Kocam yüklük olarak kullandığım odada oturuyor.

Kocan yerini bulmus bence yukler yuklukte durur zaten. Sorun yok

Şu yaşadığınızı Zeki Demirkubuz'a veya Nuri Bilge Ceylan'a falan anlatsanız filmini yapıp festivallere gönderir. Hiç bir olayın olmadığı, insanların birbiriyle konuşmadığı sanat filmlerine dönmüş hayatınız. Neden böyle yaşamakta ısrar ediyorsunuz?

Kedinin kapının önünde miyavladığı sahne beş dakika sürerdi

Ya ilahi, haklısınız. Bazan romanlaştırayım diyorum. Yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Ben böyle bir hikaye okumak istemezdim ama belki başkalarına ilginç gelebilir.

Bir şey dikkatimi çekti ,çoğu mesajınızda hakaretvari konuşmuşsunuz eşinizle ilgilidun,kimse tipine bakmaz ki zaten onun...Burada bile bunları söylediyseniz yüzüne kim bilir neler dediniz ki adam bu raddeye geldi...Kimse aynı evde yaşadığı insanla böyle yaşamak istemez,eminim o da keyfinden böyle davranmıyordur...Gönlünü alın adamın,ilgi gösterin,böyle çocuk kalpli bi adamı bu devirde bulamazsınız bi daha kıymetini bilin...

Korkuyorsa kocanda da bir tur vajinismus olabilir belki. Evde fazla bilgisayar varsa uye oldugu siteye girip oradan kamera ac. O begenmese de sen eglenmis olursun.
Onun ödü patlar öyle şeylerden, canlı fantaziye açık değil. Herşey sanal olmalı.

Canıma tak ettiği için öyle söyledim. Fiziğini asla onun yüzüne karşı eleştirmedim. Ama o hiç kendini beğenmez, ben ona yakışıklı olduğunu söylerim, ikna olmaz. Sadece çok pasaklı ve bakımsız. Bu yönde eleştirdim. Dişlerini fırçalaması, banyo vs konularda ısrar ettim. Bir diş macunu tüpünü üç yıldır kullanıyor ve daha bitmedi düşünün. İnnadına atmıyorum. Benim kullandığım marka farklı olduğundan diş macunlarımız ayrı. Beni sallamıyor ki baksın kendine. Onun hakkında ne düşüneceğimi umursamıyor. Fosur fosur sigara içiyor, yüklükte sanal alemlerde kim bilir neler yapıyor leş kokuyor duş almak yok. Ben ne yapayım canım, nesini beğeneyim, nesine sempati duyayım. Bana bir kere güzel söz söylemeyen adama yağdırdığım övgüleri pohpohlamaları nereden bileceksiniz. Canıma tak ediyor. Gözümde küçülüyor. Çirkinleşiyor. Sonuçta isteyerek evlendim onunla. Tavır ve davranışlarıyla kendisini bitirdi.

Bi kayıp falan mı yaşadı eşiniz?İş kaybı,anne ,baba kaybı...Eşiniz depresyonda gibi davranıyor bence bi psikologla ya da evlilik terapistiyle görüşün...Anlattıklarınıza bakılırsa durum ciddi çok ciddi hem de...Allah korusun bu şekilde devam ederse zihinsel yetilerini bile yitirebilir ki o zaman ya kendine ya size zara verebilir ...

Neden kendinize bu eziyeti yapıyorsunuz.
Zaten evli bile değilsiniz ayrılın gitsin.

Bravo, en yerinde yorumu siz yaptınız...ben bile bu kadar iyi anlatamazdım. Stresten sesim kısılmıştı. Sinirden. Buraya yazıp paylaşmak istedim. Gerçektende iyi geldi.

sorun sizde bence. eşinizi sevmiyorsunuz. sevilmediği yerde de o durmak istemiyor.
neden derseniz şöyle açıklayayım. bizim de var sizinki gibi bir odamız. ışığı da yok. zamanında atıl oda diye yığdık herşeyi. dün eşimle saçma sapan bir sebepten tartıştık. gitmiş oturmuş oraya. orada olduğunu anlamam 5 dk mı filan aldı lavaboya gitti sanmıştım. gelmeyince baktım orada karanlıkta oturuyor tek başına. içim gitti. dünya başıma yıkıldı sanki o kadar üzüldüm. sarıldım hemen öptüm sevdim. gözlerimiz doldu. sarıldık sıkı sıkıya. öpüştük barıştık. çünkü o benim kıymetlim. biz mutlu olmak için evlendik. mutsuz isekte mutsuzluğu paylaşmak için evlendik. öyle ayrı gayrı olmaz... sizde eşinizi sevseniz tek başına oturmasına izin vermezdiniz. kıyamazdınız çünkü...

Gitmez ki psikoloğa. Ama bir sorunu var. Evliliğimizin başından beri hissediyorum. Bir tuhaflık seziyorum. Bana rahatca açılması için önce ben incilerimi döktüm. Her sıkıntımı paylaştım. Benimkileri umursamadığı gibi kendisi hakkında da bir şey anlatmadı. Paylaşmayı sevmez. Benim hazırlafığım yemeğinde bir lokmacık alsan bilebters ters bakar bana. Tuhaf ya. Gerçekten anlatamıyorum. Çok karışık.

