Kocam işsiz , 7/24 evde

Tembel adamdan hiç haz etmiyorum ben ya. O çok başka bişey. Çok itici. Erkeksin yahu. Taşı sıkıp suyunu çıkarırsın sen. Allah bilir altın günlerine gidip, kısır falan da yiyodur oralarda

Eşiniz derin bir depresyon da, buda muhtemelen inşaat bitimi hesap ettiği gibi olmadığı için başladı , sanki bütün umudunu oraya bağlamış olmayıncada boş vermiş, bir psikoloğa görünsün,bırak çalışmayı evden çıkıp bir hava almalı,günlük rutininden kurtulmalı

Tamam da,ben onu nasil o psikolojiden kurtaracam.
Nasil konuşabilirim ?

Önce ona siz bir iş arayın ve bulduktan sonra sana göre bir iş var.
Artık ben yoruldum bir süre dinlenmek istiyorum.
İş hayatına dönmeyi sende istiyorsundur diye düşünüyorum.
Diye en tatlı zamanınızda konuşmayı deneseniz?

e konusmussun yalvarmıssın vs vs ama adam hala evde
ya uzmana gıdeceksın ya bosanmayı kabul etmıyorsan hayat boyu kocana bakacaksın ...

Ev kadını olduğu kadar ev erkeği olması da gayet doğal bir olay. Günümüzde kadınlar çalışma hayatında daha fazla yer alıyor. Benim eşim de ilk bebeğimize bakmak için işyerini kapattı, sonraki işinden de bakıcı yüzünden ayrıldı ve bebeklerimize bakıyor. Ev işlerini decanı isterse yardım ediyor ama hiç git çalış demedim. Ben evimi geçindirmekten cok mutluyum.
Eşinizi yük olarak görüyorsanız ve taşımak istemiyorsanız kararını siz vereceksiniz.
Ekstra gelirle daha iyi ve kaliteli yaşam istemiyorsa ve 4 (DÖRT) yıl çalışmadıysa sanırım zorlamayla olmayacak.

Yani ortaya çıkması olası değilse işten2 hafta izin alın gerekirse yıllık izin kullanın işten ayrıldım ev işi benim dışarı senin diyin. Parasız kalsın çalışır belki. Sonra devam edersiniz yine.

Evi siz.gecindiriyorsaniz.neden ev işlerini hala siz.yapıyorsunuz?
Bebeklere bakiyor.cani isterse ev isine.yardım! ! Ediyor.diyorsunuz.
Bu durumda ev isi yükü hala.sizde.
Bunun neresi ev erkegi?
Çocuklara bakmasi.haric esiniz konu sahibinden farkli değil dikkatinizi çekerim.

Ben farkli yada aynı diye bir kıyaslama yapmadım. Konu sahibesi çalışmamasından dolayı sürekli şikayetçi. Aynı durumu bir kadında yaratabilirdi. Ev hanımlarının hepsimi hamarat,hepsimi becerikli yani.
Ben bebeklerim için yapıyorum çoğu işi.
Siz şimdi 'Boşan kurtul da derdiniz' ne yaşadıklarımızı bilmeden.
Eşim çalışmasada geliri var. Sorun para değil bizde. Elinden geldiğini yapıyor. (Süpürge, tamir,alışveriş, soba yakma v.s. ) Ben pratik olduğum için diğerlerini çabucak hallediyorum. İş yapmayıda seviyorum. Üstelik ben evimdeki huzurdan memnunum.
Konu hakkında yoruma dönerseniz sevinirim.

Siz simdi boşan da kurtul dersiniz ..
Bunu soyleyecegimi nerden çıkardınız? Niyet okuma.bu, bosanin bosanmayin o sizin.bileceginiz.sey.
Çalışmıyor ama evi.gecindirmekten memnunum diyende sizsiniz. Simdi geliri var diyorsunuz, o zaman evi tek başınıza gecindirmiyorsunuz.
Bakın siz ne yazdı iseniz ona gore yorum yaptim.
Esim de ev erkegi dunyada ornegi var ama ev islerini cani isterse yapar dediniz diye bende ev erkegi bu demek değil bu kullanilmak olur dedim.
Tabi siz bu durumdan memnun olabilirsiniz.
ama ben olusan kavram karmasasini duzelteyim dedim, çünkü hiç bir kadının eşi tarafından böyle kullanılmasına ve bunu normallestirmesine gönlüm razi degil. ( size soylemedim, okuyan her.hangi.ayni.durumda olan bir.kadin )
Yasadim., biliyorum.
Ev hanimi cani isterse ev işi yapmaz, görevi oldugu için yapar ekstra geliri olsa da olmasa da yapar ya da eve yardımcı tutar.
Yine söylüyorum yukarıda sizi kastetmiyorum genel olarak herkes vazifesini bilsin. Ev kadini da ev erkegi de ki kimse uzulmesin, kullanilmasin, yuvalar yıkılmasın.
Siz.durumdan.memnun ve mutluyum diyorsunuz bize de.size mutluluğunuzun.devamini dilemek düşer: )

Son düzenleme:
Aldığınız kredi yetmedi, ev bitmedi diye psikoljisini bozmak yerine bir iş bulup çalışmalı ve o para ile de evi tamamlamalıydı eşiniz.

Ev tamamlanmadı diye kendini salıvermek çok saçma, oturduğu yerden o evin tamamlanması mümkün değil zaten.

ev erkegı ne ya yenı yenı kavramlar buluyorsunuz zor zamanda calısmaz calısamaz evet ama buu alıskanlık yapan erkek düşman basına
ben kadınken ev işi , işe gıdıcem adam evde yan gel osman
oh ıyı valla ya hayat bu adamlara guzel

Bir tutuyorsanız erkeğin evi geçindirmesiyle bayanın ev geçindirmesini o Zaman eşinizin çalışmak istememesi de gayet normal..Kendine saygı duymayan bir eşe ben olsam ben de saygı duymazdım .Onu düzeltmek için hiç vakit harcanmazdım .Bir insan neyse öyle devan eder düZeleceğini sanmam.

Doktor acil hemde! Cok yakinim... 40 li yaslarda isi olumsuz gitti ve kendini eve kapadi ...kadin calismiyor esi istemedi... 3 cocuk ikisi üniversiteye yeni baslamislardi Allah tan kadinin babadan kalma dukkani vardi ...simdi evin erkegi 61 yaşında...hala calismiyor çocuklar da okullarindan oldu...kadin ordan burdan borc aldi esinin bagkurunu odedi...evi vardi...dukkan gitti...cocuklarin hali harap oldu hepsi...

Dört yıl çok uzun bi süre eşin resmen eve alışmış ve zaman geçtikçe de daha fazla alisacak ve işe girme fikrinden uzaklasacak bi an önce adam akıllı konuşun

İsten cikin bence de baska caresi yok illaki calismak zorunda. Benim de cok zoruma giderdi o evde yatacak ben esek gibi calisicam.

+1
Burda okuduğum en kötü önerilerden biri.
Adam işsiz bu kadın işten çıkınca adamın hemen iş bulacağının garantisi var mı ki?

İsten cikin bence de baska caresi yok illaki calismak zorunda. Benim de cok zoruma giderdi o evde yatacak ben esek gibi calisicam.

Valla panpa kadınlar yatıyor, adamlar eşşek gibi çalışıp kadınları besliyor. Onların zoruna gitmiyorsa sizin de gitmesin. Kadın=hazır yiyici mantığından çıkın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…