Kocamın bitmeyen borçları 😒 sizce ben yapmalıyım??

Bazi söylediklerinizde haklisiniz ama yurtdışında genelde masrafların yarisi oluyor- e yarisida makul bence.

öyle tahmin ettiğim için yarısıdır diye yazdım ama sorumluluğuna paha biçilemez diye düşünüyorum :)
anne geri kalan masraf yarısını ve bu çocukların yediğini, içtiğini, hastalığını, acısını, psikolojisini her şeyini düşünüyor.
baba kolayca kendine yeniden evlenip aile kurarken, anne çoğu zaman çocuklarını düşündüğü için bir adım geride kalıyor.
baba sosyal hayatına devam ederken, en basiti anne bir tatile gidecek olsa eski kocanın elini taşın altına koymasını beklemek zorunda kalıyor.
tabiki istisnalar var.
tabiki aile desteği olan var.

ama çocuğa verilen nafakanın sözü yapılmamalı.
evde olan çocuk için de aynısını düşünüyorum.
onun da nafakasından kısıp kendine fazladan mont alıyorsa adamda başka problem vardır. bu yüzden çocuklara verilen paranın lafını etmek anlamsız.

Orasi öyle- ayni fikirdeyiz zaten ama bu yazdiklariniz anneler icinde sadece bir secenek.
Cocuklari babalarina bırakabilirler.
Üye olduğum bir dernekte "erkek haklarini (velayet konusunda)" savunuyorum. Çoğu erkek çocuğundan mahrum kaliyor lütfen bu durumu unutmayın. Peşinde gelen psikolojik sorunlarda cabasi.
Erkeklerde kaldıkları yerden devam edemiyorlar- adama sorarlar iki cocukla karin niye boşandı diye. Toplum baskisina ve tacizine maruz kaldiklarida oluyor...
Dul kadin söylemini nasil igrencse...erkek olsaydinda karin kacmasaydi soylenimide hafif değil.

Alışverişe birlikte gittiğimiz için de elime ayrıca para da vermiyor nasılsa birlikte alışveriş yapıyoruz diyor çocuğun parasını da alınca iyice sinir olmaya başladım
Aslında sormak istediğim nasıl tavır takınarak vermeyeyim bunun önünü asıl alırım tavır almada sorun yaşıyorum

KArşı taraf çocukları babasına göstermediği gibi ayrıca birlikte yaptıkları borçları da eşime yükleyerek gitmiş büyüme mahkeme kağıtlarını okudum allem edip kullem edip çocukların velayetini de almış ki çocuk paraları kendisine kalsın diye uğraşmış ayrıca çocukları prt time çalıştırıyor ve kendisi de çocukları baba düşmanı olarak yetiştiriyor
Bu konuda eşimin ne yaşadığına bizzat şahidim
Nafaka konusunu söylememin sebebi de sadece sorumluluk konusunda kıyas yapmaktı yoksa gözüm nafakada falan değil

çocukları babalarına bırakabilirler kısmını türkiye için es geçin bir kere :)
burada isterseniz bir yazın denemek için,
boşandım, boşanırken çocuğu da babaya bıraktım diye.
tam anlamıyla linç edilirsiniz.
yurtdışında bu baskı daha azdır diye düşünüyorum.

karşılıklı mağduriyetler elbet var.
burada önemli olan çocuğun çıkarı.
nafaka çocuğa yada ona bakan ebeveyne ödül yada sadaka degil, diğer ebeveynin sorumluluğudur
sorumsuz davranan bir adamı anlatırken ben olsam sorumlu davrandığı tek durumu kıyas için söylemem.
ki konu sahibi söylemiş, illa devlet zoru mu olmalı diye. tanıyor kocasını. belki devlet zoru olmasa o parayı vermeyeceğini de biliyor.

eşiniz de çocuklarına yapılan bu muameleye sessiz mi kalıyor?
neden tekrar dava açıp almıyor çocukları o kadının elinden?

eşiniz de çocuklarına yapılan bu muameleye sessiz mi kalıyor?
neden tekrar dava açıp almıyor çocukları o kadının elinden?
3 defa mahkemelik oldular ama çocuklara babamızı istemiyoruz dedirtiyor kadın gizli saklı görüşmek zorumda kalıyorlar dışarıda o da 6 ayda bir

aynı durumu eşim yaşıyor 5 yıldır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…