ikinci evlilik

Yurt dışındaki işini eline alırsa ya bwn gidecem kamudqki işimi bırakıp ya o gelecek.şımqrmıştı sevgimden dolayı.ilgisiz diye gözden çıkarmıştım.Ben ilgimi çekimce panikledi bu sefer ilgili olmaya çalışıyor yüz vermiyorum.Ama evlensek bile beni avucunda bilmeyecek bu hemen şımarıyor ilgisizleşiyor..Ailesi iyi sevdim onları aile de önemli...Ya ben gidecem ya o gelecek gelirse..Ama bu çocuklu daha merhametli daha olgun tavırlı bundan... :KK43:
çocuklunun kaç çocuğu var? evlenirsen sizinle mi kalacaklar?

yapmadım hiç üvey annelik allahım şahit. ama eşim 15 yaşındaki kızımın yatağını topluyor çamaşırlarını katlıyor.şu anda 5 yaşındaki en küçüğün yatağına yattı onu uyutuyobenim 8 aylık yavrum kucağımda uyumaya çalışırken . burası küçük yer şimdilik boşanmam ama ileride kesin boşanırım allah gecinden versin anama babama bişey olurda bu dünyadan göçerlerse boşayacağım onu ahdımvar

Küçük yer, büyük yer bakma
Daha fazla kullandırma kendini
Az yesin çocuklarına bir hizmetçi tutsun
Çok sinirlendim, bu üvey annelik durumu benim başımda da var ki senin gibi özverili değilim, çocuklar bende kalmıyor
Bu adama çocuk yapmak hata olmuş ama artık yapacak bir şey yok
Vakit kaybetmeden toparla kendini, canına yazık

offf nasıl anlatsam nerden başlasam. hani insan bazen içini yazılara dökmek bütün dünyaya haykırmak isteryaaaa . tam da o anlardan birindeyim içim içime sığmıyor patlayacak gibiyim.
ilk evliliğim 12 yıl sürdü hiç çocuğum yok ilk eşimden ve ben boşanınca ailemin yanına döndüm küçük bir ilçede yaşıyolar. kendimde kamuda çalışıyorum allaha şükür. ailemin yanına dönünce hiç çocuğumda olmadığından baya bi talibim çıktı. ailemin yanında rahatım iyiydi şükür beni hiç üzmediler. aynı binada çalıştığımız (farklı kurumlarda) bi bey vardı. eşi trafik kazasında ölmüştü. 3 tane çocuğu vardı en küçüğü 10 aylık. neyse bu benimle evlenmek için her yolu denedi. ben redddettim 3 çocukla yapamayacağımı bildiğim için. fakat bu bana bi şekilde ulaştı ve beni ikna etti.ailesi geldi istedi . bana o kadar iyiydiki rüyayda gibiydim. aileler tanıştı anlaştı. ve ben 2011 de tekrar 2. evililiğimi yaptım.ilk aylar iyi gibiydi.çocuklarla beraber yaşıyoduk. allahım diyodum bana çocuk nasip etmedin ben bu yavrucaklara ana olayım cennetin kapıları açılsın diye dua ediyodum.ama eşim o kadar değişik biriydiki çocukların adeta gölgesinde yaşayan bi adamdı.bi pazar günü temizlik yaptım çocuklarda evin içinde koşturuyolar kırlentleri koltuk örtülerini yerlere atmışlar bende aşkolsun çocuklar şimdi düzelttim oğlum der demez evin bütünhalıları üstümden geçti. misafir odasının kapısını ıtekmeledi bu kapı bundan sonra açık olacak benim çocuklarım naistedikleri yerde tepinecek nasıl bağırıyor avazı çıktığı kadar tam bir hafta benimle konuşmadı çocuklarıyla yattı. çocuklara o kadar özveriyle baktım ki çocukların teyzeleri anneanneleri bana hep dua ettiler.çok fedakarlık yaptım çokk. anne desinler istedim ilk zamanlar söylemediler ama daha sonra hepsi anne demeye başladı. ama ne yapsam yaranamadım. çocuklara en ufak bi bunu burdan alın şunu şuraya koyun dememde kafamda tabaklar uçuşmaya başladı.ben çocuk istiyodum.evlenmeden önce senden en az 2 çocuk isterim diyen adam evlendikten sonra benim küçük çocuğum var demeye başladı 2 sene oyaladı beni ailelerin baskısıyla razı oldu sonunda ve ben hamile kaldım. büyük kız evdeki en ufak bi olayı babasına bildiriyodu. bi gün akşam işten geldim en küçüğüm aşağıda apartmanın önünde kum oynuyor havada soğuk kızdım bende yukarı çıkardım en büyük kızıma dedimki neden aşağı yalnız bıraktın(bu arada en küçük 3 yaşında o zamanlar ortanca 9 en büyük kız 15) hadi bıraktın dedim niye yanına inmedin. babasına msj çekmiş baba hemen gel. babası anında kapıda belirdi ben tabi hiç bişeyden habersiz en küçüğü aldım banyoda yıkıyorum. msj ben taa 2 hafta sonra falan telefonuna bakarken gördüm.geçen haziran doğum yaptım allah şahit kendi çocuğumdan ayırmadım ı onun için deli gibi seviyolar bebeğimi. yüzeysel anlatıyorum o kadar doluyumki en son geçen yaptığı bardağı taşırdı. gece bebeğimi emzirmek için kalkmıştım. baktım çocuk odasından sesler geliyor. girdim ortanca oğlan yatağına çiş yapmış yatarkende tembihlemiştim tuvalete git diye bende neyse tamam hadi yat yat dedim içeri geçtim doğum iznindeydim ertesi gün bebek görmeye geleceklerdi sabah erken kalktım eşimde kalkmış söyleniyor niye ya niyeee niye diye bende bismillah sabah sabah ne oldu dedim bişey olsa söylerim merak etme sendenmi çekinicem dedi. bende kavga etmemek için geçtim yatak odasına kapıyı kapattım . bu kapıyı aaaçççç diye bağırıyo bende açmıycam ne yaptım ben sana sabah ters konuştun kavga etmek istemiyorum açmıycam dememle kapıyı kırması bir oldu.... meğer ortanca oğlum annem bana kızdı demiş sebeb bu. ben sana kızdımmı oğlum diyorum hayır diyo. babana niye öyle söyledin diyorum cevap yok. neyse bu gitti daireye annemi aradım geldi aldı beni kapının o halini görünce. bu sonra tamirci falan getirmiş kapıyı götürmüşler.
ben bir daha dönmemek üzere gitmiştim ama kayınvalidem beni yalvar yakar geri getirdi. ama ben çok mutsuzumm unutamıyorum yapılan hiç bir şeyi. evlenmeyin 2. kez evlenmeyin az önce en ufak bi olay yaşandı bebeğim kucağımdaydı korkudan ağladı yavrum daha 8 aylık.
sorun cevaplayayım çok doluyum çokkkk

