Kocamın birden bire ortaya çıkan kıskançlık huyu

bicogogo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
406
3
46
Bursa
Kızlar merhaba,bugün moralim o kadar bozuk daha önce de bir kaç konu açmıştım sağolun hepiniz yardımcı olmaya çalışmış,fikirlerinizi paylaşmıştınız benimle.

çok uzatmadan konuya girmek istiyorum.
6 yıllık evliyim,güzel,sorunsuz geçen bir evliliğim var eşimle severek evlendik
eşimin kendi işi var ben bir şirkette çalışıyorum ikimizde yoğun bir şekilde çalışıyoruz,çocuğumuz henüz yok olur mu onu da bilmiyorum
benim problemim aslında yaz ortasında başladı yaklaşık 4-5 aydır devam ediyor.
eşim normalde de kıskanç bir insandır ama beş senedir bu dört aydır yaptıklarının hiç birini yapmadı
eşim işi gereği sürekli yurt dışına çıkıyor,ayda bazen iki bazen bir hafta yurt dışında olduğu zamanlar oluyor.
yaşadığımız yerde hiç bir akrabam yok,iş çevresinden edindiğim arkadaşlarım vs var
eşim yurt dışında olduğu zamanlar,iş çıkışı genellikle eve giderim bazende arkadaşlarımla alışveriş merkezlerine yada bir cafeye gidip muhabbet edip kalkarız
yani bir hafta yurt dışındaysa eşim beş gecesi evde bir gecesi arkadaşlarımla buluşurdum.
zaten kendime yakın gördüğüm 3 arkadaşım vardı,ikisi evli biri de evlenmiş boşanmış.
önce bu arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı kulp buldu eşim o şeyle o böyle
uzun zaman bunun tartışmasını yaptık,en sonunda dilinin altında ki baklayı cıkardı
onlarla dışarda görüşmeni istemiyorum evde görüşebilirsin dedi.
yaklaşık bir ay bu konu üzerinde tartıştık konuştuk,ne dediysem ikna edemedim
canın sıkılıyorsa ben seni gezdiririm arkadaşlarınla muhabbet edeceğine benimle et gibi akıl almaz cümleler söyledi
bu olaylardan sonra eşimin yurt dışında olduğu bir gün arkadaşlarımı eve davet ettim,telefonda da eşime söyledim
döndükten sonra bir gün fotoğraf makinasına bakıyordu,o akşam kızlarla fotoğraf çekinmiştik.
ben evde olacağımız için ve sadece kızlar olacağı için mini bir elbise giymiştim.
o kadar sinirlendi o kadar sinirlendi ki,ben nasıl mini etek giyermişim.
kapalı bir bayan değilim,iş yerinde de fazla açık giyinmem diz hizasını geçmez giydiğim etekler
sadece kızlar vardı,evdeydik ne var bunda dediysem sinirinini yatıştıramadım.
kızlar fotoğrafları alır da ya birilerine gösterirseymiş,böyle bir açıklama yaptı kendince
ondan sonra zaten ipi ucu kaçtı,tatile giderken bir önce ki giydiğim bikiniyi giydirmedi,evde olanları da istemedi
çıktık başka bikini aldık pantolonlarımdan saçımdan başımdan,zaten artık hiç bir arkadaşımla dışarda görüşmediğim için
sadece eşim yurt dışında olduğu zaman eve çağırabiliyorum
onlarla da bağlarım koptu gibi bir şey,çağırdıkları hiç bir yere gidemiyorum.
en son olay dün oldu,bizim firmadan bir müdürle eşimin şirketine gittik,işle ilgili olarak
ikimiz beraber gittiğimiz için tabi ki tek bir arabayla gittik
gittik eşimle görüştük,işimizi hallettik kahvemizi içtik kalktık
arabaya binerken eşim camdan bakıyordu,güldüm el salladım tepki vermedi
yerime geldim baktım arıyor
sen nasıl arabanın ön tarafına binersin diye söyleniyor,resmen şok oldum bu sözü karşısında
benim arkaya binmem gerekiyormuş,adamın yanına oturmamam gerekiyormuş
dedim adam dış ticaret müdürü,arkaya binip adama şöför muamelesi mi yapayım,hiç aklımın ucundan bile geçmedi benim böyle bir şey dedim
hani dese kendi arabanla niye gelmedin,bir nebze anlayabileceğim.
akşam da suratı asık öyle oturdu,sarıldı öptü falan ama morali çok bozuktu belli
bu dört ay süre içinde bir kaç kere eşimi cep telefonumu cüzdanımı ve çantamı karıştırırken yakaladım

