• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Canim kac yasindasin ?? Bende senin gibiyim bana bir seylerin zorla yapilmasindan hic hoslanmam asiri sinir olurum !!
Sende bir hata yok haklisin sokakta kalmak ne ya her seferinde ayip ya. Bosver takma kaynana icin uzulmeye degmez esini de umursama ustune daha fazla gelir, ztn derslerin varmis okuyorsun galiba kendini onlara ver. Sinirini atlatmak icin dus al bir guzel agla dok icini sonra kendine bir guzel ceki duzen ver, kahve yap ve onune bak ! Kocani da tinlama gelsin ozur dilesin senden kabaligi icin. Kimsenin baski ile zorla bir yere goturulmesi normal degil hele de kapida kaliyorsan her seferinde !
Ha bu arada olur da bir daha gitmek zorunda kalirsan kaynana 1 saat onceden ara haber ver sen kendin ... uzulme ya uzuldugunle kalirsin kaynanan keyif yapiyordur simdi :) esinde geziyordur muhtemelen siniri gecmistir :)

21 canım
Ama aşırı sinirlendim. Ağladım.
Eşimide kiracak şeyler söyledim.
Eşim benim hiçbirşeyi unutmaz ve içine atar.
Ben gibi şiddetle çözmez. Sonra birdefa patlar darma duman eder.
Bu süreçte beni yalnız bırakır. Umursamaz. Takmaz.

Inan hala derslerime çalışamadım stresten.

Düş almak istemiyorum bugün aldım ama o hırsla evi toparladım utu masası ağırdı. Kaldırsın diye eşime bırakmıştım onu bile kaldırdım.

Eşimde annesine sitemli davrandigim için üzülüyor ve kendime gelmemi en azından benim yanımda böyle konuşma. Bisey demiyorum diye iyice abarttın diyor.

Eşimi seviyorum. Ama bazen ayrilacagimizdan korkuyorum.
Çok çekilmez bir insan gibi hissediyorum kendimi ofkelendigimde.

Üstüne kaynana aradı niye gelmedin diye
Ona da eve getirdi eşim dedim.
Niye dediginde de öyle gerekti dedim.

Ağzımı açıp gözümü yumsam belki daha kolay olur

Napsam kaynanayla mi konuşsam?

21 canım
Ama aşırı sinirlendim. Ağladım.
Eşimide kiracak şeyler söyledim.
Eşim benim hiçbirşeyi unutmaz ve içine atar.
Ben gibi şiddetle çözmez. Sonra birdefa patlar darma duman eder.
Bu süreçte beni yalnız bırakır. Umursamaz. Takmaz.

Inan hala derslerime çalışamadım stresten.

Düş almak istemiyorum bugün aldım ama o hırsla evi toparladım utu masası ağırdı. Kaldırsın diye eşime bırakmıştım onu bile kaldırdım.

Eşimde annesine sitemli davrandigim için üzülüyor ve kendime gelmemi en azından benim yanımda böyle konuşma. Bisey demiyorum diye iyice abarttın diyor.

Eşimi seviyorum. Ama bazen ayrilacagimizdan korkuyorum.
Çok çekilmez bir insan gibi hissediyorum kendimi ofkelendigimde.

Üstüne kaynana aradı niye gelmedin diye
Ona da eve getirdi eşim dedim.
Niye dediginde de öyle gerekti dedim.

Ağzımı açıp gözümü yumsam belki daha kolay olur

Napsam kaynanayla mi konuşsam?

Kac yildir evlisin ? Bence biraz olaylarin sogmasi icin kendine izin ver dogru zamanda esinle konus sana zorla bir seyi empoze etmesinden hoslanmadigini soyle. Annesine deger vermedigin icin degil her seferinde kapida kalmakta hoslanmadigin icin ofkelendigini acikla. Annene saygim sonsuz yalniz yaptigi cok ayip de. Canim sen esinle konusmazsan sakin bir zamanda cozemesiniz. Erkekler hep icine atar evet ama konusmanin da dogru zamani ve vakti vardir. Esini iyi gozlemle aksam geldiginde uzerine gitme daha fazla problem olmasin normal davran, vakti gelince dogru uslub ile konus onunla kirmadan. Bende baslarda cok sakin sessiz bir insandim sonradan sinirler yipraniyor her seye ofkelenip tahamulun kalmiyor. Ofkeni kontrol et sana zarar verir ama hakli iken haksiz duruma dusmemek icin de akilli davran. Esinin huyunu bilen sensin akilli davran canim, hakli da olsan temkinli davran. Cok buyuk kavgalar sizi bitirir surekli olmaya baslarsa. Yalniz kocanin senden ozur dilemesini sagla ve hatasini gormesini sagla yoksa bu boyle gider ! Allah yardimcin olsun canim

