Eski eşimin kopyası. Bir gün hayvancılık yapmaya karar verir, bir gün otobüs satın alır, taşımacılığa girişir. Ben hamileyken düzenli işini bıraktı, bunlara soyundu. Doğuma girene kadar çalıştım, kendim kazandım kendim yedim. Sonra onun sağa sola dağıttığı borçları ödedim. Aynı dediğin gibi benim parama güvenerek etrafa vaat ettiği borçları ödedim. O evde oturdu, ben çalıştım, ödedim. Evi terk edeceğim gün ailem beni almaya geldi. Gitmeden hala "Mücahit'e borcum var,600TL verecektin" dedi, düşünebiliyor musun?
Ayrıca ayrı gayrı para biriktirmek nedir Allah aşkına? Ne yapacakmış o parayla? Doğum ücretini kim ödeyecek?Çocuğunuz sağ salim doğsun inşallah, hastalandığında hastane masraflarını kim karşılayacak? Okul ücretini kim üstlenecek? Evlilik bu değil yapmayın. Bu düzeni tamamen değiştirin, ortak hesap açın, kira, ıvır zıvır hepsini o hesaptan ödeyin. Hayatınızı gerçek anlamda birleştirmeyi teklif edin. Yok illa ayrı gayrı devam edecekseniz sözleşme imzalayın, çocuğun hastalık, okul vb. zaruri giderlerini onun karşılayacağına dair.Ya da ayrılın arkadaşım. Gerekçe ne mi? Aynı evin içinde ayrı gayrı hayat yaşamanız. Ortak hedefiniz, birikiminiz olamayışı, eşin rızası olmadan verilen borçlar, gizli biriktirilen paralar, çekilen krediler. Sorumluluklarını yerine getirmeme. Daha ne olsun. Gerçekten üzüldüm. Bebeğiniz babasız büyümesin diye yapıyorsanız, onunla yaşayarak eşiniz gibi sorumsuz bir insanın daha yetişmesine vesile olacaksınız gibime geliyor. Kırdıysam özür dilerim.*Eşten izinsiz çekilen kredilerle ilgili bir yaptırım vardı. Ama evliyken mi boşanma aşamasında mı bilmiyorum. Bilen var mı?