Kocamın Ailesi Tarafından Yönetilen Evliliğimiz Ve Kaynanamın İçimden Atamadığım Sözleri..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gulumseyenmutsuz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2022
650
902
33
Olabildiğince sıkmadan kısaca anlatacağım çünkü artık çok bunaldım. Amacım sadece içimi dökmek çünkü hiçbir düzelme olmuyor. Evlendim evleneli kaynanam beni yönetmeye çalışıyor. Evime zorla misafir çağırtıyor, çağırttığı yetmezmiş gibi hiçbir yardımı da dokunmuyor. Zorla ait olmadığım yerlere götürtüyor. Evimde eşyaların yerini değiştiriyor. Evi dizeceğimiz zaman her şeyde bulundu her şeye karıştı evimde eşyaları gördükçe bile mutsuz oluyorum. Ben sigara içmiyorum eşimde aynı şekilde gelen misafire odada sigara içirtiyor o gün cam perde sildiğimi bildiği halde ki bende bu tür kokulardan dolayı ciddi bir nefes darlığı var hiç sevmem. Ben evime bir şey alıyorum aynısını alıyor. Anlatsam roman olur ama bana yaptığı son şeyi içimden atamıyorum.
Çok zor bir hamilelik geçirdim bir gün kapımı çalıp bir şeye ihtiyacın var mı demedi. 9 ayı yapayalnız geçirdim ailemden uzaktayım kimsem yok. Doğum günü geldi çattı sezaryene alındım acil çok sıkıntılı geçti her şeyi hissettim, içimde pıhtı kaldı daha sonra kürtaj oldum vs. Doğumdan sonra odada ben acı içinde kıvranırken odada hastane yemeği yedi üstüne oğlum gel yemek yeni geldi sıcacık sende ye dedi. Hayvan olsa acırsın bi yanına gelir manevi destek olur dimi? Ben buna alındığımı annesinden ilgi beklediğimi beni çok yalnız bıraktığını söyledim. Eşimde annesine söylemiş. Ertesi gün evimi bastı lohusayım bana neler söyledi. Sen kanser misin ölümcül hasta mısın ki ilgi bekliyorsun. Oğlumla aramı bozuyorsun, nankörsün cahilliğine veriyorum. Her şeyi büyütüyorsun. Sen soğuksun birde ilgi mi bekliyorsun. Oğlum bana gelip senin üzüldüğünü söylüyor üzülürsen üzül benim üzülmem daha mı iyi falan dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım daha o kadar laf etti ki sinirden hatırlamıyorum. Ben birde aptal gibi haklı olduğum halde özür dileyip helallik istedim hakkını helal etmedi sanki bir hakkı varmış gibi. Bunun neyine alındın her şeyi cımbızla çekip alma dedi. Sizce haksız mıyım? Kaynana o kadar despot her şeye o kadar karışan biri ki ve her zaman kendini haklı görür asla empati kurmaz. O gün hastanede kızı o halde olsa oturup yemek yiyebilecek miydi? Ailemi çok özlüyorum bir tek doğumda ilk defa gelebildiler daha da gelmezler. Kız kardeşimi kayınbabam kovmaktan beter etti. Bir kız verdik iki kız aldık bu kızın evi yok mu falan demiş babama. Kız kardeşimde lohusayım diye 2 ay kadar kaldı yanımda. Siz destek olsaydınız madem hangi günümde yanımda oldunuz? Benim gitmeme de laf ediyorlar. Annem ameliyat olsu diye 10 gün kaldım yeter çok oldu dedi kayınbaba. Birde yetmezmiş gibi memlekete giderken benden izin alacaksın ben onay vermezsem olmaz diyor. Ben çok sessiz sakin insanları kırmaktan korkan biriyim. İstemediğim şeyleri bile söyleyemiyorum. Kaynanam bunları söylerken sessiz kaldığım için kendime kızıyorum. Önceden olsa aynı yerde olmamıza rağmen sık sık arardım onu bile kestim madem soğukmuşum. Dün memleketten gelmiş telefon açmış trip atıyor niye aramıyorsun diye. Anlatacak o kadar çok şey var ki gerçekten uzar gider. Bu olay bana çok dokundu. Eşimde aile işinde çalışıyor onu da babası çok eziyor. Sırf bu ailesinin lafları bizi yönetmenleri yüzünden boşanmayı bile düşündüm. Eşimle çok mutluyum beni hiç kırmaz çok sever ama ailesinden bıktım usandım. Eşimde çok pasif kalıyor o da benim gibi bir yapıya sahip kibar, kırmamaya çalışan biri. Ama ben aileme söyleyeceğimi söylüyorum eşim kendi ailesinden bile çekiniyor. Eşimi çocuğumu çok sevsemde evlendiğimde bin pişmanım gerçekten özellikle kaynana ve kayınbaba yüzünden.