Kac yildir evlisin ? Bence biraz olaylarin sogmasi icin kendine izin ver dogru zamanda esinle konus sana zorla bir seyi empoze etmesinden hoslanmadigini soyle. Annesine deger vermedigin icin degil her seferinde kapida kalmakta hoslanmadigin icin ofkelendigini acikla. Annene saygim sonsuz yalniz yaptigi cok ayip de. Canim sen esinle konusmazsan sakin bir zamanda cozemesiniz. Erkekler hep icine atar evet ama konusmanin da dogru zamani ve vakti vardir. Esini iyi gozlemle aksam geldiginde uzerine gitme daha fazla problem olmasin normal davran, vakti gelince dogru uslub ile konus onunla kirmadan. Bende baslarda cok sakin sessiz bir insandim sonradan sinirler yipraniyor her seye ofkelenip tahamulun kalmiyor. Ofkeni kontrol et sana zarar verir ama hakli iken haksiz duruma dusmemek icin de akilli davran. Esinin huyunu bilen sensin akilli davran canim, hakli da olsan temkinli davran. Cok buyuk kavgalar sizi bitirir surekli olmaya baslarsa. Yalniz kocanin senden ozur dilemesini sagla ve hatasini gormesini sagla yoksa bu boyle gider ! Allah yardimcin olsun canim

Özür dileme huyu yok.
Öfke anında ifade ettim kendimi ama ne dediysem gerginlikten anlamadı bence.

Bende ondan korkuyorum. Bu tartışmaların bizi bitirmesnden

Özür dileme huyu yok.
Öfke anında ifade ettim kendimi ama ne dediysem gerginlikten anlamadı bence.

Bende ondan korkuyorum. Bu tartışmaların bizi bitirmesnden

Birak o halde ozur dilemeyen biri ise ne kadar hakli olursan ol hatasini kabul edip bir seyleri degistirmek icin ugrasmaz. Tek tarafli duzelmiyor hic bir sey duzelseydi ben duzeltirdim. Yapacagin belli kendine bakacaksin, onun bunun icin ofkelenmek yerine bosver umursama madem ozur dilemeyi bilmiyor. Sende hic bir sey yasanmais gibi gamsizliga vereceksin. Aynen senin gibi ozur dilemeyi bilmeyen biri ile evliyim malesef ayriliyoruz, sebebi ise artik gamsizligina hic bir sey olmamis, yasanmamis gibi davranmasindan. Bir seyleri duzeltmek icin caba sarf etmesinden. Boyle bir adamla ancak gamsiz olursan ilerlersin, vurdum duymaz olmak zorundasin o halde.

Birak o halde ozur dilemeyen biri ise ne kadar hakli olursan ol hatasini kabul edip bir seyleri degistirmek icin ugrasmaz. Tek tarafli duzelmiyor hic bir sey duzelseydi ben duzeltirdim. Yapacagin belli kendine bakacaksin, onun bunun icin ofkelenmek yerine bosver umursama madem ozur dilemeyi bilmiyor. Sende hic bir sey yasanmais gibi gamsizliga vereceksin. Aynen senin gibi ozur dilemeyi bilmeyen biri ile evliyim malesef ayriliyoruz, sebebi ise artik gamsizligina hic bir sey olmamis, yasanmamis gibi davranmasindan. Bir seyleri duzeltmek icin caba sarf etmesinden. Boyle bir adamla ancak gamsiz olursan ilerlersin, vurdum duymaz olmak zorundasin o halde.