3 çocuklu bi adamla evlenmez kocaman kocaman kocaman bir hata. Adam sizi çocuklarına bakıcı diye almış. İkinci bingo ise sizden çocuk istemeyen adamla allem edip kallem edip ikna çabaları ile çocuk yapmanız. Bile bile lades demişsiniz ne yazıkki.

yapmadım hiç üvey annelik allahım şahit. ama eşim 15 yaşındaki kızımın yatağını topluyor çamaşırlarını katlıyor.şu anda 5 yaşındaki en küçüğün yatağına yattı onu uyutuyobenim 8 aylık yavrum kucağımda uyumaya çalışırken . burası küçük yer şimdilik boşanmam ama ileride kesin boşanırım allah gecinden versin anama babama bişey olurda bu dünyadan göçerlerse boşayacağım onu ahdımvar
Ya kusura bakma ama işin gücün varmış ayrılsan nolcak sanki hangi akıl hangi mantıkla 3 çocuklu adamla evlendin ne cesaret bu nasıl bi sorumluluk 10aylık bebek de varmış adam uyanıkmış çalışan kadını almış bi de 3 çocuguna bakıcılık yaptırmış...
sen iyi ve saf niyetli bi bayan olmasan evlenmezdin bu adamla ben 40yıl evde kalsam 3 çocuklu adam almazdım sahsen..
anneni babanı düşünme boşan hayata 1 kez geldin..her 2.evlilik kötü olmaz ki suç senin hata bastan..

çocuk altına işemiş niye geriye yat yat dediniz ben ona takıldım,üstünü değiştirmedinizmi?

Allah yardimcin olsun bacim cok uzuldum durumuna kendi cocuguna bagir cagir hersey dersinde işte baskasinin cocuguna surdan kalk suraya otur dediginde üvey ana olursun bosa dememisler.. Cok zorr cookk Rabbim sana guzel kapilar acsin inş uzme kendini onlar uzulsun senin gibisini zor bulurlar heleki bu devirde..