Sadece içimi dökmek istedim. Güzel günleriniz olsun kadınlar kulübünün güzel kadınları. 🌸🙏🏻

Az dişini göster sende kibarlık naiflik bi yere kadar saygıda kusur etmediğin sürece
zorla gitmek istemediğin yere istemiyorum de
Çağırmayın evime misafir de
Çok müsamaha göstermek iyi değil bu kim olursa olsun

Kendinden bu denli ödün verirsen daha çok pişman olursun kusura bakma
Gerektiği yerde kıracaksın bu devir öyle
Yok izin almakmış yok bilmem neymiş oo biraz kendi iradenle hareket et lütfen yoksa bu durum uzar gider …

Sence de oturup bunların olmasını bekleyip sonra üzüleceğine sınır çizme zamanı gelmemiş mi? Sınır çizmekte zorlanıyorsanız psikolojik destek almanızı öneririm bu sınır çizememe durumlarının altında genelde psikolojik bir neden yatar. Umarım bir an önce sorunlarınızı çözer evladınızla huzurla yaşarsınız.

Biliyor musun böyle ailelere bir deli lazım, lazım ki sopalarını saklasınlar. Sessiz kalmak bana göre asla bir çözüm değil. Sırf kocamın anne babası diye kendimi ezdiremem. Eşim zaten müsade etmez ama ederse ona da ağzımı açarım. Bir cinnet işi çözer. Ben sivri dilliyim bunu eşimin ailesi biliyor bir şey derlerse 3 işitirler o yüzden ağızlarını açamazlar.