Inşallah biz devam edebiliriz
Senin içinde halkında hayırlısı olmasını dielrim..
Çok zor bu kararı vermek
Sürdürmek te zor

Selam arkadaslar…banada yardim ellinizi uzatirmisiniz?Caresizim..kararsizim…

Ben dört senedir evliyim, esim 38yasinda ben 34yasindayim, ikimizde akademisyeniz, iyi bi gelirimiz var, cocugumuz yok… sorunlardan dolay.iki bucuk senelik bi flört dönemimiz oldu.

Dört sene önce ailemi,arkadaslarimi, isimi birakip evlenip esimin sehrine tansindim ailemden 8 saat uzaklikta. Dügünde aileler arasi baslayan sorun halen cözülmedi- ve aileler halen konusmuyor. Evlendigimde bir ay kayinvaldemlerle beraber kalmak zorunda kaldim. Ve bu sürecte cok rencide edildim. Kendi evime gectim: Kocam bana arka cikmadi, kayinvaldemlerle normal bir sekilde hic sohbetimiz olmadi. Esimle yasadigim sorunlari üc kere dile getirdim- ve hebsinde gine küfürden tutun bedduarlar duydum. Hep beni suclu buldular. Esime ne kadar cözüm sunsam hep red etti, aile terapisine bikere geldi sonra kavga ile bitirdi. Esim cok bencil, kendi keyfi ve kendi rahatini düsünür ve cok yalan söyler. Yalan Söylemeyi gelenek yapmis-aileside destekliyor bir nevi bunlari. Ailesinin gözüne sadece para kazandimi girebiliyor öyle sevkat veriyorlar. Ben ise farkli yetistim, ailem daha cok mülahim ve daha cok entel, ailemde görmedigim siddeti kocamdan gördüm. Kitap okuma geleni sifir , görgü sifir, din bilgisi sifir. Ben her konuda aileme gidebilirim, hep bana destek cikmislardir. Kocam ne yapsa ona bikere hesap sormadilar, daha cok nasil size yardimci olabilirz diye sordular. Onun ailesinle konusmuyorum su an dedem vefaat etti 3 gün sonra beni akrabalarin dügüne gelmem icin zorladilar hayir dedim, gitmedim, kirildim ve konusmuyorum. Esimle Evlilik yildönüzde kavga ettik ve 8 haftadir ayni evde konusmuyoruz ayri odalar ayri hayatlar yasiyoruz.

Benim hic sucum olmadi mi?Oldu tabii, her kücük kavgada bosanalim dedim, her kücük kavga ben aileme gidiyorum dedim ( bu ilk ayda güven sarsilmasindan kaynaklaniyordu!) ve üc kere ailesine sorunlarimizi anlattim(yalanlari ve bencilligi). Kavgalarda cok agir konusmuslugum olmusdur, onu kirmisimdir, saygisiz olmusumdur! Ve bu tüm davranislarim hep caresizligimdendi! O cogu zaman altan aldi ve sorunlari cözmekten daha cok yokmus gibi davrandi.

-para konusunda hep kendi parasini gizli tutu, ne kadar parasi var bilmiyorum. Gel beraber bi konto acalim dedimi hep gecistirdi.

-Cok yalan söyler, ailesinede heo böyle kontrollden kacmak icin. Ben onunla nekadar anlayisli konussamda bana gine yalan söylüyor.

-Balayini iptal etti o paraylan arkadaslariyla Las Vegasa giden bir bencil erkekle evliyim.

- cinsellik konusunda ayda bikere beraber oluruz, oda ben hep gitmem lazim… isleri yogun oldugu icin istemiyorum dedi hep…

Ben üc senedir ellimden geleni yaptim…Okadar ezildim, yalvardim ama degismiyor. Okadar özgüvenli bakimli ve neseli bir kizdim…simdi aynaya bakamiyorum…Kendime cok kiziyorum.

Nekadar bosanmayi teklif etsem istemedi hic…Dua ediyorum allahim bana bi kapi ac diye..

Selam arkadaslar…banada yardim ellinizi uzatirmisiniz?Caresizim..kararsizim…

Ben dört senedir evliyim, esim 38yasinda ben 34yasindayim, ikimizde akademisyeniz, iyi bi gelirimiz var, cocugumuz yok… sorunlardan dolay.iki bucuk senelik bi flört dönemimiz oldu.

