• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın Benden Habersiz Yaptığı Borçlar

Artık sürekli takip edeceğim, bu saatten sonra bana birşey diyemez, karşı çıkamaz. Herkes çok üzüldü çünkü.

Ben bauram tatili için Avusturya ve İtalya'ya gitmek için bilet almıştım, euro biriktiriyorum falan, kocamla yurtdışını gezeceğiz diye program yapıyorum. Onun bana attığı kazık bambaşka. Dedim ben nerdeyim sen nerdesin? Ben ne düşünüyorum sen ne yapıyorsun? Bari bu biletleri aldırmasaydın bana dedim?
O ne dedi bu sözlerinize?

Adamı adam etmişsiniz o da şımarmış zevki icin size borç takmış cok yazıkk
Bende aynı şeyi söyledim ilk duyduğumda, sen bana güvenmişsin bu borçları yaparken diye. Başka bir açıklaması yok çünkü.

Keşke haberim olsaydı en başta bu kadar zarar etmeden önlerdik dedim ama olan olmuş, iş işten geçtikten sonra yanıma geldi maalesef.

Tokadi indirirdim, 1 milyon ne demek hem de borsa morsa coin bombos isler icin... alinteriyle calisan alem gerizekali, tek akilli bu beyefendi mi uyaniklikla zengin olmaya calisiyor? Hicbir ceza kesmemissiniz, cuvalla parayi hic etmis. Tokadi indiririm, evden kovarim, akillanana kadar da eve almam. Kapatsin borcunu, kendi paramdan da 1 kurus isletmem. Affedecekseniz de bundan sonra her ay bordrosunu gostersin, parayi kurus kurus eline saysin ancak oyle kabul edin.

Şu anda yavaş yavaş ödemeye başladık, hesap kesim tarihlerini bekliyoruz, büyük kısmı bu ay ödenmiş olacak. Her ay başında findeks raporu isteyeceğim zaten. Bir daha benzer birşey olursa ya da benden habersiz harcama yaparsan seni boşarım dedim. İşine gelirse dedim. Yemin etti bir daha olmayacak diye, çektiğim stresi bir ben bilirim bir Allah dedi. İnşallah olmaz.

Ben siz kendi eliniz ile odemediyseniz ya yenilerinin geldigine yada odenmedigine eminim.
Cabanizi anliyorum ama sonrasi icin kendinize haksizlik ettiginiz icin cok uzuleceksiniz

Bende aynı şeyi söyledim ilk duyduğumda, sen bana güvenmişsin bu borçları yaparken diye. Başka bir açıklaması yok çünkü.

Keşke haberim olsaydı en başta bu kadar zarar etmeden önlerdik dedim ama olan olmuş, iş işten geçtikten sonra yanıma geldi maalesef.
İnşallah tekrarlamaz yoksa sırtınızda taşımayın yük size

Arkadaşlar merhaba,

Konuyu 3 hafta önce öğrendim, aksiyon aldık ama dertleşmek, fikrinizi almak istedim.

14 yıllık evliyim ve 12 yaşında bir oğlumuz var. Eşim bankacı, ben de özel sektörde planlama uzmanıyım. Aylık ortalama 100 bin gelirimiz var. Konut kredisi, araç kredisi, ihtiyaç kredisi vs. borçlarımız vardı ve hepsi bu yaz bitti. Tam rahat bir nefes alırız, bundan sonra gönlümüzce gezer, yer içeriz diye düşünüyordum ki eşim yılbaşı haftası bitcoin ve borsada yatırım yapmak için birkaç defa kredi çektiğini, ikisinde de zarar edince kredileri ödemek için sürekli esnek hesap ve kredi kartlarına yüklendiğini, bir sürü bankadan ihtiyaç kredisi çektiğini ve artık sürdüremediğini söyledi, daha doğrusu itiraf etti. Önce 150 bin dedi, sonra 450 bine çıktı, en son findeks raporunu ve tüm hesap hareketlerini sitedim. Maalesef 1 milyon civarına ulaşmış borçlar. Görünce çok kötü oldum ve çok kızdım. Son ay sadece 80 bin liralık idda kuponu yapıp oynamış belki kazanırım da kurtarırım diye ama iyice batmış.

Bu arada evlendikten 4 yıl sonra benim ailemin desteği ile bir daire aldık ve 8 yıl konut kredisi, 3-4 yıl sonra araç aldık ve 4 yıl araç kredisi, yatırım araçlı ufak bir arazi aldık 2 yıl ihtiyaç kredisi vs. bunların çoğunu ben ödedim, çocuğun masrafları için ondan aylık bir miktar para alıyordum. Servisi, kursu vs. için. Ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz müstakil bir binada yaşıyoruz, kiramız yok yani. Eşim sadece faturaları öder. Yıllardır paranın üstü ile ne yaptığını sorarım ve bes birikimi yaptığını, yok kendince yatırımları olduğunu vs. söyler, hatta sana mı hesap verceğim ben babama hesap vermemişim diye kızardı, tartışırdık. Yıllarca nereye ne harcama yaptığını görmedim yani.

