• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ve para meselesi

o zaman herkes hakettiğini yaşar der geçer gramda üzülmem yani.
çok düşündüm ama kopamadım.haketmedim ama daha haketmediğim şeyler yaşamak istemedim kimse bilemez ama bu da benim cesaretsizliğim dışardan hakketin otur ağla o zaman gibi duruyorsa bilemem.

şu duamı sakın kötü algılamayın...
Allah size akıl fikir versin.karşınızda bir erkek olsa eyvallah , ama sizin gibi kadınlarımız olduğu sürece bu devran hiçbir şekilde değişmeyecek.Rabbim Çocuğunuzdan güldürsün.
Estafurullah Amin ne diyeyim. Kocam içinde Allah akıl fikir versin dedim ama Allah vermeyince vermiyor.Allaha şükür para veriyor.Çocukta nasip etti. Ama bunların selameti için Akıl fikir eksik gibi. dediğiniz gibi belki böyle biri ile evlendiğim için duygusallıktan vicdandan çok akıl fikir bana da lazım.tabi insan evlenmeden daha ne kadarının başına geleceğini bilmiyor.

Çocuk doğunca sana madden destek olur mu diye soruluyor sen diyosun ki hiç bilmiyorum,bak bu korkunç bisey inanılmaz korkunç ne demek bilmiyorum ne demek seninle bir kere kontrole geldi, adam farkında değil baba olacağının sen anne olmak istedin de o çocuk böyle bi baba istemez bence,yazık miniğe
Bilmiyorum diye kısaca özetlememin sebebi ona güvenipte hayal kırıklığına uğramamak için çok umut bağlamıyorum.bu ev araba evcil hayvan değil çocuk ama güvenim kırılınca kalbimin daha çok kırılmasını istemiyorum.benim kontrollerde hep işi vardı. benim babam gitmedi ben aileden böyle görmedim kafası.gerçek arkadaşları kınadı tabi de .işte takmadı.

Seviyorum demişsin de tam olarak nesini,ben çocuk konusunda bana bir katkısı olacağından şüphe duydugum adamı sevemem mesela, zorlasam da annelik hormonlarım mani olur yani, bu durumda tek seçenek yatakta iyi olması yoksa güven yok maddi manevi fayda yok eee sevgi neye temelli?
kendime de soruyorum dediğiniz gibi başkası olsa çoktan soğumuştu bu adam beni sevmiyor ki böyle yapıyor filan derdi.inanılmaz tuhaf bir karakteri var. ruhum da esir gibi hissediyorum.kopamıyorum.

çok düşündüm ama kopamadım.haketmedim ama daha haketmediğim şeyler yaşamak istemedim kimse bilemez ama bu da benim cesaretsizliğim dışardan hakketin otur ağla o zaman gibi duruyorsa bilemem.

Estafurullah Amin ne diyeyim. Kocam içinde Allah akıl fikir versin dedim ama Allah vermeyince vermiyor.Allaha şükür para veriyor.Çocukta nasip etti. Ama bunların selameti için Akıl fikir eksik gibi. dediğiniz gibi belki böyle biri ile evlendiğim için duygusallıktan vicdandan çok akıl fikir bana da lazım.tabi insan evlenmeden daha ne kadarının başına geleceğini bilmiyor.

Bilmiyorum diye kısaca özetlememin sebebi ona güvenipte hayal kırıklığına uğramamak için çok umut bağlamıyorum.bu ev araba evcil hayvan değil çocuk ama güvenim kırılınca kalbimin daha çok kırılmasını istemiyorum.benim kontrollerde hep işi vardı. benim babam gitmedi ben aileden böyle görmedim kafası.gerçek arkadaşları kınadı tabi de .işte takmadı.

kendime de soruyorum dediğiniz gibi başkası olsa çoktan soğumuştu bu adam beni sevmiyor ki böyle yapıyor filan derdi.inanılmaz tuhaf bir karakteri var. ruhum da esir gibi hissediyorum.kopamıyorum.

