Vermeyince en kötü kişi ben oluyorum bu zor zamanda bana destek olmuyorsun diyor yoksa vermemeyi denedim bu sefer evde düşman gibi oluyor bakışları bile değişiyorbaşınıza silah mı dayandı parayı verirken? vermeyin.
Her çocuk için ayrı ayrı ödüyor ve bakım masrafları için yeterli zaten ona göre artış yapılıyor her yıleşinizin çocukları kaç yaşlarında?
ödediği para çocukların bakım masraflarının kaçta kaçıdır sizce?
Vermemeyi denedim aynı şey bilezik konusunda da yaşandı vermek istemiyorum dedim annemin yadigarı dedim bu kadar zor durumda nasıl resmî Abay takacaksın diyip surat yaptı verdimVermeyin madem sizde parayı yada oturup konuşun senin yüzünden sıkışığız azıcık hesabını bil diyebilirsiniz
Her çocuk için ayrı ayrı ödüyor ve bakım masrafları için yeterli zaten ona göre artış yapılıyor her yıl
bakım masrafından ne anladığınıza bağlı.
şimdi çocuğunuz küçük,
büyüdükçe anlayacaksınız.
çocuklu olduğunuzda yaptığınız yemekten tutun, yaşadığınız eve kadar değişiyor. ihtiyaçlarınız çocuklara göre şekilleniyor.
okul, servis, sosyal yaşam, giyim, oyuncak, kitap, sağlık, tatil gibi ihtiyaçlarının ne kadarını eşiniz karşılıyor, bunu daha sağlıklı ölçüp tartın derim.
burada en son dert edeceğiniz o çocuklara verilen nafaka. çocukların giderlerinin tamamını bile karşılıyorsa ki hiç sanmıyorum, karşılamak zorunda.onlar onun evladı.
size gelince, vermeyin. elinizden zorla alıyorsa, borçlardan daha önemli bir probleminiz vardır demek.
ortak çoçuğunuzun bir ihtiyacını karşılamıyor veya görmezden geliyorsa, oturun konuşun.
anlamıyorsa boşanın.
o zaman görmüş olursunuz aldığınız nafakanın nelere yettiğini.
lüzumsuz harcamalara odaklanın.
gerekirse paranın bir kısmını siz yönetin.
borç yapılandırın kapatın vs...
yani ben de bebeğim için verilen parayı kocam alsa, ben de kıyaslama yaparım tabi ki. Benim çocuğumun parası alınıyor karşı tarafa ödeme yapılıyor diye. Hiçbirimiz melek değiliz ve insanın aklına gelmeyecek şey değil. Ben konu sahibine bu konuda hak vermesem de biraz empati diyorum, herkes öyle düşünür.
Cevabınız için çok teşekkür ederimbakım masrafından ne anladığınıza bağlı.
şimdi çocuğunuz küçük,
büyüdükçe anlayacaksınız.
çocuklu olduğunuzda yaptığınız yemekten tutun, yaşadığınız eve kadar değişiyor. ihtiyaçlarınız çocuklara göre şekilleniyor.
okul, servis, sosyal yaşam, giyim, oyuncak, kitap, sağlık, tatil gibi ihtiyaçlarının ne kadarını eşiniz karşılıyor, bunu daha sağlıklı ölçüp tartın derim.
burada en son dert edeceğiniz o çocuklara verilen nafaka. çocukların giderlerinin tamamını bile karşılıyorsa ki hiç sanmıyorum, karşılamak zorunda.onlar onun evladı.
size gelince, vermeyin. elinizden zorla alıyorsa, borçlardan daha önemli bir probleminiz vardır demek.
ortak çoçuğunuzun bir ihtiyacını karşılamıyor veya görmezden geliyorsa, oturun konuşun.
anlamıyorsa boşanın.
o zaman görmüş olursunuz aldığınız nafakanın nelere yettiğini.
lüzumsuz harcamalara odaklanın.
gerekirse paranın bir kısmını siz yönetin.
borç yapılandırın kapatın vs...
Cevabınız için çok teşekkür ederim
Ben sadece örnek vermek için nafakayı söyledim yoksa gram gözüm yok hatta o ödemek istemese ben ödesin diye zorlarım onu o konuda hakkı gözetecek biriyim
Yani şunu demek istiyorum mevzu devlet olunca mecbur ödüyor sesi bile çıkmıyor ama mevzu benim kızımın parası olunca aynı hasssiyeti gözetmiyor
Buna kızıyorum illaki araya devlet tarzı bir uygulama mı girmesi lazım
çocuklara ödenen nafakaya gelene kadar konu sahibinin daha ciddi problemleri var.
elinden altınlarını da almış adam psikolojik baskı ile.
surat yapıyor, düşman gibi davranıyor diyor.
sizce sorun ödenen nafaka mı?
bunun söylenmesi bile bana ayıp geliyor kusura bakmayın.
melek olup olmamakla alakası yok. o çocuklar bu adamın, elbet bakacak.
ve nafaka dediğiniz şey çoğu zaman o çocukların masraflarının yarısı ancak oluyor.
o da yurtdışında diye söylüyorum.
türkiye de 4 te biri bile degil.
bir de sorumlulukları var tabi.
adamın savurganlığını, saygısızlığını, eşinden baskı yoluyla para/altın almasını eleştirebiliriz.
ama nafakanın konu ile alakası yok.
dillendirmeye de gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?