Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Tükenmişlik sendromu olabilir

Sonuçta bütün gün çalışıyor çabalıyor ve psikolojisi bunu kaldırmıyor olabilir yani zaten bir çok şeyle uğraşıyorum Şen'de dert çıkarma der gibi tavırlar

Anlayışla karsılamaya çalışın ne var evinde olsun telefonda oyun oynasın yani bu kadar ince düşünmeyin derim bırakın rahatlatsın kafasını üzerine gitmeyin eşinizin

O sizin hayat arkadaşınız dikkat et kendini topla demek yerine ilginiz ve alakanızla onu kendinize çekin

Benim eşim de öpmez öpmeyi bilmez öyle sevgi gösterileri yapamaz ama ben kapatıyorum bu eksiği yükleniyorum üstüme şımarıyorum ben öpüyorum ne var bunda öpmesin ama beni aldatmıyor ihanet etmiyor helal lokma getiriyor beni öpmesi beni sevdiğini kanıtlamıyor benim için yada böyle beklentiye girmiyorum

İnan'ın samimiyetsiz yılış yılış öpsün sevsin yani öyle zannettirip arkadan iş çeviren insanlar dolu varsın öpmesin telefonla oynasın ama başka şeyler yaşatmasın İnan'ın daha ağır olur

Sevgiyle yaklaşın nefret derecesine ne siz nede eşinizi getirin ilgisini çekecek konulardan konusun iş konularını konusun ona anlattırın haksız bile olsa dinleyip hak verin destek çıkın
Sizi yanınızda olduğunu hissetsin konuşmak İÇİN can atsın ilgi alanlarından bahsedin

Sizinle eltinizin yada kayınvalideniz hakkında konuscak değil sıkılır yani erkek bunlar sıkmayın darlamayın hem siz hem eşiniz rahat etsin

Umarım herşey düzelir

Sevgiler

Eşime yine bugün olanlardan bahsetmedim.
Bazen sabrediyorum diye kötü mu ediyorum diye düşünüyorum.
Ruhum acı çekiyor resmen.
Ben iyiyim ama bu kayinvalidem iyiliği haketmiyor
Evliliğimi bozmak için uğraşıyor resmen..
Artık bende sabretnezsem belki de bozulacak yuvam.
Bu durumda elimden gelen bir şey yok..

Esim " anneme bana laf getirtme " diyor
Yarın arkadaşıma gideceğim ya saat konusunda.

Bişey mi oldu. Söyleme tamam sen ben yarın öğrenirim dedi...

Herşeyi onlardan dinlediği için mi vicdani bu kadar rahat acaba.

Of of.
Bunaliyorum.
Diyorum ki bazen benim tek görevim zaten kayinvalidemde hizmetcilik yapmak.
Eşimi gece 11 den sonra da görsem sorun yok. Aynı yatakta yatmasak bile sorun yok belki de.

Kayinvalidemlerin evi huzurlu olsun.. .
Gerisi önemli değilmiş gibi...

Benim hissettiklerim içinde bulunduğum durum...

Biz karı koca miyiz diy e düşünüyorum suan.
Değiliz belkide.
Sadece aynı evde belli saatlerde aynı havayı solumak zorunda kalan insanlarız...

Bazen soluyamasakta bu böyle...
Evlenmekte mi hataydi.
Aynı heyecanla bu olayları yaşadıktan sonra yine evet diyebilir miydim..

Sanırım diyemezdim..
Ailenin bu kadar gerisinde kalmak kimsesiz hissetmek belki de dışlanmışlik...

Kendi benligimi giysimi tavrimi.
Huyumu suyumu bile değiştirme baskısı altindayken neyden ne kadar mutluluk payı cikarabilirim ki.

Aman öyle denmez. Öyle oturulmaz.
Öyle soylenilmez.
Öyle giyilmez. Öyle yapılmaz.
Lafları mi sarsıyor acaba bu kadar ..
Bildiğim şeyler hakkında "bilmez bir şey bu" bakışı mi rahatsız ediyor beni..

Niye böyle olumsuz düşünüyorum.
Niye mutlu olamıyorum.
Niye üzülüyorum
Niye cemkirmiyorum .
Niye baskı altındayım.
Niye sevilmiyorum.

Böyle bir şey benim hakettiğim şey mi yoksa?

Ooof of canım ya. Hissettigin şeyler çok normal ve inan bana çok iyi anlıyorum.
Kavga etmeden "hayır" demeyi basarabilsen ve sonrasında söylenen laflarla kulak asmamayi basarabilsen.. en azından birkaç gün için..
Biliyor musun, herkes doğuştan cesur değildir. Ama ne kadar da cesur dediğin insanlar vardır. İşte o insanların bir kısmı, ilk başlarda "cesur" taklidi yapa yapa sonradan cesaret kazanmış olanlardır.

