Kocamla tartıştım Annemde kalıyorum??

ozledigimkendim

vücudumun dörtte üçü dert
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
242
170
53
32
Ben yaklasık olarak iki bucuk aylık evliyim esim iyi bir insandır kalp kırmaz cok bunalmadıkca ama o bunaldığı anlar nedense hep bana denk gelir herneyse
Biz ikimizde 8-6 calısıyoruz ctesi yarım gün işteyiz aynı saatte dönüyoruz eve ve metroda bulusup beraber gidiyoruz ancak evlendiğimden beri benim hicbir hafta sonum bos gecmiyor artık bunaldım boşanmayı bile düşündüm yemin ederim ki bıktım. Biz herseyi ikimiz yaparak evlendik onun ailesinin bir cöpü gecmedi bize babası hicbirsey takmadı bile öyle sorumsuz para yutma makinesi gibi bir adam neyse balayına gittik ptesi günü idi cuma dönecektik. İlk kahvaltımızda babası aradı altın istedi bizden (33bin tl borc ile evlendik evimiz de kira) veremeyeceğini söyledi kibarca cuma şehre döndük aynı dakka aradı bu baba olacak şahıs illa bize gelin diyor tabiki gitmedim ama bilin bakalım ne oldu pazar günü gittik çat diye. Daha içeri girdik montumuzu ckarmadık bizden yine altın istedi borcumuz var diyoruz nolucak ödersiniz diyor aile çok enteresan üç lafından dördü yalan bir görümce saf aklı eserekli kaynana iki tane hayırsız abi ki bu abilerden birinin 7 yıllık br türlü evlenmediği bu yüzden de (ben 4yıl icinde evlendim) benden nefret eden bir sevgilisi var eşimin ailesi karadenizli ben doğuluyum alışma sürecim çok zor oluyor. Neyse. Her hafta bana misafir geliyor yatıya çaya çorbaya haftasonu gelsin istemiyorum artık çünkü resmen iş yerinde daha az yoruluyorum ilkkez bu hafta kimseyi almayacağım dedim ctesi gene geldiler bir pazarımız var dedim ve olay burada başlıyor.
O sevgilisi olan abi şehirdışında çalışıyor ara sıra geliyor buraya eşimi aramış akşam gel maç izleyelim diye bizim evle onların evi otobüs ile bir birbucuk saat kadar ( bu abi ne nikahıma geldi ne evimi gördü hatta sevgilisi istemiyor diye numaramı dahi kaydetmiyor teline) eşime sordum gidecek misin diye ne evet dedi ne hayır her zaman da maçı aşağıdaki kahvede izler yol gözüme büyüyor dedi akşam annemler bizi yemeğe davet etti maç var dedi gitmedik 6gbii yemek yapacaktım yesin gitsin kahveye diye bir baktım eşim alelacele giyiniyor nereye dedm abime diyor bana eve gelmen 11 i bulur yemek yapacaktm diyorum e gelince yerm diyor bende bu evin ne hizmeticisiyim ne de senin dadınım dedim kavga ettik bir izin günüm var ilkkez kimse yok çok dışarı çıkmak istiyorsa daha evlendiğimizden beri bir kere gezmeye gitmedik benimle çıkamaz mı yahut beni anneme bıraksa akşam alsa dönüşte ben o evin kölesi miyim üstelik esas sinirlendiğim dalga geçer gibi tüm gün gideceğini söylemeyip birden hazırlanıp çıkma eylemi ben karısı mıyım anası mıyım ben gitme demiyorum görüşme de demedim karışmam da ama insanın insana biraz saygısı olur ben anneme sen evdesin diye gitmedim diyorum e git diyor bende giyindim anneme gideceğim akşam gelme eve dedim abimden çekiniyor zaten abim de annemde dedim gitme demeye başladı derken sinirimi durduramıyorumm alma anahtarı burası evin değil bende karın değilim senin dedim çünkü her zaman ailesi önde ağıza etseler yine onlar baştacı beni ailesi olarak benimseyemiyor sanırım. Cebinden anahtarı almaya çalıştm itiştik baya beni kapıya yasladı boğazımı sıktı el kaldırdı dövmeye kalktı yani sabır mabır çekiyor sanki deccal var karşısında dua ile söndürecek beni.. aldım anahtarı o ara git dedim naparsan yap küfürler ederek çıktı evden bende anneme geldim ne aradı ne sordu anahtarı yok gidemez zaten eve yarın işe de gitmeyeceğim abime anlattım ağladım ben konuşacağım dedi

Konu basit gelebilir ama ben evde silik bir karakter olmak istemiyorum kafasına estğini yapmamalı burası bekar evi değil ki zaten engellemeye çalıştığım bir durum da değil çok üzülüyorum kaynanam aradı anlattım o da hala bana alttan al diyor evin gelini değil şef garsonu oldum bıktım artık şuan annemle uyuyorum keşke diyorum gözlerimi kapatsam açınca kendimi üç ay öncesinde bulsam.. isterseniz bana kızın haksız bulun kendimi şuan ki kadar kötü hissettiremez hiçbir cümle dertleşecek kimsem olmadığı için yazıyorum okuyan arkadaşlara teşekkürler

Daha yeni evliyken bile bi rahat bırakmamışlar ama sizde çok üstüne gitmeyin bu kadar ama madem öyle davranıyorsa sizde onun istediklerini yapmayın madem anlasın.

