• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Olabilirsin, ama konuşarak değil. Kendin mutlu ve kaygısız olarak yardımcı olabilirsin ona.
Bu arada aklıma birşey geldi. Bir bahane uydurup (alışverişe gitmek veya birilerini ziyarete gitmek olabilir) çocuğu eşine bütün bir gün bırakmaya ne dersin? Nasıl olsa yakınsıniz. Ama gün içinde arayıp kontrol etmeyeceksin, veya akşam çocuğu geri aldığında çocuğun başına birşey geldi mı diye sorgulamayacaksin veya düşüp bir yerini kanattiysa bile birşey demeyeceksin, gülüp geçeceksin.
Yani eşine tam otorite vermiş olacaksın.
Gününüz nasıl geçti deyip anlattıklarını fazla yorum yapmadan neseyle dinleyeceksin.
Ne dersin buna?

Zeynep esimi bunca zamandir yanlis tanimadiysam eger o sevgisini gosteren bir adam olamadi her zaman mutsuz ve sorumluluklari icin yasayan bir unsandi mutlu olmayi beceremiyor keske biraz yasam sevinci olsa ona bu konuda yardimci olabilir miyim
Canim eşinin sevgisini goterememesi seni sevmediği anlamına gelmez.dediğin gibi hep tartıştığımız için muhtemelen nasılsa ben bu kadına yaranamiyorum diye düşünüyordur.bence eşinin fazlaca takdir edilmeye ihtiyacı var.mesela sevgini gosteremedigini biliyorum ama bizi sevdiğini de biliyorum benim seninle zaman gecirmeye ihtiyacım var seni çok özlüyorum falan diyebilirsin.ayrıca eşinin yaşama sevinci de sana yani bize bağlı.benim eşim de sevgisini.gösteremez ve bunu söyler seviyorum ama ben böyleyim der.bende arada sevdiğini.hissettir yeter derim.sen ne kadar relax müdahale etmeyen eşine huzur veren tartismayan ve neseli bir eş olursan ilişkinizin.o yönde değiştiğini göreceksin.tecrübeyle sabit :super:

Bu arada aklıma birşey geldi. Bir bahane uydurup (alışverişe gitmek veya birilerini ziyarete gitmek olabilir) çocuğu eşine bütün bir gün bırakmaya ne dersin? Nasıl olsa yakınsıniz. Ama gün içinde arayıp kontrol etmeyeceksin, veya akşam çocuğu geri aldığında çocuğun başına birşey geldi mı diye sorgulamayacaksin veya düşüp bir yerini kanattiysa bile birşey demeyeceksin, gülüp geçeceksin.
Yani eşine tam otorite vermiş olacaksın.
Gününüz nasıl geçti deyip anlattıklarını fazla yorum yapmadan neseyle dinleyeceksin.
Ne dersin buna?
Olabilir bu guzel fikir ama bunu kendi evimde yapmam gerek çünkü yarin kayinpederimlere gecicez bizde peki zeynep esimin ailesinin yaninda ona nasil davranmaliyim cunku o hep ailesinin yaninda pek onemsemez beni ve bende kirginim ona ama normal davranmam gerek sanirim degil mi off karisigim yine yani ne varki onlarin yaninda da bana biraz deger verse

Tecrubelerini benimle paylastigin icin teşekkür ederim canim mutsuz bir insan olmasinda payim yok desem yalan olur ama daha cok annesinin hastalik sureci ve vefati onu cok etkiledi maalesef ve hala toparlayamadı kendimi gelistirmeye calisiyorum bir suredir insallah daha rahatvve mutlu bir insan olacam

