Dun kayinvalideye uğradım. İki dakka da bütün moralimi bozmayin yine başardı. Biraz size şikayet edip rahatlayacagim şimdi.
Ben evlendigimde kilo olarak iyiydim fena değildi 65 kilo falandim 171 boyum var. Sonra ara ara kilo alıp veriyordum ama yine de şişman olmadım boyum kaldiriyordu. Sürekli sporumu da yaptığım için sıkı bir vücudum vardı. Çalışıyordum hep bi tempo icindeydim sonra işi bıraktım. Ortamim değişti şartlar değişti bebek oldu falan derken artık ne spor ne rejim hiçbir şey yapamaz hale geldim kendimi salmadim imkanlarim elimden gitti. 100 kilo ile doğuma gittim. Şuan 84 kiloyum spor yapmaya calissam da pek yapamıyorum diyet yapıyorum ama pek etkili değil ki kilo da veremiyorum. Sürekli benim kilolarimi konuşuyor. Kilo takıntısı var kadının. Bana birden bahsediyor dün. Kocası aldatmış birini sonra yorum yapıyor diyor ki zaten çok salmisti kendini kilo aldı Çirkinlesti. Burda bana laf gönderiyor bunu biliyorum. Sonra ki konu sen diyet yapamiyorsun dimi diye başlıyor. Bi iki kere eşime dedim annen benim kilolarima çözüm arıyor falan diye ona neymiş falan dedi . Kilo aldigim için mutsuzum dedim verirsin ne olacak dert etme falan diyor. Çocuk biraz daha büyüsün spora yazılırsın ben bakarım diyor.Bu tip şeylerle konuyu normallestiriyor.
Kayinvalideye dedim bu kilolar gider elbet bigün ben dert etmiyorum sende etme, aaa olur mu kaldikca kalır hemen vermen lazım dedi ama nasıl tepkili iyi dedim yemiyim çok . Sonra bişiler ikram etti yediler yemedim hiçbirini kadının yanında yiyemez oldum. Ye diyorlar o ben cevap vermeden oo diyette aaa ısrar etmeyin biraz dikkat etmesi lazım. Evet dikkat etmem lazım ama sanane bu kadar. Ben zaten emziriyorum birden kesemem ki herseyi. Birde diyor emzirdigin halde kilo veremiyorsun demek ki çok yiyorsun. Bu kollar bu memeler 2 sene diyet spor anca gider diyor. Ya kendimi o an yok etmek istiyorum beni asagiladigini hissediyorum. Aslında söyledikleri doğru kiloluyum yiyorum da ama bunları ondan duymak istemiyorum. Tamam kapat bu konuyu diyorum hoşlanmiyorum fazlaliklarimdan bahsedilmesini diyorum o an kapatma bile bir daha ki karsilasmamiza yine bu konuyu acıyor. Hiç bir şey konusmasa durup dururken konu çıkartmak için sen margarin kullanıyor musun? Sakın kullanma o da seni sismanlatiyor olabilir diyor. Evlendiginde sen hep diyet mi yapmistin diyor.Artık cildiricam inşallah sisko olursun diyorum içimden. Daha önce dedim gel çocuğa bak ben spora yazilayim haftada 2 gün belirle ona göre kayıt olucam demiştim ses çıkmadı. Ama konuşmaya gelince konuşuyor. Sırf bu kadına inat bile zayiflanir sürekli birinin sizi böyle rencide ettiğini düşünün çok sinir bozucu artık susmasini istiyoruuuuuum
Karatayı 5 gündür yapıyorum 300 gr verdim.
Squat bu kadar kilom varken uygun değil.
Plates değilde bir başka egzersiz tablom var onları zaten ocaktan beri düzenli yapıyorum ama yetmiyor çünkü hala kiloluyum hala istahliyim hala konuşuyor
Doktorlar bakmaya gönüllü değil genelde, ben kendim istedim
Canim cok üzüldüm. Şu yaşımda öğrendiğim en önemli şey seni rahatsiz eden seylere hee diyip geçmemek. Böyle yaptıkça karşı taraf anlamiyor. Cevabı net bir şekilde karşı tarafa iletmek lazım.
Hatta söyle söyleyeyim benim yanımda böyle bir tip olsa ben onun yüzünden kilo vereceğim varsa da veremem. Direk motivasyon düşürmeye yönelik.
Sana önerim kilo vermek için daha geçenlerde buradan öğrendim. 2 gündür eşimle sabahları evde yapıyoruz. Ve cok daha zinde hissediyoruz. Leslie sansone diye bir kadının videoları. Biz 15 dk lik videolar ile başladık. Haftaya yarım saatlik geçmeye çalışacağız. Bayağı terletiyor. Evde bebek varken de yapabilirsin. Seni izler ve cok eğlenirken bence. :)
Onun disinda kv ye iyi bir cevap vermen lazim. Ara şimdi kadını spor salonundayim. Hangi günler geliyorsun ona göre yazılacağım de. Bakalım ne dıyecek. Olmaz falan derse de o zaman yok kilo aldın yok veremedim bir daha diye başlama dersin.
