Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Canım sinirlenmen normal. Okuduğum zaman ben de sinirleniyorum.
Bana göre (okuduğum kitaplara göre vs) evliliklerin sahibi bizleriz, yani kadınlar. Biz mutlu ve huzurlu olursak eşimiz de dizimizin dibinden ayrılmıyor. Biz bazı koşullara takik durumda ve sürekli endiselenme ve birseyleri düzeltme modunda olduğumuz zaman ise bizden kaçıyorlar.
Kayinvalidenin ve gorumcenin sürekli herşeyin içinde olduğu evliliklerde, mutlu ve huzurlu olabilmek ve dolayısıyla kocayla yakınlık kurmak çok daha zor.
Burada bir kültür çatışması var.. Erkek tarafının ailesi kabile gibi toplu yaşanan ve herkesin işin bir ucundan tuttuğu bir kültüre sahip. Açıkçası bu bana da çok yabancı geliyor. Onların istedikleri, gelinin her daim onlarla birlikte olması. Karşılığında da onlar da geline hastayken bakacaklar, hastaneye goturecekler, geçimini sağlayacaklar , cocuguna bakacaklar vs. Bundan başka bir yaşam tarzı bilmiyorlar. Zaten anladığım kadarı ile kayınvalide istemiş bu evliliği daha çok.
Pembe'nin ise bu kültürle uzaktan yakından alakası yok ve böyle davranmaları ona çok tuhaf geliyor. Rahat bırakılmak ve eşiyle başbaşa kalmak istiyor. Bu da çok çok normal bir istek.
İsteğini şikayet olarak veya pasif agresif tavırlarla göstermeye çalışıyor. Yumuşak bir dille, kırılgan bir şekilde konuşsa ve kendini çok düzgün ifade edebilse belki hemen olmasa bile süreç içinde istediğini alacak. Ama onda benim gibi tez canlı, ve herşey hemen olsun istediği için işler sarpa sarıyor, hakaretler ediliyor, ortam sürekli geriliyor.
Onların doğru davrandığını asla savunmuyorum. Burayı okuyan herkes muhtemelen lanet ediyordur onların tavrına ve anlamsız isteklerine.
Belki de ayrı kalmaları iyi olacak, pembe'nin de kafası rahatlatacak bir süre. Ve kendisi için en doğru seçimin hangisi olduğuna karar verecek. Aldığı dersler sayesinde belli bir sonraki evliliğinde çok mutlu olacak..
Benim ilk yilim komple kavga , soğuk savaş ve gerginlikle geçti. Eğer eşimin yaptıklarını günlük tutar gibi buraya yazsaydim, hep birlikte onun tam bir odun olduğuna ve daha iyisine layık olduğuma karar verirdik. Ama boşanmanın eşiğine geldiğim zaman, kendi ailemden insanların yüzde doksaninin kaderini paylaşmak istemediğine karar verdim. Üstelik boşanmaktan çok da utaniyordum, belki de anlamsız bir şekilde.
Okuduğum kitaplar ve uzun yıllar mutlu evlilik sürdürmüş insanlardan aldığım tüyolar sayesinde, 6 ay gibi bir sürede eşim bambaşka birine dönüştü. Şimdi de herkes "senin eşin çok iyiymiş, benimki anlamaz, odundur" diyor.
Tabii ki bu kadınsı taktikler, herkeste ise yarayacak diye birşey yok. Özellikle işin içinde gelinini daima dizinin dibinde isteyen bir kv ve sivri dilli bir görümce varsa..
Hepimizin hakkında inşallah en hayırlısı olur.

Canim artık seim benim elimde değil

Belki ben esimden sevgi gorseydm tahammül etmeye devam ederdim.

Inşallah canim.
O bekarlik moduna geçmiş zaten..
Sen kendine yakışanı yap ve saygıyla ayrılmak istediğini söyle.artik dayanamadığını, sandıkları kadar değersiz ve çaresiz olmadığını söyle.