Olabilir bu guzel fikir ama bunu kendi evimde yapmam gerek çünkü yarin kayinpederimlere gecicez bizde peki zeynep esimin ailesinin yaninda ona nasil davranmaliyim cunku o hep ailesinin yaninda pek onemsemez beni ve bende kirginim ona ama normal davranmam gerek sanirim degil mi off karisigim yine yani ne varki onlarin yaninda da bana biraz deger verse
Canım bu ona müdahale etmedigin, onu yargılamadan sözünü kesmeden dinledigin, yaptığı iyi şeylere odaklandigin ve ona teşekkür etmeyi alışkanlık haline getirdigin ve kendin mutlu olduğun sürece, kendiliğinden otomatik olarak eşinin göstereceği bir tepki zaten.
Ama onların yanında sana ters bir laf edip kalbini kırarsa, sonrasında "bugün söylediğin şeye kirildim. Normalde böyle yapmazsın, başka birseye mı canın sıkkın ?" diye sorabilirsin ve cevabını onu yargılamadan dinleyebilirsin.
Son zamanlarda benim başıma benzer birşey geldi. Eşim kardeşi bizdeyken benden kulluk istedi, getirdim ve "ben bunu kullanmıyorum ki, bile bile yanlış kulluğu getiriyorsun" dedi. Başkasının yanında böyle yapmasına çok kırıldım, hatta kendimi ona kulluk getirmekle yükümlü bir hizmetçi gibi hissettim. Gözündeki değerim bu mu yani dedim içimden.
Akşam ona dedim ki "başkasının yanında azarlandigim için çok kırıldım, birseye mı kızdin da öyle yaptin, normalde yapmazsın" dedim.
Sonra dokuluverdi: "bazen benimle ilgili ufak detayları hatirlamadiginda, beni onemsemedigini düşünüyorum"
Yani onu onemsemememden ve seçmenden korkuyormus!
Rahatladım, güldüm ve öptüm onu,"saçmalama deli, seninle ilgili bir detayı hatirlamamak seni onemsemedigimi göstermez, sadece benim dikkatsiz olduğumu ve kafamın dolu olduğunu gösterir. Seni çok seviyorum" dedim ve tatlıya bağladık.

Canım bu ona müdahale etmedigin, onu yargılamadan sözünü kesmeden dinledigin, yaptığı iyi şeylere odaklandigin ve ona teşekkür etmeyi alışkanlık haline getirdigin ve kendin mutlu olduğun sürece, kendiliğinden otomatik olarak eşinin göstereceği bir tepki zaten.
Ama onların yanında sana ters bir laf edip kalbini kırarsa, sonrasında "bugün söylediğin şeye kirildim. Normalde böyle yapmazsın, başka birseye mı canın sıkkın ?" diye sorabilirsin ve cevabını onu yargılamadan dinleyebilirsin.
Son zamanlarda benim başıma benzer birşey geldi. Eşim kardeşi bizdeyken benden kulluk istedi, getirdim ve "ben bunu kullanmıyorum ki, bile bile yanlış kulluğu getiriyorsun" dedi. Başkasının yanında böyle yapmasına çok kırıldım, hatta kendimi ona kulluk getirmekle yükümlü bir hizmetçi gibi hissettim. Gözündeki değerim bu mu yani dedim içimden.
Akşam ona dedim ki "başkasının yanında azarlandigim için çok kırıldım, birseye mı kızdin da öyle yaptin, normalde yapmazsın" dedim.
Sonra dokuluverdi: "bazen benimle ilgili ufak detayları hatirlamadiginda, beni onemsemedigini düşünüyorum"
Yani onu onemsemememden ve seçmenden korkuyormus!
Rahatladım, güldüm ve öptüm onu,"saçmalama deli, seninle ilgili bir detayı hatirlamamak seni onemsemedigimi göstermez, sadece benim dikkatsiz olduğumu ve kafamın dolu olduğunu gösterir. Seni çok seviyorum" dedim ve tatlıya bağladık.
Canim bunlari uygulamaya calisiyorum senin sayende ama hala eksiklerim var tabiki anlattigin olayi da cok tatli cozmussun sanirim benim biraz daha zamana ve uygulamaya ihtiyacim var pes edecegim zaman bana yeniden güç veriyorsun cok sagol inanicimi yeniliyprsun

Canim bunlari uygulamaya calisiyorum senin sayende ama hala eksiklerim var tabiki anlattigin olayi da cok tatli cozmussun sanirim benim biraz daha zamana ve uygulamaya ihtiyacim var pes edecegim zaman bana yeniden güç veriyorsun cok sagol inanicimi yeniliyprsun
Canım inancını yenileyebildigim için çok mutluyum.
Her acı sözün altında, her kırıcı davranışın altında bir korku ve kırgınlık yatar tatlım.
Erkekler de aslında bizim kadar olmasa da kirilganlar, ama bunu hiç gösteremiyorlar ve agresif tavırlar ile dışa vuruyorlar.

