Kocamın isteği-Görüşlerinizi bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
her insan doğuştan müslüman olarak doğar,bizler ne şanslıyız ki müslüman bir ailede yetiştik...
en başta çocuğun dinini seçmesinde serbest bırakma düşünceniz hata,bu ayrıca çok günah da...
ilk anlatırken dinin önemli olmadığını söylemişsin ama şimdi müslüman olsun istiyorum demişsin...en başta kabul etmeseydin keşke...

Arkadaşlar başkasının dini inancını haramını sevabını sorgulamak, hele ki yaptığı seçimin yanlış olduğunu söylemek ne kadar doğru. Baştan evlenmiycektin ne demek yaa. O zaman buraya her konu açana baştan evlenmiycektin diyelim. Herkes dinini kendine göre yaşar ve kimsenin sorgulamaya hakkı yoktur.

Bazi insanlar gercekten zevk aliyor suclamaktan kinamaktan yargilamaktan.. Sen bosver onlari o kadar kotulugun oldugu bi zamanda bizimde gunahimiz bu olsun bizimde diyorum cunku benimde esim yabanci. Gerci ben evliligimin gunah olduguna filan inanmiyorum. Konuya gelirsek bence hic uzatmayin bu konuyu esinle aranizda belki is inada bile varabilir bu durumda. Amac dua etmek degilmidir sende annende kendiniz dua edebilirsiniz yada annen arkadaslarini cagirip Kuran okutabilir sonucta bebegin orda olmasida gerekmez bu arada bebek konusunda da biz esimle ayni sekilde karar verdik.

Bazi insanlar gercekten zevk aliyor suclamaktan kinamaktan yargilamaktan.. Sen bosver onlari o kadar kotulugun oldugu bi zamanda bizimde gunahimiz bu olsun bizimde diyorum cunku benimde esim yabanci. Gerci ben evliligimin gunah olduguna filan inanmiyorum. Konuya gelirsek bence hic uzatmayin bu konuyu esinle aranizda belki is inada bile varabilir bu durumda. Amac dua etmek degilmidir sende annende kendiniz dua edebilirsiniz yada annen arkadaslarini cagirip Kuran okutabilir sonucta bebegin orda olmasida gerekmez bu arada bebek konusunda da biz esimle ayni sekilde karar verdik.

canım valla şok oluyorum insanların yazdığı şeye örneğini verdim ben haram yaptıysam onlarda yapıyor bundan şüphem yok..ben de evliliğimin günah olduğuna falan inanmıyorum inansaydım evlenmezdim zaten ne kadar kötü fikirli insanlar var inanmıyorum

bu arada eşimle gerçekten inatlaşma falan hiç olmaz aramızda dediğim gibi sadece konuştuk ben düşüncemi söyleyince o da söyledi bu kadar

onemli olan niyettir..ameller niyetlere gore verilir..kimseyi takma..kendinide uzme onemli olan sizin mutlulugunuz..ve hayirli bir evlat yetistirmen..

Konusmaniz zaten tartisma boyutunda olmamis bundan sonra bu konuyu hic acma bence dedigim gibi bebeginiz olduktan sonra annen kendi Kuran okutabilir bebek icin ve bebegin orda olmasi gerekmez. Bende 5 yildir evliyim ne insanlar gordum neler soylediler seni sanirim en iyi ben anlarim ama dedigim gibi bu tip insanlarin beynini mesgul etmesine izin verme. Morsun dedigi gibi onemli olan sizin mutlulugunuz bebeginizin saglikli ve hayirli evlat olmasi :1hug:

Eşin haklı canım,mevlüt yaptırırsan baştan yaptığınız anlaşmaya uymaz..
Çocuğunuz vicdanlı,dünyayı ve insanı seven,bunlara saygı duyan biri olarak yetişsin önemli olan bu..Bir insanda vicdan ya da hoşgörü olmadıkça dininin ne önemi var..Hayırlı bir evlat ve huzurlu bir evlilik dilerim sana,mutluluklar sizinle olsun :)

kronick denmesi gerekeni demiş. ne mevlütü ya. konuşcam gene kızcaklar.
siz islamda yasak olan bişiyi yapıp müslüman olmayan erkekle evlenmişsiniz, şimdi kalkıp anneniz babanız mutlu olsun diye mevlüt okutcaksınız. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. mirmirmirmir
doğru söze ne hacet... alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

bazı arkadaşlar her ikisininde aynı yola çıktıgını söylemiş Allaha inanmak yeterli diye..