Dört sene önce ailemi,arkadaslarimi, isimi birakip evlenip esimin sehrine tansindim ailemden 8 saat uzaklikta. Dügünde aileler arasi baslayan sorun halen cözülmedi- ve aileler halen konusmuyor. Evlendigimde bir ay kayinvaldemlerle beraber kalmak zorunda kaldim. Ve bu sürecte cok rencide edildim. Kendi evime gectim: Kocam bana arka cikmadi, kayinvaldemlerle normal bir sekilde hic sohbetimiz olmadi. Esimle yasadigim sorunlari üc kere dile getirdim- ve hebsinde gine küfürden tutun bedduarlar duydum. Hep beni suclu buldular. Esime ne kadar cözüm sunsam hep red etti, aile terapisine bikere geldi sonra kavga ile bitirdi. Esim cok bencil, kendi keyfi ve kendi rahatini düsünür ve cok yalan söyler. Yalan Söylemeyi gelenek yapmis-aileside destekliyor bir nevi bunlari. Ailesinin gözüne sadece para kazandimi girebiliyor öyle sevkat veriyorlar. Ben ise farkli yetistim, ailem daha cok mülahim ve daha cok entel, ailemde görmedigim siddeti kocamdan gördüm. Kitap okuma geleni sifir , görgü sifir, din bilgisi sifir. Ben her konuda aileme gidebilirim, hep bana destek cikmislardir. Kocam ne yapsa ona bikere hesap sormadilar, daha cok nasil size yardimci olabilirz diye sordular. Onun ailesinle konusmuyorum su an dedem vefaat etti 3 gün sonra beni akrabalarin dügüne gelmem icin zorladilar hayir dedim, gitmedim, kirildim ve konusmuyorum. Esimle Evlilik yildönüzde kavga ettik ve 8 haftadir ayni evde konusmuyoruz ayri odalar ayri hayatlar yasiyoruz.

Benim hic sucum olmadi mi?Oldu tabii, her kücük kavgada bosanalim dedim, her kücük kavga ben aileme gidiyorum dedim ( bu ilk ayda güven sarsilmasindan kaynaklaniyordu!) ve üc kere ailesine sorunlarimizi anlattim(yalanlari ve bencilligi). Kavgalarda cok agir konusmuslugum olmusdur, onu kirmisimdir, saygisiz olmusumdur! Ve bu tüm davranislarim hep caresizligimdendi! O cogu zaman altan aldi ve sorunlari cözmekten daha cok yokmus gibi davrandi.

-para konusunda hep kendi parasini gizli tutu, ne kadar parasi var bilmiyorum. Gel beraber bi konto acalim dedimi hep gecistirdi.

-Cok yalan söyler, ailesinede heo böyle kontrollden kacmak icin. Ben onunla nekadar anlayisli konussamda bana gine yalan söylüyor.

-Balayini iptal etti o paraylan arkadaslariyla Las Vegasa giden bir bencil erkekle evliyim.

- cinsellik konusunda ayda bikere beraber oluruz, oda ben hep gitmem lazim… isleri yogun oldugu icin istemiyorum dedi hep…

Ben üc senedir ellimden geleni yaptim…Okadar ezildim, yalvardim ama degismiyor. Okadar özgüvenli bakimli ve neseli bir kizdim…simdi aynaya bakamiyorum…Kendime cok kiziyorum.

Nekadar bosanmayi teklif etsem istemedi hic…Dua ediyorum allahim bana bi kapi ac diye..

Onun yaptığı gibi olmayı denesen?

!yass

Yani? Bencil ve yalanci?kendime yakistiramadkm bir durum:KK43:(

Bide yazmayi unutum- eşim beni hep yanlız bırakır, arkadaşlarıma ve aileme gitimi bana eşlik etmez... bazıları hatta çok şaşırır sen evlimisin diye hiç eşini görmedik diye

Sana bencilce gözüken şey belkide eşinin kendini mutlu erme şeklidir.

Bilmiyorum canm devam etmek istemiyorsan başkasının teklifi kabul edip etmemesine bakmayıp bitirmeyi kendin de tercih edip grrceklestirebilirsin

Haklisin. Kendi tercihlerimin arkasinda durmam lazim.