Sonra geldi ben artık bu borçları ödeyemiyorum, işin içinden çıkamıyorum dedi. Yemek kartı annesindeydi mutfak alışverişi için kullanıyor, yemekleri beraber yiyoruz, annesi çalışmadığı için o hazırlıyor. Bu kartı dışarıda kullanmış ve annesi ile tartışmışlar 300-400 lira için düşünün. Tabi sebebini sonradan anladık ki sıfırı tüketmiş. Çocuk devlet okulunda okuyor, servis harici bir masrafı yok. Tenis kursuna gönderiyorum aylık 8 bin veriyorum ve eşim bana çok söylenmişti, yok çok pahalıymış yok bilmem ne.

Kendimiz halledelim kimseye söyleme dedi ama hem maddi hem de psikolojik olarak altından tek başıma kalkamam dedim, eltimle yakınız onunla paylaştım, kızdı köpürdü ama umrumda değil. Sonra bir hesap yaptık işin içinden çıkamıyoru kendisi annesini çağırdı ve durumu anlattı. Benim ailemin durumu müsait ama onlara söylemedim, çok utandım. Eşimin sebep olduğu bir sıkıntı için benim ailemin üzülmesini istemedim.

Ben aldığım ufak araziyi satmıştım, bankada 200 bin param vardı. Annesinin de çay kesimlerinden aldığı, birkaç yıldır biriktirdiği 200 bin lirası vardı onu bize verdi, tek emekli maaşı ve ufak bir dükkan kirası ile geçinmeye çalışıyorlar zaten. 250 bin lira da kredi çektim ve ödemelere başladık. 6 ay biraz zorlanacağız ama sonrasında toparlanacak inşallah.

Hem eşime hem de kayınvalideme bundan sonra maaşın bende toplanacağını ve masraflar çıktan sonra kalan para ile ne yapacağımza beraber karar vereceğimizi söyledim. Ona nasıl güvenebilirim bilmiyorum, sürekli sorgulayarak yaşamakta çok yorucu. Bana olan sadakatinden eminim ama gözümü kapatıp arkamı yaslayamayacağım maalesef. Allah'tan daire ve arabayı kendim üstüme almıştım.

Çocuğumuzun aile ortamında analı babalı büyümesini istiyorum. Umarım Rabbim bunu unutturacak başka dertler vermez ve eşim akıllanmıştır. 2 hafta konuşmadım, ilk hafta kendime gelemedim çok üzüldüm ama şimdi psikolojik olarak daha iyiyim.

Çok pişmanım, aylardır uyuyamıyorum, dünyam başıma yıkıldı, çok zordu bu süreç benim için dedi. Bende keşke daha önce gelseydin de hesap bu kadar kabarmasaydı dedim.
En önemli şeyi sormayı unutmuşum
Size ve annesine o paralari ödeyecek değil mi çünkü belli ki hesabında para olunca duramıyor bence ödesin

1 kurus vermezdim, kendi batirmis kendi odesin. Kadin parasi a guvenmekte yeni moda oldu sanirsam, kadin parasi yiyen erkekler icin yorum yaziyorum esitlikci uyeler!! gelip tasliyorlar. Boyle koca, boyle baba mi olur kardesim colugun cocugun rizkiyla kumar oynuyor???