O zaman derdim diyip çekeceksin ne diyelim esir olmuşum diyene mantıklı bişey denmez ki marazi bir bağ bu...Allah sabrini arttırsın ve bebeğin uslu bir bebek olsun bide bebek problemli olursa yandın çünkü kolik uyumayan sık hasta olan mızmız bir bebek olursa ve esin yine yanında olmazsa psikolojini düşünemedim ben annem eşim kardeşim yanımdayken tansiyonum yüksek gezdim o dönem uyuyamıyorum diye

kızlar ben tek başıma şahane mükemmel bir şey yaptım demiyorum zaten. hiçbir hata tek taraflı olmaz.

seviyorum ama güvenmiyorum. diyorum arkadaşlarıma da doğurmaya kalktım araba almaya kalktı. çocuğun bir şeye ihtiyacı olsa o zamanda hayvancılıkla uğraşmaya kalkar.hayvan almak için para ister.parasını geçtim beraber bile bir kere doktora gittik.şuan para vermemekte haklı olsam da kendimi kötü hissettiriyor.gözü kapalı güven vermedi hiç bana.hep başkalarını üstün tuttu başkalarına yaranmaya çalıştı başkaları için beni kırdı ihtiyacım olan bir şey için bile sanki ona akıl öğretiyormuşum gibi davrandı. bir gün neyi savunduysa ertesi gün tam tersini savundu arkamda olmadı.akşam dedim bir arkadaşı vardı ondan para isteyen hatta ona vermek için borc parayı benden istemişti."seni x bankasında görmüşler dedim başkasına borç için kredi çekecekmişsin bizi kumar gibi nasıl koyarsın ortaya" sonra A arkadaşım ağzından kaçırdı yine peşinde dolanıyormuş borç para için senin."dedim.o da güldü o arkadaşım konuşmasını bilmiyorda ona kredi için sordukta".artık nasıl toplayacağını bilemedi. kendini ifade edemeyen arkadaşı borç yapmasını biliyor ama.bende dedim o arkadaşın sana kredi çektirir araba alır parasını sana ödettirir dedim."o da ben aptalmıyım neden başkası için kredi çekeyim dedi."
Sevgi bir yere kadar ama anlattıklarınızdan anladığım bu adamdan size hayır gelmez. İşinizi sakın bırakmayın , paranızı da vermeyin , bir köşede kendinize ait birikiminiz olsun. Allah yardım etsin başkalarına sevimli görünmek için bir tarafını yırtan kendi ailesini görmezden gelenleri bir kaşık suda boğmak istiyorum.

Sevgi bir yere kadar ama anlattıklarınızdan anladığım bu adamdan size hayır gelmez. İşinizi sakın bırakmayın , paranızı da vermeyin , bir köşede kendinize ait birikiminiz olsun. Allah yardım etsin başkalarına sevimli görünmek için bir tarafını yırtan kendi ailesini görmezden gelenleri bir kaşık suda boğmak istiyorum.
Adam kendine ait birikim yapiyo bu seni korkutmuyo mu ya
bende biriktirmeye çalışıyorum.bir şeyler güven olmayınca.
şu anlayışa da gıcığım.
-mesela ben irade göstermesem ne istese versem yine yaranamayacağım ve bir kere vemesem kötü olacağım.
- bende kalmasa misal annemde var onu da alıp başkasına saçmaya meyilli başkasına yaranmak için nasıl bir kafa anlamadım.(bende o yüzden hiç vermeyip bir şey baştan kötü olmayı tercih ettim)
-evde elektrik su doğalgaz harcanmayacak. ev temiz mi pis mi müsaitmiyim diye sorulmadan misafir. çağrılacak ona yedirip içirilecek geç saatlere kadar goy goy yapılacak.(sanki misafire özel elektrik su doğalgaz harcanacak)buna rağmen misafirin yanında azarlanılır gibi eleştrilenilecek.Misafirden soğuttu beni,normalde kalabalığı sevmeyen biriyim.
-sonuç olarak annen ve sen çok kötüsün ama para için lazımsın.sonra bu kadar yedirince tabi kocam mükemmel adam bu admın neresi kötü dövmesi sövmesi yok aldatması yok.kadınların saçı uzun aklı kısa. annesinin babasına yaptığı eleştiriler saçmalamalar vs vs.(tek artısı Allahtan misafirin giderinin hepsini benden çıkarmıyor.)