üzüldüm ya gerçekten üzüldüm anlattıklarına bakılırsa hiç hak etmiyorsunuz bu muameleyi Allah yardımcınız olsun ama bu şekilde devam ederse bu adam daha ne kadar çekmeyi düşünüyorsunuz ki 2 nci evliliğiniz diye bu adamı çekmek zorunda değilsiniz ki bir daha bu yaşa gelebilecek misiniz? Hayır ! gerçekten mutlu değilseniz boşanın derim aileniz yanınızda çok şanslısınız ne güzel işiniz de var şanslısınız

Valla iyi niyet yüzünden kötü olmak bu olsa gerek.

Ben olsam şu saatten sonra hemen boşanırım, boşanmıyorsam da kesinlikle kendi çocuğuma adarım kendimi.

En büyük kız çok bilmiş olmasın da kardeşlerine analık etsin artık küçük değil.
Ortalık karıştıracağına bir işe yaramış olur.

Çok iyiyimdir ama delirdiğimde böyle de fena olduğum doğrudur.

canım snınkıde iş mi yani
çocuksuz bir kadınken 3 çocuklu adamla ne işin var.davul dengi dengine....
kocan olacak adam maaslı dadı bulmus acıkcası.hem para kazanıyorsun hem cocukları sahipleniyorsun.
adam senın ayaklarını öpeceğine hayvanlık derdinde.
cocukları cok kıymetlıydiyse evlenmeyip bakıcı tutup buyumelerini bekleseydı.

cocuklu adamdan bu sebeple korkuyorum ben de.. resmen savas veriyosun.. ismin 'uvey'.. gerci karakterle alakali.. cocuksuz kudurganlari da biliyoz :KK53:
sen anne olmak icin cabalamissin kardes, sevabi inşaAllah buyuktur.. Allah biliyor dusunceni..

Nasıl zor bir durum 16 17 li yaşlarda insan kendi annesiyle bile neler yaşıyor ne kavgalar bağırmalar oluyor... ama üvey anne etiketi yapışmış en ufak kızsaniz çocuklarım eziliyor gibi görüyor adam belli ki. Yıllardır dram filmlerinde işlenen üvey annenin üvey evlatlarina yaptığı işkence konulu filmlerden etkilenmiş belliki... denge kurmak çok çok zor... Keşke çocuk dogurmasaydiniz.

hic ve hic haketmiyorsunz bu muameleyi.
Baslarda biyerde annem babam olnce bosanicam demissiniz.
Ne alakasi var anneniz babanizla sizin bosanmaminizin?

en küçük bi gün babasının yanına daireye gitmek istedi. bende göndermedim. çocuklar resmi daireye gitmez müdür kızar baban iş yapamaz dedim kandırdım gelince babasına söylemiş annem senin yanına göndermedi diye bana inat tam bir hafta yanında götürdü çocuğu
yuh valla buraya kadar her ev de olur boyle seyler derdim ama bu olmamis cidden.

Sanirim son yillarda erkek cinsinin genetigi degisti .Ben babamdan,amcalarimdan,abilerimden ,ve cevremden gordugum hep eslerine karsi inanilmaz sevgi dolu erkeklerdi ,ailesine ,esine sevgi gosteren ,sahiplenen ,koruyup kollayan erkekler....
Ama burdaki konulari okuyunca ve kendi yasadiklarimida dusununce gercekten diyorum erkeklerin DNA si degismis olabilirmi ?
Konu sahibi arkadasim yasadiklarin cok zor kabul edilir degil .Ben olsaydim daha fazlasina katlanamazdim al cocuklarini defol hayatimdan derdim.Sanirim calisiyordun ona muhtac degilsin .Bunca kaprisi ,eziyeti cekme artik sende bir kez dunyaya geliyorsun. Kocan senin herseyi sineye cekecegini biliyor ondan boyle istedigi gibi at kosturuyor.Sanki adamin ilk karisini senmi oldurdun de sana boyle tepkili ya
Senin yapman gereken iyi bir gozdagi vermen ,o sanirim karsisinda her eziyetine boyun egen bir kadin goruyor ve sana hic saygisi yok .Bence ona dur deme vaktin gelmis.

