- 19 Ocak 2018
- 284
- 209
- 37
Ben annemle bazen gunde birden fazla kez konuşurum. Hele biri de desinki ben bundan rahatsiz oluyorum diye..arkadaşlar selamlar,
kaynanam kocamı heeergün telefonla arıyor. biz 8aylık evliyiz ailesi sehir dışında yaşıyor. hergün aramaları beni çok rahatsız ve mutsuz ediyor. en fazla bir gün ara veriyolar. bikaçkere bu rahatsızlığımı eşime söyledim ama tamamen onun elinde olan bişey değil tabi. Yani neden bir Anne sürekli oğkunu ararki. NE YAPMALIYIM NASIL DÜŞÜNMELİYİM YADA NİYE CANIMI SIKMAMALIYIM ? önerilerinizi bekliyorum lütfen teşekkür ederim
Aynı benim iç evlendikten sora değeri artur malesefarkadaşlar selamlar,
kaynanam kocamı heeergün telefonla arıyor. biz 8aylık evliyiz ailesi sehir dışında yaşıyor. hergün aramaları beni çok rahatsız ve mutsuz ediyor. en fazla bir gün ara veriyolar. bikaçkere bu rahatsızlığımı eşime söyledim ama tamamen onun elinde olan bişey değil tabi. Yani neden bir Anne sürekli oğkunu ararki. NE YAPMALIYIM NASIL DÜŞÜNMELİYİM YADA NİYE CANIMI SIKMAMALIYIM ? önerilerinizi bekliyorum lütfen teşekkür ederim
paylaşmış oldugum sıkıntımı neden çok ters anlıyorsunuz.tabiki kimse kimseden izin alamaz.. sadece nedenini soruyorum. kendi ailemden pay biçiyorum evlenmeden önce annemle bende herhün konuşurdum ben aramasam o beni arar merak ederidi .artık öyle değil arada bir arar ÇÜNKÜ ARTIK Bİ YUVAM VARDIR BAŞIMDA Bİ İNSAN VARDIR.!
Sizin yaşadıklarınızı annem yaşadı. Babamın babası öleli çok olmuş, babam evin tek erkeğiydi. Yıllarca kendini o evin babası gibi görmüş. Babannem hep yönetici, babam anneci. Annem sessiz. Geçip giden bir ömür. Ne oldu babam vefat etti, dünya kimseye kalmadı. Sanki annemler fırsat verselerdi onlarda mutlu olsalardı. Arama sorma bir yana sürekli duygu sömürüsü.Bence çok fazla yuklendildi sana , sizi çok iyi anlıyorum ne demek istediğinizi çok iyi Anladim .
Ayni durumu ben de yaşadım eski esim babası olmadığı icin onlara babalık yapmıştı evlendikten sonra yapsın dedim , hep destekledim , ailemden uzaktaydım onun kadara konuşmazdım aile olabilmemiz gerekiyordu ,
Tek başımıza artik yeni bir hayata başlıyorduk.
O ise her gün annesiyle telefondaydı , her halimizden haberdar oluyordu annesi , markete , fırına inerken mutlaka onlara uğrardı .
Eve bisey alırken mutlaka onlara da alırdı .
Bundan dolayı asla ona yasak getirmedim ,
Her şeyi annesiyle paylaşması , onlarsız nefes alamaması , her seyde annesinden fikir alması onun yani bizim bir aile olmamızı engelledi .
Bunu simdi fark ediyorum , keske birazcık yasak getieseydim diye , keske sen de benim hassas davrandıydım kadar davran deseydim .
Çünkü erkek evini bilmeli , her şeyi ailesiyle paylaşmamalı , 7/24 aileyle irtibatta olmamalı ki evlilik müessesesi devam etsin .
Annelerini tabiki terk etmesinler,
"Onlara bağımlı değil bağlı olsunlar "
Ancak boyle mutlu olunur .