öyle şeymi olur ya müslümansındır...Allahtan başka İlah Yoktur Muhammed Onun Kulu ve Elçisidir.. bunu kabul edersin değilsindir etmezsin..

sonuçta hristiyanlar peygamberimizi kabul etmiyo aradaki ince çizgi bu..her ikisini bir tutan arkadaşlar islamın şartlarına tekrar bakalım isterseniz...

bazı arkadaşlar her ikisininde aynı yola çıktıgını söylemiş Allaha inanmak yeterli diye..

öyle şeymi olur ya müslümansındır...Allahtan başka İlah Yoktur Muhammed Onun Kulu ve Elçisidir.. bunu kabul edersin değilsindir etmezsin..

sonuçta hristiyanlar peygamberimizi kabul etmiyo aradaki ince çizgi bu..her ikisini bir tutan arkadaşlar islamın şartlarına tekrar bakalım isterseniz...

Siz evlenmezsiniz o zaman olur biter. Burada tartışılan konu bu değil.

Sanırım yazılanları dikkatli okumadınız.. Hiçkimse hristiyanlıkla müslümanlığı aynı yere koymadı, aynı yola çıktığını söylemedi...

Zaten burada ne müslümanlığı ne hristiyanlığı ne de arkadaşımızın neden müslüman olmayan biriyle evlendiğini tartışmıyoruz..
Sohbet sırasında bir konu geçmiş... İlerde bebek olursa mevlüt okutmak gerek demiş... Eşi de bu duruma bozulmuş ve o zaman vaftiz de gerkli demiş... (çünkü evlenmeden ileride doğacak çocuklarına dini telkin vermemeyi yada her iki dini de tanıtıp kendisinin seçmesine olanak sağlamayı kararlaştırmışlar....
BU karar doğrultusunda ya her ikiside yani hem mevlüt hem vaftiz yapılacak ya da hiçbiri..

Boşver anenlerde yada ufak arkadaş toplantısında kuran okuyun eşin nereden bilecek diyenlere de şaşıyorum doğrusu... Ya bebeğin babası yada babaannesi de br ara arkadaşmıza çaktırmadan kiliseye göürüp ufak bi törenle vaftiz etseler...
O zaman güven nerede kaldı... Evlilikte gizlilik olmaz...
İllaki herkes çocuğu kendi dinine mensup olsun ister ama çift dinli evliliklerde her iki tarafın da kendi dini törenlerini yapmasına yada hiçbirinin yapılmamasına saygı göstermek ve kabul etmek zorundadır...

Haa bana sorarsan ikisini de yaptırın yani hem mevlüt hem vaftiz...
YAda diğer gereken tüm dini gerekliliklerin hepsini yapın... Hiç dini telkin vermeyip belli bi yaştan sonra karar senin derseniz çocuk ataist olmaya da kalkışabilir..
Tecih tabi ki sizin, ama bence bencilliği bir kenara bırakıp eşinizin size gösterdiği anlayışı siz de ona göstermeye çalışın..

Sanırım yazılanları dikkatli okumadınız.. Hiçkimse hristiyanlıkla müslümanlığı aynı yere koymadı, aynı yola çıktığını söylemedi...

Zaten burada ne müslümanlığı ne hristiyanlığı ne de arkadaşımızın neden müslüman olmayan biriyle evlendiğini tartışmıyoruz..
Sohbet sırasında bir konu geçmiş... İlerde bebek olursa mevlüt okutmak gerek demiş... Eşi de bu duruma bozulmuş ve o zaman vaftiz de gerkli demiş... (çünkü evlenmeden ileride doğacak çocuklarına dini telkin vermemeyi yada her iki dini de tanıtıp kendisinin seçmesine olanak sağlamayı kararlaştırmışlar....
BU karar doğrultusunda ya her ikiside yani hem mevlüt hem vaftiz yapılacak ya da hiçbiri..