Peki canım baştan alalım ..
Eşinizi istemeden de olsa kırdınız. O kendini karanlık odaya kapattı (kıyamammm ya.... size ve eşinize tabiki) siz üzülüp yanına gittiniz. Ona gözleriniz yaşlı sarıldınız o sizi itti. O sırada aklı teline gelen mesajlarda ve siz onun sadece keyfini bozuyorsunuz. Siz durumun böyle olmasını istemediğiniz için onun gönlünü almaya ısrar ediyorsunuz. Size ne saçmalıyorsun deyip itekliyor. Sonra kediyle kapının önünde kala kalıyorsunuz. Tamam ben sevmiyorum diyelim Kedide mi sevmiyor? Ben onu çok seviyorum üstelik. Bana normak bir erkek gibi davransın istedim. Öyle şeyler yaptı ki artık bana itici geliyor ama varlığını seviyorum. Sadece var olsun. Etrafımda bulunsun, dokunmayayım. Durum bu.

çağır onu gelsin diye bana kedi söyledi çok severmişsin onu doyamaz öpermişsin sarılır uyurmuşsun nasıl özlemesin ki seni

iyide bir sabah kalkıp yahu bundan sonra da böyle davranalım dememişsinizdir herhalde birbirinize. bunun bir süreci vardır. kavgalar birikmiştir. kırgınlıklar birikmiştir. tahammül bitmiştir. birbirinizi itekleme noktasına gelmişsinizdir.
öyle şeyler yaptı ki itici geliyor diyorsunuz ya hani. öyle şeyler yapılmadan çok önce çözmeliydiniz belkide. sizde kırgınlık var eşinizde kırgınlık var. ikinizde birbirinizi itici buluyorsunuz. karşılıklı itişme kakışma.nereye kadar gider ki..

en başında dedim ya bir sabah kalktığınızda değişmemiştir her şey. ve bir sabah kalktığınızda da mucizevi şekilde düzelmeyecek. top sizde.. ya toplarsınız ya dağıtırsınız...
bence önce toplayıp isteyip istemediğinize karar verin. ona göre toplayacak yada dağıtacak öneriler verelim bizlerde...

Zaten iki haftadır yüklükte ikamet etmesi sabrımı taşıdı. Böyle bir durum yoktu. Ayrı odalarda uyuyorduk ama en azından beraber tv izliyorduk. Bir iki laflıyorduk. Kedimiz kucağına yerleşiyordu onun hakkında muhabbeti seviyorduk. Ama şimdi yüklükte ikamet ediyor. Durum değişti. Bir iki günde çıkar normale döner sanmıştım, oraya iyice yerleşmiş görünüyor. böyle devam ederse ayrılmak en iyisi zaten.

Bu güne kadar çok kez boşanmanın eşiğine geldik. Bir tanesi dışında hep ben ayrılmak istedim. Çok üzüldü. Onun ayrılmak istediği zaman da siyasi görüşlerimiz farklı olduğu için tartışmıştık sebep buydu. Şimdi ne düşünüyor bilmiyorum.

Eşim benden üç yaş küçük. Ama daha çökmüş. Çünkü kendisi için iyi hiç bir şey yapmıyor. günde üç paket sigara içiyor, spor yapmak yok, yürüyüşten nefret ediyor. Herleyin en kötü yanından bakıyor, negatif bir insan.

Öyle şeyler yaptı ki artık bana itici geliyor ama varlığını seviyorum. Sadece var olsun. Etrafımda bulunsun, dokunmayayım. Durum bu.
Eşiniz tuhafta sizde hiç normal gelmediniz bana. Ne varlığı ayol yüklüğe saklanmış yıllardır sizi yoksayan tavırlarını nasıl olurda seviyorsunuz. Eşiniz size maddi anlamda güç vermiş siz o maddiyatı sevmişsiniz. Ki bir bakıma haklısınız belli bir yaştan sonra insan zora gelmez.

Bir kere kavga ettik. O da kavga sayılmazdı. Biz kavga etmeyiz, tartışmayız. Birikim yapacak bir olay yaşamadık. Ben öyle toy davranışları olan bir kadın değilim. Olgun bir insanım. Ama o sorun edecek bir şey bulur. Mesela kedi kumunu temizlediğimiz küreğin yerini değiştirdiğim için beni eleştirdi. Ki yerini değiştirmedim. Hani fayansa yapışan minik askılar var ya küreği kedinin tuvaletinin hemen yanına ona asmışım. Yerine tutunmayıp düşmüş. Bana kızıyor yerini değiştirmişsin diye. Ona anlatıyorum o kadar basit şeyi anlamamazlıktan geliyor.
Şimdi ben menapoza giriyorum adetlerim düzensiz. Ne zaman olacağım belli değil. İşteyken adet olmuşum gibi geldi bana. Hazırlıksızım. Ama o akşam eşime ekmeği benim alacağımı söylemiştim. Ama üzerime geçer, rezil olurum diye korktuğumdan markete girmeyip direk eve gittim. Gani nir şey carsa marketin aydınlık ortamında başkalarınca belli olabilirdi. Hava kararmıştı. Eve yürüdüm alelacele. Sonra eşimi arayıp ekmek almasını söyledim. Neden benim almadığımı sorunca durumu anlattım. Sonra eve gelince madem almıyacaktın bana neden ekmeği ben alırım diyorsun diye çıkıştı. Uzun süre ona sabırla durumu izah etmeye çalıştım. Anlamamayı tercih etti. İnanın ki problem onda. Bunu hanginizin eşi anlamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…