bu davranışlarına bir türlü anlam veremiyorum,ilk aklıma gelen acaba kendisinin bir açığı var dikkat mi dağıtmaya çalışıyor oldu
dört aydır telefon fatura ekstrelerini ve kredi kartı ekstrelerini en küçük ayrıntısına kadar inceledim bir şey yok .
benim davranışlarımda da değişen bir şey yok,benim gözüm eşimden başka kimseyi erkek olarak görmez.
eşim çok anlayışlı,ilgili sevgi dolu bir erkektir ama bu son zamanlarda olan şeylerin neden kaynaklandığını bir türlü anlamıyorum
kendisiyle defalarca konuşmaya da çalıştım,çok seviyorum kıskanıyorum diyor geçen sene sevmiyor muydum beş senedir
sevmiyor muydun diyorum,arkadaş çevresi falan da değişmedi,arkadaşlarından etkilensin,arkadaş çevresi dediğim zaten iş hayatından
tanıdığı gün içinde bir kaç kere görüştüğü ayda bir buluştuğu insanlar.
bir şey eklemeyi unuttum eşim cep telefonumu karıştırırken orda gördüğü numaraları bazen arayıp kim diye sesini dinliyor,bunu da geçenlerde tesadüfen öğrendim

ne yapmam nasıl davranmam gerekiyor kızlar,ne söylesem vazgeçirsem,hareket etmeye korkar oldum yanlış bir şey yapacağım diye
.

Son düzenleme:
eşinizin içine bir şüphe düşmüş besbelli de neden???

bunu anlayamadım...

hadi giyiminize kuşamınıza bir nebzede telefon ve cüzdan karıştırma

arayıp karşıdakinin sesini dinleme;

Bir şüphe içinde....ama neden???:44:

ah canım bir bilsem neden,evden işe işten eve giden biriyim
yeni bir iş çevresine de girmedim evlendiğimden beri aynı şirketteyim
yani sebep olabilecek bir şey arıyorum bende aylardır bulamıyorum.

Adamın kendine güveni kalmamış bir kere sonra size olan güvenide kalmamış gibime geliyor. Ne demek ya benim telefonumdakileri arayıp sesini dinlemek falan? basbayağı güvenmiyor işte.
Acaba kendide bi işler çeviriyorda bunu bu şekildemi kapatmaya çalışıyor? yada kendi bi işler çevirdiği için sizindemi bişeyler çevirdiğinizi düşünüyor?

benim de ilk aklıma o geldi ama dediğim gibi telefon ekstrelerinde kredi kartı ekstrelerin de bir şey bulamadım
hareketlerinde de bir değişiklik yok bana karşı (kıskançlık meselesi dışında)
akşamları dışarı çıkan biri değil zaten,telefonu her daim ortadadır,
erkek bir şey yapsa mutlaka yakalanır diye düşünüyorum.
ben o şıkkı o yüzden eledim ama bu kadar kıskançlık boğuyor beni.
dediğim gibi hareket etmeye korkar oldum

Garip bir durum; ama benim aklıma bazı ihtimaller geliyor. Ya dediğiniz gibi kendisi bazı arayışlar içinde ve kendi yaptığı ya da yapmayı düşündüğü için sizden de şüpheleniyor. Ya orta yaş krizinde, eşinizin yaşı kaç, aranızda yaş farkı çok mu? Ya da herhangi bir nedenle yorgunluk olabilir, rahatsızlık olabilir cinsel performans sorunu yaşıyor ya da yaşadığını zannediyor ve bu yüzden duyguları karmaşık?
Sizce neden olabilir? Bir de "daha önce böyle değildin, şimdi ne oldu da bu kıskançlık başladı?" deyince ne diyor?

Ha bir de erkekler arkadaşlarından biri ihanete uğrayınca çok takıyorlar? Var mı acaba böyle bir durum sizin bilmediğiniz, arkadaşlarındna birini eşi aldatmış ve bunu da o arkadaşı eşinizle paylaşmış, dertleşmiş oalbilir mi? Başkasının aile sırrı diye size de söyleyemiyordur.