-annemlere git.
-gidemem.
-nedenmis o! Bize laf mı ettireceksin! Sen ne bicim kadinsin!
-..... (Sessiz kalır)
-seni bosayayim da gör!
-... (Sessiz kalır)
- sen söylesin sen böylesin!
-beni anlayacağıni biliyorum. Görüşürüz...

Adam kendi iç sesi ile başbaşa kaldı. Sen hiçbirsey soylemedigin için beyninin içinde kalabalık eden sesler yok. Belki bütün gününü sınırlı geçirdi ama eninde sonunda vicdanının sesine kulak vermek zorunda kalacak.

Erkekler bizim kadar duygusal olmadıkları için, bütün erkekler zaman zaman eşlerine kırıcı laflar ederler. Ama biz sakin kalmayı ve misilleme yapmamayı basarabilirsek, genelde sonrasında pisman olurlar.
Pişman olmayanlar da var elbette, ama onlar karısına el kaldıran, kötü adamlar zaten.
Senin eşin kötü bir adam değil hayatım.

Annesine gitme rutinin dışına çıkamıyorum.
Yeni bir kavga olacak yine..

Annesine gitme rutinin dışına çıkamıyorum.
Yeni bir kavga olacak yine..
Sen karşılık vermezsen, sakin durabilirsen nasıl kavga olacak ki? Kavga için en az iki kişi gerekir.
"Gidemem, kendi evimde vakit geçirmek istiyorum bugün, evimi seviyorum" dedikten sonra, o ne derse desin, neyle tehdit ederse etsin karşılık vermezsen, bu kavga sayılmaz ki, sadece o söylenmiş veya bağırmış olur.
"Seninle yalnız kalmayı özledim" desen ve sonrasında hiçbirsey demesen mesela..

Bilmiyorum bu kadar iyi gidişten sonra denemeye korkuyorum

Z Zeynep B esimi nasil affedebilirim onun bizi aramamasina sormamasina gelmemesine cok kiriliyorum ona sorun yokmus gibi davraniyorum ama cok kirgunim ona karsi hicbirsey yapmak gelmiyor icimden nasil affedecegim onu nasil umursamaz davranacagim

Ne kadardır aramıyor? Tam olarak anlatabilir misin olayı?

Aslinda ben dun aradim o da döndü tekrar bana konustuk biz cok yakiniz 15 20 dklik mesafe ya en cok gelmemesine kirildim yani oglunu ozlemesi gormek istemesi gerekmez mi kendimi gectim dediklerini uygulamak ne zormus kirginim ama ona iyiyim gibi davraniyorum eskiden olsa kac kere kavga ederdim hem kendimi hem onu cok uzerdim

Ben olsam ben de çok yalnız hissederdim canım. Ama soğukkanlı davrananilmene ve kavga etmemene hayran kaldım. Eskisi gibi kavga etseydin de birşey kazanamayacaktin sonuçta değil mi?
Birkaç şey soracağım. Esine oğluyla beraberken babalık yapmasına izin veriyor musun? Yani demek istiyorum ki; Oğluna nasıl davrandigina karistigin çok oluyor mu? "Ay yapma etme biryeri incinir" veya "yanında böyle konuşma" modunda bir anne misindir? Eğer böyle biriysen, eşinin oğluna ilgisini geri getirmek tamamen senin elinde olan birşey, ki bu iyi bir haber

maalesef mudahaleciyim cocugun yaninda boyle konusma cocukla ilgilen telefonla vakit gecirme falan diyorum cok karisiyorum sanirim ona

maalesef mudahaleciyim cocugun yaninda boyle konusma cocukla ilgilen telefonla vakit gecirme falan diyorum cok karisiyorum sanirim ona
Canım, çocuğu o kadar sahiplenmissin ki, eşine onu kendi iradesiyle sevecek ve sahiplenecek alan kalmamış.
Sanırım bu konu hakkında da vakit bulduğumda uzun bir yazı yazmam gerekecek :)
Sen hiç canını sıkma, yaşadığın şey gayet düzeltilebilir birşey hayatım.

Zeynep esimi bunca zamandir yanlis tanimadiysam eger o sevgisini gosteren bir adam olamadi her zaman mutsuz ve sorumluluklari icin yasayan bir unsandi mutlu olmayi beceremiyor keske biraz yasam sevinci olsa ona bu konuda yardimci olabilir miyim

Insallah canim düzelir teşekkür ederim

Zeynep esimi bunca zamandir yanlis tanimadiysam eger o sevgisini gosteren bir adam olamadi her zaman mutsuz ve sorumluluklari icin yasayan bir unsandi mutlu olmayi beceremiyor keske biraz yasam sevinci olsa ona bu konuda yardimci olabilir miyim
Olabilirsin, ama konuşarak değil. Kendin mutlu ve kaygısız olarak yardımcı olabilirsin ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…