Kocanız bağımlı ve bağımlılık tedavisiz düzelmez. Kesinlikle yıllardır oynuyordu, bazen kazandı toparladı, bazen kaybetti , deşiğinize göre zaten maaşını ne yaptığınızı bilmiyordunuz. Şu an haberiniz alması sebebi , artık sizden saklayamacak duruma gelmesi. Yani söylemese bile siz kısa süre içinde zaten öğrenecektiniz. O yüzden söylediğine fazla sevinmeyin.
Size yıllarca yalan söyledi , sömürdü ve en önemlisi çocuğunun rıskını gitti kumar ve benzeri işlerde harcadı ve siz hala sevgiden bahsediyorsunuz. İnanın karısını öldüren adamların ilk lafı , ben karımı aslında çok seviyordum olur.
Siz şimdi borçlar sadece bu kadar zannediyorusunuz ama bekleyin daha fazlası çıkacak , birden bire ben şu arkadaştan para almıştım, bundan borç almıştım diye duyacaksınız. İnsanlar artık sizi aramaya başlayacak , kocanın borçu var diye.
Kocanız şu an kendinde hiç bir kusur görmüyor, işte ben sizin için uğraştım ama olmadı der.
Siz kocanızın harcadıkları ve borçları ile oğlunuza parlak bir gelecek kurabilirsiniz ama bu hal eşinizden alındı.
Bir de en zor konuya geldik , eşiniz bankacı imiş , şubesinde başka insanların hesabı ile birşey yapmadığına nasıl emin olacaksınız, sakın benim kocam yapmaz demeyin, sizin kocanız suratınıza bakıp yıllarca size yalan söyledi.
Utancından kimseye söyleyememiş, onu da sordum. Başka birşeyin varsa söyle yoksa daha sonra öğrenirsem çok kötü yaprım, evi ateşe verip öyle giderim dedim. Hastalığı bilmeden teşhis koyamam dedim, findeks raporuna göre tam borcunu gördüm zaten. Yıllarca benden sakladı ve yalan söyledi maalesef ve haklısınız. Birde çok bilgili ve dindar geçinir, tam hocanın dediğini yap ama yaptığını yapma atasözünün karşılığı olmuşsun dedim. Allah'a havale ettim. Benden yıllarca sakladın ama ayaklarıma düştün şimdi dedim. Çünkü daha önce çok defa bu maaşını benden gizlediği için rahatsız olduğumu söylemiştim ve tartışmalarımız olmuştu bu konuda.

Parayı nereye harcadığını, yaptığı kişisel birikimleri ne yaptığı sorulduğunda ‘ sana mı hesap vereceğim’ diyen adam borçlanınca niye size soruyor ? Niye üstleniyorsunuz?
Yıllardır bana sormadan ne halt ettiysen şimdi de aynısını yap diyebilirdiniz.
Bunu ödedikten sonra da aynı şekilde pislik çıkarmaya devam edecek emin olun.

1 kurus vermezdim, kendi batirmis kendi odesin. Kadin parasi a guvenmekte yeni moda oldu sanirsam, kadin parasi yiyen erkekler icin yorum yaziyorum esitlikci uyeler!! gelip tasliyorlar. Boyle koca, boyle baba mi olur kardesim colugun cocugun rizkiyla kumar oynuyor???
Anne babasına acıdığım için ödüyorum bende. Yoksa haklısınız, benimle mi yedi parayı ki bana ödetiyor borcunu. Ama krediler bitince maaşını almaya devam edeceğim ve bundan sonra ikimizin maaşından artan paramızı sadece ben biriktireceğim.

En önemli şeyi sormayı unutmuşum
Size ve annesine o paralari ödeyecek değil mi çünkü belli ki hesabında para olunca duramıyor bence ödesin
Evet ödeyecek, annesi ödemesiniz de olur dedi ama ben yok ödeyecek dedim. Borçlar bitince önce onun parasını, sonra da benim biriktirdiğim parayı fazlasıyla yerine koyacak. Kabul etti, zaten başka çaresi var mı? Aklı varsa bundan sonra beni dinler.

Parayı nereye harcadığını, yaptığı kişisel birikimleri ne yaptığı sorulduğunda ‘ sana mı hesap vereceğim’ diyen adam borçlanınca niye size soruyor ? Niye üstleniyorsunuz?
Yıllardır bana sormadan ne halt ettiysen şimdi de aynısını yap diyebilirdiniz.
Bunu ödedikten sonra da aynı şekilde pislik çıkarmaya devam edecek emin olun.
Bana da öyle geliyor bir kaç aya biti kanlanacak ve sana hesap mi verecegim diyecek sanki karısına
Ama bence bu verilen paralari esine ve annesine ödemeli o zaman bedel ödemiş olur ve oynayacak da parası kalmaz

Borsa, coin tamam da eşiniz çok büyük ihtimalle kumar oynuyor ve bağımlı. Bir milyon öyle kolay yapılacak bir borç değil, kapatmak için harcadığınız paralara da yazık olacak. Bu borç kapandıktan sonra yine yapacağını düşünüyorum çünkü arkası temizleniyor nasıl olsa. İnsan karısının birikimine, annesinin yıllardır biriktirdiği paraya kadar da düşmez artık, ne demeye oynamış bunları zaten kiranız yok, çok masrafınız yok, 100 K ile çok rahat geçinir bir aile bu masraflar olmadıktan sonra. Tamamen rahat batmış adama.