Eski eşimin kopyası. Bir gün hayvancılık yapmaya karar verir, bir gün otobüs satın alır, taşımacılığa girişir. Ben hamileyken düzenli işini bıraktı, bunlara soyundu. Doğuma girene kadar çalıştım, kendim kazandım kendim yedim. Sonra onun sağa sola dağıttığı borçları ödedim. Aynı dediğin gibi benim parama güvenerek etrafa vaat ettiği borçları ödedim. O evde oturdu, ben çalıştım, ödedim. Evi terk edeceğim gün ailem beni almaya geldi. Gitmeden hala "Mücahit'e borcum var,600TL verecektin" dedi, düşünebiliyor musun?

Ayrıca ayrı gayrı para biriktirmek nedir Allah aşkına? Ne yapacakmış o parayla? Doğum ücretini kim ödeyecek?Çocuğunuz sağ salim doğsun inşallah, hastalandığında hastane masraflarını kim karşılayacak? Okul ücretini kim üstlenecek? Evlilik bu değil yapmayın.

Bu düzeni tamamen değiştirin, ortak hesap açın, kira, ıvır zıvır hepsini o hesaptan ödeyin. Hayatınızı gerçek anlamda birleştirmeyi teklif edin. Yok illa ayrı gayrı devam edecekseniz sözleşme imzalayın, çocuğun hastalık, okul vb. zaruri giderlerini onun karşılayacağına dair.

Ya da ayrılın arkadaşım. Gerekçe ne mi? Aynı evin içinde ayrı gayrı hayat yaşamanız. Ortak hedefiniz, birikiminiz olamayışı, eşin rızası olmadan verilen borçlar, gizli biriktirilen paralar, çekilen krediler. Sorumluluklarını yerine getirmeme. Daha ne olsun. Gerçekten üzüldüm. Bebeğiniz babasız büyümesin diye yapıyorsanız, onunla yaşayarak eşiniz gibi sorumsuz bir insanın daha yetişmesine vesile olacaksınız gibime geliyor. Kırdıysam özür dilerim.

*Eşten izinsiz çekilen kredilerle ilgili bir yaptırım vardı. Ama evliyken mi boşanma aşamasında mı bilmiyorum. Bilen var mı?

Bu adamla ömür geçmez arkadaşım. Hayat arkadaşı değil ömür törpüsü. Rabbim bir an önce gözünüzü açsın...

bes 150 tl ile başlıyor net bilmiyorsanız yazmayın bence.
Uyari için teşekkürler ama yanılıyorsam konu sahibi yazsın. Tek ödüyor olsalardı anlardım 150 başlangıç ödemesini. Ama üç ayrı hesapta 150 biriktirmek çok akıllıca olmaz. Kendi en alt odememizi hesaba katarak yazdim. Dediğim gibi diğer sorumsuzluklarini bilemem ama hesapsız borç vermesi dışında herşey normal. Ikisi karı koca. Ikisi de kazanıyor. Elbette keseleri de bir olacak faturalar da bir ödenecek. Ama adam benim param senin paran hesabi yapiyorsa. Oldugu halde evine harcamiyorsa bilemem.Ha bir de şu var bence aile ilişkileri en düzgün kadının bile kıyıda köşede ayrı bir parası olmalı. Dünyanın bin türlü hali var. Tabi bunlar benim dusuncelerim.

bireysel emeklilik ona ait bir birikim tutup bana yada çocuğa bir yatırım yapacağını zannetmiyorum.olaki belli zaman ödedi çıkmak istedi. aldı parayı kolayca kendine nankörlük edecek birine borç verecek kadar aptl.
.
Uç ayrı hesap açması saçma olmuş da niye hala evlisiniz madem. Bir önceki mesajda da yazdım hadi çocuğu çok istediniz eldeki malzeme bu dediniz. Oyu bakın hamilesiniz de. Niye hala çekiyorsunuz bu adamı. Zaten reelde bekar annesiniz. Evlilik kağıt üstünde kalmış.

