Kocamla sorunum bitse kv ile bitmiyor

sağlık ocağına tahlilleri vereyim sonra hastanede idrar veririm o hemen çıkar öbür hafta halledeyim valla

benzer bir muhabbet teyzem ve anneannem arasinda olmustu. teyzem emekli olduktan sonra kilo almaya baslayinca... nihayetinde bir gun soyle bir anektod gerceklesti.

ben: ananeeee teyzem de cok sismanladi
anneannem: kocasi oyle begeniyormus!
ben:

ezcumle, bir daha konu acarsa siz de bu sekil yaklasirsiniz bir diyetisyen esliginde verirsiniz kilo, uzulmeyin.

1.71 e kaldirilmayacak bir kilo değil ki kilo benmi ggözümde canlandıamadim yoksa. Benim kV de de aynı hatta onun kV si bile karışıyor benim.kiloma aman sakin kilo alma amannnn kendi koca popolarini görmüyorlar da hep başkalarını örnek vermeleri zaten bitmiyor cahil insanla uğraşilmaz, laftan da anlamaz. Bir kere esin de varken konuyu açıp Boz bidaha konuşmaz belki.

secgili chiLL herkes kayınvalideni taşlamış ama bence kadın haklı. İnan bana senin iyiliğin için konuşuyor. Ha tarzı yanlış olabilir ama özünde yerden göğe haklı ve esasında seni sevdiği için yapıyor bunları buna inan. Bunu sana hayatının en güzel 10 senesini morbid obez bir insan olarak geçirmiş biri olarak yazıyorum. Bana inan ne olur. On sene boyunca gidişatımı görüp beni tenkit eden ve sürekli canımı sıkan tek kişi benim kendi annemdi. Ve ben resmen her söylediğinden nefret eder her cümlesini düşmanca algılardım. Çalışmaya başladım ve kilo almaya başladım yedim içtim oturdum derken şişko gelin oldum oda yetmedi obez anne oldum oda yetmedi ölümcül obez oldum. Eşim hiç karışmadı verirsin elbet dedi tenkit etmedi. Arkadaşlarım evet kilolusun ama yüzün güzel şişmansın ama o kadarda değil göstermiyorsun vs. Aman yeni doğum yaptın normal bunlar ay emziriyorsun saçmalamalar sürekli böyleydi. Bir tek anneciğim kahrolup beni uyarıyordu ama bende onu düşmanım bellemiştim. İşim değişti düzenim değişti hamile kaldım emziriyorum falan hep bahane. Silkelenip kendine gelmen ne kadar gecikirse kilo vermek o kadar zorlaşıyor. Bana sürekli boşver diyen arkadaşlarımın hepsi emzirirken bile diyet yaptılar. Zaten sağlıklı beslenmek bol haraket etmek önemli olan. Tatlının karbonhidratın süte hiç katkısı yok ki. Sen hiç tatlı yiyen inek gördünmü. Süte bol yeşillik ve sütün faydası var. Onun dışındakiler sütü arttırsa bile faydasını azaltıyor. En azından annemi zamanında dinleseydim en azından ikinci hamileliğimden önce zayıflasaydım ikinciyi 125 kiloda doğurmazdım. Şimdi kayınvalidene çok sinirlisin haklısın ama kendin ve sağlıklı bir anne olmak için kilo ver bir yerden başla derim. Birde senin iyiliğini istemese sana değer vermese inan bana sana bu uyarıları yapmak yerine alttan alta eşini sana karşı doldururdu ve bu daha kötü olurdu.

Canim cok üzüldüm. Şu yaşımda öğrendiğim en önemli şey seni rahatsiz eden seylere hee diyip geçmemek. Böyle yaptıkça karşı taraf anlamiyor. Cevabı net bir şekilde karşı tarafa iletmek lazım.
Hatta söyle söyleyeyim benim yanımda böyle bir tip olsa ben onun yüzünden kilo vereceğim varsa da veremem. Direk motivasyon düşürmeye yönelik.

Sana önerim kilo vermek için daha geçenlerde buradan öğrendim. 2 gündür eşimle sabahları evde yapıyoruz. Ve cok daha zinde hissediyoruz. Leslie sansone diye bir kadının videoları. Biz 15 dk lik videolar ile başladık. Haftaya yarım saatlik geçmeye çalışacağız. Bayağı terletiyor. Evde bebek varken de yapabilirsin. Seni izler ve cok eğlenirken bence. :)

Onun disinda kv ye iyi bir cevap vermen lazim. Ara şimdi kadını spor salonundayim. Hangi günler geliyorsun ona göre yazılacağım de. Bakalım ne dıyecek. Olmaz falan derse de o zaman yok kilo aldın yok veremedim bir daha diye başlama dersin.

Diyetisyene ve endokrin bölümüne git istersen. Hamilelikte sonra şeker, kolestrol ve troidler iyice sapitabiliyor. Önce onları kontrol ettirip sonra bir diyetisyen ile hareket edersen ve sporla desteklersen hızlıca kilo verirsin canım.

Doktorlar bakmaya gönüllü değil genelde, ben kendim istedim
chiLL sağlık ocakları bile yapıyor. D vitamini kalsiyum troid hormonları, kolestrol. Zaten bahset doktora gördüğü başka eksik şeyler varsa onları da yazar.

Ya da endokrinoloji bölümüne gidip doktora şikayetlerinden bahsedersin. Kilo verememek zaten ciddi başlı başına bir şikayet. Öyle bir sorunun varsa bilinçsiz yapılan diyetler seni daha kötü etkiler.