Bunlar bir kvnin niye üstüne vazife oluyor anlamak mümkün değilDun kayinvalideye uğradım. İki dakka da bütün moralimi bozmayin yine başardı. Biraz size şikayet edip rahatlayacagim şimdi.
Ben evlendigimde kilo olarak iyiydim fena değildi 65 kilo falandim 171 boyum var. Sonra ara ara kilo alıp veriyordum ama yine de şişman olmadım boyum kaldiriyordu. Sürekli sporumu da yaptığım için sıkı bir vücudum vardı. Çalışıyordum hep bi tempo icindeydim sonra işi bıraktım. Ortamim değişti şartlar değişti bebek oldu falan derken artık ne spor ne rejim hiçbir şey yapamaz hale geldim kendimi salmadim imkanlarim elimden gitti. 100 kilo ile doğuma gittim. Şuan 84 kiloyum spor yapmaya calissam da pek yapamıyorum diyet yapıyorum ama pek etkili değil ki kilo da veremiyorum. Sürekli benim kilolarimi konuşuyor. Kilo takıntısı var kadının. Bana birden bahsediyor dün. Kocası aldatmış birini sonra yorum yapıyor diyor ki zaten çok salmisti kendini kilo aldı Çirkinlesti. Burda bana laf gönderiyor bunu biliyorum. Sonra ki konu sen diyet yapamiyorsun dimi diye başlıyor. Bi iki kere eşime dedim annen benim kilolarima çözüm arıyor falan diye ona neymiş falan dedi . Kilo aldigim için mutsuzum dedim verirsin ne olacak dert etme falan diyor. Çocuk biraz daha büyüsün spora yazılırsın ben bakarım diyor.Bu tip şeylerle konuyu normallestiriyor.
Kayinvalideye dedim bu kilolar gider elbet bigün ben dert etmiyorum sende etme, aaa olur mu kaldikca kalır hemen vermen lazım dedi ama nasıl tepkili iyi dedim yemiyim çok . Sonra bişiler ikram etti yediler yemedim hiçbirini kadının yanında yiyemez oldum. Ye diyorlar o ben cevap vermeden oo diyette aaa ısrar etmeyin biraz dikkat etmesi lazım. Evet dikkat etmem lazım ama sanane bu kadar. Ben zaten emziriyorum birden kesemem ki herseyi. Birde diyor emzirdigin halde kilo veremiyorsun demek ki çok yiyorsun. Bu kollar bu memeler 2 sene diyet spor anca gider diyor. Ya kendimi o an yok etmek istiyorum beni asagiladigini hissediyorum. Aslında söyledikleri doğru kiloluyum yiyorum da ama bunları ondan duymak istemiyorum. Tamam kapat bu konuyu diyorum hoşlanmiyorum fazlaliklarimdan bahsedilmesini diyorum o an kapatma bile bir daha ki karsilasmamiza yine bu konuyu acıyor. Hiç bir şey konusmasa durup dururken konu çıkartmak için sen margarin kullanıyor musun? Sakın kullanma o da seni sismanlatiyor olabilir diyor. Evlendiginde sen hep diyet mi yapmistin diyor.Artık cildiricam inşallah sisko olursun diyorum içimden. Daha önce dedim gel çocuğa bak ben spora yazilayim haftada 2 gün belirle ona göre kayıt olucam demiştim ses çıkmadı. Ama konuşmaya gelince konuşuyor. Sırf bu kadına inat bile zayiflanir sürekli birinin sizi böyle rencide ettiğini düşünün çok sinir bozucu artık susmasini istiyoruuuuuum
Kocam beni böyle bıldır bıldır etli seviyo anne ben neyapayım.
Sporda yaptırtmıyo. Diyetede izin vermiyor.
Yatak odamızda de. sonra sus
bak daha devamını okumadan kocası aldattı lafına yorum yapıyorum sen doğurduğun çocuğu bilmiyor musun haysiyetsiz karaktersiz bir oğlan mı doğurdun ki aldatabilir imasında bulunuyorsun çocuk verdim ben ona çocuk bu göbek koftiden değil diyip sağlam bir ağzının payını verip çıkıp eşinizi arayıp kilom yüzünden beni mi aldatacaksın sen anan böyle diyor diyeceksin bak bakalım bir daha kilolarını ağzına alabilecek mi terbiyesiz.