Artık birşeyler için çabalamanı doğru bulmuyorum ben.bütün yazılanları okudum yorum yapmadım ama artık dayanamadım yani.her seyi alttan almak zorunda değilsin sen,çünkü karşında bunu anlayan insanlar yok.polyanna olmaya da gerek yok artık.henuz çocuğun da yokken kurtul o hapishaneden ve eziyetlerden.benim eşim hava sıcak diye gün içinde bakkala gitmek zorunda kalmayayim diye sabah arabayla 200 metre uzaktaki bakkala götürüp getiriyor ve işe öyle gidiyor.bu adam da sana her gün eziyet olsun diye anasina gitmeye mecbur tutuyor. Sen cok temiz kalplisin cok iyi bi insansin. Çok daha iyi bir hayatı hissediyorsun. Artık kendine bunu yapma ve gururunu kırmalarina izin verme.emin ol senin gibi bi kızı baş tacı yapacak o kadar çok insan vardır ki.Allah yardımcın olsun.Kendini ezdirme lütfen senden rica ediyorum.bitir gitsin,canından önemli değil kimse.

Evliligin ilk yılları hep bir çatışma kabul görme kavgaları ile geçer zaten.yani biz ilk yıllar aşk bocegiydik diyen yalan soyler bence.kendi evliligimde 4 yil bitiyor ve ilk 3 yil hep savasmakla kavgayla ne biliyim.kapı çarpmakla boşanmayı düşünmekle geçti.hatta ben hep hadi boşanalim katlanamiyorum dedim ama eşim hiç yanaşmadı.çünkü iki farklı insanın aynı eve birbirlerine alısmaları zaten çok zor birşey.pembegomlek içi n hiç eşiyle birbirine alışma tanıma hatta birbirini sevme fırsatı bile olmamış.yani biraz birbirlerine isinsalardi belki durum degisebilirdi.çünkü eşi onu annesi nasıl anlatırsa öyle biliyor.hiç birlikte vakit gecirmemisler.ve B Bugunneselibirgun bunu söylerken üzgünüm ki kaynanan seni özellikle seçmiş arkanda kimse olmaz ve istedigim gibi egip bukerim diye düşünmüş.hiçbirşey seneden daha önemli değil bol e bir adamla bir gelecek olamaz geri adım atma ve bitir bence.çok çok daha iyileri çıkar karşına emin ol canim

Canim.
Eşim facebooktaki fotografimizi değiştirmiş.
Ve şifresini değiştirmiş.
Muhtemelen o da istemiyor.
O halde şu an yapacagin en doğru şey, kendini mutlu etmek olacak. Bu şartlarda zor gibi görünebilir, ama zorla kendini. Canın ne yapmak istiyorsa erteleme sen yap. Sana birşey katmasına gerek yok. Boşver eşinin Facebook'ta ne yaptığını ve kendine odaklan.
Gezecek mısın, dikis mı dikeceksin, alışveriş mı yapacaksın.. canin ne istiyorsa.

Düşüncen için teşekkür ederim.

.
Artık herşey olacagina varsin.
Ben kendimden yeterince ödün verdi..
Öyle durmuyorum artık..
Ben evliligimi yürütmek istedikçe onlar beni ezdi...
Esim kaynanam hemen zora geldiler mi babanin evine goturcez seni dediler

Tamam işte artık istedikleri oldu...

Doğru diyosun. Istedigini yaptırmak için Her şeyi yapıyor

Esyalarim param kendi evimizde kaldı..
Anahtarlar esimde.

Mutlu olmaya calsicam. Suan hiç pişmanlık hissetmiyorum. Içim rahat artık.

Kızlar davayı benim acmam daha mi karli olur ve avukat tutacak durumumuz yok.
Baro bize avukat tahsil edebilir mi.

Ve tahsil edebilmesi daha kolay olsun diye bankadaki paramı cekmeli miyim..

Canım adliyeye git baro'nun yerini sor.baroya gidince de adli yardım istiyorum de sana yardımcı olurlar

Anladım canım.

Babam destek oluyor. Eziyet ediyorlarsa hiç uğraşma. Öyle hayat olmasin . Ama sen geçinmek istiyomusun diyor.

Bende geçinmek istiyorum ama onlar istemiyor dedim
Baban arkkanda ise geri donme o eve canim eger donersen nasilsa gidemez geri geldi diye daha da fazla yüklenirler sana.

Canım baro sana avukat verecek şahsi eşyalarını alsana evden bundan sonra yolun açık olacak emin ol tek başına hırpalandığın yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…