Canim sorun su ki her seyi bir kenara birak, bu adam seni bir kac defa dovmus anladigim kadari ile. Sence gercekten seviyor mu seni ? Kadinlar hisseder yoksa evliligi bitirmek de mi cekiniyor/korkuyor ?
Boyle omur gecmez, seviyorum diyorsan o ayri. Madem durustlukten anlamiyor sende anladigi dilden konusacaksin, yalandan bahsetmiyorum fenaliktan ve uyanikliktan bahsediyorum. Ilk evliligin mi ? Allah yardimcin olsun kolay degil hor gorulmek...

Dövdü derken üstüme yürüdü kolumdan tutu evden kovdu. Ben gittim pesimden geldi... hatta bikere Türkiye'ye geldi benim yanıma...özür dilemek icin. Çoğu kavgalarda hep Altan aldığını biliyorum- ailesine istegim şekilde karşı korumadı-ailesinle altı ay görüşmedi, babasına evliliğimi niye bozuyorsunuz diye kavga etti.

Ben eşimi seviyorum oda beni seviyordur belki evet ama dört senedir hep kavga çok yıprandık...çok yorulduk..

Ben su an çok sinirliyim esime ifade etmek istediğimi bir türlü anlatamıyorum.... eşim normalde her ay şehir dışına çıkıyor is sebebiyle ve bu sene iki haftada bir gitmeye başladı gidiyor 4 gün 5 gun kalıyor ve ben kaynanamda 2 annemde 2 3 gun şeklinde kalıyorum bunlara neyse diyorum.. ama daha pazar gunu şehir dışından on buçukta geldi diğer gun yine isi vardı 10 buçukta geldi ve sabah 8 de kalkmış aksam annemlere gidelim dedi haftada mutlaka 2 falan gitmemiz lazım sanki kışla.. . Bende dedimki bugün misafirliğe gidecez dün yoktun 1 haftadır yoksun lütfen bana zaman ayır beraber vakit geçirelim dedim yarın evde olalım dedim aksam arkadaşına misafirliğe gittik ve bir baktım kendi program yapıyor arkadaşıyla baş başa erkek erkeğe vakit geçirecekmiş bende o zaman annengile gitmeyelim o gun evde olalım bari dedim.. çünkü çok sinirlendim her dışardan geldiğinde anneme gidelim diyor seninle biseyler yapalim oturalim evimizde demiyor ve ben güzelce kırıldığımi neler hissettiğimi anlattim hala dönmüş bana diyorki neden annemgile gideceğimiz zamanı kisitliyorsun orayada gidecez diyor ... cumada dokuyuz ve cumartesi tekrar annesigildeyuz ben ne zaman ozlenen istenilen kişi olucam sinirden hüngür hungur ağlamak istiyorum istenilmeme onemsenilmeme duygusu Z Zeynep B

Ben su an çok sinirliyim esime ifade etmek istediğimi bir türlü anlatamıyorum.... eşim normalde her ay şehir dışına çıkıyor is sebebiyle ve bu sene iki haftada bir gitmeye başladı gidiyor 4 gün 5 gun kalıyor ve ben kaynanamda 2 annemde 2 3 gun şeklinde kalıyorum bunlara neyse diyorum.. ama daha pazar gunu şehir dışından on buçukta geldi diğer gun yine isi vardı 10 buçukta geldi ve sabah 8 de kalkmış aksam annemlere gidelim dedi haftada mutlaka 2 falan gitmemiz lazım sanki kışla.. . Bende dedimki bugün misafirliğe gidecez dün yoktun 1 haftadır yoksun lütfen bana zaman ayır beraber vakit geçirelim dedim yarın evde olalım dedim aksam arkadaşına misafirliğe gittik ve bir baktım kendi program yapıyor arkadaşıyla baş başa erkek erkeğe vakit geçirecekmiş bende o zaman annengile gitmeyelim o gun evde olalım bari dedim.. çünkü çok sinirlendim her dışardan geldiğinde anneme gidelim diyor seninle biseyler yapalim oturalim evimizde demiyor ve ben güzelce kırıldığımi neler hissettiğimi anlattim hala dönmüş bana diyorki neden annemgile gideceğimiz zamanı kisitliyorsun orayada gidecez diyor ... cumada dokuyuz ve cumartesi tekrar annesigildeyuz ben ne zaman ozlenen istenilen kişi olucam sinirden hüngür hungur ağlamak istiyorum istenilmeme onemsenilmeme duygusu Z Zeynep B
Canım selam. Eşinle hiç baş başa kalamadığın için neden üzüldüğünü görebiliyorum.
Blogum henüz inşaat aşamasında olmakla birlikte, senin işine yarayabilecek bir yazıyı bugün yüklemiş bulunuyorum. Seni bu yazıyı okumaya davet ediyorum. Sorun olursa altındaki yorum kısmından sorarsan cevaplarım mutlaka.
Sevgilerle