seviyorum ama güvenmiyorum. diyorum arkadaşlarıma da doğurmaya kalktım araba almaya kalktı. çocuğun bir şeye ihtiyacı olsa o zamanda hayvancılıkla uğraşmaya kalkar.hayvan almak için para ister.parasını geçtim beraber bile bir kere doktora gittik.şuan para vermemekte haklı olsam da kendimi kötü hissettiriyor.gözü kapalı güven vermedi hiç bana.hep başkalarını üstün tuttu başkalarına yaranmaya çalıştı başkaları için beni kırdı ihtiyacım olan bir şey için bile sanki ona akıl öğretiyormuşum gibi davrandı. bir gün neyi savunduysa ertesi gün tam tersini savundu arkamda olmadı.akşam dedim bir arkadaşı vardı ondan para isteyen hatta ona vermek için borc parayı benden istemişti."seni x bankasında görmüşler dedim başkasına borç için kredi çekecekmişsin bizi kumar gibi nasıl koyarsın ortaya" sonra A arkadaşım ağzından kaçırdı yine peşinde dolanıyormuş borç para için senin."dedim.o da güldü o arkadaşım konuşmasını bilmiyorda ona kredi için sordukta".artık nasıl toplayacağını bilemedi. kendini ifade edemeyen arkadaşı borç yapmasını biliyor ama.bende dedim o arkadaşın sana kredi çektirir araba alır parasını sana ödettirir dedim."o da ben aptalmıyım neden başkası için kredi çekeyim dedi."
Vicdan azabı çekecek bir durum yok.
Bebek demek masraf demek.
Her ay doktor kontrolü,bezi,süt yetmezse maması,kıyafetler sürekli küçülüyor,yrnisi alınıyor,ek gıdaya geçince yedikleri derken ciddi masrafınız olacak. Büyüyünce okulu girecek işin içine. Küçülen kıyafetler ayakkabılar her sene alacaksınız bunları mevsimine uygun. Uygun beslensin diye meyvesi,eti,sütü,balığı,tavuğu ,bakliyatı derken mutfak masraflarınız da değişecek.
Tabiki birikim yapmak isteyeceksiniz. Sağa sola gereksiz harcama yapmayacaksınız.
Kesinlikle haklısınız. Eşiniz sorumsuz davranıyor

Eski eşimin kopyası. Bir gün hayvancılık yapmaya karar verir, bir gün otobüs satın alır, taşımacılığa girişir. Ben hamileyken düzenli işini bıraktı, bunlara soyundu. Doğuma girene kadar çalıştım, kendim kazandım kendim yedim. Sonra onun sağa sola dağıttığı borçları ödedim. Aynı dediğin gibi benim parama güvenerek etrafa vaat ettiği borçları ödedim. O evde oturdu, ben çalıştım, ödedim. Evi terk edeceğim gün ailem beni almaya geldi. Gitmeden hala "Mücahit'e borcum var,600TL verecektin" dedi, düşünebiliyor musun?
Ayrıca ayrı gayrı para biriktirmek nedir Allah aşkına? Ne yapacakmış o parayla? Doğum ücretini kim ödeyecek?Çocuğunuz sağ salim doğsun inşallah, hastalandığında hastane masraflarını kim karşılayacak? Okul ücretini kim üstlenecek? Evlilik bu değil yapmayın. Bu düzeni tamamen değiştirin, ortak hesap açın, kira, ıvır zıvır hepsini o hesaptan ödeyin. Hayatınızı gerçek anlamda birleştirmeyi teklif edin. Yok illa ayrı gayrı devam edecekseniz sözleşme imzalayın, çocuğun hastalık, okul vb. zaruri giderlerini onun karşılayacağına dair.Ya da ayrılın arkadaşım. Gerekçe ne mi? Aynı evin içinde ayrı gayrı hayat yaşamanız. Ortak hedefiniz, birikiminiz olamayışı, eşin rızası olmadan verilen borçlar, gizli biriktirilen paralar, çekilen krediler. Sorumluluklarını yerine getirmeme. Daha ne olsun. Gerçekten üzüldüm. Bebeğiniz babasız büyümesin diye yapıyorsanız, onunla yaşayarak eşiniz gibi sorumsuz bir insanın daha yetişmesine vesile olacaksınız gibime geliyor. Kırdıysam özür dilerim.*Eşten izinsiz çekilen kredilerle ilgili bir yaptırım vardı. Ama evliyken mi boşanma aşamasında mı bilmiyorum. Bilen var mı?
en son dediğiniz madde boşanma sebebi olabiliyor.
eski eşiniz benimkinin bir tık ilerisi ve para versem olabilecek insan şekli gibi duruyor.
insan diyor yani doğurmaya kalksam hayvan mı alacak acaba.doğum için harcamak varken. onbinlirasını bu araba aşkı niye suratına dedim kocamın artık çocuk var karıcılık kocacılık oynamıyoruz diye dinleyen yok. babası annesini aç bırakmış.kadın hala çalışıyor.cehalettinden zamanında baktığı ninesinin parası ile kendi yerine kocasını emekli etti .şimdi kendi emekli olmak istiyor.kpeder o kadar hayvancılık ile uğraşıp yıllarca bi sigortasını ödeyip emekli olamamış bağ kurdan. kaynanam bırakmak istememiş o kadar emeğini neden bıraksın arkası olmamış ayrıca.kocamı asalak arkadaşları ailesi şımartıyor birazda.annesi evde otururken annesinden yemek yemeğe uğraşıyordu.misafir çağırmadan evde yenmiyordu doğru düzgün yemek.annesine ait ninesinden kalma evdeyiz kira vermiyoruz. belki evlatları için yapabilecekleri en mükemmel şey bu. belki de onlara yatırım yapmamızın yolunu yapmak. çünkü ailesi sırf doğurdukları için bir şekilde evlatlarına bunu ödetme kafasında.yarın öbürgün bu kadar kira vermediniz evimde oturttum şimdi küçük oğlumu oturtacağım dese s.n gidin dese ağzını açık demeye lafı mı olacak. bana güven verseydi ve güvenilir bir insan olsaydı. çoktan doğum üstü bin lira istemesine gerek kalmaz evimizde arabamızda olurdu paramıza göre.

