Kocamın isteği-Görüşlerinizi bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kronick denmesi gerekeni demiş. ne mevlütü ya. konuşcam gene kızcaklar.
siz islamda yasak olan bişiyi yapıp müslüman olmayan erkekle evlenmişsiniz, şimdi kalkıp anneniz babanız mutlu olsun diye mevlüt okutcaksınız. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. mirmirmirmir

Bence mevlüt de gereksiz kutsamak da gereksiz.

Çok dua etmek istiyorsanız siz edin.Sonuçta mevlüt dediğimiz şey sonuçta Hz. Muhammed'in doğumunu, hayatını anlatan mesnevi'dir TDK.

Yani okunsa da çocuğa dair bir şey değildir.

Bazı şeyleri çok abartıyoruz bazen.

Aynı zamanda eşiniz de acayip haklı.Türk kadınlarının klasik evlenmeden önce başka

sonra da ben onun kendime çeviririm düşüncesinde davranmışsınız.Çok yanlış

bencede eşin gayet haklı gerçekten tek taraflı düşünüyosun sen ailenin mutlu olmasını

istiyosan o da istiycek tabikide mantıklı yaklaş biraz bence mevlütte okutmayın kilisedede kutsanmasın

kendi seçimini yapıcak diye konuşmuşsunuz bence pürüz senden çıkıyor

sonuçta bunların olcağını bilerek evlendin değil mi şimdide biraz eşit düşünmelisin...

december ben bu konuyu müslümanla evlenmenin yanlış olup olmadığını sormak için yazmadım..neyin yanlış neyin doğru olduğunu da çok iyi biliyorum..sende müslümanlığın bütün gereklerini yerine getiriyorsundur inşallah bu kadar yargılayarak konuştuğuna göre ama neyse...

bence mevlüt olayı çocukla alakası olmayan bişey..çocuk orda bile olmuyor zaten..benim takıldığım ben mevlut okutursam kendim müslümanım sonuçta bu benim kendim için yaptığım bişey bebek için değil eşimin misilleme gibi bebeği kiliseye götürüp kutsal suyla rahiple falan kutsamak istemesi..bence ikisi aynı değil..başka bişey isteseydi bu kadar takmazdım..neyse ben o zaman ikisini de yapmayız olur biter dedim zaten konuşmanın sonunda..o zamanda kilise de kutsanmasını istemediğin için cayıyorsun dedi..bende ne diceğimi şaşırdım..
sonuçta burda da herkes eşimi haklı buldu..ama ben yine de kutsanmasındansa hiçbirşey yapmamayı tercih edicem..annem isterse kendi evinde mevlüt verir dediğiniz gibi..
olumlu yargılamadan yorum yapanlar için teşekkür ederim...durumu okuyup ona göre cevap verenlere..

canım ben onu evlendikten sonra nasılsa değiştiririm diye asla evlenmedim..din konusu bizim aramızda hiç sorun olmadı.zaten olsaydı evlenmezdim eşimle...ben beş vakit namaz kılan biri değilim sonuçta..o da her pazar kiliseye giden biri değil..herkesin yaptığı kendine..çocuk konusunda çok takmıyorum dediğim gibi sen yetiştirirsin ama neye inancakları belli olmaz..benim etrafımda bir sürü allaha inanmayan insan var sonuçta ve annesi babası beş vakit namaz kılıyor..neyse herkese tekrar teşekkürler en azından başkalarının açısından konuyu görmemde çok yardımcı oldunuzopuyorumnanaktan

soyle dusun esin kutsamak isteseydi belki de sende mevlut isteyecektin..ikinizde dininizin gereklerini cocugunuz icin yapip ileride tercihi ona birakcaksiniz bunlar mutlaka yasanacak..esinin yerinde olsam bende ayni tepkiyi verirdim..

Haklısın kimseyi yargılamamak gerekir.Bir insanı severken dininne göre sevemeyeceğimize göre bunu tartışmak da anlamsız.Neyse, benim bildiğim işin yasal yanı ise, eşiniz yabancıymış bilmiyorum Türk vatandaşlığı da var mı ama benim bildiğim babanın dini yazılıyor n.cüzdanına, tabi Türk vatandaşı ise. (18 yaşından sonra değiştirilebiliyor ya da boş bırakılıyor.)
Bir de çocuğun ileride ne seçeceği hiç belli olmaz, anne-babası oldukça dindar bir arkadaşım Katolik kilisesinde vaftiz olmuştu.

sen bile bile lades demiş zaten böyle bir evlilik yapmışsın.bunların yaşanıcağını bilmiyomuydun?
sen mevlüt istersen oda vaftiz etmek ister bu kadar basit

iyide mevlüt olmazsa olmaz bişey değil ki buna takılman geareksiz. ama müslüman bir bayanın başka dinden biriyle evlenmesi haram. bence buna takılman lazımdı. istersen bir araştır. birde doğan her insan islam fıtratı üzerine doğar.
islama göre bir çocuk doğduğunda ismini verirken çocuğun kulağına eğilerek ezan okunur. dua edilir. vede kurban kesilir bizim bildiğimiz böyle