Her acı sözün altında, her kırıcı davranışın altında bir korku ve kırgınlık yatar tatlım.
Erkekler de aslında bizim kadar olmasa da kirilganlar, ama bunu hiç gösteremiyorlar ve agresif tavırlar ile dışa vuruyorlar.
Benim esimde hassas bir insandir belkide korkulari kirginliklari vardır haklisin yardimlarin icin zaman ayirdigin icin cok sansliyiz

Kayinvalidem hem süpürge tut dedi
Tam başladım süpüesüpürgeye
Sonra geldi yemek yiyelim öyle yap dedibded
Bende ben yemek yemicem dedim içeriyi en son tutarim dedim.

Sonra ışte ama biz yicez ses olcak dedi.
Sonra bende banane yapcam dedim gülerek

Sonra devam ederken geldi çekti fisi.
Yok yemek yicez ses olcak
Sanki sonra yapınca ses olmayacak

Kayinvalidem hem süpürge tut dedi
Tam başladım süpüesüpürgeye
Sonra geldi yemek yiyelim öyle yap dedibded
Bende ben yemek yemicem dedim içeriyi en son tutarim dedim.

Sonra ışte ama biz yicez ses olcak dedi.
Sonra bende banane yapcam dedim gülerek

Sonra devam ederken geldi çekti fisi.
Yok yemek yicez ses olcak
Sanki sonra yapınca ses olmayacak
Kusura bakma ama senin kaynanan ruh hastası.geçmiş olsun :)

Zeynep bugun esimle konustum gayet ailesiyle halinden memmun gozukuyordu sanki bizim yoklugumuz hic umrunda degil gibiydi bende ister istemez icten ice kizdim onlari bizden cok seviyor onlarla daha mutlu diye hatta bu gidisle onlarla olacaksin hep bile diye dusundum kiskandim onlari cok mu kötü dusunuyorum off ne var ilk onceligi biz olsak bize onem verse bencilce bir istek mi kafam karıştı yine

Zeynep bugun esimle konustum gayet ailesiyle halinden memmun gozukuyordu sanki bizim yoklugumuz hic umrunda degil gibiydi bende ister istemez icten ice kizdim onlari bizden cok seviyor onlarla daha mutlu diye hatta bu gidisle onlarla olacaksin hep bile diye dusundum kiskandim onlari cok mu kötü dusunuyorum off ne var ilk onceligi biz olsak bize onem verse bencilce bir istek mi kafam karıştı yine
Canım, eşinin ailesini sevmesi kötü birşey mi? Sizi sevmediği anlamına gelmez ki..
Kötü düşünmüyorsun, her kadın gibi sevdiğinin hayatında ilk sırada olmak istiyorsun.
Senin eşinin ailesiyle, kardeşiyle filan aran nasıl? Yani onlara karşı eminim kibarsindir ama, gerçekte aran nasıl?
Örneğin kardeşiyle iyi arkadaş misiniz?
Benim eşimin ailesi ile bir problemim yoktu ama benim eşim kendi arkadaş çevresine çok düşkündü. Ben de aynı senin gibi onları kıskanır bir numara olmak isterdim. Ama biliyor musun, kıskançlık insanın gözünü kör ediyor.
Ben bu kitapları okuduktan sonra, eşimin hayatındaki herkese gönlümde yer açmaya karar verdim. Onun arkadaşlarini her fırsatta yemeğe çağırdım. Arkadaşlarının hanimlariyla sohbetimi ve baglarimi guclendirdim. Ve bir süre sonra onlarla çok iyi arkadaş oldum ve şimdi hepsini çok seviyorum. Arada kocaları evde bırakıp kız kıza takildigimiz bile oluyor.
Belki de evliligimin duzelmesinde en büyük etken bu oldu. Esimi çevresinden koparıp kendime bağlamayq calismak yerine, onun çevresine gönlümü sonuna kadar açmak...
Acaba sen onun kardeşleriyle, ailesiyle bağlarını gerçek anlamda kuvvetlendirebilir mısın?

