zamandan yahu
aynı konu zaten açılmıştı
evet küretaj esnasında anestezi yapılmıyor
sebep anestezi öncesi sonrası gözlem-derlenme olması, başında anestezi uzmanı olması gerekliliği, anestezi olayı alınması gerekliliği vs vs.
herkese anesteziyle yapılsaydı bir günde birkaç işlem yapılırdı en fazla.
o kadın doğumcu muayene mi yapacak, küretaj mı, gebelik takibi mi, sezaryen mi, acil op mu vs vs

ayrıca genelde bakire misin diye sorulmasını hakaret olarak algılıyorlar, burda bile gördük kaç kere
o yüzden bekar mısın evli misin diyorlar
hee şahsım olarak bakire misin diye soruyorum denk gelince.
ayrıyetten hastaların bu konuda çok defa yalan söylediğini de gördük

Benim saflığıma gelmiş işte anlamadım evli misin bekar mısın diyince.. direk cevap verdim bekarım diye.:) bekarım ama bakire değilim demem gerekiyordu heralde bu durumda benim doğrudan. Evli misin bekar mısın şeklinde bunu soran doktordan da çekindim :)

sağlık çalışanlarındaki mantık aaynen şu: hasta hakkını arayamayacak biriyse sessiz sakin sabırlıysa anasını ağlat bütün sinirini ondan çıkar aşağıla işini yapma alay et vs vs ha ama hasta dişli cazgırsa el pençe olki memnun olsun başına dert alma oyüzden bazıları dayağın alasını hak ediyo sevdiklerini kaybetme korkusu yaşayan bi hasta yakınının hastasına keyfi olarak bakmazsan dayağı fazlasıyla hakediyosun :47:

Benim saflığıma gelmiş işte anlamadım evli misin bekar mısın diyince.. direk cevap verdim bekarım diye.:) bekarım ama bakire değilim demem gerekiyordu heralde bu durumda benim doğrudan. Evli misin bekar mısın şeklinde bunu soran doktordan da çekindim :)

banada tam etrsi adam yaşımı duyunca en az 4 kere bakiremisin fitil vercem doktor olarak soruyorum diyo yok arkadaş olarak sorcaktın canım hayatım bi lakayıklık sorma gitsin dr demeye bin şahit lazım p..ç herif. bakireyim dedikçe ısrar ediyo :47:

banada tam etrsi adam yaşımı duyunca en az 4 kere bakiremisin fitil vercem doktor olarak soruyorum diyo yok arkadaş olarak sorcaktın canım hayatım bi lakayıklık sorma gitsin dr demeye bin şahit lazım p..ç herif. bakireyim dedikçe ısrar ediyo :47:

Malesef. Allah kahretsin böyle doktorları. Şikayet etsen cezası da yok. Sadece şehir değişikliği yaptırıyorlar, git o şehri de taciz et diye.

sağlık çalışanlarındaki mantık aaynen şu: hasta hakkını arayamayacak biriyse sessiz sakin sabırlıysa anasını ağlat bütün sinirini ondan çıkar aşağıla işini yapma alay et vs vs ha ama hasta dişli cazgırsa el pençe olki memnun olsun başına dert alma oyüzden bazıları dayağın alasını hak ediyo sevdiklerini kaybetme korkusu yaşayan bi hasta yakınının hastasına keyfi olarak bakmazsan dayağı fazlasıyla hakediyosun :47:

Katiliyorum.
Hastane de kavga etmisligim de vardır ..

Nedenn o anda ordan çekip gitmemiş bu kadın ya basireti mi bağlanmış ne...
Çünkü en arka bu girmiş içeriye ve her çıkanın yüz ifadesini görmüş ve ayrıca
kürtaj olmadan o manyak doktorun söylediklerine de şahit olmuş..
Bence orayı terketemeliydi, muhakkak başka bir yolu çaresi bulunabilirdi..
Hastane çokk, sankii bir tek orası warmış gibi dawranmışlar..
Kötü bir durum Allah kimseye yaşatmasınn ..

Back