- 23 Ağustos 2012
- 50.075
- 1
- 232.580
- 898
Az daha arabayı satmayı düşünmüştüm tamamen kapatmak için ama sonra vazgeçtim. Ödesin faizli borçları eşek gibi. 2 yıl boşuna çalışmış olacak birde bana söylemeden ödedikleri var. Kendine de mi acımadın dedim. Neler söyledim
Evet en çok ona üzüldüm. Çocuğumun rızkı. Dünyayı gezerdik biz bu parayla. Yaptığının farkında mısın dedim? Bu kadar sıkıntı yiyip daha da rahat durmazsa zaten yapacak bir şey kalmıyor. Bundan olmaz der giderim. Onu terk edebileceğimi biliyor, cesaret edemez diye düşünüyorum. Zaten yaparsa gerçekten oğlumu alır yurt dışına gideri. Eşim değil ama ben ve oğlum Avrupa vatandaşıyız. Çeker giderim.Gözlemlerime dayanarak genelde insanlar çamur da olsa evladına toz kondurmaz. Zamanla normalleştirirler
Bu adamın ilk yaptığı iş değildir zamanında yemiş epey para keyfi ve muhtemelen bağımlı
Sular durulunca derler ya huy çıkar can çıkmaz diye gene senin koca bir şeyler karıştırır
İnşallah böyle olmaz tabi ama insan emek verdiği senelere üzülüyor koca bir hiç kalıyor
Evladının rızkı için dikkatli ol sadece artık
Bu konuyu da konuştuk sordum. Mümkün değil zaten başka hesaplara girip transfer etmek falan öyle bir şey kesinlikle yok dedi.Esiniz bankaci olduğu icin soruyorum, borc disinda baska bir sorunda cikarmis olabilir mi? Suc teskil edebilecek sorunlar mesela, iyice kontrol etseydiniz.
Aynısını söyledim. Maaşını bile söylemedin bana kaç yıldır dedim. Şimdi niye geldin dedim. Dediğim gibi tamamen ailesine acıdığım için ve 1 defaligina yardımcı olacağımı söyledim.Parayı nereye harcadığını, yaptığı kişisel birikimleri ne yaptığı sorulduğunda ‘ sana mı hesap vereceğim’ diyen adam borçlanınca niye size soruyor ? Niye üstleniyorsunuz?
Yıllardır bana sormadan ne halt ettiysen şimdi de aynısını yap diyebilirdiniz.
Bunu ödedikten sonra da aynı şekilde pislik çıkarmaya devam edecek emin olun.
Onu da düşündüm. Evi ve arabayı kendi babamın üstüne mi yapsam diye ama nasıl söylerim ben kocama güvenmiyorum böyle böyle yaptı diye. Çok bunaldım günlerce kafam doldu taştı. İşime konsantre olamadım. 3 gün kesintisiz ağladım. Buna da acımıyorsa daha yapabileceğim bir şey yok zaten maalesef.Evliliğin devamı için borçları üstlenmişsiniz, geri ödese ne olacak o süreçte evi yine siz geçindireceksiniz, 50 bin maaşla kaç senede geri ödeyecek o da meçhul( şahsi fikrim ödemeyecekte) şimdi size şirin görünmek için öyle söylüyor.
14 sene parasının hesabını vermeyen adam, şimdi de vermez , her türlü zararda olan siz ve evladınızsınız ne yazık ki.
Siz de keyfi bir milyon borç yapın bakalım o aynı şekilde sizin yanınızda olacak mı?
Bir de ömür boyu bunlarla uğraşmaya değer mi bilmiyorum ( kontrol, güvensizlik vs)
Bir avukatla görüşüp evi , arabayı nasıl garanti altına alabileceğinizi danışmanızı tavsiye ediyorum yine de ben.
Onu da düşündüm. Evi ve arabayı kendi babamın üstüne mi yapsam diye ama nasıl söylerim ben kocama güvenmiyorum böyle böyle yaptı diye. Çok bunaldım günlerce kafam doldu taştı. İşime konsantre olamadım. 3 gün kesintisiz ağladım. Buna da acımıyorsa daha yapabileceğim bir şey yok zaten maalesef.