Vicdan azabı çekecek bir durum yok.
Bebek demek masraf demek.
Her ay doktor kontrolü,bezi,süt yetmezse maması,kıyafetler sürekli küçülüyor,yrnisi alınıyor,ek gıdaya geçince yedikleri derken ciddi masrafınız olacak. Büyüyünce okulu girecek işin içine. Küçülen kıyafetler ayakkabılar her sene alacaksınız bunları mevsimine uygun. Uygun beslensin diye meyvesi,eti,sütü,balığı,tavuğu ,bakliyatı derken mutfak masraflarınız da değişecek.
Tabiki birikim yapmak isteyeceksiniz. Sağa sola gereksiz harcama yapmayacaksınız.
Kesinlikle haklısınız. Eşiniz sorumsuz davranıyor
bende böyle para isteklerini. bildiğin idda ya yatırılan para gibi gibi görüyorum. insan baba olacakken hayatını kumar gibi koymaz ortaya.

Uyari için teşekkürler ama yanılıyorsam konu sahibi yazsın. Tek ödüyor olsalardı anlardım 150 başlangıç ödemesini. Ama üç ayrı hesapta 150 biriktirmek çok akıllıca olmaz. Kendi en alt odememizi hesaba katarak yazdim. Dediğim gibi diğer sorumsuzluklarini bilemem ama hesapsız borç vermesi dışında herşey normal. Ikisi karı koca. Ikisi de kazanıyor. Elbette keseleri de bir olacak faturalar da bir ödenecek. Ama adam benim param senin paran hesabi yapiyorsa. Oldugu halde evine harcamiyorsa bilemem.Ha bir de şu var bence aile ilişkileri en düzgün kadının bile kıyıda köşede ayrı bir parası olmalı. Dünyanın bin türlü hali var. Tabi bunlar benim dusuncelerim.
tabiki kadının kıyıda köşede parası olması lazım ama adam sorumsuz karısının parasını millete hibe edecek kadar sorumsuz ,aslında bunun sözlük anlamı sorumsuz da değil de neyse.

