Kocamıza gereken saygıyı gösteriyor muyuz..?

ben de size katılıyorum...
günümüzde kadınlar maddi özgürlüklerini kazanmaya başladıkça eşlerine karşı daha saygısızlaşmaya başladılar..benim param ben kazanıyorum sen de kimsin havasına bürünüyor bir çok kişi..

ben karşılıklı saygıyı savunurum her zaman...saygı görüyorsam saygı gösteririm.bana şiddet uygulayan bir erkeğe saygı gösterecek değilim.
Ama gidip kendi kazandığım parayı kafama göre harcamam biyere gideceksem fikrini alırım..vs yani bu yaptıklarımı eşe saygıdan çok hayatımı paylaştığım beraber bir hayat kurduğum insana saygı olarak görüyorum.herkes kafasına göre hareket edecekse zaten ortak bir hayata evliliğe geek yok...illa imza atmaya gerek yok bir birliktelik varsa bu birlikteliğin gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmek,yerine getirme çabası bir saygıdır bana göre...

ha bir de hikayeyi sonradan okudum..bence hikaye kadınların eşlerine olan saygısı değil,
dinsiz allahtan korkmayan bir adamın hak yolunu bulması ile ilgili bence..bana göre ana fikir bu:))

o koca halt etmiş. elimde suyla uyanmasını beklicem ha!
suyu serptiğim gibi ayıltır bide üstüne döver bide üstüne boşarım.

Bu kadar iyi niyetle,sevgiyle ve saygıyla biz olsak böyle bir eşe ne kadar katlanabilirdik acaba..?
Hikayenin sonunda ben bu cümleyi kurdum arkadaşlar..Herkes koca dayağı yesin kulağının üstüne yatsın demedim..Benim okuyupta özet halinde yazdığım bir şey..Yani anafikri kadının sabrı,saygısı ve ataist bir adamın ıslah olması gibi kısaca özetlersek..Siz bütün kadınların rahat hayat sürdüğünü mü düşünüyorsunuz..Yoksa herkes güllük gülistanlık mı yaşıyor..Karnında bebesiyle sırtında odun taşıyan bir sürü kadınımız var..Ve kocası kahvede okey oynuyor.Kadının kazandığı üç beş kuruşu alıyo..Ya da sattığı iki yumurta parasını biriktirip kocasının eline veren bir sürü kadınımız var.Yoksa siz herkes şehirde yaşıyor da ekonomik özgürlüğü elinde mi sanıyorsunuz..Kırsal kesimlere gidin bakalım şöyle bir..Görün kadınlarımızın halini..Dinleyin dertlerini..
Ha bunun yanında sanki ben böyle bir şeyi onaylıyormuşum gibi yorumlar yazmışsınız..
Kim onaylar böyle bir durumu..Saygı elbette göstermeliyiz ama dayak olayını asla onaylamam..Biz burada bir şeyler paylaşıyorsak eğer ben de böyle bir konuyu paylaşmak istedim..Yoksa hatamı ettim..

Sizin şahsınıza ben hiç bir şey demedim..
Hata ettiniz de demedim..
Sadece hikaye için yorum yazdım ben..
Tüm kadınların rahat yaşamadığını yakınen biliyorum merak etmeyin..
Kırsal kesimdeki kadınların dertlerini de ise belki buradaki bir çok kadından daha fazlasını dinledim,dinliyorum hatta yardım adına elimden geleni yapıyorum da,hiç kuşkunuz olmasın..
Ben sadece en azından yeni gelen nesil bu hikayeleri okuyarak büyümesin diye temenni ediyorum..

Son düzenleme:

ben bu hikayede böyle bir anafikir göremedim. bunun anafikri olsa olsa,,.
ey kadın milleti, dayakta yesen ,her türlü eziyetide çeksende ,aşağılansan da, kocana saygı göstermelisin. el pençe divan durmalısın. ayaklarını yıkamalısın. sarhoş olarak geldiğinde ve su istediğinde başucunda bardakla onun uyanmasını beklemelisin...
bak o zaman adam değişir.
köleliğe devam,
ey kadınlar..... dır ana fikri benim gözümde...

Son düzenleyen: Moderatör:
hikayede kadının yaptığı saygı değilki...saygınında adını kirletmeyelim..saygı hakedene verilir..bu düpedüz çaresizlik..kadının gidecek yeri olsaydı bir dakka dururmuydu bakalım

hikayede kadının yaptığı saygı değilki...saygınında adını kirletmeyelim..saygı hakedene verilir..bu düpedüz çaresizlik..kadının gidecek yeri olsaydı bir dakka dururmuydu bakalım

bence de kesinlikle saygı hak edene verilir.karşımda ki saygısızlığı hak ediyosa bu kocam değil kardeşim de olsa yedi kat yabancı da olsa hak ettiğini görür.

bazen saygı ile acizliğin,çaresizliğin adı karışabiliyo demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…