Kusura bakma ama senin kaynanan ruh hastası.geçmiş olsun :)
Fisi gorumcem çekti bu arada
Neyse bendeyemege oturmadim.
Sonra süpürge tuttm mutfağa tutma dedi.
Sonra tutarsın biber dökülecek dedi

Biber dzdik beraber.
Sonra ışte ben seni kizimdan ayirmiyorum dün sana bagirdim diye hasta oldum

Birgün evinizde oturun

Sen buraya hergün geç geliyorsun
Önceden daha derli topluydun.
Kayinbaban gelince toplanirdin falan dedi.
Bende aynıyım dedim.
Bir defa kalkmadim diye sürekli aynı şeyi diyosun dedim
bir an önce de çocuk yapın

Çalış oku farketmiyor ben bakarım dedi.
Bende çocuğuma ben kendim bakmak isterim ama daha düzenimiz yok dedim
Sird çocuğuma ben bakarım dedim diye gorumcemi şahit tuttu. Bak böyle yapıyor ediyor.
Yüzümü görmek istemiyosan ayıralım dedi.
Görümcem de ışte başta dedim ayırın dedim dedi.

Neyse kqynanamda
Ne zamaniniz mi yok.
Pazar günü evdesiniz. Ama orda burda geziyosunzh benim kızımı goturmuyosunuz ben gidiyomuyu.
Ama eşek yerine koyuyorsunuz. Koca m eşek onun tatili olmasın zaten dedi.r
Yok ramazanda ne zaman geldin dedi.
Yemeğe geliyordun dedi.
Akşama kadar napiyosun dedi.

Bende anne gorumcemle beni kiyasliyosun kıyaslama dedim. Herkesin yeri ayri dedim

Yok o onun abisi değil mi. Onunki can değil mi. Sen arasına giriyosun dedi.
Bende girmyorm dedim o götürelim dedi de hayır mi dedim sanki dedim.
O da o dmeiyosa sen de dedi.
Anne zaten biz bir gun evdeyiz hergün görüşüyoruz. Hafta da bir görssek dedim dedim

Işte sen bizi istemiyosun. De ne olacak.
Ayiririm yüzümü görme. Oğlumda istemiyor ayrılmak. Sen bir güne bir gun gelip su yemeği yapalım demedin.
Koca m şunu seviyor demedijn dedi.

Lan sanki ben ne sevdiğini ogrenebildim. 26 sene kendisi ogrenememis.

Yok sen beni anlamiyosun diyor diyip duruyor.

Hatami şöyle diyor.
Sonra daha bişey demeden ağlıyor.
Bende haddim değil Allah herşeyi görüyor dedm
Ağlarken sarıldım falan.

Fisi gorumcem çekti bu arada
Neyse bendeyemege oturmadim.
Sonra süpürge tuttm mutfağa tutma dedi.
Sonra tutarsın biber dökülecek dedi

Biber dzdik beraber.
Sonra ışte ben seni kizimdan ayirmiyorum dün sana bagirdim diye hasta oldum

Birgün evinizde oturun

Sen buraya hergün geç geliyorsun
Önceden daha derli topluydun.
Kayinbaban gelince toplanirdin falan dedi.
Bende aynıyım dedim.
Bir defa kalkmadim diye sürekli aynı şeyi diyosun dedim
bir an önce de çocuk yapın

Çalış oku farketmiyor ben bakarım dedi.
Bende çocuğuma ben kendim bakmak isterim ama daha düzenimiz yok dedim
Sird çocuğuma ben bakarım dedim diye gorumcemi şahit tuttu. Bak böyle yapıyor ediyor.
Yüzümü görmek istemiyosan ayıralım dedi.
Görümcem de ışte başta dedim ayırın dedim dedi.

Neyse kqynanamda
Ne zamaniniz mi yok.
Pazar günü evdesiniz. Ama orda burda geziyosunzh benim kızımı goturmuyosunuz ben gidiyomuyu.
Ama eşek yerine koyuyorsunuz. Koca m eşek onun tatili olmasın zaten dedi.r
Yok ramazanda ne zaman geldin dedi.
Yemeğe geliyordun dedi.
Akşama kadar napiyosun dedi.

