neye takıldığını anlamadım.
aslında bana gmre en baştan hata yapmışsın.
ama madem çocuğu din konusunda özgür bırakmayı kabul ettin o halde enişte haklı...
sen kendi dini ritüellerini yapmaya kalkarsan haklı olarak oda yapacaktır.
bunun altından kalkamazsınız.
hem niye o kadar sorun ediyorsunki?
zaten bu konuda çok hassas olsaydın ta en baştan çocuğum ne olursa olsun müslüman geleneklerine göre yetişecek,müslüman olacak diye tavrını koyar, hatta gerekirse sırf bu yüzden evlenmezdin bile.
demekki o kadarda sorun olacak bi konu değilmiş senin için.
bence eşinle didişme ,eşin haklı.
ya ikinizde inançlarınızı bi kenara bırakın, ya da her ikinizinde her istediğini yapın.
Bence mevlüt de gereksiz kutsamak da gereksiz.
Çok dua etmek istiyorsanız siz edin.Sonuçta mevlüt dediğimiz şey sonuçta Hz. Muhammed'in doğumunu, hayatını anlatan mesnevi'dir TDK.
Yani okunsa da çocuğa dair bir şey değildir.
Bazı şeyleri çok abartıyoruz bazen.
Aynı zamanda eşiniz de acayip haklı.Türk kadınlarının klasik evlenmeden önce başka
sonra da ben onun kendime çeviririm düşüncesinde davranmışsınız.Çok yanlış
december ben bu konuyu müslümanla evlenmenin yanlış olup olmadığını sormak için yazmadım..neyin yanlış neyin doğru olduğunu da çok iyi biliyorum..sende müslümanlığın bütün gereklerini yerine getiriyorsundur inşallah bu kadar yargılayarak konuştuğuna göre ama neyse...
bence mevlüt olayı çocukla alakası olmayan bişey..çocuk orda bile olmuyor zaten..benim takıldığım ben mevlut okutursam kendim müslümanım sonuçta bu benim kendim için yaptığım bişey bebek için değil eşimin misilleme gibi bebeği kiliseye götürüp kutsal suyla rahiple falan kutsamak istemesi..bence ikisi aynı değil..başka bişey isteseydi bu kadar takmazdım..neyse ben o zaman ikisini de yapmayız olur biter dedim zaten konuşmanın sonunda..o zamanda kilise de kutsanmasını istemediğin için cayıyorsun dedi..bende ne diceğimi şaşırdım..
sonuçta burda da herkes eşimi haklı buldu..ama ben yine de kutsanmasındansa hiçbirşey yapmamayı tercih edicem..annem isterse kendi evinde mevlüt verir dediğiniz gibi..
olumlu yargılamadan yorum yapanlar için teşekkür ederim...durumu okuyup ona göre cevap verenlere..
senin rahatsız olduğum konu mevlüt okunduğunda bebekle ilgili bir şey yapılmayacak.
ama vaftiz töreninde bebek kutsal suyla yıkanacak. seni huzursuz eden konu bu.
ama ikinizin istediği olsun benim fikrimce. kimsenin içinde kalmasın. sonuçta çocuğunuz kendi dinini seçecek. ama seni çok rahatsız ediyorsa dediğin gibi annenin evine mevlüt okunur.
iyide mevlüt olmazsa olmaz bişey değil ki buna takılman geareksiz. ama müslüman bir bayanın başka dinden biriyle evlenmesi haram. bence buna takılman lazımdı. istersen bir araştır. birde doğan her insan islam fıtratı üzerine doğar.
islama göre bir çocuk doğduğunda ismini verirken çocuğun kulağına eğilerek ezan okunur. dua edilir. vede kurban kesilir bizim bildiğimiz böyle
burdakiler eşimle kavga ediyoruz sanıyor sanırım..sorun falan da yaşamıyoruz..muhabbet sırasında böle bir konu açıldı..bizde konuştuk..ben sadece onun isteğinin benimkiden farklı olduğunu düşündüğüm için burdakilere sormak istedim..bazı dar görüşlüler işi harama getirmeye çalışıyor anlam veremiyorum..ben kimseye evlenmenin haram oup olmadığını sormadım...ama yardımcı olanda çok oldu onlara teşekkür ediyorum..lütfen konuyu okuyup ona göre cevap verirseniz bundan sonra sevinirim..eğer yabancıyla evlenmek haram mıdır konusu açılırsa oraya yazarsınız fikirlerinizi buraya değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?