Olabildiğince sıkmadan kısaca anlatacağım çünkü artık çok bunaldım. Amacım sadece içimi dökmek çünkü hiçbir düzelme olmuyor. Evlendim evleneli kaynanam beni yönetmeye çalışıyor. Evime zorla misafir çağırtıyor, çağırttığı yetmezmiş gibi hiçbir yardımı da dokunmuyor. Zorla ait olmadığım yerlere götürtüyor. Evimde eşyaların yerini değiştiriyor. Evi dizeceğimiz zaman her şeyde bulundu her şeye karıştı evimde eşyaları gördükçe bile mutsuz oluyorum. Ben sigara içmiyorum eşimde aynı şekilde gelen misafire odada sigara içirtiyor o gün cam perde sildiğimi bildiği halde ki bende bu tür kokulardan dolayı ciddi bir nefes darlığı var hiç sevmem. Ben evime bir şey alıyorum aynısını alıyor. Anlatsam roman olur ama bana yaptığı son şeyi içimden atamıyorum.
Çok zor bir hamilelik geçirdim bir gün kapımı çalıp bir şeye ihtiyacın var mı demedi. 9 ayı yapayalnız geçirdim ailemden uzaktayım kimsem yok. Doğum günü geldi çattı sezaryene alındım acil çok sıkıntılı geçti her şeyi hissettim, içimde pıhtı kaldı daha sonra kürtaj oldum vs. Doğumdan sonra odada ben acı içinde kıvranırken odada hastane yemeği yedi üstüne oğlum gel yemek yeni geldi sıcacık sende ye dedi. Hayvan olsa acırsın bi yanına gelir manevi destek olur dimi? Ben buna alındığımı annesinden ilgi beklediğimi beni çok yalnız bıraktığını söyledim. Eşimde annesine söylemiş. Ertesi gün evimi bastı lohusayım bana neler söyledi. Sen kanser misin ölümcül hasta mısın ki ilgi bekliyorsun. Oğlumla aramı bozuyorsun, nankörsün cahilliğine veriyorum. Her şeyi büyütüyorsun. Sen soğuksun birde ilgi mi bekliyorsun. Oğlum bana gelip senin üzüldüğünü söylüyor üzülürsen üzül benim üzülmem daha mı iyi falan dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım daha o kadar laf etti ki sinirden hatırlamıyorum. Ben birde aptal gibi haklı olduğum halde özür dileyip helallik istedim hakkını helal etmedi sanki bir hakkı varmış gibi. Bunun neyine alındın her şeyi cımbızla çekip alma dedi. Sizce haksız mıyım? Aslında baştan anlamalıydım. Nişan alışverişinde giyeceğim iç çamaşırına kadar seçme cüretinde bulundu o da yetmezmiş gibi yeni evliyken kocanın yanında bakımlı ol güzel şeyler giyin oğlum aldatırsa senden bilirim dedi. (Eşim böyle biri asla değil bu arada.) Yatak odamıza kadar konuşma hakkına sahip görüyorsunuz.
Kaynana o kadar despot her şeye o kadar karışan biri ki ve her zaman kendini haklı görür asla empati kurmaz. O gün hastanede kızı o halde olsa oturup yemek yiyebilecek miydi? Ailemi çok özlüyorum bir tek doğumda ilk defa gelebildiler daha da gelmezler. Kız kardeşimi kayınbabam kovmaktan beter etti. Bir kız verdik iki kız aldık bu kızın evi yok mu falan demiş babama. Kız kardeşimde lohusayım diye 2 ay kadar kaldı yanımda. Siz destek olsaydınız madem hangi günümde yanımda oldunuz? Benim gitmeme de laf ediyorlar. Annem ameliyat olsu diye 10 gün kaldım yeter çok oldu dedi kayınbaba. Birde yetmezmiş gibi memlekete giderken benden izin alacaksın ben onay vermezsem olmaz diyor. Ben çok sessiz sakin insanları kırmaktan korkan biriyim. İstemediğim şeyleri bile söyleyemiyorum. Kaynanam bunları söylerken sessiz kaldığım için kendime kızıyorum. Önceden olsa aynı yerde olmamıza rağmen sık sık arardım onu bile kestim madem soğukmuşum. Dün memleketten gelmiş telefon açmış trip atıyor niye aramıyorsun diye. Anlatacak o kadar çok şey var ki gerçekten uzar gider. Bu olay bana çok dokundu. Eşimde aile işinde çalışıyor onu da babası çok eziyor. Sırf bu ailesinin lafları bizi yönetmenleri yüzünden boşanmayı bile düşündüm. Eşimle çok mutluyum beni hiç kırmaz çok sever ama ailesinden bıktım usandım. Eşimde çok pasif kalıyor o da benim gibi bir yapıya sahip kibar, kırmamaya çalışan biri. Ama ben aileme söyleyeceğimi söylüyorum eşim kendi ailesinden bile çekiniyor. Eşimi çocuğumu çok sevsemde evlendiğimde bin pişmanım gerçekten özellikle kaynana ve kayınbaba yüzünden.

Sadece içimi dökmek istedim. Güzel günleriniz olsun kadınlar kulübünün güzel kadınları. 🌸🙏🏻
Bütün bunlara göz yumduğuna göre eşin o kadar da seni sevmiyor demek ki… ayrıca şu anlattıkların akıl alır gibi değil ya, 5 yaşında çocuk gibi iç çamaşırına bile karıştırmışsın bi kendine gel lütfen. Ben de aman kimse üzülmesin, kırılmasındım ama anne olunca dedim ki sen kendini ve çocuğunu korumak zorundasın. Kaldı ki benim hiç böyle dertlerim yoktu bile. Sen çocuk değilsin, yetişkin bir kadınsın. İğrenç kaynanana da kayınbabana da hop noluyo demen lazım. Kimsesiz bulmuşlar seni, eşinden de korkuları yok. Eşine de bir ayar çekmelisin, benim bildiğim seven eş böyle üzdürmez, anne babasına dur der.