Yapman gereken çok basit bebegın 2 yaşına falan geldıgı zaman eşine bu iyi niyetlerınden bahset, senın bu yaptıklarına karşı onun tutumunun senı çok ıncıttıgı ve bir süre ayrı yaşamak istediğini söyle.Cocuklar kalsın başına da görelim boyunun ölçüsünü.İnsanların bır seyın degerını anlaması için kaybetmesı gerekır.Kısa bu adam senı kaybetmeden degerını anlamayacak bence.Onda sey var çocuklarına düşmanmişsin ,üvey annelık yapıyorsun düşüncesi.

offf nasıl anlatsam nerden başlasam. hani insan bazen içini yazılara dökmek bütün dünyaya haykırmak isteryaaaa . tam da o anlardan birindeyim içim içime sığmıyor patlayacak gibiyim.
ilk evliliğim 12 yıl sürdü hiç çocuğum yok ilk eşimden ve ben boşanınca ailemin yanına döndüm küçük bir ilçede yaşıyolar. kendimde kamuda çalışıyorum allaha şükür. ailemin yanına dönünce hiç çocuğumda olmadığından baya bi talibim çıktı. ailemin yanında rahatım iyiydi şükür beni hiç üzmediler. aynı binada çalıştığımız (farklı kurumlarda) bi bey vardı. eşi trafik kazasında ölmüştü. 3 tane çocuğu vardı en küçüğü 10 aylık. neyse bu benimle evlenmek için her yolu denedi. ben redddettim 3 çocukla yapamayacağımı bildiğim için. fakat bu bana bi şekilde ulaştı ve beni ikna etti.ailesi geldi istedi . bana o kadar iyiydiki rüyayda gibiydim. aileler tanıştı anlaştı. ve ben 2011 de tekrar 2. evililiğimi yaptım.ilk aylar iyi gibiydi.çocuklarla beraber yaşıyoduk. allahım diyodum bana çocuk nasip etmedin ben bu yavrucaklara ana olayım cennetin kapıları açılsın diye dua ediyodum.ama eşim o kadar değişik biriydiki çocukların adeta gölgesinde yaşayan bi adamdı.bi pazar günü temizlik yaptım çocuklarda evin içinde koşturuyolar kırlentleri koltuk örtülerini yerlere atmışlar bende aşkolsun çocuklar şimdi düzelttim oğlum der demez evin bütünhalıları üstümden geçti. misafir odasının kapısını ıtekmeledi bu kapı bundan sonra açık olacak benim çocuklarım naistedikleri yerde tepinecek nasıl bağırıyor avazı çıktığı kadar tam bir hafta benimle konuşmadı çocuklarıyla yattı. çocuklara o kadar özveriyle baktım ki çocukların teyzeleri anneanneleri bana hep dua ettiler.çok fedakarlık yaptım çokk. anne desinler istedim ilk zamanlar söylemediler ama daha sonra hepsi anne demeye başladı. ama ne yapsam yaranamadım. çocuklara en ufak bi bunu burdan alın şunu şuraya koyun dememde kafamda tabaklar uçuşmaya başladı.ben çocuk istiyodum.evlenmeden önce senden en az 2 çocuk isterim diyen adam evlendikten sonra benim küçük çocuğum var demeye başladı 2 sene oyaladı beni ailelerin baskısıyla razı oldu sonunda ve ben hamile kaldım. büyük kız evdeki en ufak bi olayı babasına bildiriyodu. bi gün akşam işten geldim en küçüğüm aşağıda apartmanın önünde kum oynuyor havada soğuk kızdım bende yukarı çıkardım en büyük kızıma dedimki neden aşağı yalnız bıraktın(bu arada en küçük 3 yaşında o zamanlar ortanca 9 en büyük kız 15) hadi bıraktın dedim niye yanına inmedin. babasına msj çekmiş baba hemen gel. babası anında kapıda belirdi ben tabi hiç bişeyden habersiz en küçüğü aldım banyoda yıkıyorum. msj ben taa 2 hafta sonra falan telefonuna bakarken gördüm.geçen haziran doğum yaptım allah şahit kendi çocuğumdan ayırmadım ı onun için deli gibi seviyolar bebeğimi. yüzeysel anlatıyorum o kadar doluyumki en son geçen yaptığı bardağı taşırdı. gece bebeğimi emzirmek için kalkmıştım. baktım çocuk odasından sesler geliyor. girdim ortanca oğlan yatağına çiş yapmış yatarkende tembihlemiştim tuvalete git diye bende neyse tamam hadi yat yat dedim içeri geçtim doğum iznindeydim ertesi gün bebek görmeye geleceklerdi sabah erken kalktım eşimde kalkmış söyleniyor niye ya niyeee niye diye bende bismillah sabah sabah ne oldu dedim bişey olsa söylerim merak etme sendenmi çekinicem dedi. bende kavga etmemek için geçtim yatak odasına kapıyı kapattım . bu kapıyı aaaçççç diye bağırıyo bende açmıycam ne yaptım ben sana sabah ters konuştun kavga etmek istemiyorum açmıycam dememle kapıyı kırması bir oldu.... meğer ortanca oğlum annem bana kızdı demiş sebeb bu. ben sana kızdımmı oğlum diyorum hayır diyo. babana niye öyle söyledin diyorum cevap yok. neyse bu gitti daireye annemi aradım geldi aldı beni kapının o halini görünce. bu sonra tamirci falan getirmiş kapıyı götürmüşler.
ben bir daha dönmemek üzere gitmiştim ama kayınvalidem beni yalvar yakar geri getirdi. ama ben çok mutsuzumm unutamıyorum yapılan hiç bir şeyi. evlenmeyin 2. kez evlenmeyin az önce en ufak bi olay yaşandı bebeğim kucağımdaydı korkudan ağladı yavrum daha 8 aylık.
sorun cevaplayayım çok doluyum çokkkk
Valla helal olsun size ben kendi çocuğuma bazen tahammul edemiyorum . Sen senin olmayan 3 çocukla uğraşıyosun birde karşılığınıda görmüyosun . Ne diyenilirimki çok zor ben olsam yapamazdım.

