• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamıza gereken saygıyı gösteriyor muyuz..?

kaderim_48

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2008
1.286
3
116
62
Muğla
Konu daha önce açılmadı sanırım.
Kocamıza gereken saygıyı gösteriyor muyuz.?
Saygı göstermek veya sevmek için karşılık mı beklemeliyiz.?
Sevilmeden sevmek veya karşımızdaki insanın yanlış davranışlarına karşılık iyi davranarak hareket etmemiz bizi yüceltmez mi..?Biz kendi yüreğimizin sorumlusu olduğumuza göre niiçin karşımızdaki kişiden fazla beklentimiz oluyor anlamış değilim..
Bakın size bir hikaye anlatayım..
Yıllar evvel kızın birisiyle bir genç birbirlerini sevmişler.Genç berduşun tekiymiş..Allaha inancı yokmuş.Kızın ailesi bu adam bizim aileye yakışmaz diye kızlarına karşı gelmişler fakat kız ailesini dinlememiş ve bu gençle evlenmiş..ılk aylar cicim ayları olduğu için sorun yokmuş.Sonraları genç eve sarhoş gelir kızcağızı sürekli döver,işkence edermiş..Kızcağız da kocasını hem çok sever hem de saygıda asla kusur etmezmiş..Ayaklarını leğende yıkar kocasının sanki kölesi gibi hizmet edermiş..Genç adam da her geçen gün kendini kaybeder kadının aksine ne yaptığını bilmeden kadına elinden ne kadar zulüm geliyorsa yaparmış.Kadın da ailesinin gönlünü almadan evlendiği için,ailesinin yanına geri gitmeye yüzü yokmuş..Hiç kimseye de evdeki durumunu anlatamıyormuş.Kadıncağız her gün ibadetini yapıyor,sadece Allaha yalvarıyor, her kıldığı namazdan sonra ''Yaradanım bana sabır ver,kocamı da ıslah et''diye dualar edermiş..
Bir gece adam yine sarhoş eve gelmiş,kadını dövmüş çarpmış..Gitmiş yatağa yatmış..
Hemen sızmış..Sabaha doğru kadını dürtüklemiş..
_Kalk bana su getir..
Kadıncağız hemen koşa,koşa mutfağa gitmiş.Suyu bardağa koyup yatak odasına gelinceye kadar adam tekrar sızmış..Kadın,bir eli göğsünde(Biz de bir başkasına su verilirken helal olsun anlamında el göğse koyularak takdim edilir.)bir elinde bardak adam uyanıncaya kadar beklemiş..Adam,kaç saat sonra uyandıysa karşısında elinde bardakla karısının hazır ol vaziyette beklediğini görünce
_Hanım niye bekliyorsun
kadıncağız boynunu bükerek gayet sakin bir şekilde
_Gece yarısı uyandın ,benden su istedin ben gelinceye kadar sen uyumuşsun.Uyanmanı bekledim bey.demiş..
Adam kadına bakmış bakmış..Ben nasıl bir adamım..Ben neler neler yapıyorum o başımda elinde su bardağı uyanmamı bekliyor demiş içinden..
_Hanım dile benden ne dilersen.Sen ne istersen yapacağım demiş kadına..
Kadın da yıllarca bu soruyu sormasını bekliyormuş gibi hemen söze girmiş.
_Yapacaksın değil mi.?
Adam ne isteyeceğini merak ederek
_Tabi ki yaparım demiş..
Kadın çok sevdiği halde sanki yüreğinden bir şeyler koparcasına
_Boşa beni demiş..
Adam ne yapacağını şaşırmış.Söz verdiği için hayır da diyememiş..
_Sen istiyorsan boşanırız demiş..
Kadının artık dayanma gücü kalmamış..Hemen kahvaltıyı yapmışlar.Adam kadını almış yanına binmişler minibüse kasabaya boşanma davası açmaya gideceklermiş..Yolda minibüs kaza yapmış.Adam ile kadın hafif yaralıymış.Hemen birbirlerini aramış bulmuşlar..Adam,hayatında ağzına Allah kelimesini almazken karısını karşısında görünce
_Allahım sana şükürler olsun..Ona bir şey olmamış demiş..
Kadın,kocasının Allahın adını zikretmesiyle ağlamaya başlamış..
_Sen onu ıslah ettin yaradanım..Dualarımı kabul ettin daha ne isterim senden diye ellerini havaya açmış ve dua etmeye başlamış..
Neyse kaza yerinden kalkmışlar başka bir araba gelmiş ve kasabaya gidecekler.Kadın
_Ben evime gitmek istiyorum demiş adama..Adam şaşkın şaşkın kadına bakarak
_Boşanmaya gidiyorduk ya..Kadın
_Vazgeçtim..Sen Allahın adını zikrettiysen ve benim için Allaha şükrettiysen ben senden asla boşanmam bey demiş..
Adam o günden sonra içmemiş,evinin geçimini üstlenmiş ve bir den bire köyün sayılı insanları sınıfına girmişler..Allaha her gün dularını da yapmışlar ve çok mutlu olmuşlar.
Kadının ailesi de barışmış ve en kıymetli damatları olmuş bir zamanların berduş genci..
Kadın sabrının sonucunu sonunda görmüş..
Bu kadar iyi niyetle,sevgiyle ve saygıyla biz olsak böyle bir eşe ne kadar katlanabilirdik acaba..?kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