bi cinnete bakar
Evet haklısın . Oda doğru diyor sadece ben ya alinganlik ediyorum ya da böyle denmemeli bilmiyorum belki de sismanligimi içimde bende sorun ediyorum o bunu dışa vurunca rahatsız oluyorum.secgilichiLL herkes kayınvalideni taşlamış ama bence kadın haklı. İnan bana senin iyiliğin için konuşuyor. Ha tarzı yanlış olabilir ama özünde yerden göğe haklı ve esasında seni sevdiği için yapıyor bunları buna inan. Bunu sana hayatının en güzel 10 senesini morbid obez bir insan olarak geçirmiş biri olarak yazıyorum. Bana inan ne olur. On sene boyunca gidişatımı görüp beni tenkit eden ve sürekli canımı sıkan tek kişi benim kendi annemdi. Ve ben resmen her söylediğinden nefret eder her cümlesini düşmanca algılardım. Çalışmaya başladım ve kilo almaya başladım yedim içtim oturdum derken şişko gelin oldum oda yetmedi obez anne oldum oda yetmedi ölümcül obez oldum. Eşim hiç karışmadı verirsin elbet dedi tenkit etmedi. Arkadaşlarım evet kilolusun ama yüzün güzel şişmansın ama o kadarda değil göstermiyorsun vs. Aman yeni doğum yaptın normal bunlar ay emziriyorsun saçmalamalar sürekli böyleydi. Bir tek anneciğim kahrolup beni uyarıyordu ama bende onu düşmanım bellemiştim. İşim değişti düzenim değişti hamile kaldım emziriyorum falan hep bahane. Silkelenip kendine gelmen ne kadar gecikirse kilo vermek o kadar zorlaşıyor. Bana sürekli boşver diyen arkadaşlarımın hepsi emzirirken bile diyet yaptılar. Zaten sağlıklı beslenmek bol haraket etmek önemli olan. Tatlının karbonhidratın süte hiç katkısı yok ki. Sen hiç tatlı yiyen inek gördünmü. Süte bol yeşillik ve sütün faydası var. Onun dışındakiler sütü arttırsa bile faydasını azaltıyor. En azından annemi zamanında dinleseydim en azından ikinci hamileliğimden önce zayıflasaydım ikinciyi 125 kiloda doğurmazdım. Şimdi kayınvalidene çok sinirlisin haklısın ama kendin ve sağlıklı bir anne olmak için kilo ver bir yerden başla derim. Birde senin iyiliğini istemese sana değer vermese inan bana sana bu uyarıları yapmak yerine alttan alta eşini sana karşı doldururdu ve bu daha kötü olurdu.
Sağlık ocağına gideceğim öyleyse hemen yarından sonrachiLL sağlık ocakları bile yapıyor. D vitamini kalsiyum troid hormonları, kolestrol. Zaten bahset doktora gördüğü başka eksik şeyler varsa onları da yazar.
Ya da endokrinoloji bölümüne gidip doktora şikayetlerinden bahsedersin. Kilo verememek zaten ciddi başlı başına bir şikayet. Öyle bir sorunun varsa bilinçsiz yapılan diyetler seni daha kötü etkiler.
Herkes boyun var kaldiriyorsun diyor bu.yüzden bende öyle düşünüyordum neyse ki boyum kaldiriyor diyor bi nebze rahatliyordum. Geçen bi fotoğraf cekildim kendimden rahatsız oldum hiçte kaldirmiyormusum valla kiloyu1.71 e kaldirilmayacak bir kilo değil ki kilo benmi ggözümde canlandıamadim yoksa. Benim kV de de aynı hatta onun kV si bile karışıyor benim.kiloma aman sakin kilo alma amannnn kendi koca popolarini görmüyorlar dahep başkalarını örnek vermeleri zaten bitmiyor cahil insanla uğraşilmaz, laftan da anlamaz. Bir kere esin de varken konuyu açıp Boz bidaha konuşmaz belki.
Sık gitmiyorum onlar bana gelmesin diye gidiyorum arada bi iki saatligine onda da canımı sıkıyor işte.Sık sık gitme. .
Aşırı bir kilo yok . .
Bebek olunca olabilir. .
Boylusun iyi bir avantaj. .
Akıl verme para ver deseyin ..
Benide o konularda sürekli yorumluyorBenim kv de kıyafetlerime çok takardı. Renklerine falan. Ben de beğendiğim bir kıyafeti sürekli giyyorum. Bi yaz iyice çıldırmıştı dayanamayıp paran mı yok senin para vereyim de yeni bişey al dedi. Düğüne giderdik mesela küçük yer ille kuaföre git düğün kıyafeti giy diye ısrar ederdi ben de elbisemi sevdiğim için hep onu giyerdimhep gülüp geçtim yani hatta eğlendim o öyle konuştukça esprisini yaptım. Artık soğudu benden bu anlamda yanaşmıyor..ne kadar ciddiye alırsan o kadar pekiştirmiş oluyorsun onu
İnşallah canımtakma kafana sen bebeğini emzir o kilolar da illaki gider üzülme
İlk 6 ay spor yasakti yürüyüş fırsatım olmadı havalar bebek falan. Korse neden giymedin dedim sana diyör. Sezeryan son anda belli oldu çocuk yogun bakıma girdi korse düşünmedim o an anne diyorum geç de olsa takman lazımdı diyor. Yani o gerçekten takıntı yapıyor. Ben rahatım diye değil. Bir kere de bana dedi ki bi bluz beğendim sana alacaktim 42 beden istedim bi getirdiler kocaman hiç güzelliği kalmadı bluzun almadım bıraktım dedikv terbiyesizlik yapmış ama sizde biraz rahatsızınız galiba kadın sizi onun için sıkıştırıyor olmasın,