Kocamın isteği-Görüşlerinizi bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
oncelikle medeni insanlar olarak konusabilmenizi takdir ediyorum,
mewlutte cok gerekli bir sey degil bence (bakma ben okutturdum),bunun icin karı koca birbirinize girmenize gerek yok,
ama esin hakli , sen mewlut yaparsan o da kliseye goturur,ikisini de kaldir aradan sen kendin okursun dogurunca olmaz mmı?

çok merak ediyorum bana biriniz bu sorunun cevabını versin..hani erkekler gayrimüslümle evlenebilir ya..o zaman çocuğun müslüman olacağı garantilenmiş mi oluyor?
yıllarca zaten ne inançtan olursa olsun gayrimüslimler yanlış sapkın kötü öcü yaratık olarak gösterildi..
onların yaotıkları herşey korkunç .en doğru biziz haklısınız..az merak et az muhabbet et öbür tarafta alevler yutsun seni...
her işimize her ibadetimize besmele ile başlarız..rahman ve rahim sıfatların sahibi ile..hani çokça esirgeyen ve bağışlayan rabbimizin adı ile..

canım eşin de kutsandı niye kötü birimiki kutsanmayı kötü bişey olarak görüyosun o zaman evlenmeyecektin o çocuk senin olduğu kadar onun da çocuğu sen mevlüt okutursan o da kendi adetlerini yapmak isteyecektir
nasıl evlenirken insanlığı önemli benim için diyorsan çocuğun içinde geçerli olan budur
sonra bebeğiniz kendisine doğru gelen dini seçecektir
korkarım sen çocuğunuda çekiştirip duracaksın
bence eşin bu durumda haklı

Pimpel baska bir konu daha açmistin yabanci ile evlenenler varmi ? mutlumusunuz diye?
Bende sana cevabim su olmustu : Benim için önemli olan yabanci olmasi degil, müslüman olmasi diye.
Senin cevabin da su olmustu aynen aktariyorum : aynı dinden olması herkesin tercihi ama..olmayadabilir..benim eşim dinini değiştirmedi ama birbirimizin dinine çok saygılıyız..o yüzden hiç sorun yaşamıyoruz Iste ben bunu demek istemistim, anlasip anlasamadigimiz için degil, konu çocuk, din egitimi vs vs için demistim. Bak sen simdiden bunlari yasiyorsun. Allah yardimcin olsun. Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun.

iyide eşin haklı böyle birşeyi kendi açımdan düşünsem bende kabul etmezdim
baştan konuşmuşsunuz onun bilmediği bir din adam tabi tereddüt edicek
ona göre mevlütte bir tür ayin
baştan tavizkar olmuşsunuz birbirinize
şimdi iş ciddiye binince asılmalar başlamış
görüceksinki çocuk doğup biraz büyüncede din konusunda birbirinize misillemeler başlayacak
çünki ikinizde aslında biraz din konusunda hassas görünüyorsunuz
hay ALLAH nedense birden yabancı damattaki sünnet kavgası aklıma geldi bak buda sorun yaratacaktır eğer çocuk erkek olursa

24 Nur Suresi

3. Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah’a ortak koşan bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla
da ancak zina eden veya Allah’a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu, mü’minlere haram kılınmıştır.

artık bana haramla maramla gelmeyin lütfen komik oluyosunuz...

bence verilen cevapları daha dikkatli oku ben haram helal karıştırmadım cevabımda buydu
hatta eşinin haklı olduğunu söyledim
biraz daha haramı helalide merak etmeyin okuyarak öğrenebilirim
öyle yarım yamalak bilgilerle değil doğru dürüst kitaplarla ilmihallerle

ya illa ki sorun çıkar..kimse biz birbirimize saygılıyız falan demesin...zaten sorunlar çıkacağı içinde maneviyatta bir takım kurallar vardır....

canım bence yanlış bir evlilik olmuş ben farklı dindeki kişilerin evlenmmesine karşıyım hadi evleniyosun çocuk için çok kötü bişey sen tabiki haklısın ama oda inancından vazgeçmediğine göre daha büyük sorunlar sizi bekliyo bu daha başlangıç:umursamaz:

her insan doğuştan müslüman olarak doğar,bizler ne şanslıyız ki müslüman bir ailede yetiştik...
en başta çocuğun dinini seçmesinde serbest bırakma düşünceniz hata,bu ayrıca çok günah da...
ilk anlatırken dinin önemli olmadığını söylemişsin ama şimdi müslüman olsun istiyorum demişsin...en başta kabul etmeseydin keşke...

