Canım selamlar tekrar.
Eevinde kendini arzu edilen bir kadın gibi hissedememen, sürekli saygısızlık görmüş olman, yıllardır güzel bir cinsel hayattan uzak kalmış olman, bunlar insanı çok üzer ve yıpratır. Böyle düşünmene, eşine karşı artık duvar örme ihtiyacı hissetmene çok saygı duyuyorum.
Bir yandan, onu hala seviyor olmana da saygı duyuyorum.
Biliyor musun? Bana eşinin tamamen olduğu gibi kabul görmeye ihtiyacı varmış gibi geldi.
Yani onda hiçbir kusur görmeyen, dolayısıyla da ona yardım etmeye çalışmayan bir kadına.
Önceki yazılarımda yazmıştım, belki görmüşsündür. Onları okumanı çok isterim.
Hani "saygı" dediğimiz şeyi ses yükseltmemek, karşımızdakini aşağılamamak vs olarak görüyoruz ya.. Erkeklerin konuştuğu dilde saygı çok farklı bir anlama geliyor.
Eşin hastalık hastası olabilir. Narsist olabilir. Depresyonda olabilir. Paranoyak olabilir.
Böyle durumlarda hemen kadın içgüdülerimiz der ki: "Ona yardım et! Doktor ayarla! Ona tedaviler öner!"
Çünkü biz etrafımızdakilere yardım etmek, onları beslemek, büyütmek üzerine güdülenmişiz.
Şöyle birşey var ki: Erkekler onlara yardım eden kadınlara bir süre sonra ilgi duymamaya başlıyor.
Bu yardım hoşuna gidiyor gibi görünse bile...
Çünkü bir erkek, bir kadının karşısında ne kadar maskülen hissedebilirse, o kadına karşı o kadar çok cinsel ilgi duyuyor.
Yani senin ona birşeyler veriyor olman ve yardım ediyor olman, aranızdaki cinsel çekimi ufak ufak azaltmış, sonunda da bitirmiş olabilir.
Ona ettiğin her yardım ve verdiğin her tavsiye, onun diline "eleştiri ve saygısızlık" olarak çevriliyor.
Tabii ki eşinle artık arkadaş gibi yaşamak ve belki başka biriyle sevgili olmak istersen buna da saygı duyarım.
Esas isteğin bu değilse, seni eşini tamamen olduğu gibi kabul etmeye, sana fazla gelen günlük işler için "yapamam" demeye ve tamamen kendi mutluluğuna odaklanmaya davet ediyorum.
Yani onun hiçbir problemi yokmuş gibi davranmak, ona tam bir otonomi vermek ve kendi problemlerini kendisinin çözebileceğine inanmaktan bahsediyorum.
Eğer bunu yapmayı seçersen, belirtmem gerekir ki bu süreç tahmininden uzun sürebilir. Yani bir defa "sana güveniyorum" demekle eşinin sana bakışı hemen değişmeyebilir.
Bu süreçte kendini her gün ama her gün mutlu etmeye odaklanırsan, etinle kemiğinle iki boyutlu videolardan daha çekici görünmeye başlayacağından eminim :)