Son düzenleme:
Açıkçası ben bu hikayelerin günümüzde geçerli olduğunu düşünmüyorum..
Saygı önce kendimize olmalı ki karşımızdaki bizi saysın.
Dayak yediğim adamın uyanıp su içmesi için sabah kadar başında elinde bir bardak su ile beklemek bana göre saygı ile uzaktan yakından alakalı değildir.:umursamaz:
Acizlik,çaresizlik derseniz ok!
Ama bunun adı saygı değil bence!:delphin:

ben bu tür hikayelerin geçerlilğine inanmıyorum, bir kadın her gün eşinden dayak yiyip ona suyunu içmesi için beklemez buna bence iyi niyet denmez başka bişey denir. o yüzden eşinden şiddet gören kadınlarımıza allah sabır versin diyorum. bu tamamen hayatın getirdikleri ile ilgili bişey.

yani kadın eziyet çekecek dayaklar yiyecek ama kocaya saygıda kusur etmeyecek. o bir birey değil, onun duyguları yok,o can değil,köle mübarek.
.bu örnek kadının her türlü şiddete katlanmasını,bunu yaparsa,, hakettiğine kavuşacağını söyleyerek kadını acı dolu bir yaşama iten ,saçma hikayelerden biri....
ha bu arada her ateist kadın dövmez ve kötü olmaz. onlarında ahlak anlayışları,ve vicdanları vardır.
bunu da eklemeden duramadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu kadının kocasına duyduğu saygı değil..
kölenin efendisine duyduğu sahiplik duygusu..
örnek mi almalıyız, alkışlamalı mıyız bunu şimdi?
bende uyanan duygu sadece acıma..
kadının acizliğine acıma..
bu adam yağmurlu havada suyu haketmezken, elimde suyla başını bekleyecem..

kimse kusura bakmasın..
herkesin günahı sevabı kendine..
kocamın doğru yolu bulması için ben kendimi feda edemem..

işte bu tür hikayelerle büyüdük ve hala marifetin bu olduğunu sanıyoruz
o allahın kuluysa ben de allahın kuluyum, neden kendime eziyet ettireyim
hikayenin her yanı benim düşünce şeklime çok çok aykırı
bikere niye sabredeyim ki, elime ne geçecek
sabrının karşılığını sonunda görmüş demişsiniz, ne görmüş ki :sm_confused:
beni de biri böyle el bebek gül bebek pohpohlasa kaybetmek istemem kölemi
ayrıca saygı değildir bu anlattığınız düpedüz köleliktir...

hikaye bana çok saçma geldi
özellikle Allah a inanmayan birinin kadını döver işkence yapar şekindeki lanse edilmesi garibime gitti.

bu olay dinle alakalı değil resmen adamın kişiliği ile alakalıdır. ne yani müslüman olan herkes karısını çocuğun dövmüyor öyle mi?