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım selam. Eşinle hiç baş başa kalamadığın için neden üzüldüğünü görebiliyorum.
Blogum henüz inşaat aşamasında olmakla birlikte, senin işine yarayabilecek bir yazıyı bugün yüklemiş bulunuyorum. Seni bu yazıyı okumaya davet ediyorum. Sorun olursa altındaki yorum kısmından sorarsan cevaplarım mutlaka.
Sevgilerle
Size mesaj yazdım ordan ulaştığı bilemiyorum tekrar cevap yazarsanız bildirebilirmişim burdan bana çünkü e posta dolu diyordu yeni sildim gelip gelmiceni bilemedim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana ulaşın kısmıni tıkladım isim e posta ve mesaj yazdım onlar isteniyordu oraya yazdım nereye kaybolduğunda anlamadım yazinin
Anladim canim, Hala sayfa inşa halinde dediğim gibi, bana ulaşın kısmı calismiyormus böylece bunu farkettim sayende :) o sayfayı kaldırdım.
Yazıların altında yorum yapmak için bir bölüm var orası çalışıyor, test ettim.

Anladim canim, Hala sayfa inşa halinde dediğim gibi, bana ulaşın kısmı calismiyormus böylece bunu farkettim sayende :) o sayfayı kaldırdım.
Yazıların altında yorum yapmak için bir bölüm var orası çalışıyor, test ettim.
Evet bende yazdım yorum şimdilik bana burdan cevap yazarmisiniz ben çıldırmak üzereyim esim sinirle elini oraya buraya vurup cikti gitti... ben anlam veremiyorum inanın şimdiye kadar söylediğiniz herşeyi uyguladım ve ise yaradığını düşünüyorum ama bugün anladimki tüm sabrim anlayışım hepsi boşunaymış gibi .. çünkü c9k guzel bir şekilde ifade etmeme rağmen bugün olayları annesine arkadaşıyla dışarı çıkmasına bağladı sadece guzel güzel bir dille biraz vakit geçirelim program yapma yarın için demiştim ve tamam demesine ragmen akşamında arkadaşıyla diğer gun için program yaptı erkek erkegerkeğe diye...ondan sonrası gune annesigile gidecekmisiz diger gun de benim anneme ve diğer gun yine onun annesine ben sadece bir gun evimizde vakit geçirelim istedim olaylar çok saçma yere geldi kendisi istediği yerden aldı.. . Çok sınırlı olmama rağmen sakince duygularımı ifade ettim sonuç bos

Evet bende yazdım yorum şimdilik bana burdan cevap yazarmisiniz ben çıldırmak üzereyim esim sinirle elini oraya buraya vurup cikti gitti... ben anlam veremiyorum inanın şimdiye kadar söylediğiniz herşeyi uyguladım ve ise yaradığını düşünüyorum ama bugün anladimki tüm sabrim anlayışım hepsi boşunaymış gibi .. çünkü c9k guzel bir şekilde ifade etmeme rağmen bugün olayları annesine arkadaşıyla dışarı çıkmasına bağladı sadece guzel güzel bir dille biraz vakit geçirelim program yapma yarın için demiştim ve tamam demesine ragmen akşamında arkadaşıyla diğer gun için program yaptı erkek erkegerkeğe diye...ondan sonrası gune annesigile gidecekmisiz diger gun de benim anneme ve diğer gun yine onun annesine ben sadece bir gun evimizde vakit geçirelim istedim olaylar çok saçma yere geldi kendisi istediği yerden aldı.. . Çok sınırlı olmama rağmen sakince duygularımı ifade ettim sonuç bos

Canım benim tekrar selam.