Yani arkadaşım bile bile lades olmuş biraz sizinki. Hadi koca anlayışlı olsa tamam diyeceğim ama ergen cocuklar, anlayışsız koca bir de bebek...

Babası çocukları çok güzel işlemiş evlenmeden önce.
Onlara bu kadın size ne derse bana bildireceksiniz demiş.
Sizinle de kendine ve onlara bakıcı olarak evlenmiş.

İkinci evliliğiniz olduğu için boşanmanız ilkine göre daha zordur tahminimce.
Artık bebeğinizde var, defalarca düşünmek gerek.

Bence ilk olarak eşinizin babası herşeyi, bilmeli.
Mümkünse sizin ağzınızdan dinlemeli. (Burada beni babama mı şikayet ediyorsun diye tepkiler gelebilir, dikkatli olmak lazım.)
Sonra eşinizde konuşmalı.
Siz yada babası.
Bu iş böyle devam etmez.

Boşanırsanız o çocukların başına yeni birisi gelecek ve bu sefer şanslı olamayacaklar.

Güçlü bir kadına benziyorsunuz, ilk etapta kendi çocuğunuzu düşüp, öyle karar vermelisiniz.
Eşinizin düzeleceğine inanıyorsanız kesinlik konuşmalı, davranışlarını düzeltmesini sağlamalısınız.

Sanirim son yillarda erkek cinsinin genetigi degisti .Ben babamdan,amcalarimdan,abilerimden ,ve cevremden gordugum hep eslerine karsi inanilmaz sevgi dolu erkeklerdi ,ailesine ,esine sevgi gosteren ,sahiplenen ,koruyup kollayan erkekler....
Ama burdaki konulari okuyunca ve kendi yasadiklarimida dusununce gercekten diyorum erkeklerin DNA si degismis olabilirmi ?
Konu sahibi arkadasim yasadiklarin cok zor kabul edilir degil .Ben olsaydim daha fazlasina katlanamazdim al cocuklarini defol hayatimdan derdim.Sanirim calisiyordun ona muhtac degilsin .Bunca kaprisi ,eziyeti cekme artik sende bir kez dunyaya geliyorsun. Kocan senin herseyi sineye cekecegini biliyor ondan boyle istedigi gibi at kosturuyor.Sanki adamin ilk karisini senmi oldurdun de sana boyle tepkili ya
Senin yapman gereken iyi bir gozdagi vermen ,o sanirim karsisinda her eziyetine boyun egen bir kadin goruyor ve sana hic saygisi yok .Bence ona dur deme vaktin gelmis.
Maalesef erkeklerin genetiği değişti.Onun için bunca boşanma ve bekar kadın var. Şahsen ben çok korkuyorum evlilikten. Hele kk ya üye olduğumdan beri.Neler okudum burada neler. Sanki evlilik değilde korku filmi gibi:KK17::KK17::KK17:

X