Böyle bir durum olursa tabii ki kendisinin gitmesi gerek. Senin düzenin bozulacağına onunki bozulsun. Zaten vasat bir erkeğin en korktuğu şey rahatının bozulmasıdır.Annen değil ama baban evden göndermek için baskı yapacak. Asla sen gitme. Asla. Gidip perişan olsun orada burada.
Herkesin önünde beni bosasin olmaz. Zaten tüm seçme hakkını ona bıraktığın için seni sindirmis.
Herkesin önünde "Ben boşanmak istiyorum" demen gerek. Sen kararlı davran, sen zora koş. İpler şu an onun elinde, senin eline geçmesi için kararları kendin vermen ve ona dayatman gerek. O sana böyle yapıyor. Karşısında çocuklara rağmen boşanmaya niyetli, sim dik duran bir kadın görmeli.
Ve şunu bil ki, bu evliliğin bu kadar sürmesinin tek sebebi senin hep alttan almis ve onun isteklerini gerçekleştirmiş olman. Gözünü öyle bir kırmış ki tadın kacmasin diye hep uyumlu olmuşsun.
Şu an hala çok kırgın ve sinirlisin haliyle. Mantıklı ve sağ duyulu davran. Evliliğinin artılarını eksilerini değerlendir. Ona göre diretir veya diretmezsin o senin bileceğin iş.