Boşver anenlerde yada ufak arkadaş toplantısında kuran okuyun eşin nereden bilecek diyenlere de şaşıyorum doğrusu... Ya bebeğin babası yada babaannesi de br ara arkadaşmıza çaktırmadan kiliseye göürüp ufak bi törenle vaftiz etseler...
O zaman güven nerede kaldı... Evlilikte gizlilik olmaz...
İllaki herkes çocuğu kendi dinine mensup olsun ister ama çift dinli evliliklerde her iki tarafın da kendi dini törenlerini yapmasına yada hiçbirinin yapılmamasına saygı göstermek ve kabul etmek zorundadır...

Haa bana sorarsan ikisini de yaptırın yani hem mevlüt hem vaftiz...
YAda diğer gereken tüm dini gerekliliklerin hepsini yapın... Hiç dini telkin vermeyip belli bi yaştan sonra karar senin derseniz çocuk ataist olmaya da kalkışabilir..
Tecih tabi ki sizin, ama bence bencilliği bir kenara bırakıp eşinizin size gösterdiği anlayışı siz de ona göstermeye çalışın..

ilk mesajlardan bazı arkadaşların yorumlarını okumuşsanız önemli olan Allaha inanarak büyümesi en doğrusu bu diye söylemiş bende sadece bunun yeterli olmadıgını anlatmak istedim...ha zaten arkadaşımızında çocugumu müslüman gibi yetiştirecem diye bi kaygısıdayok zaten...

diğer meseleye gelincede o mevlüt okutursa tabiki eşininde kiliseye götürme hakkı var neyse çok konuda anlaşıldıgına göre bundada anlaşılır galiba..çocuk için temennim inşallah doğru olanı seçer ve yaşar...

Yazılanları okuyunca şok oldum gerçekten..Konuyu açan arkadaşım keşke böyle özel bir konuyu burda açmasaydın çünkü gördük işte yazılanları.Arkadaşlarınla ya da ailenle ya da ne biliyim kendini yakın gördüğün başka insanlarla tartışsaydın..Maleseff bizim insanımız(üzerine alınması gerekenler alınsın lütfen) hemen olayın haramına,helaline karışırlar..Din bilgini oluverirler..Üzerlerine vazife gibi tatsız ,fesat,gönül kırıcı cümleler kurmaya başlarlar..Çünkü hayata bakış acısıda böyledir bu insanların..
neysee...
Bende diğer arkadşlarıma katılıyorum eşin bu konuda haklı..Bence hiç mevlüd falan olayına girme..Duanı da eksik etmessin bebeğinden..ıkinizde Allah inancı olan insanlarsınız fakat ona ulaşma şekliniz ayrı sadece..Bırakın ilerde çocugunuz olunca ona nasıl ulaşacağına kendi karar versin...Sevgiler..

sen mevlüt okut kilisede de kutsama toreni yapılsın madem ikinizinde istedigi olsun..cocuk belli bir yasa gelince kendi dinini kendi secer normalide bu zaten allahın varlıgını vs bunlar iki dinde de yokmu var bunları ogretirsiniz

bence tum yollar allaha gıdıyor onlarda allaha ınanıyor bence dınle ılgılı tum kutsal seylerı yaptırın serbestce
önemli olan ıyı bır ınsan olması ve allaha ınanması degılmı
dın mezhep farketmez degısmeden gunumuze gelen dınımız olan islam ama madem esın hrıstıyan bence onuda kırma hem boylelıkle onu dınınden dolayı dıslamıs gıbı olursun

anlamadığım birşey var; sen musluman olarak orf adetleri yerine getirmeye calisan birisin mesela mevlit okutmak gibi oyle degil mi? evet...musluman mısın? evet bunun da gerekenleri yapmaya calisiyor musun? evet...peki o zaman neden islamin emrettiginin tersi sekilde gayri muslim le evlendin?

anlamadığım birşey var; sen musluman olarak orf adetleri yerine getirmeye calisan birisin mesela mevlit okutmak gibi oyle degil mi? evet...musluman mısın? evet bunun da gerekenleri yapmaya calisiyor musun? evet...peki o zaman neden islamin emrettiginin tersi sekilde gayri muslim le evlendin?

islamda gayrimuslimle evlenmeyle ilgili yasak varmı

Back