Daha önce benzer bi sebebten din bilginlerine sorduğumuz için biliyorum
Çocuğun kilisede kutsanmasıyla evde kuran okunması farklı dinlerin aynı amaç için yaptığı bir törendir
Yani ne mevlüt nede takdis çocuğun dinini belirlemez hatta bence faydası bile olur
Hem annesinin hemde babasının dinine göre dua okunur iki tarafta memnun olur
Bence için rahat olsun mevlüdünü de okut babası da kendince duasını yaptırsın
Eşin o çocuğun babası onu bişeylerden mahrum etmeye hakkın yok
Sevgiyle kal Dilerim bebeğiniz sevgiyle büyüsün

hristiyanlar bebeklerin günahlarından kutsaul suyla arındığını müslümanlar ise bebeklerin günahsız doğduğunu düşünürler yapmak istedikleriniz bebeğin dini belirlemez

senin rahatsız olduğum konu mevlüt okunduğunda bebekle ilgili bir şey yapılmayacak.
ama vaftiz töreninde bebek kutsal suyla yıkanacak. seni huzursuz eden konu bu.
ama ikinizin istediği olsun benim fikrimce. kimsenin içinde kalmasın. sonuçta çocuğunuz kendi dinini seçecek. ama seni çok rahatsız ediyorsa dediğin gibi annenin evine mevlüt okunur.

hah canım sen anladın beni...mevlütte amaç bebeği müslüman yapmak falan değil..kendin eve aileni arkadaşlarını çağırıp kuran okutuyosun falan..bebekle alakası yok..nasıl ölenin ardından mevlüt yapıyosan bu da öle..imam gelsin bebeği üflesin müslüman yapsın değil olay..eşimin isteği ile benim isteğim birbirinden farklı geliyor bana..o da istiyorsa papaz getirsin incil okutsun ne diyim kaydirigubbakcemile3..kutsal suya ne gerek var:bbo:

canım ben kuranı bir çok kere okudum..ilgiliyim o konuda..erkeklerin evlenmesine izin veriliyor ama kadınların evlenmesine izin yok...ben araştırmayı severim..ama şunu da düşünmek lazım..o zamanda kadınlar bir mal gibi görülüyordu hiçbir hakları yoktu...kuranda kadına verilen haklar o zamana göre fazla bile geldi bazıları için...ama biz 2009 yılındayız...kadın ve erkek eşit..herkes hakkını savunabiliyor..kadının müslüman olmayan biriyle evlenmemesinin tek sebebi o dönemde erkek egemen toplumun olması bence..müslüman olmayan kişiyle evlenseydin o zaman senin hiçbir hakkın olmayacak çocukların da eşinin dinini benimseyecekti..bu yüzden yasaklandı bence..okuduklarım da bu yönde zaten..eğer şimdi indirilseydi durum çok farklı olurdu kanaatındayım..tabi bu benim görüşüm..bence o kadarda büyütülcek bir durum yok ortada..buna gelene kadar birçok haram var herkesin işlediği hergün

Müslüman olmayan birisyle evlenmek harammış onu mu tartışıyoruz. Eşin haklı. Ama çocuk doğmadan tartışmaya başlamışsınız, bu iyiye işaret değil. Çocuk ateist olur :) Ayrıca kimse karışamaz isteyen şamanistle evlenir isteyen hristiyanla, fikrimce hayatta yapılabilecek en büyük hata kendisine saygı duymayan birisiyle evlenmektir.

Kadın ve erkek eşit diyorsan ki buna sonuna kadar katılıyorum
Kocanda seninle eşit ve çocuğuna kilisede tören yapmaya hakkı var
Ya baştan anlaştığınız gibi ikinizde müdahale etmeyin yada iki töreni de yaptırın
Eşini bundan mahrum etmemelisin
Yada en iyisi bunu bi din görevlisine sor

burdakiler eşimle kavga ediyoruz sanıyor sanırım..sorun falan da yaşamıyoruz..muhabbet sırasında böle bir konu açıldı..bizde konuştuk..ben sadece onun isteğinin benimkiden farklı olduğunu düşündüğüm için burdakilere sormak istedim..bazı dar görüşlüler işi harama getirmeye çalışıyor anlam veremiyorum..ben kimseye evlenmenin haram oup olmadığını sormadım...ama yardımcı olanda çok oldu onlara teşekkür ediyorum..lütfen konuyu okuyup ona göre cevap verirseniz bundan sonra sevinirim..eğer yabancıyla evlenmek haram mıdır konusu açılırsa oraya yazarsınız fikirlerinizi buraya değil.

Allah ağzınızın tadını bozmasın aranıza kavga gürültü girmesin inşallah
Kiminle evlendiğin seni ilgilendirir günahı haramı yargılamakta allahın işidir
İnşallah çocuğunuz için hayırlı anne baba olursunuz
Sevgiler

Haksızsınız...O kadar önemli olsaydı sizin için Müslüman bir eşle evlenirdiniz bence...
Eğer siz mevlüt yapacaksanız onun da kilise töreni hakkıdır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…