Bende anne gorumcemle beni kiyasliyosun kıyaslama dedim. Herkesin yeri ayri dedim

Yok o onun abisi değil mi. Onunki can değil mi. Sen arasına giriyosun dedi.
Bende girmyorm dedim o götürelim dedi de hayır mi dedim sanki dedim.
O da o dmeiyosa sen de dedi.
Anne zaten biz bir gun evdeyiz hergün görüşüyoruz. Hafta da bir görssek dedim dedim

Işte sen bizi istemiyosun. De ne olacak.
Ayiririm yüzümü görme. Oğlumda istemiyor ayrılmak. Sen bir güne bir gun gelip su yemeği yapalım demedin.
Koca m şunu seviyor demedijn dedi.

Lan sanki ben ne sevdiğini ogrenebildim. 26 sene kendisi ogrenememis.

Yok sen beni anlamiyosun diyor diyip duruyor.

Hatami şöyle diyor.
Sonra daha bişey demeden ağlıyor.
Bende haddim değil Allah herşeyi görüyor dedm
Ağlarken sarıldım falan.
Ne yaparsan yap ama çocuk yapma.bu kadın çocuğunu da vermez sana bakamazsın diye tamamen eviniz ayrılmadan düşünme canım çocuk falan.hem daha çok yeni evlisiniz.aceleniz ne yani.

Canım, eşinin ailesini sevmesi kötü birşey mi? Sizi sevmediği anlamına gelmez ki..
Kötü düşünmüyorsun, her kadın gibi sevdiğinin hayatında ilk sırada olmak istiyorsun.
Senin eşinin ailesiyle, kardeşiyle filan aran nasıl? Yani onlara karşı eminim kibarsindir ama, gerçekte aran nasıl?
Örneğin kardeşiyle iyi arkadaş misiniz?
Benim eşimin ailesi ile bir problemim yoktu ama benim eşim kendi arkadaş çevresine çok düşkündü. Ben de aynı senin gibi onları kıskanır bir numara olmak isterdim. Ama biliyor musun, kıskançlık insanın gözünü kör ediyor.
Ben bu kitapları okuduktan sonra, eşimin hayatındaki herkese gönlümde yer açmaya karar verdim. Onun arkadaşlarini her fırsatta yemeğe çağırdım. Arkadaşlarının hanimlariyla sohbetimi ve baglarimi guclendirdim. Ve bir süre sonra onlarla çok iyi arkadaş oldum ve şimdi hepsini çok seviyorum. Arada kocaları evde bırakıp kız kıza takildigimiz bile oluyor.
Belki de evliligimin duzelmesinde en büyük etken bu oldu. Esimi çevresinden koparıp kendime bağlamayq calismak yerine, onun çevresine gönlümü sonuna kadar açmak...
Acaba sen onun kardeşleriyle, ailesiyle bağlarını gerçek anlamda kuvvetlendirebilir mısın?
Hayir kesinlikle esimin ailesini sevmesi kötü bisey degil ama ilk sirada ben olmak istiyorum iste iyi aslinda kardesleriyle aram kibarim saygiliyim sohbet ederim ama asiri samimiyet sevmiyorum bir mesafe var yani aramizda tamam daha samimi olmaya denerim tesekkur ederim

Ne yaparsan yap ama çocuk yapma.bu kadın çocuğunu da vermez sana bakamazsın diye tamamen eviniz ayrılmadan düşünme canım çocuk falan.hem daha çok yeni evlisiniz.aceleniz ne yani.

Allah vermiyor zaten.

Vermez
Zaten

Evimiz asla ayrilmicak bu gidişle

Eşimle etimden tirnagimdan ayırıp kendi.e ev alıcam.
Guven cem olsun

Ilaç içtiğin için çocuğun olmuyorsa hakkım helal değil.
Yok Allahtansa doktora gidin diyor.

Allah vermiyor zaten.

Vermez
Zaten

Evimiz asla ayrilmicak bu gidişle

Eşimle etimden tirnagimdan ayırıp kendi.e ev alıcam.
Guven cem olsun

Ilaç içtiğin için çocuğun olmuyorsa hakkım helal değil.
Yok Allahtansa doktora gidin diyor.
Ya birincisi onu alakadar etmez.iyi ki gece yanınıza gelip ytacam demiyor bu kadın :) ikincisi gaza gelip sakin çocuk yapma çünkü hem yaşınız çok genç hem çocuk bakmak çok zor olabilir bu durumda.ben 25 eşim 35 yaşında mesela kızım 7 aylık demek istediğim bu kadar aceleyle gerek yok.yeri gelecek günlerce uykusuz kalacaksın sinirlerin yıpranmış olacak.evinde duramayacaksi oraya gitmek zorundasın.git sen iş bekleyecekler o halde onları cekebilecekmisin.çocuk için her acidan düşün önemli olan o çocuğu huzurlu ortamda buyutebilmek.doğmamış cocuguna bu kötülüğü yapma :))