Andropoz olabilir mi diyeceğim ama sanırım eşinizin yaşı genç. Belki sizin farkedemediğiniz bir erkeğin size olan ilgisini, değişik bir bakışını falan yakalamıştır. Yada densiz bir arkadaşı iyi niyetle sizin hakkınızda olumlu bir yorum yapmıştır bunu büyütmüş kıskanmıştır. Onun açığı olduğu için dikkat dağıtmaya çalıştığını sanmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla aldatan erkek genelde olduğundan daha anlayışlı, daha sevecen davranıyor eşine hissettirmemek için. Hatta kadınlar arasında geyik vardır ya; bir erkek evine ilk kez çiçekle geliyorsa kesin aldatıyordur diye :)

eşim 37 yaşında ben 29 yaşındayım.cinsel hayatımızda herhangi bir sorun yok.
soruyorum beş senedir böyle değildi şimdi ne değişti diye
kendi de buna doğru düzgün cevap veremiyor ki
seviyorum demek ki kıskanıyorum diyor
beş senedir sevmiyor muydun diyorum ona da demek daha çok seviyorum artık
gibi bir cevap veriyor ama bana verdiği cevap mantıklı gelmiyor
çünkü huy olarak böyle bir adam değil,beş senelik kocam
beş senedir yapmadığını yapıyor genelde evliliklerin başında çok kıskançlık olur
sonra durulur diye biliyorum ben bu tam tersi
ne söylesem ne yapsam bilemez durumdayım

şimdi ben normal bir bayandan söz ediyoruz yani eşinizin yerinde bir bayan var o açıdan bakıyoruz desem o zamn kocasını çok seven,her zman tetikte bekleyen ,sürekli onu takip edip bişiyler karıştırıp beni aldatıyor mu acaba tiriplerinde bir kadın olabilir normaldir gözüyle bakarım.
hani kadınız çok severiz hep korkarız aman bişiy olmasın diye.
tektir çünkü bi,izm için.

ama bir erkek bunları yapıncada zaten sende belirtmişsin yine bellibir genelleme yapmak istemiyorum ama ya kendileri dışarda her türlü şeyi yapıp,erkeklerinde nasıl davranıcağından nasıl hareket edip ne düşüneceklerinden emin oldukları için yani hem cinslerini tanıdıkları için kendi hatalarını kapamak adına genelde bu yola başvururlar.

bence iki seçenek

1-kendi yanlışlar yapıyor ve eşine bunun yapılması tedirginliğinde bir koca
2-sizi çok seven ve kıskanan bir koca

valla çözümü zor bir fıtrata sahip kullar bence.
o yüzden yaptıklarının sebeplerini çözmek zorrrr.

andropoz olabilir mi bilmiyorum tam olarak hangi yaşta başladığı hakkında da bir fikrim yok
diğer dediğiniz şeyler hakkında bir bilgim yok açıkçası
eğer bir arkadaşının başına böyle bir şey gelmişse insan demez mi ben şanslıyım
gözü benden başkasını görmeyen bir karım var diye
resmen beş aydır aldığım nefesin hesabını isteyecek benden
ama onun haricinde yine çok sevecen evine bağlı güzel vakit geçiriyoruz
ama üç dört günde bir illa bir şey buluyor kıskanacak

bende tam bunu söyleyecektim... belki yakın arkadaşlarından birinin başına bi aldatma olayı geldiyse bundan etkilenmiş olabilir

peki ben eşime nasıl davranayım nasıl konuşayım,hiç bir sosyal hayatım kalmadı zaten
evden işe işten eve,giyim kuşamım zaten normalde
mesela dün ki olay hiç bir suçum günahım yok ona rağmen surat asıyor boş yere bana
ben nasıl arkaya oturayım adamı şöför yerine koyarak

Meraba canim ya benim de ilk aklima gelen hani derler ya kendi yaptigi ya da niyetlendigi seyden esinlenip aynisi sana uygulamak bu cok uzucu bi sey ne bileyim birinden etkilenmistir de baskalarinin da senden etkilenebilecegini dusunuyodur ki umuyorum degildir ve de guveniyosun bu konuda esine am abenim soylemek istedigim sey esin bisey istedi die oyle yapmak zorunda degilsin tabi araniz kotu olmayacaksa ben de cok sikintili gunler yasadim kendimi irdeledim esimi seviyorum die kendimden cok odun verdim en basitinden kiyafet diyelim ama baktimki sonra beni begenmiyo, simdi artik ne istersem onu giyicem ve yapicam eskiden oldugu gibi iki gundur disardayim o kadar cok ilgileniyo soruyo ki ben de ilgisizliginden yakiniyodum nden arkadaslarinla sadece evde bulusacakmissin ki, esin yurt disinda sadece is ve hotel mi yapiyodur ki

Valla öncelikle sinirlerinize hakim olup güveninin kırılmasına nedne oalcka birşey olmadığını sabırla anlatacaksınız. Kavga etmeden. Sonra da bu ani değişimin sebebini bulmanız gerekir mutlaka. Tatlı dille konuşturmak zorundasınız, başka yolu yok.
Normalde nefret ederim kıskanç erkekten de kadından da, hiç uğraşma derim ama bu aniden ortaya çıkmış; belli ki kafasında kurduğu birşey var.