en son dediğiniz madde boşanma sebebi olabiliyor.
eski eşiniz benimkinin bir tık ilerisi ve para versem olabilecek insan şekli gibi duruyor.
insan diyor yani doğurmaya kalksam hayvan mı alacak acaba.doğum için harcamak varken. onbinlirasını bu araba aşkı niye suratına dedim kocamın artık çocuk var karıcılık kocacılık oynamıyoruz diye dinleyen yok. babası annesini aç bırakmış.kadın hala çalışıyor.cehalettinden zamanında baktığı ninesinin parası ile kendi yerine kocasını emekli etti .şimdi kendi emekli olmak istiyor.kpeder o kadar hayvancılık ile uğraşıp yıllarca bi sigortasını ödeyip emekli olamamış bağ kurdan. kaynanam bırakmak istememiş o kadar emeğini neden bıraksın arkası olmamış ayrıca.kocamı asalak arkadaşları ailesi şımartıyor birazda.annesi evde otururken annesinden yemek yemeğe uğraşıyordu.misafir çağırmadan evde yenmiyordu doğru düzgün yemek.annesine ait ninesinden kalma evdeyiz kira vermiyoruz. belki evlatları için yapabilecekleri en mükemmel şey bu. belki de onlara yatırım yapmamızın yolunu yapmak. çünkü ailesi sırf doğurdukları için bir şekilde evlatlarına bunu ödetme kafasında.yarın öbürgün bu kadar kira vermediniz evimde oturttum şimdi küçük oğlumu oturtacağım dese s.n gidin dese ağzını açık demeye lafı mı olacak. bana güven verseydi ve güvenilir bir insan olsaydı. çoktan doğum üstü bin lira istemesine gerek kalmaz evimizde arabamızda olurdu paramıza göre.

Allah yardımcınız olsun. Ben de ailesini soracaktım, onlar konu hakkında sizi desteklemiyorlar mı diye ama al birini vur ötekini oldu.

Bu adamla ömür geçmez arkadaşım. Hayat arkadaşı değil ömür törpüsü. Rabbim bir an önce gözünüzü açsın...
amin.çok araştırdım da evlenirken ben duygusal beklentilerle o hep maddi beklentilerle hareket etmiş.sanırım annesine benzetmiş o yüzden yüzümüz tipimiz çok benziyor bir tek boyum kısa.

Uç ayrı hesap açması saçma olmuş da niye hala evlisiniz madem. Bir önceki mesajda da yazdım hadi çocuğu çok istediniz eldeki malzeme bu dediniz. Oyu bakın hamilesiniz de. Niye hala çekiyorsunuz bu adamı. Zaten reelde bekar annesiniz. Evlilik kağıt üstünde kalmış.
psikiyatra gitmeyi düşündüm.özele gitmeye pek imkanım yok açıkçası. ne kadar çalışsam da düzenli terapi almaya maddiyatım yetmez ilaç tedavisini de denedim de tek ilaçla olacak iş değil. normalde bipolar hastasıyım. Atak geçirmiyorum ama ufak bir şeyde elim ayağıma yük biniyor depresyona giriyorum bunalıyorum. kendi bakımımı evimin bakımını yapamıyorum.millet tembel zannediyor sadece tembellikten değil.

tabiki kadının kıyıda köşede parası olması lazım ama adam sorumsuz karısının parasını millete hibe edecek kadar sorumsuz ,aslında bunun sözlük anlamı sorumsuz da değil de neyse.
evet haklısınız.

Allah yardımcınız olsun. Ben de ailesini soracaktım, onlar konu hakkında sizi desteklemiyorlar mı diye ama al birini vur ötekini oldu.
ailesi karşısına alıp konuşmaz.hayvan damlarına çoban olarak dikerler bu zamana kadar böyle yapmışlar hep.

Sen kendini yetersiz gördüğün için mi evlendin bu adamla?
Tüm yorumlarından çıkardığım bu çünkü, çocuk istiyorum, benden küçük çıtır taze, benim boyum kısa bipolarım daha iyisi olmaz bu mu olsun dedin disardan oyle görünüyo

Adam bu evlilikten beklentisini fazlasıyla karşılıyor senin tek beklentin duygusal şeylermiş e o da yok bal istedim getirene kadar ilaçla iyilestim diyosun hani bi aşk meşk de yok adam tarafından, inan kedi köpek baksan sevaba girerdin bari

Back