Ya birincisi onu alakadar etmez.iyi ki gece yanınıza gelip ytacam demiyor bu kadın :) ikincisi gaza gelip sakin çocuk yapma çünkü hem yaşınız çok genç hem çocuk bakmak çok zor olabilir bu durumda.ben 25 eşim 35 yaşında mesela kızım 7 aylık demek istediğim bu kadar aceleyle gerek yok.yeri gelecek günlerce uykusuz kalacaksın sinirlerin yıpranmış olacak.evinde duramayacaksi oraya gitmek zorundasın.git sen iş bekleyecekler o halde onları cekebilecekmisin.çocuk için her acidan düşün önemli olan o çocuğu huzurlu ortamda buyutebilmek.doğmamış cocuguna bu kötülüğü yapma :))

Zaten o bakarmis.
Bende açıkça söyledim kendi çocuğuma kendim bakmak isterim diye.

O da yok milletin gleinine akıl vermiş kendi başına gelmiş bu durum diye ağlıyor.
Çocuğu da gostermezsin diyor.
Ben kötü yetistiririm onu diyor.
Bende dedim ki
Anne sen üç çocuk yetistiemissin ıllaki babannesi olarak ona katabilecegin şeyler olur ama ben annesi olarak vermkvermek isterim dedim diye başladı ağlamaya ışte.. .

Z Zeynep B
Eşim yine kızdı bana.
Ona olanları anlatmadim diy e.
Kahve istemişti ilk defa.
Anlatmiyorum diye onu bile icmicem dedi.
AnlatmiyosAnlatmiyosun birikcek patlicak dedi.

Bende anlatsam nolacak dedim

Kavga ediyoruz onlar senin ailen.

Sabreettiğim yere kadar sabredicem ama sende bana böyle yapm dedim
Kahvemi hazırladım mutfakta boya yapıcam.

Zaten o bakarmis.
Bende açıkça söyledim kendi çocuğuma kendim bakmak isterim diye.

O da yok milletin gleinine akıl vermiş kendi başına gelmiş bu durum diye ağlıyor.
Çocuğu da gostermezsin diyor.
Ben kötü yetistiririm onu diyor.
Bende dedim ki
Anne sen üç çocuk yetistiemissin ıllaki babannesi olarak ona katabilecegin şeyler olur ama ben annesi olarak vermkvermek isterim dedim diye başladı ağlamaya ışte.. .

Z Zeynep B
Eşim yine kızdı bana.
Ona olanları anlatmadim diy e.
Kahve istemişti ilk defa.
Anlatmiyorum diye onu bile icmicem dedi.
AnlatmiyosAnlatmiyosun birikcek patlicak dedi.

Bende anlatsam nolacak dedim

Kavga ediyoruz onlar senin ailen.

Sabreettiğim yere kadar sabredicem ama sende bana böyle yapm dedim
Kahvemi hazırladım mutfakta boya yapıcam.
Anladığım kadarıyla esin ailesi nu çok iyi biliyor.sürekli sana anlat deyip durduğuna göre.bu aslında iyi birşey içten içe ailesini tanıyor.ama tabi hiç bir erkek ailesine toz kondurmak o ayrı konu.dediğim gbi kadın ben bakarım çocuğa diyormuş sana vermez çocuğu bence :)

Anladığım kadarıyla esin ailesi nu çok iyi biliyor.sürekli sana anlat deyip durduğuna göre.bu aslında iyi birşey içten içe ailesini tanıyor.ama tabi hiç bir erkek ailesine toz kondurmak o ayrı konu.dediğim gbi kadın ben bakarım çocuğa diyormuş sana vermez çocuğu bence :)

Tanisa da sonuç kavga olacak.
Yapcak bişey yok
Anlatmamam daha mi iyi bilmiyorum ama durduk yere geriliyor

Back