Bu arada evlendikten 4 yıl sonra benim ailemin desteği ile bir daire aldık ve 8 yıl konut kredisi, 3-4 yıl sonra araç aldık ve 4 yıl araç kredisi, yatırım araçlı ufak bir arazi aldık 2 yıl ihtiyaç kredisi vs. bunların çoğunu ben ödedim, çocuğun masrafları için ondan aylık bir miktar para alıyordum. Servisi, kursu vs. için. Ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz müstakil bir binada yaşıyoruz, kiramız yok yani. Eşim sadece faturaları öder. Yıllardır paranın üstü ile ne yaptığını sorarım ve bes birikimi yaptığını, yok kendince yatırımları olduğunu vs. söyler, hatta sana mı hesap verceğim ben babama hesap vermemişim diye kızardı, tartışırdık. Yıllarca nereye ne harcama yaptığını görmedim yani.

Çok üstünüze de gitmek istemiyorum sorunu çözmüşsünüz zaten de. Erkeklerin tüm işlerini üstünüze almayın. Evi geçindirmek ,faturaları ödemek, çocuğun ihtiyaçlarını ödemek, giysi almak vs. erkeğin görevi.

Evet ödeyecek, annesi ödemesiniz de olur dedi ama ben yok ödeyecek dedim. Borçlar bitince önce onun parasını, sonra da benim biriktirdiğim parayı fazlasıyla yerine koyacak. Kabul etti, zaten başka çaresi var mı? Aklı varsa bundan sonra beni dinler.
Çok iyi
Dövize veya altına endexleyin kaybiniz olmasin sizin de kayinvalideninde cok ciddiyim

Borsa, coin tamam da eşiniz çok büyük ihtimalle kumar oynuyor ve bağımlı. Bir milyon öyle kolay yapılacak bir borç değil, kapatmak için harcadığınız paralara da yazık olacak. Bu borç kapandıktan sonra yine yapacağını düşünüyorum çünkü arkası temizleniyor nasıl olsa. İnsan karısının birikimine, annesinin yıllardır biriktirdiği paraya kadar da düşmez artık, ne demeye oynamış bunları zaten kiranız yok, çok masrafınız yok, 100 K ile çok rahat geçinir bir aile bu masraflar olmadıktan sonra. Tamamen rahat batmış adama.
Bence de rahat battı. Umarım akıllanır. Çünkü ben bundan sonra gezer tozariz hayatımızı yaşarız diye düşünmüştüm hep. İster benimle benim şartlarımda yaşar, istemezse de defolup gider.

Bence devam eder o borç bitince siz varsiniz nasılsa sponsor bu evliliği yürüten ben inanmıyorum eşinize üzgünüm fikrim bu gelişmeleri yazarsınız mallarınızı onun için satmayın tek tavsiyem bu
Az daha arabayı satmayı düşünmüştüm tamamen kapatmak için ama sonra vazgeçtim. Ödesin faizli borçları eşek gibi. 2 yıl boşuna çalışmış olacak birde bana söylemeden ödedikleri var. Kendine de mi acımadın dedim. Neler söyledim

Utancından kimseye söyleyememiş, onu da sordum. Başka birşeyin varsa söyle yoksa daha sonra öğrenirsem çok kötü yaprım, evi ateşe verip öyle giderim dedim. Hastalığı bilmeden teşhis koyamam dedim, findeks raporuna göre tam borcunu gördüm zaten. Yıllarca benden sakladı ve yalan söyledi maalesef ve haklısınız. Birde çok bilgili ve dindar geçinir, tam hocanın dediğini yap ama yaptığını yapma atasözünün karşılığı olmuşsun dedim. Allah'a havale ettim. Benden yıllarca sakladın ama ayaklarıma düştün şimdi dedim. Çünkü daha önce çok defa bu maaşını benden gizlediği için rahatsız olduğumu söylemiştim ve tartışmalarımız olmuştu bu konuda.
Size çok net ve açık olarak söylüyorum , yalan söylüyor. Findeks raporu sadece bankalara ilişkin bir özet sunuyor . Başkalarına zaten kumar borcum var diyerek para alamaz , kimseye tabi ki söylemedi. Başladının kredi kartını kullanmak, başkasına kredi çektirmek gibi işlere girişirler.
Dindar olarak kumar oynamak , kumar borcunu eşten saklamak tam bir ikiyüzlülük. O oruçlar , namazlar nasıl kabul olsun. Bu işten çok rahat ve hasarsız kurtuldu, borçları da ödendi. Sizin kızmanız , bağırmanız , tehditleriniz vız gelir ona. Çocuğunun rızkını yiyen adam sizin lafınıza takılır mı hiç?
Maaşının tamamının size yatırsın, siz eline düzenli harçlık verin. Kredi kartı yok. Hatta banka uygulama şifresini bile vermeyin. Öyle hesap hareketlerini findeks raporunu takip etmekle olmaz o iş. Dindar olup , kumar oynayan gene bi yolunu bulur.

Back