Bende olsam çok üzülürdüm.Bu yüzden gitmezdim evine katiyyen.Eşimede söylerdim, zaten maşallah çok anlayışlı bir eşiniz var çok hoş :)

ayyyy çok incitici bir şey ya,
benim kv o kadarına cesaret edemez de, doğumdan sonra şu tarz takılıyordu "x(kociş) de hiç kilo almıyor, hep kendine bakıyor. aman x de hala ünideki gibi, millet ne hale geldi. x'e bak istediğini yiyip içiyor, hiç kilo sorunu yok".

eh yani, benim koca da hakikaten kilo alamama problemi olanlardan, ben nabayım.

ama çok kırıcı oluyorlar bu şekilde haberleri yok.

chiLL umarum emzirme sonrasında istediğin kiloya geri dönersin.
sen yine de boşvercen kv yi, yapacak bir şey yok, hani kızsan falan inadına yapabilir, bir de ben bir şey demedim ki, ya da yalan mı söylüyorum sanki tavrı var, özrü kabahatinden beter.
boş vereceksin, amaaan, herkes kendine baksın bir zahmet.

evet biz 2,5 yaşındaki oğlumla yapıyoruz.
anne spor yapalım diyor,
benim tempomu bozsa da bir on dakika dayanıyor.
o kadar da komik ki, genelde bana uysa da kendi belirlediği bir kaç hareketi yapmaktan çok keyif alıyor.
öne arkaya yürüme favorisi :)

evde yapılabilecek güzel seçeneklerden biri, hem uzun da sürmüyor.

Bunlar bir kvnin niye üstüne vazife oluyor anlamak mümkün değil
Eşine söyle doldurmadan, çok kırıldığını, kendini kötü hissettiğini, emzirdiğin halde lokmaların sayılıyormuş gibi hissettiğini falan.. konuşsun annesiyle derim.
tamam kimse kimsenin kilosunu beğenmek zorunda değil, hadi seni motive etmek istiyordur, ama o da böyle yapılmaz gel yürüyelim edelim falan denir, o da ancak sen kvne çok kilo aldım diye dert yanarsan. sen ona dert yanmadıkça ne haddine yediğine içtiğine karışmak.. Hem de emziren bir kadının...
eşinle konuş ama lütfen tatlılıkla söyle, belli ki düzgün yaklaşabiliyor konulara, tartışma çıkarmamaya özen göster. o da anne ben dert etmiyorum ben karımı böyle beğeniyorum ister kilo verir ister alır, sen niçin dert ediyorsun bu konuyu bir daha gündeme getirme bu konuyu lütfen, çok kırılıyor.. dese bir kere, ikinci de dilinin ucuna gelse de laf edemez sanırım..

Kocam beni böyle bıldır bıldır etli seviyo anne ben neyapayım.
Sporda yaptırtmıyo. Diyetede izin vermiyor.
Yatak odamızda de. sonra sus

bi cinnete bakar

ben de saf saf eşinle konuş falan diyorum, şu yorumlara bak
işin içinden çıkamazsan bu yorumlar fazla fazla çözüm olur sanırım chiLL , hem saygısızlık yok hem de kv aynen dumur

Evet haklısın . Oda doğru diyor sadece ben ya alinganlik ediyorum ya da böyle denmemeli bilmiyorum belki de sismanligimi içimde bende sorun ediyorum o bunu dışa vurunca rahatsız oluyorum.
Şimdi kilo verebildin mi ?

Sağlık ocağına gideceğim öyleyse hemen yarından sonra

Herkes boyun var kaldiriyorsun diyor bu.yüzden bende öyle düşünüyordum neyse ki boyum kaldiriyor diyor bi nebze rahatliyordum. Geçen bi fotoğraf cekildim kendimden rahatsız oldum hiçte kaldirmiyormusum valla kiloyu

Sık sık gitme. .
Aşırı bir kilo yok . .
Bebek olunca olabilir. .
Boylusun iyi bir avantaj. .
Akıl verme para ver deseyin ..
Sık gitmiyorum onlar bana gelmesin diye gidiyorum arada bi iki saatligine onda da canımı sıkıyor işte.
Akıl veriyon destekte ver diyorum da işte daha goremedik

Benide o konularda sürekli yorumluyor
Biz 3 gelin aynı anda evlendik eşimin kuzenleri ve esleri. Hep rekabet yaratıyor. Onların gelini şunu giycekmis şurda sen ne giycen. Gibi basit ucuz muhabbetler.

kv terbiyesizlik yapmış ama sizde biraz rahatsızınız galiba kadın sizi onun için sıkıştırıyor olmasın,
İlk 6 ay spor yasakti yürüyüş fırsatım olmadı havalar bebek falan. Korse neden giymedin dedim sana diyör. Sezeryan son anda belli oldu çocuk yogun bakıma girdi korse düşünmedim o an anne diyorum geç de olsa takman lazımdı diyor. Yani o gerçekten takıntı yapıyor. Ben rahatım diye değil. Bir kere de bana dedi ki bi bluz beğendim sana alacaktim 42 beden istedim bi getirdiler kocaman hiç güzelliği kalmadı bluzun almadım bıraktım dedi
Beni burdan tahrik ediyor böyle diye diye aynaya bakıp evet ben siskoyum ya diyip kendime küser oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…