Daha önce size o kadar karışmış kayınvalideden doğum sonrası ilgi alaka beklemeniz manasız geldi bana. Kendi aileniz gelmiş sizi anlayacak olan onlar.
Bunun haricinde kimseyi kırmak istemiyorum diye kendi evinize dahi karışılmasına ses çıkarmazsanız daha çok üzülürsünüz.
Sizin nereye gittiğinize, ne kadar kalacağınıza kayınpeder ne karışır mesela? Eşiniz bostan korkuluğu olarak mı duruyor? Benim eşime sen niye karışıyorsun diyememiş. Kız kardeşinizden de ona ne mesela.
Karı koca bu kadar pasifken çok zor işiniz.

Bütün bunlara göz yumduğuna göre eşin o kadar da seni sevmiyor demek ki… ayrıca şu anlattıkların akıl alır gibi değil ya, 5 yaşında çocuk gibi iç çamaşırına bile karıştırmışsın bi kendine gel lütfen. Ben de aman kimse üzülmesin, kırılmasındım ama anne olunca dedim ki sen kendini ve çocuğunu korumak zorundasın. Kaldı ki benim hiç böyle dertlerim yoktu bile. Sen çocuk değilsin, yetişkin bir kadınsın. İğrenç kaynanana da kayınbabana da hop noluyo demen lazım. Kimsesiz bulmuşlar seni, eşinden de korkuları yok. Eşine de bir ayar çekmelisin, benim bildiğim seven eş böyle üzdürmez, anne babasına dur der.
Dengeyi kuramadığını düşünüyorum baştan ağızlarının payını verse bu kadar konuşma hakkına sahip olmazlardı..

Biliyor musun böyle ailelere bir deli lazım, lazım ki sopalarını saklasınlar. Sessiz kalmak bana göre asla bir çözüm değil. Sırf kocamın anne babası diye kendimi ezdiremem. Eşim zaten müsade etmez ama ederse ona da ağzımı açarım. Bir cinnet işi çözer. Ben sivri dilliyim bunu eşimin ailesi biliyor bir şey derlerse 3 işitirler o yüzden ağızlarını açamazlar.
Böyle olmayı çok isterdim her zaman kırılan içine atan taraf oluyorum. İçime doluyor ama ağzımdan hiç çıkmıyor söylemek istediklerim.

Böyle olmayı çok isterdim her zaman kırılan içine atan taraf oluyorum. İçime doluyor ama ağzımdan hiç çıkmıyor söylemek istediklerim.
İçinize atmayın gerçekten bu sizi hasta eder. Ben sınırımı ihlal ettiklerini hissedersem hakaret etmeden cevabımı direkt söylüyorum.

Eşinle mutlu musun? Eşin sana saygı duysa annesi babası sana o lafları edebilir mi?
Beni hiç kırmaz demişsin de biri de benim ailemin zulmüne sussa bende artık kırmam onu zaten ailem edeceğini ediyo diye.
Evet kapımızı kapatınca çok mutluyuz bizi huzursuz eden tamamen ailesi. Dengeyi kuramıyor onlara laf edemiyor hep kibarca söylüyor onlarda kale mi almıyor anlamıyorum. Onun yapısında da sert çıkışmak yok ama keşke olsaymış diyorum. Ya ben ya o çat çat konuşan biri olsaydık keşke

İnsan kendi hayatında bu kadar pasif olamaz üzgünüm ama insanları tepenize çıkarmışsınız, şimdi de indirmeye çalışıyorsunuz. Kızkardeşiniz size yardıma gelmiş ona bile laf söyletmişsiniz biraz silkelenip kendinize gelin. Eşinizle birlikte kaynananıza ve kayınbabanıza muhtaç gibi davranmışsınız.

Eşinin ailesine net bı sınır çekmesi lazım. Eşimi sadece ben yönetirim diye. Maalesef aile işi falan diye galiba pasif kalıyor, o zaman saygılı bı şekilde siz sınır çekin eşinizle de konusun. Bu böyle olmaz diye. Yine kimseyi kırmayın ama herkes yerini bilsin. Sınırlar konusunda videolar izleyin kitaplar okuyun psikologlari takip edin zamanla düzeleceğine inanın kendinize güvenin. Hemen düzelecek bı konu değil zaman alacak ama sessiz kalmayın bu konuda kendinizi geliştirin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X