Kocanı özlediğin ve bir günü onunla geçirmek istediğin halde senin bu isteğini gerçekleştirmemesine bu kadar üzüldüğünü ve yaptığın her şey boşa gidiyormuş gibi hissetmeni anlıyorum.
Benim bu becerileri edindiğim ilk zamanlarda başıma gelenlere ve hissettiklerime benziyor. Kocamın beni arkadaşlarına tercih etmesini ve evde benimle plan yapmayı kendisinin istemesini çok istiyordum ve ne kadar saygılı ve uyumlu olursam olayım, eşim hep başkalarıyla daha iyi vakit geçiriyormuş gibiydi.

Aslında onlara zorla bizimle vakit geçirtmek istemiyoruz, değil mi? Onların içinden gelmesini, bizimle baş başa kalmayı kendilerinin istemesini istiyoruz.

Örneğin şu an birkaç gün üst üste başkalarıyla olduğumuzda (aile, arkadaş vb), eşim "hafta sonu baş başa bir kahvaltı edelim artık" veya "akşamı evde birlikte dizi izleyerek geçirelim" diyor.

Ayın başında ikimiz baş başa tatile gittik, gezdik, yeni yerler gördük ve çok da güzel geçti.

Bunları övünmek için söylemiyorum. Evliliğimi bu aşamaya getiren becerileri kazanmak tek seferde mükemmel şekilde olan bir şey değildi. Bu bir süreçti benim için. Önce saygıyı ve teşekkür etmeyi öğrendim. Sonrasında da kendime bebek gibi bakmayı.

Şimdi geriye dönüp baktığımda, kocamla hangi zamanlarda daha uzak, hangi zamanlarda daha yakın olduğumuzu net bir şekilde görebiliyorum.

Burdaki anahtar beceri: Kendine bebek gibi bakabilmek.

Bundan kastım sağlıklı olmak veya makyaj yapmak değil. Bundan kastım, gün içinde şartlar ne olursa olsun, sana iyi gelen ve keyfini yerine getiren şeyleri yapmak. Arkadaşınla buluşmak gibi, en sevdiğin abur cubura dalmak, gün içinde uyumak veya cep telefonunda en sevdiğin oyunu oynamak gibi.

"Kendine bakma" becerisini başarılı biçimde uygulayabildiğini nasıl anlarsın?

1. Yüzünde hep bir gülümseme vardır. Alnındaki kaslar gevşektir, kaşlarını istemsizce çatmaz veya acı çeken bir ifadeye bürünmezsin.

2. Normalde üşendiğin şeyleri yapmak için daha fazla enerjin olur. Genel olarak motivasyonun daha yüksektir.

3. Eşini gördüğünde gülümsemek sana daha kolay gelir. Pozitif enerjini karşı tarafa geçirirsin.

4. Genel olarak etrafındaki herkese karşı şefkat, anlayış, onları oldukları gibi kabul etme duyguların daha baskındır.

5. Kolay kolay sinirlenmezsin.

6. Hayata karşı daha iyimsersindir. Korkuların daha hafiftir.

7. En önemlisi de, saygı kuralını çok daha kolay uygulayabilir, kendini kurban gibi hissetmezsin.

Açıkçası, ben hiçbir kadının "önce kendine bakmak" becerisini edinip iyi bir biçimde uygulamadan, saygı kuralını ve iyi şeylere odaklanma becerilerini birkaç günden fazla uygulayabileceğini zannetmiyorum.

O halde sana bir davet: Yukarıdaki 7 maddenin çoğunu kendinde görene kadar, seni mutlu edecek şeyler yapmaya çağırıyorum seni.

Sen mutlu olursan, ev temiz olmasa veya işler beklese bile kocanın da mutlu olacağını bilseydin, sanırım bu sana daha da kolay gelirdi. O halde bu bilgi de bonus olsun.

Sevgiler canım

Back