Her çocuk nasıl Müslüman olarak doğabilir onu anlamadım.?

dayanıcam artık sizlere iki çift lafım

tamam kuranda böle birşey var haram diyosunuz...kuran da bakire bir kadının bakir olmayan bir erkekle ya da tam tersi evlilip yapması da haram..madem kuralları bu kadar takip ediyosunuz evliyseniz eşiniz inşallah bakirdi evlenirken..evli değilseniz de bakir eş bulmakta size iyi şanslar bulacağınızı sanmıyorum evde kalırsınız gibi geliyor..haram yapmamaktansa evde kalmak daha iyi di mi ama benle hem fikir olmalısınız-tatlicadiarzu-

evet haklısın, da bu dediklerin iki ayettir bunların aralarında bir ayet vardır ki "tövbe edenler hariç" diye ekler. evet ben de bakir birisyle evlenmek isteyen bakire bir kızım.
tövbe edip etmediği hariç, evlenme kararı aldığımda da kendisine kuran üzerine yemin ettiricem bakir olduğuna dair.
ha belki yalan yere yemin eder, ama ben üstüe düşeni yaptığım için rahat olucam.

ha şunu eklemeyi unutmuşum. bu bakirlik değil ZıNA YAPMAMA kuralıdır. dul bir insanla da evlenilebilir ve bu insan zina yapmamış olmalıdır vesaire vesaire.

evet canım, sence "yeterince" müslümanmıymışım konuna yorum yapmaya dair? izin verdinmi şimdi müslümanlığıma?:ecrin_bebek:

evet sen bazı şeyler için baştan bu yola girmişsin. ben sana mevlüt okutmak senin hakkın değil demiyorum. okut. ne güzel. dilerim bebeğin en iyi müslüman olarak yetişsin. ama sen kalkıp da islamda yasak olan gayrimüslim erkekle evlenme yasağını deldikten sonra mevlüt yüzünden kocanla tartışırsan ben de "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" derim. işin abes tarafı böyle bir adamı kabul edip, daha sonra bu kabul ettiğin yönü yüzünden onla tartışman.

ilk zamanlar kadınlar mal olarak görülüyo ondan o kural kondu demişsin. tövbe haşa, kuran da mı kadınları mal yerine koydu yani? sen bu konuda hiç konuşma istersen. bayağı tepki çekeceksin sonra da biz diyince geri çemkirceksin.

anlamadığım birşey var; sen musluman olarak orf adetleri yerine getirmeye calisan birisin mesela mevlit okutmak gibi oyle degil mi? evet...musluman mısın? evet bunun da gerekenleri yapmaya calisiyor musun? evet...peki o zaman neden islamin emrettiginin tersi sekilde gayri muslim le evlendin?

bunu demeye çalışıyoruz işte. dine sadece din gözüyle bakılamaz. din toplumlara nüsfuz etmiş bir kültürdür aynı zamanda.

ki bak bunu yazan arkadaş sitede tamamaen mantk yönünde yorum yapan üyelerdendir, bizim gibi "fetvacı" falan değildir. :ecrin_bebek:

evet haklısın, da bu dediklerin iki ayettir bunların aralarında bir ayet vardır ki "tövbe edenler hariç" diye ekler. evet ben de bakir birisyle evlenmek isteyen bakire bir kızım.
tövbe edip etmediği hariç, evlenme kararı aldığımda da kendisine kuran üzerine yemin ettiricem bakir olduğuna dair.
ha belki yalan yere yemin eder, ama ben üstüe düşeni yaptığım için rahat olucam.

ha şunu eklemeyi unutmuşum. bu bakirlik değil ZİNA YAPMAMA kuralıdır. dul bir insanla da evlenilebilir ve bu insan zina yapmamış olmalıdır vesaire vesaire.

evet canım, sence "yeterince" müslümanmıymışım konuna yorum yapmaya dair? izin verdinmi şimdi müslümanlığıma?:ecrin_bebek:

evet sen bazı şeyler için baştan bu yola girmişsin. ben sana mevlüt okutmak senin hakkın değil demiyorum. okut. ne güzel. dilerim bebeğin en iyi müslüman olarak yetişsin. ama sen kalkıp da islamda yasak olan gayrimüslim erkekle evlenme yasağını deldikten sonra mevlüt yüzünden kocanla tartışırsan ben de "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" derim. işin abes tarafı böyle bir adamı kabul edip, daha sonra bu kabul ettiğin yönü yüzünden onla tartışman.

ilk zamanlar kadınlar mal olarak görülüyo ondan o kural kondu demişsin. tövbe haşa, kuran da mı kadınları mal yerine koydu yani? sen bu konuda hiç konuşma istersen. bayağı tepki çekeceksin sonra da biz diyince geri çemkirceksin.