çok saçma çook

beni döven adama ben gecenin bi yarısı su getirecem de bekleyecem de

peehhhhhh:.........

insanın önce kendisine saygısı olması gerekli

al işte
yok gönül kapısı yok sır dünyası bilmem ne gibi şey! leri izleyerek insanlarıın duygularını nasıl sömürüp ses çıkarmamaya kabullenmeye çile çekmeye teşvik edip beyinlerini yıkıyıorlar

bu da bunlardan bir örnek işte........

akşam beni dövcek gecede kaldırıp su isticek hee itfaiye hortumunu geçiririm kafasına ateşini söndürürüm arkadaşım saygı bu değil lütfen böyle hikayelerle kendini kandırma olurmu?
tabiki sevgi saygı duyulmalı evlilikler böyle yürür aşağıda bahsettiğin şekilde değil....

bu tip hikayeleri ben de sevmiyorum
kayınvalidelerle ilgili olanları da var bunların
bana çok uç geliyorlar, masal gibi
gerçek hayat bu kadar siyah ve beyaz şeklinde değil maalesef
daha bulanık daha mat daha gri

Son düzenleme:
bu tip hikayeleri karısını köle gören erkekler uyduruyor bence. efsane gibi de anlatılıp duruyor. artık devir değişti. malesef bu hikayenin de bir anlamı yok. saygı sabaha kadar başında beklemek değil. elinde bardak neden bekliyor. illa su verecekse kocası uyanınca bir koşu alsın gelsin.

nedense erkeklerin elinde bir bardak suyla karısının başında nöbet tuttuğu hikayeler yok. gıcığım bu duruma

Ne yaani suyu kenara bırakıp uyuyuverseymiş, hayret bişi,kaydirigubbakcemile3 bence dayağa susmak sadece çağresizliği gösteriryasakkelime

hikayeyi bende saçma buldum
bana saygı gösteriyorlarsa bende saygı gösteririm
saygısız davranışlardada salon kadını imajımdan cıkıyorum :)

nasıl saçma bi düşünce tarzı bu yaa :1shok: ne zaman değişicek şu saçma düşünceler...
saygı karşılıklıdır kocada hayat arkadaşıdır kölenin efendisi değil ! Malesef kadınlarımız bu denli kendini aşağıladıkça,erkekleri üstün gördükçe şu toplumdaki aksaklıklar hiç düzelmiycek malesef

ben beklerdim onu kaybetmemek adına bence bu saygısızlık yada kölelik değil ölümüne sevme ve vazgeçememektir.eskiden olsaydı başına geçiririm derdim denmiyor,dövsede sevsede kocamdır denıyor ben şahsen böyle düşünüyorum o benim paşam olur bende beklerim.ne günler bekledim uykusunda izlemek için onu değdimi ama değmedi buyuzdende kimse içiğn fedakarlık yapılamayacağını düşünüyorum ama bır gun olurda yanımdan hıc ayrılmayacagına inanırsam kocam için herşeyi yaparım...

işte dövsede sevsede kocamdır, zihniyeti yüzünden erkekler, bu kadar rahat. dövüyorlarda, aldatıyorlarda, aşağılıyorlarda.
ne yapsa paşamdır dedikçe onlarda yapmaya devam ediyor ve edeceklerde:delphin:.
ahh erkek olarak gelmek lazımmış şu dünyaya. :ecrin_bebek:
yanarım yanarım ona yanarım

Benim takıldığım nokta kadın neden adama boşa beni diyor? Madem çok boşanmak istiyorsun git kendin boşa..

sanırım hıkayenın acızlıgıne ugradı akadaşımız.)
bazen fazla agrasıf olabılıyoruz eşlerımıze karşı...
her soze bır cevap verebılıyoruz..
her olayda her yaşananda eşitlık hak aramamalıyız...

adam düzelmese ne olacaktı peki,
kadın ,rutin olarak yediği bir dayakta, ya komalık olsaydı,ya benim bir arkadaşımın annesi gibi bir tokatta ölseydi...
ne saygı,ne sabır,böyle ayyaşlara çiğnetilecek kadar ucuz değil....
ve mutlaka karşılıklı gösterilmeli....
günümüz erkelerine bu şekilde davranışlada hiç bir yere varamassınız,çünkü kendinden emin ,ayakları yere basan bayanlar çok daha cazip geliyor onlara....
onun için masallara değil,gerçeklere bakalım...

Back