- 20 Ekim 2017
- 28
- 17
- 31
- Konu Sahibi turuncukafa
Evlenmeden önce arastirmak , iyice akil suzgecinden gecirmek gerekiyor.
Çeçenler de diger kavkaz halklarinda boyle bir gelenek yok.
Azeri olup bosanan Turkiye de yasayan bir Rusca ogretmenim vardi. Kendisiyle Bandirma da tanismistik. Dersine girip cikiyordum ne iyi kadindi ya. Turkiye de kendisi gibi azeri kokenli bir adamla evlenmis ve yerlesmis. Azeri eşi turk vatandasi yalniz.
2 cocuklu bosanmisti. Turkiye de yapamiyorum boguluyorum. Cok rahatsiz ediyorlar. Azerbeycan boyle degil, kadinlara baski yok. Silkelenin kendi degerinizin degerini bilin . Turkiye de artik Ataturk un devrimlerinin yasatildigi bir ulke degilmis dedi ders sonunda.
Facebook ta gordum gecen yaz Azerbeycan a donmus.
Azeri kadinlarindan ogrenecek cok seyi var Turk kadinin. Hatta söyle soyliyeyim Rus kulturunun tesir ettigi cografyalardaki kadinlarin cogu bosanmistir. Evli cok az. Acitasyon yapmazlar. Magdur rolunu oynamazlar. Celik gibi saglam sinirleri vardir. Siz Azerbeycan da hangi sehirde yasiyorsunuz cok merak ettim simcik.
Bu arada bu kadin da kara kaş li degildi. Ela sariya yakin kumral saclari cok beyaz tenli bir kadindi.cok sirindi
Kaç tane azeri kadinla tanistiniz bilmiyorum. Ben baku de merkezde targovu da yasiyorum. Istanbulun taksimi deyim.
Kadinlarin hic birisi halinden memnun degil. Hepsi hep daha cok sey istiyor. Bi azeri tanidigimin 80 den fazla ayakkabisi var hala da yok diyor. Ben oyle buyumedim. Durumumuz iyiydi ama ac gozlu olmadik. Esim bana hep der senin en sevdigim huylarindan biri ac gozlu degilsin cunku burdakiler boyle. Inanin. Yaptiklari sey hep kendilerinden daha iyilerinin hayatlarina ozenmek. Altlarinda daha iyi bir araba olmasi icin zengin evli adamlarin metresi olmak. Inanilmaz bir buyu inanci var mesela. O ona buyu yaptiriyor o digerine. Surekli bir sikayet ortami. En cok estetik yaptirilan ulkelerden biri. Burun estetiksiz kadin sayisi cok az. Sizin dediginiz halinden memnun kadinlar somurgeden ciktiklari zamanlari hatirlayanlardir. Esim bile diyor baku son 5 yilda cok degisti diye. Burda evet istedikleri gibi giyiyorlar. Cunku kapali yok ki. Herkes acik. Cok normal. Icki icmiyorsan garipsin. Turkiye cok kozmopolit. Arabi kurdu turku ermenisi hristyani gayi lezi her seyi var. Burda ama tek tip insan var. Ya ben kapaliyim. Saygi yok. Insanim ben her seyden once. Ben herkese saygi duyarak buyutuldum. Plaj da ciplak gezen ruslara bile onun karari diyorum. Ama burda havaalanindan bile gecerken sizi kenara cekip salinizi cikartiriyorlar. Insanlar bilmiyor. Ve ogrenmekte istemiyorlar. Fikirlerini acmaktan korkuyorlar. Onlar icin gelisim sadece acikliktan ibaret..
Ogretmeninizinde neslinde rus karisimi vardir. Yada baska bi sey.. o kadin eski toprakmis , saglammis anladigim kadariyla.. turkiye de istedigi gibi giyip yasayamamasini da normal karsiliyorum. Hakli.
Simdi tekrar bi baktim yaziniza demisiniz ya turk kadininin ogrenecek cok seyi var azeri kadinindan.......... neyi ogrenecek? Hic bir sey disardan görüldüğü gibi degil. Kurban olayim ben milletimin emekci kadinina..