ne desin artik, batti balik yan gider...
Hem kalkmis gayrimuslim adamla evleniyor hemde istegimde haksiz miyim diyor, haksizsin tabii, basta adamla kesim kesmissin sen mevlut okutursan oda kutsatir,
umarim ilerde daha buyuk sorunlariniz cikmaz.

yok sünnette sorun olmaz..eşim katolik değil....ailesi onu da bebekken sünnet etmiş..erkek çocuğumuz olursa onu da hemen sünnet ettircez..ismini bile türkçe koymaya razı seviyor zaten türkçe isimleri..ama ailesi açısından ben mevlüt yaparak ailemi mutlu etmiş olcam o da annemde kilise de kutsanmasını ister diyor...tek taraflı düşündüğümü söyledi..hristiyan olsun demiyor zaten...ama ben müslüman olsun istiyorum dedim ona zaten..çocuğun kararı zaten dedi..biz sadece allaha inanmasını öğreticez..o konuda bir sorun olmucak...sadece bu kilise olayı kafama takılıyor..çok mu takıyorum acaba

siz işi baştan yanlış yapmışsınız ya-tatlicadiarzu-

mevlidi aileniz nerede ise onlar yapsınlar... kocanıza duyurmadanşutarafagitti

kilise olayını yaptırmamalısınız gerekirse mevlidden vazgeçin

Pes doğrusu. Sorduğu soru vaftizle mevlüt aynı anlamı mı taşıyor. Eşim ben mevlüt yaptırırsam vaftiz istiyor haklı mı? Çok basit değil mi? Neden evlendiğinin açıklmasını mı yapacak? Müslümanlığını ispatlamak zorunda mı? Sevmiş evlenmiş. Dini boyutunun sıkıntısını kendisi çeker.

Pes doğrusu. Sorduğu soru vaftizle mevlüt aynı anlamı mı taşıyor. Eşim ben mevlüt yaptırırsam vaftiz istiyor haklı mı? Çok basit değil mi? Neden evlendiğinin açıklmasını mı yapacak? Müslümanlığını ispatlamak zorunda mı? Sevmiş evlenmiş. Dini boyutunun sıkıntısını kendisi çeker.

Süpersin tebrik ediyorum ayakta alkışlıyorum alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
Kızı bi anlayan daha çıktı

bunu demeye çalışıyoruz işte. dine sadece din gözüyle bakılamaz. din toplumlara nüsfuz etmiş bir kültürdür aynı zamanda.

ki bak bunu yazan arkadaş sitede tamamaen mantk yönünde yorum yapan üyelerdendir, bizim gibi "fetvacı" falan değildir. :ecrin_bebek:

tesekkur ederim canım
aslında evlenmis artik yapacak bisi yok
mesele kutsanma meselesi simdi
herne kadar cocuk kendisi dinini secer diyerek karar alinmissa da cocuk anne babada ne gorurse onu kapar..din kulturun, yetisme tarzinin bir parcasi oldugu icin, meslek secer gibi belli bi yasa gelince secilen birsey degil

simdi 2 ayri din yasanacak evde ama turkiye de yasiyorsaniz musluman toplum oldugumuz icin musluman olarak yetismesi buyuk ihtimal ama kafa karisikligi da olacaktir babasindan dolayi

Kutsanma meselesine gelince esiniz isteginde hakli cunku o da kendi dinini orf adetlerini uygulamak istiyor sizin gibi. Sonuc olarak yabanci bir esiniz varsa bunlari da kabullenmek zorundasiniz. Yarin cocugunuzu alip kiliseye de gitmek isteyebilir baska seyler de olabilir.

İslamda da her yasagin mantikli bir aciklamasi vardir ve mutlaka bizim iyiligimizedir, musluman kadınla gayrimuslim erkegin evlenememesi gibi

Son düzenleyen: Moderatör:
ortalık gene karısmıs:) ya sen evlenmissin artık bir sekilde anlasırsın esinle bunu asarsınız din falan bu kadar onemli degil onemli olan insan olabilmesi iyi kişilige sahip olabilmesi siz cocugunuza bunları ogretin dinini kendisi ileride kendisi secer

akannehir kafamçokkarıştı
tabii ki her çocuk müslaman doğar..sonradan yetiştiriliş tarzı vs ile hrsitiyan musevi vs olur

Böyle bir şeyi hayatımda duymadım.Doğan çocuğun dini mi olur? Çocuk saf ve şekil verilmeyi bekleyen bir hamur gibidir.Doğduğu aileyi göre bir dini benimser veya benisemez.Doğan her çocuk Müslüman olur diye bir genelleme yapmak bence doğru değil.

kilisede de kutsayalım mevlütte okutalım hayatım nolcak deseydin fisfisfis
ya da ikisini de yapmıcaksınız.

Back