Kadının ne demek istediğini anlamadiniz ve bu kadar yuklendiniz , annesinin gölgesi evliliklerinin üstünde , yasayan biri olarak biliyorum .
ailelerimizi atmayalım kimse de atmasın tabiki , kadın hassastır yeni evlenmiştir erkek gibi tabiki güçlü olamaz ailesini arar ama bir erkek her gün( işi yoksa tabi ) 5 kere arayamaz aramamalı , kendi evini bilmeli , onlardan ayrı bir hayati olduğunu idrak etmeli .Sizin yaşadıklarınızı annem yaşadı. Babamın babası öleli çok olmuş, babam evin tek erkeğiydi. Yıllarca kendini o evin babası gibi görmüş. Babannem hep yönetici, babam anneci. Annem sessiz. Geçip giden bir ömür. Ne oldu babam vefat etti, dünya kimseye kalmadı. Sanki annemler fırsat verselerdi onlarda mutlu olsalardı. Arama sorma bir yana sürekli duygu sömürüsü.
Evlendik diye elbette ailemizi atacak değiliz. Açıkcası halen annesinin eteği altından çıkamamış eşler benim midemi bulandırıyor. Eşiyle her olanı biteni anlatmak, uzun uzadıya süren telefon görüşmeleri sonucu tabakta soğuyan yemekler ile eşe saygısızlık etmek vs vs...
Çok uzun oldu ama, yengemin kızı evlendi gitti, her olanı biteni arayıp sorardı. Bir defa kulaklarımla duydum, kuzen ishal olmuş söylemesi ayıptır kaç kere wc ye gittiğini sordu.
Aynı fikirdeyim.şurda neden aramasınki ? sizdenmi izin alıcak araması için die yazanlar varya eminim çoğunun başına böle bişey gelse yani hergün kv arasa kıyameti koparırlar burda artislik yapıyorlar bide
ailelerimizi atmayalım kimse de atmasın tabiki , kadın hassastır yeni evlenmiştir erkek gibi tabiki güçlü olamaz ailesini arar ama bir erkek her gün( işi yoksa tabi ) 5 kere arayamaz aramamalı , kendi evini bilmeli , onlardan ayrı bir hayati olduğunu idrak etmeli .
Neyse benimki simdi anasıyla ayni evde yaşıyor bir olur inşallah onlarla yaşar:))
bem ayrı eve geçtim bu da ailemi sevmedigim anlamına gelmez tabi .
Ben bir Bireyim ve tek basima ayakta durmayi bilmeliyim , biliyordum , biliyorum da :))
ya canim kadının araması normal evin bütün sorumluluğu onda bir de çalışıyordur . Aileden destek alacak tabiki , erkeğin amacı başka , onun annesinin derdi başka ..Ben ilk evlendiğimde zamanda annemi en çok mutfakta yemek yaparken arardım. Onu nasıl yapıcam bu böyle filan diye :) şimdi günde bir belki iki günde bir. Siz ayrıldınız mı eşinizden? Annesiyle yaşıyormuş ya
ya canim kadının araması normal evin bütün sorumluluğu onda bir de çalışıyordur . Aileden destek alacak tabiki , erkeğin amacı başka , onun annesinin derdi başka ..
Kadın ona kuma gelmiş gibi davranıyor haliyle de oğlunu avucunda tutmak icin her gün arıyor ve erkek de farkında olmadan buna alet olup her gün rapor veriyor , en azından benimki böyleydi .
Oğlu beni severken o buna dayanamıyordu sanki beni ondan daha çok seviyomuş gibi algılıyordu ve kızlarına arkamdan söylüyormuş oğlum onun ağzının içine bakıyor diye .
Birbirimize bu kadar bağlı , ve mutlu olduğumuz icin sevinmesi gerekirken o hasetinden çatlıyordu .
Evet ayrıldım 6 ay oldu . O evimizi satıp annesinin yanina taşındı sefil adam :))
Üyelik adı siyahbeyazmavi yazıyor alıntılanan bire mesajla burda ama benim böyle bir yorumum yok neden olmuş ki bu? Anlamadım.Hayatınız kurtulmuş. Ciddi söylüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sanki kv niz size mi etti, oğluna da etti. Bir insan evladı mutsuz olsun nasıl ister ya.
Hayatınız kurtulmuş. Ciddi söylüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sanki kv niz size mi etti, oğluna da etti. Bir insan evladı mutsuz olsun nasıl ister ya.