Bende karadenizlilere gelin geldim. Evlendim 1 hafta sonra gelip gitmeler basladi ama sonradan duruldu. Evet haklisiniz ama tepkilerde onemli.. esinizi cildirttiginiza eminim. Biz kadinlar sinirlendik mi agzimiza geleni söyleriz . Yani ben tartismalarda tek taraflı bakmıyorum. Size gelinmesini istemiyorsunuZ,eşiniz gitsin bosver sende sonra yap tavrini.. ustelik abisinin sevgilisi ondan once evlendim diye bana dusman beni sevmiyor demektw sacma. Mutlaka birsey olmustur,kimse bu sebepten dusman olmaz. Olaylara iki tarafli baktigimda haklisiniz,insan misafir agirlamaktan bikiyor biyerden sonra. Ama esinizle olan tartismada uzatmaniz olayi siddete suruklemeniz sizin suucnuz. 2 aylikken sabriniz yoksa birbirinize ve ailelerinize bu evlilik uzun surmez.. esiniz ailesini kirmamak iicn susuyordur,cekinme sen soyle. Ben 2 haftada 1 gidiyorum. Sende oyle bir sart koy. Haftasonu bize ait de,kendini ezdirme . Esinede aielsi konusinda baski yapma.

Bu insanlar ne kadar bencil, ne kadar düşüncesiz. Çalışan insanlar yeni evliler bi rahat bırakalım yok mu ya??
Evliliğin henüz çok yeni, eşin artık biz bir aileyiz önceliğim sensin mantığına girmesi lazım, kendi ailesine sınır koymazsa bu böyle sürer gider.
O boğaza saldırmalar falan kendini aşmış...
Ben olsam ne abime ne kayınvalideme anlatmazdım ama bilemiyorum.
Severek evlendin belli ki bence oturur evlilik çok yeni olmasına veriyorum.

Abinizin konuşacak olmasını beğendim.
Birincisi daha başından eşinize “aklını başına al, bu kız sahipsiz değil” mesajı verecek.
İkincisi eşiniz ciddiye alırsa kendine çeki düzen verecek.

Çünkü ilişkilerde her 2 taraf işi inada bindiriyor, dinlemek ve anlamak ve hak vermek istemiyor. Ama o 2 kişi dışında biri dediğinde daha değer verip dinliyorlar.

Umarım eşinizin aklı başına gelir

bende altınlarda kaldım
o karektersiz kp altınları verdınız mi ,

kocan abınden çekiniyorsa çeksin bir kenera ,
adam olur merak etme , insanın arkasında ya babası ya abisi olmalı
ne mutlu sana ,

hee kv anlatmakla hata yapmışsınızz sakın bir daha tekrarlama,

en ufak bir seyde esinden anahtari alip eve gelme demek falan, baya cocuksunuz siz. her kavgada olaylar boyle buyuyup, siddete donup, ivedilikle de ailelere aksettirilirse 2 aya temelli donersiniz baba evine.

Boyle olgunlasmamis iliskiler nasil kolayca evlilige variyor sasiyorum.

Evliliğiniz daha çok yeni her ikinizinde alışma süreci var bi anda eşinizin buna alışmasını beklemeyin sizde aynı şekilde ne kadar uzun birliktelikte olsa birinizi tanımış olsanız dahi aynı evin içinde yaşamak farklı oluyor. Siz farklı şeyler düşünürken eşiniz farklı şeyler düşünebilir. Siz daralıp sıkıldığınızı kaç haftadır evde olduğunuzu düşünüyorsunuz ama eşininiz bunun farkında olmayabilir. Çünkü daha önce böyle bir deneyimi olmadı. Eşinize bunu güzelce dile getirdinizmi? Yoksa sadece içinizdenmi geçirdiniz. Erkekler maalesef kadınlar gibi düşünmezler oyüzden onlara ne hissediyoranız açıkça konuşmanız gerekir. Eşiniz abisine gitmek istediğinde benide anneme bıraksaydın demişsiniz oda size sende gitseydin demiş ancak öncesinde bunu dile getirdinizmi? Birde erkeklerin yapısı kadınlardan biraz daha farklı hele düzgün bir aile ortamında yetişmemişse öfke kontrolü olmayabilir ama gördüğüm kadarı ile sizde de bu var lütfen fevri davranışlardan kaçının eşinizin üzerine gidip anahtarı almaya çalışmak karşı tarafı size karşı tahrik ediyorsunuz. Bu davramışlardan kaçının olaylar karşısında sakin olmaya çalışın. Birde ilk yıl içerisinde yaşamış olduğunuz şeyleri çok büyük şeyler değilse hemen ailenize anlatmayın özellikle sıcağı sıcağına çünkü siz barışabilrsiniz aranız düzelebilr ama ailenize karşı birbirinizi kışkırtırsınız sonrada düzelemezsiniz. Ailelerinize karşı saygıyı kaybedersiniz onlarında size aynı şekilde.

Evlilik iki kişilik degil maalesef bazi seyleri tolere etmeyi bilmelisiniz kavga ettiginiz sey incir cekirdegini doldurmaz anahtari almaya kalkmalar annesini aramaniz ayri bi hata ben 15 senedir evliyim ne esimle tartisinca onun ailesini aradim ne de o aradi cocuk degilsiniz siz velisine sikayet ediyosunuz bana gore tek sorun kp sizden altin istemesi bir de esinizin sizinle basbasa kalmak icin zaman ayirmamasi konusarak cozulecek seyler

Tepkiniz biraz abartılı olmuş bence. Bırakın takılsın abisiyle istediği gibi, inanın siz serbest bıraktıkça size daha çok gelecektir. Haftasonu planınızı önceden yapın ve kimseye söz vermemesini söyleyin, isteklerinizi sakince dile getirin. Ayrıca aranızda yaşananları kv nize anlatmanızı çok yanlış buldum, kendi ailenize de aynı şekilde. Evlilikte iki kişi arasında yaşananlar yine iki kişi arasında kalmalı, yoksa herkes evliliğiniz hakkında söz sahibi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…