Mutlaka hiç beklemediği birinin aldatmasına tanık olmuştur
başka fikir gelmiyor aklıma
Yada kendisiyle ilgili bir sorunu vardır eşinizin yaşı kaç bilemicem ama
belki yaş ilerledikçe kendini eskisi kadar yakışıklı hissetmiyordur sizi daha hoş bulup yanınızda sönük kaldığını falan düşünüyordur.
En ufak söz davranış kıskançlığa sebep olabilir.
Mesela bir bayan arkdaşınız laf arasında eşinin yakışıklı olduğunu falan söylese genel olarak bayanlar kıskanır
bu durumda.
Yani öyle büyük sebepler de aramamak lazım şu küçük örnekler bile yeterli bence.

İlk başlarda olmayıp sonradan sizde değişen bişeyler var mı? Nebileyim mesela ben önceden hiç kendime bakmazdım işe bile makyajsız giderdim eşim dalga geçerdi hep yataktan kalktığın gibi git bari diye sonra bir değiştim hergün makyaj yapmaya erken kalkmaya giyimime özen göstermeye hayatımda büyük küpeler takmama rağmne bunları yapmaya başladım aynı senin gibi tepkiler aldım bende halbuki dedim ki benim değişimiin amacı senin sürekli beni eleştirmen dalga geçmen değiştim artık niye sorun çıkartıyorsun dedim ben eski halini istiyorum dedi 

eşim 37 ben 29 yaşındayım
kocasını seven her kadın gibi bende eşimi çok yakışıklı bulurum.
ama tabi yaş ilerledikçe kimse de o gençlik ışıltısı kalmıyor eğer böyle bir düşüncesi varsa
ben ondan daha çok üzülürüm.
hiç bu yönden bakmamıştım olaya :26:
ne diyeceğimi dahi bilemiyorum,eşimin içinde böyle bir fırtına kopuyorsa
onu yüceltmek için ne yapabilirim,iltifat mı edeyim :26:

ben kendimi bildim bileli hep bakımlıyımdır,saçıma başıma makyajıma hep özen gösteririm
o yüzden diyorum ya bende değişen bir şey yok diye.
kendimi övmeyi sevmem ama güzel bir kadınım diyebilirim.
peki sen eşinin bu kıskançlıklarınla nasıl başa çıkıyorsun

ben dua ediyorum umarım bu bir geçiş sürecidir,sürekli böyle olmaz diye

Evet iltifat,güzel sözler yüceltmek biz bayanlar için derler ama kesinlikle erkekler pohpohlanmaya bayılır.
Tek dış görünüş değil iş,karakter her yönden yüceltin tabi dozunu ayarlıyın yapmacık gelmesin eşinize.
Kıskanılmak çok güzel ama kısıtlanmak çok kötü bunalıyorsunuz,eminim başka tartışmalara yol açıyordur ama sabırlı olun
sonuçta eşiniz 5 yıldır böyle değildi aşabilceğiniz bir sorun,hatta bu durumu arkadaşlarınızlada paylaşın...

kıskanç bir koca...

bu hikaye bana çok tanıdık geldi..

benim eşimde saç rengimden tutun ayağımdaki ayakkabıya kadar karışır...

çıplak gözle dışarda dolaşamıyorum yazın gözlerim rahatsız oluyor diye güneş gözlüğü takıyorum ona bile "çok ilgi çekiyorsun" diyen bir adam benim kocam..

ben ne yapıyorum???

inan hiçbir şekilde bu huyunun üstesinden gelemedim,çekiyorum anlayacağın...

telefonlarıma,gelen mesajlara bakmayan adam şimdi de telefonuma dadandı...

seni çok iyi anlıyorum,bu şekilde hayat çekilmiyor her dakika acaba buna ne der,şuna ne der diye düşünmekten adım atamaz hale geldim...

ama eşinizle güzelce bir konuşsanız bakalım derdi ne size mi güvenmiyor,yoksa kendine özgüveni mi bitti öğrenirseniz belki aşabilirsiniz bunları..

allah sabır versin arkadaşım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…