Yok babanızın üzerine değil de olabiliyorsa ( noterde)eşiniz feragat etsin haklarından yada çoğunuza filan gibi avukata sorun dediğim gibi, eğer bir yolu varsa eşinizle ikinizin halledersiniz kimsenin duymasına gerek yok.
Ama içimden bir ses eşinizin böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini söylüyor , bir sorun bakalım siz eşinize ne diyecek?
Fatma Hanım asla moral bozmak istemem. Ama kaybetme korkusu olan adam 1 milyon borç yapıp yalan üstüne yalan söylemezdi. Bir insan bir şeyi bir kere yapabiliyorsa bir daha da yapar rahatlıkla. Hayat eşiklerden ibarettir, ya eşiği geçersin ya kalırsın. O yüzden dikkatli olun, asla emin olmayın geçti gitti rahatlığına varmayın.Evet en çok ona üzüldüm. Çocuğumun rızkı. Dünyayı gezerdik biz bu parayla. Yaptığının farkında mısın dedim? Bu kadar sıkıntı yiyip daha da rahat durmazsa zaten yapacak bir şey kalmıyor. Bundan olmaz der giderim. Onu terk edebileceğimi biliyor, cesaret edemez diye düşünüyorum. Zaten yaparsa gerçekten oğlumu alır yurt dışına gideri. Eşim değil ama ben ve oğlum Avrupa vatandaşıyız. Çeker giderim.
Bir de Fatma Hanım, neden annesine babasına üzülüyorsunuz? Bu kısmı gereksiz buldum açıkçası. Ya adam sizin öz evladınızı düşünmemiş, siz neden onun ebeveyni hatırına böyle bir yola girdiniz ki? Tamam tek sebep bu değildir ama birkaç seferdir yazmışsınız kayınvalideme üzüldüm vs. diye. E size kim üzülsün?Aynısını söyledim. Maaşını bile söylemedin bana kaç yıldır dedim. Şimdi niye geldin dedim. Dediğim gibi tamamen ailesine acıdığım için ve 1 defaligina yardımcı olacağımı söyledim.
Benim de hayal ettiğim evlilik böyle değildi inanın. Arkamda kocam var deyip hiç şımarma lüksüm olmadı şimdiye kadar. 3 ay sonra eyt'den emekli olup işi bırakmak istiyordum hatta. Kenarda param var, 10 yıllık tazminatın olacak zaten. Çocuğumla ilgilenirim artık 2 yıl sonra lgs sınavına girecek yakından çalıştırım diyordum. Olmadı maalesef. Evdeki hesap çarşıya uymadı: (Ki ben inanayım inanmiyım bu benim fikrim benim param değil yediği kumara sonuçta ben harçlık verdiğim adama saygı duyamam
Ekonomi batık olduğu ve insanlar ne kadar yırtınırcasına çalışırsa çalışsın gerçek karşılığını göremediği için. Onlar da belki buradan bir şey çıkar diye umuyorlarSu kredi cekip bircoin ve borsaya gömmenlerde Türkiyede neden bu kadar cok?! Hem bilgileri yok hem borc yapiyorlar. Bu son yaptigi borclar olmayacak muhtemelen
Hiç acıma zaten yeterince ödün vermişsinEvet en çok ona üzüldüm. Çocuğumun rızkı. Dünyayı gezerdik biz bu parayla. Yaptığının farkında mısın dedim? Bu kadar sıkıntı yiyip daha da rahat durmazsa zaten yapacak bir şey kalmıyor. Bundan olmaz der giderim. Onu terk edebileceğimi biliyor, cesaret edemez diye düşünüyorum. Zaten yaparsa gerçekten oğlumu alır yurt dışına gideri. Eşim değil ama ben ve oğlum Avrupa vatandaşıyız. Çeker giderim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?